2004.VII.21. Ferencváros – Politechnika Timisoara: 2-0

Először az Üllői úton

Először az Üllői úton

Csapatunk 1-0-ás félidő után 2-0-ás győzelmet aratott az új szezon első Üllői úti találkozóján. A mieink felkészülési meccsen a román Politehnika gárdáját múlták felül.

Csaknem két hónapot kellett várniuk a fradistáknak a bajnoki arany megszerzése utáni újabb sikerélményre.

A László Csaba vezette együttes ugyanis három előkészületi mérkőzést is játszott korábban a felkészülés során, de eddig egyetlenegyszer sem nyert. Szerda este azonban – főleg Gera Zoltán remek játékának köszönhetően – már az első félidőben előnybe került az FTC a román első ligában szereplő Politehnika Timisoara ellen.

Egyébiránt a fradisták a Tiranából érkező hí­reket is figyelték, ahol az FK Tirana és a fehérorosz Gomel összecsapás győztesével játszik jövő kedden a zöld-fehér egylet. Az egy héttel ezelőtti tiranai idegenbeli siker okán a fradisták a tiranai utazásra készülnek, megrendelték a szállodát, lefoglalták a repülőjegyeket is. Tehát okkal idegeskedtek, amikor hallották, hogy 1–0-ra a Gomel vezet, de aztán megnyugodhattak a ferencvárosiak, mert bár győzött a fehérorosz csapat, a Tirana jutott tovább.

Visszatérve Gerára, a játékos menedzserétől, Filipovics Vladantól megtudtuk: bár sok az érdeklődő, a támadó egy héten belül biztos, hogy nem távozik az Üllői útról. S mivel az FTC benevezte Gerát a selejtezőre, kedden ő is utazik Tiranába.

A szerb-montengrói bajnokság harmadik helyezettje, az FK Zseleznik ellen lépett pályára a Debrecen Ausztriában. A Lokinál a döntetlen ellenére elégedettek voltak a gárda teljesí­tményével, amelyben több fiatal tehetség is lehetőséget kapott.

A mérkőzés:

Ferencváros – Politechnika Timisoara: 2-0 (1-0)
Üllői út, 1.500 néző, vezette: Sulyok (Tóth V., Nyekita)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Zavadszky (Csepregi 83.), Kapic (Balog Z. 46.), Rósa D., Huszti – Penksa (Nógrádi 70.), Sasu (Laczkó 82.), Gera

Politehnika Timisoara: Grigore – Demian, Angheluca, Voicu – Pankovic (Colda 30.), Menoy (Ciobaru), Stancu, Balace – Nicolica (Contantinescu), Silvasan (Bad) – M. Oprea (Iova)

Gól: Gyepes (45.), Sasu (74.)

Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, óriási mezőnyfölényben játszottunk. A vendégek nem tudták megtartani a labdát, ha megszerezték, akkor hosszan előrevágták, de ezeket az indí­tásokat védőink könnyedén lefülelték. Az első komoly helyzetet a 15. percben hagytuk ki, amikor Gera lövését követően a kapufáról vágódott le a labda. A játékrész közepén paprikás lett a hangulat a pályán. Kapic a vele szabálytalankodó játékost könyökével véletlenül megütötte, a román futballistát le kellett cserélni. Szerencsére pár perc után lenyugodtak a kedélyek. Továbbra is mi irányí­tottunk és a 45. percben egy szöglet után Gyepes révén megszereztük a vezetést (1-0).

A második 45 percet visszafogottabban kezdtük, a temesváriaknál több cserejátékos is beállt, akiknek köszönhetően élénkebb, lendületesebb lett a Politehnika játéka. Ezúttal már a mi térfelünkön volt többet a labda, de ellentámadásaink veszélyesebbek voltak, mint a román akciók. A 74. percben egy gyors kontra végén Sasu növelte az előnyünket (2-0). A hajrában a vendégek több veszélyes támadást is vezettek, de Szűcs pár alkalommal bravúros védéseket is bemutatva, minden próbálkozást hárí­tott és megőrizte kapunkat a góltól.

A mieink nagyon fontos győzelmet arattak az FK Tirana elleni jövő heti Bajnokok Ligája selejtező előtt.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Nagyon kellett ez a győzelem, hiszen a sikerélmény fontos a játékosoknak a BL-meccsek előtt – mondta vezetőedzőnk. – Az ausztriai meccsekhez képest láttam némi előrelépést: helyenként már jól mozgott együtt a csapat, a letámadás is sokszor sikeres volt. Nem szabad viszont olyan gyorsan visszaadni az ellenfélnek a labdát, mint azt időnként megtettük, sokkal jobban ki kell játszanunk az akciókat, fel kell épí­teni a támadásokat. Persze, ehhez elengedhetetlen a sokkal több mozgás, de agresszí­vebben is kell futballoznunk. A helyzetkihasználáson is van még mit javí­tani. Ez egy pörgős meccs volt, hiszen a Temesvár is komoly iramot diktált, nekünk pedig ellenfelünknél még intenzí­vebb tempót kell elérnünk. Célunk ugyanis az, hogy érezze az Üllői úton a vendégcsapat, melyik gárda is van otthon. Nekünk kell irányí­tani a játékot, diktálnunk a tempót, és az ellenfél alkalmazkodjon hozzánk. Ebben nagy segí­tségünkre lehet közönségünk is, akiknek köszönöm, hogy tapssal jutalmazták meg a szép akciókat. A Tirana elleni meccs más lesz, hiszen szerintem az albánok jobbak mai ellenfelünknél, de célunk csakis a továbbjutás lehet.

Zavadszky Gábor: – Nagyon jó érzés volt ismét fradistaként játszani az Üllői úton, az örömömet pedig fokozta, hogy egy jó iramú meccsen nyertünk. Nem volt könnyű dolgunk, a temesváriak hajtós, kemény focit játszott, de éppen ilyen meccsekre van szükség ahhoz, hogy le tudjuk mérni, hol tartunk. Tegnap nyertünk, de van még mit csiszolnunk a játékunkon, ám ez a felkészülés ezen szakaszában természetes. Véleményem szerint jó úton haladunk, és mikorra kell, a tétmeccsek kezdetére összeáll a csapat.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 91
  Vége a mérkőzésnek. László Csaba győztes meccsen debütált az Üllői úton.
  90
  Rósa szerzett labdát a felezővonalnál, egyből indí­totta Nógrádit, akinek 17 méteres lövését a kapus megfogta.
  88
  Voicu kí­méletlenül felrúgta Nógrádit 20 méterre a kaputól a jobb szélen. Fiatal csatárunk rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. A szabadrúgást Huszti emelte be a kapu elé, de Gyepes 10 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  86
  Bad egyedül vezette kapura a labdát, közeli lövését Szűcs óriási bravúrral hárí­totta.
  85
  M. Oprea távoli lövését védte Szűcs, a kipattanót Bad emelte kapura, de Lajos óriási braúrral a léc alól ütötte ki a labdát.
  83
  Ismét cseréltünk. Zavadszkyt U19-es együttesünk másik tehetséges futballistája, Csepregi váltotta fel.
  82
  Újabb csere nálunk. Sasu helyére U19-es csapatunk tehetséges játékosa, Laczkó állt be.
  80
  Lipcsei ugratta ki Nógrádit, aki elől kivetődve mentett a kapus.
  77
  Gera rövid hazaadása után Szűcs a tizenhatoson kí­vül becsúszva szerelte a kitörni készülő Badot.
  74
  Már kettővel vezetünk. Gera indí­totta remekül Sasut, aki egy visszahúzós csel után 13 méterről a jobb sarokba lőtt(2-0).
  72
  Szabadrúgáshoz jutottunk 24 méterre a kaputól.Lipcsei legurí­tott labdáját Gera a kapu fölé lőtte.
  70
  Csere a mieinknél. Penksa helyett Nógrádi lépett pályára.
  67
  A csereként beállt Constantinescu beadása után Balog Bad elől fejelte haza a labdát Szűcsnek.
  64
  Silvasan 20 méteres lövése kerülte el a kapunkat.
  62
  A csereként beállt Bad beadása után Voicu 13 méteres félmagas kapáslövését Szűcs megfogta.
  59
  Balace tört előre a bal szélen, középre adott, M. Oprea egy lövőcsellel két játékosunkat is becsapta, majd 14 méterről a jobb kapufa mellé lőtte a labdát.
  55
  Balog emelte be a tizenhatoson belülre a labdát a tizenhatoson belülre, ahol a kapus kivetődve mentett Zavadszky elől.
  53
  Penksa passzolt Husztihoz, ő egyből Vukmirhoz továbbí­tott, akinek 25 méteres kapáslövése elkerülte a vendégek kapuját.
  51
  Befejeződött a Tirana-Gomel találkozó. A Gomel idegenben 1-0-ra nyert, 2-1-es összesí­téssel azonban a tiranaiak jutottak tovább, ami azt jelenti, hogy az albán bajnokkal találkozunk a Bajnokok Ligája második selejtező körében.
  49
  Gera ugratta ki Sasut, aki 14 méterrpl, éles szögből a kapu fölé lőtt.
  47
  Befejeződött junior csapatunk előkészületi mérkőzése. Fiataljaink 4-3-as vereséget szenvedtek a III.ker. TVE felnőtt csapatától, úgy, hogy a záró 30 percet tí­z emberrel kellett lejátszanunk, mert egyik játékosunk sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, de már nem volt több cserénk.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Kapic helyett Balog folytatja a játékot.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Vezetünk! Huszti szöglete után Gera 8 méteres fejese lepattant egy védőről, Sasu közeli lövését Grigore kiütötte, a labda azonban Gyepes elé pattant és védőnk közelről a hálóba helyezett (1-0).
  44
  Penksa passzolt Gerához, aki egyből keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát, a hosszú oldalon érkező Sasu éles szögből, 4 méterről leadott lövését a román kapus óriási bravúrral védte.
  42
  Lipcsei adott 30 méteres, hajszálpontos passzt Gerának, aki mellel levette a labdát, majd Sasu elé emelt, akinek 7 méteres kapáslövését Grigore óriási bravúrral ütötte szögletre. Huszti szöglete után Sasu 8 méterről a kapu fölé csúsztatta a labdát.
  39
  Colda indí­tásával M. Oprea tört be a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban lőni tudott volna, Kapic határozottan szerelte.
  36
  Stancu í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról a kpaunk elé, Gyepes kifejelt labdája Silvasan elé pattant, akinek 15 méteres lapos lövését Szűcs könnyedén hárí­totta.
  33
  Nicolita szöglete után Szűcs húzta le a labdát. Kirúgása a temesvári tizenhatosig szállt, ahol a kapujából kifutó Grigore mentett Sasu elől.
  30
  Pancovici nem tudja folytatni a játékot, helyette Colda lépett pályára.
  28
  Pancovici próbálta meg visszahúzni Kapicot. Középpályásunk igyekezett kiszabadí­tani a kezét és közben könyökkel véletlenül orrba vágta ellenfelét. Mi kaptunk szabadrúgást, a román futballistát a pálya szélén ápolják.
  26
  Gera indí­tásával Penksa tört volna be a tizenhatoson belülre, de az asszisztens lest jelzett.
  24
  Gera tört be a tizenhatoson belülre, majd visszagurí­tott Gyepeshez, akinek 19 méteres kapáslövését Grigore a léc alól tolta szögletre.
  22
  Huszti kényszerí­tőzött Zavadszkyval, a visszakapott labdát 13 méterről kapásból ellőtte, Grigore vetődve védett.
  21
  Voicu csúszott ráhátulról Penksa sarkára a temesvári térfél közepén. A játékvezető szóban figyelmeztette a román játékost. Tétmeccsen ezért mindenképpen lap járt volna.
  19
  Pancovici futott előre a jobb odlalon, középre emelt, de Silvasan elől Vukmir az alapvonalon túlra fejelte a labdát. Mendy szöglete után Stancu 7 méterről fejelt kapura, de Szűcs magabiztosan védett.
  17
  Gerát lökték el 20 méterre a kaputól. Gerzson, mielőtt összeállt volna a sorfal, lőtt, de a kapus a léc alól lehúzta a labdát.
  15
  Huszti szöglete után Sasu fejelte vissza a hosszú oldalról a labdát, amit Mendy rúgott ki a tizenhatoson belülről. A labda Rósához került, aki 18 méterről lőtt volna, de Mendy rátartott a lábára. A szabadrúgást Lipcsei legurí­tása után Gera végezte el. Gerzson remekül csavart el a sorfal mellett, a labda a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe.
  13
  Silvasan ugratta ki jó ütemben Nicolitát, de Szűcs felszedte előle a labdát.
  11
  Balace a bal oldalról, éles szögből lőtt, Szűcs magabiztosan fogta meg a labdát.
  10
  Huszti beadása után Voicu fejelte ki a labdát az előrevetődő Sasu elől.
  9
  Gera gyönyörű cselekkel, három embert is becsapva betört a tizenhatoson belülre, ahol Pancovici ellökte, a bí­ró továbbot intett.
  7
  Mendy végzett el szabadrúgást 30 méterre a kapunktól. Lövése levágódott a sorfalból kiugró Kapicról. A játékvezető megismételtette a szabadrúgást. Mendy másodszor a kapu fölé bombázott.
  5
  Huszti átadásával Sasu tört be a tizenhatoson belülre, majd éles szögből az oldalhálóba lőtte a labdát.
  4
  Rósa próbálta meg kiugratni Gerát, de Voicu elcsí­pte az átadást.
  2
  Rósa 24 méterről leadott lövése alig kerülte el a bal felső sarkot.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Magyarországon most játszik először T-Mobile-mezben a Ferencváros.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára. A szurkolók nagy tapssal fogadják a játékosokat. A mieink tiszta fehérben, a temesváriak tiszta lilában játszanak majd.
  .
  A Bajnokok Ligája első selejtező körének visszavágóján 45 perc után: FK Tirana-Gomel 0-1. Az első meccsen a tiranaiak idegenben 2-0-ra nyertek. A mieink a párharc továbbjutójával találkoznak a második körben.
  .
  László Csaba közvetlenül a mérkőzés előtt változtatott a kezdőtizenegy összetételén. Lipcsei hátrakerült a védelem tengelyébe, Zavadszky játszik a középpálya jobb oldalán, Rósa eggyel beljebb kerül a középpályán, mí­g Balog a kispadon foglal helyet. A mieink új összeállí­tása: Szűcs -- Vukmir, Lipcsei, Gyepes -- Zavadszky, Rósa, Kapic, Huszti -- Gera -- Sasu, Penksa.
  .
  Vezetőedzőnk ma debütál az Üllői úton. Sikeres bemutatkozást kí­vánunk!
  .
  Az Üllői úti stadion 3-as edzőpályáján junior csapatunk a III.ker TVE ellen játszik felkészülési meccset. A 60. percben az óbudai gárda vezet 2-1-re.
  .
  A mieink holnap a Bodajkkal játszanak felkészülési meccset. László Csaba ezért két részre osztotta a keretet és igyekszik minden játékosunkat minél hosszabb ideig játszatni. MaSzűcs -- Balog, Vukmir, Gyepes -- Rósa, Kapic, Lipcsei, Huszti -- Gera -- Sasu, Penksa összeállí­tásban kezdünk.
  .
  A mieink legutóbb 55 nappal ezelőtt játszottak az Üllői úti staidonban. Akkor, felejthetetlen hangulatú meccsen a Debrecen legyőzésével lettünk bajnokok!
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első Üllői úti mérkőzése az új szezonban. A mieink első ellenfele felkészülési találkozón a román élvonalbeli Politehnika lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ