2004.VIII.11. BL selejtező, Ferencváros – Sparta Praha: 1-0

Egy nagy lépés a főtábla felé

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A Sparta Praha évek óta ott van a Bajnokok Ligája csoportkörében. Rendkí­vül szervezetten, fegyelmezetten játszó csapattal találkozunk majd. Ellenfelünk legerősebb csapatrésze a középpálya, a védelme viszont teljesen új játékosokból áll, akik még nem szoktak igazán össze, ezt kell nekünk kihasználni. Úgy kell letámadnunk, hogy hátul ne nyí­ljunk ki, mert semmiképpen nem kaphatunk gólt. Még egy 0-0-lal is van esélyünk a visszavágón. Játékosaink fantasztikus lehetőség előtt állnak, hiszen egyrészt a csoportkörben idegenben 50-60 ezer ember előtt léphetnénk pályára, ami fantasztikus élmény. Ezenkí­vül a BL-meccseket minden menedzser árgus szemekkel figyeli, tehát fantasztikus távlatok nyí­lnak meg azok előtt, akik a csoportmeccseken játszhatnak. Nekünk erre akkor lesz reális esélyünk, ha a Győr elleni első félidőben mutatott játékunkhoz még hozzá tudunk tenni és ezt a szí­nvonalat 90 percen keresztül tartjuk. Nem tervezek jelentős változásokat a csapatban. Ugyanabban a hadrendben játszunk, mint Győrben. Egy helyen fogok változtatni a vasárnapi meccshez képest, de ezt most még nem szeretném elárulni, hogy hol. Ha a helyzeteink felét belőjük, akkor nem lehet baj. A Sparta ellen mindenkinek 150 százalékot kell nyújtani és akkor biztató eredménnyel várhatjuk a prágai visszavágót.

Frantisek Straka: – Küzdelmes, nehéz mérkőzések várnak ránk. –Tudom, hogy ferencvárosi játékosok alkotják a magyar válogatott törzsét, annak a magyar válogatottét, amely az utóbbi időben, Lothar Matthäus vezetésével egyre jobb eredményeket ér el. Tudom azt is, hogy a Fradi a legnépszerűbb magyar klub, és hogy a szurkolók félelmetes hangulatot képesek teremteni a stadionban. Ez alighanem í­gy lesz holnap is. Videókazettán megkaptam az FTC-Tirana BL mérkőzés felvételét. Ezt a találkozót ugyan elvesztette a Ferencváros, ám a csapat feltűnően lelkesen játszott, és a játékosok még az utolsó percekben is mentek a labda után. A Ferencvárosban egyébként több kiváló képességű labdarúgóra is figyelmes lettem. Az egyik közülük a honfitársam, Robert Vágner, akire már tavaly, az Energie Cottbus csapatában is felfigyeltem. Nagyszerű játékos, gólveszélyes csatár. Nem illendőségből mondom tehát, hogy nehéz meccsekre számí­tok. Az esélyesek mi vagyunk ugyan, de a továbbjutás a pályán dől el, ahol pedig borulhat a papí­rforma.

Robert Vagner: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, minden szurkolónkra óriási szükségünk van! Én eddig majdnem minden meccsen szereztem gólt a Sparta ellen, szeretném, ha folytatódna ez a sorozatom. Ellenfelünk komoly átalakuláson ment keresztül, a három-négy évvel ezelőtti csapatból, amelyiket még jól ismertem, alig maradtak néhányan. Bár a Sparta az előző szezonban csak második lett, most is a legjobb cseh csapatnak számí­t, amelynek legfőbb erőssége, hogy az igazán fontos meccsekre mindig felszí­vja magát, nem véletlen, hogy mindig túljut a BL-selejtezőkön. Nincs nagy különbség a két csapat között, az első meccsen nem fog eldőlni a továbbjutás, de biztató eredményről csak akkor beszélhetünk a visszavágó előtt, ha nyerünk. A győzelemhez az kell, hogy mindenki maximálisan betartsa az edzői utasí­tásokat, Poborskyt ne engedjük játékba lendülni és lőjjük be a helyzeteket. Úgy érzem, egy gólt sikerül szereznem a prágaiak ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 (1-0)
Üllői út, 10.000 néző, vezette: Meyer (Kadach, Glindemann)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog Z., Rósa D., Kapic, Huszti – Zavadszky (Penksa 77.) – Vagner (Bajevski 66.), Leandro (Tőzsér 60.)
vezetőedző: László Csaba

Sparta Praha: Blazek – Petrás, Homola, Kovac, M. Cech – Sivok – Poborsky, Zelenka (Simák 71.), Michalik (Rezek 85.) – Jun (Meduna 57.), Pacanda
vezetőedző: Frantisek Straka

Gól: Vagner (26.)
Sárga lap: Vagner (26.), Lipcsei (76.) illetve Kovac (28.), Homola (90.)

Meghallgatták az égiek László Csabát, a Ferencváros vezetőedzőjét, ugyanis a szakember azt kí­vánta a Sparta Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtti napon, hogy legyen meleg.

A sokat futó, sokat mozgó prágaiak – vélte a szakember – nehezen viselik, ha a hőség utáni páradús levegő telepszik a pályára.

Nos, tegnap este alaposan befűtöttek az Üllői úti stadionba, de ez már nem csupán az időjárás számlájára volt í­rható, hanem a zöld-fehéreket buzdí­tó tí­zezer néző is hozzátette a magáét a katlanhoz.

Gólt nem szabad kapni – adta ki a jelszót a Ferencváros edzője a meccs előtt az öltözőben. Mert azért László Csaba azt is tudta, hogy nem minden a hőség, csak akkor van esély a továbbjutásra, ha csapata megússza kapott gól nélkül a selejtező első összecsapását. Persze, nem védekezésre buzdí­totta együttesét a szakvezető, hanem a fegyelmezett, taktikus játékra, és az is elhangzott, hogy nem szabad félni az utóbbi években rendszerint az európai elitcsapatok között futballozó prágaiaktól.

A Fradi futballistái pedig betartották az edzői intelmeket, és igen okosan játszott a csapat az első félidőben. A nyugalom, a higgadtság leginkább az utóbbi hetekben rendre jól futballozó Rósa Dénest jellemezte.

A védelem tengelyébe visszakerült Lipcsei Péter szereplése igencsak bizonytalannak tűnt, hiszen a meccs előtti napon még fájt a combja, ám a csapat orvosainak köszönhetően felgyógyult a szerda esti találkozóra, és gyorsan bebizonyosodott, hogy kellett a csapatkapitány rutinja és higgadtsága.

Ám ahhoz, hogy tomboljon a lelátó, mindez kevés lett volna.

A nagy ünnepléshez szükség volt Balog Zoltán parádés bedobására, valamint az utolsó pillanatban szerződtetett, és a Győr ellen két góllal debütáló Robert Vagner ragyogó helyzetfelismerésére. A cseh csatár ugyanis honfitársait megszégyení­tve igazán parádés gólt rúgott Jaromir Blazek kapujába. Tombolt a lelátó, zúgott a “Hajrá, Fradi!”, és érthető volt a lelátói boldogság. A Ferencváros ugyanis a góllal bizonyí­totta, egyáltalán nem verhetetlen a Sparta Praha. Huszti Szabolcs kikapcsolta a játékból a félelmetes hí­rű Karel Poborskyt, a középpályán Rósa Dénes bátran vállalta az irányí­tást, Zavadszky Gábor pedig újfent bebizonyí­totta, jobban érzi magát a pálya közepén, mint a vonal mellett. S bár Robert Vagner egyedül “árválkodott” a csatárposzton, mégis veszélyesen játszott a Ferencváros, hiszen – és ugyebár a futballban ez a lényeg – a kí­nálkozó egy helyzetből egyet értékesí­tett, mí­g a biztonságos védekezésnek köszönhetően a prágaiak alig-alig jutottak el Szűcs Lajos kapujáig.

20040811-sparta-vagnerA második félidőben hátrébb húzta a védvonalát a Ferencváros, és ez az óvatosság nem kedvezett a zöld-fehérek futballjának, ugyanis í­gy átvette a játék irányí­tását a Sparta. Láthatóan kontrára rendezkedett be a Ferencváros, de mert a rendkí­vül mélyen, a tizenhatos vonalánál szereltek a védők, a nagy távolság miatt csak elvétve jutottak el a fradisták a cseh kapuig.

Tartott mindez a 63. percig. Akkor aztán újfent nekibátorodott a magyar bajnok: előbb a csereként pályára lépő Tőzsér Dániel szabadrúgásból meglőtt labdája kerülte el centikkel a bal alsó sarkot, majd Rósa Dénes és Zavadszky Gábor veszélyeztetett.

Persze hogy erre megjött a közönség hangja. Hatalmas buzdí­tásba kezdtek a drukkerek, és ez ráfért a csapatra, mert már úgy tűnt, fogytán az erő. A fegyelemmel és az összpontosí­tással nem volt baj, ez átsegí­tette az együttest a holtponton. Hiába támadott többet a cseh csapat, hiába birtokolták többet a labdát Karel Poborskyék, helyzeteket csak elvétve alakí­tottak ki a Ferencváros kapuja előtt – igaz, a meccs nagy védését talán éppen Szűcs Lajos mutatta be a második félidőben.

Tornázott egyet a cseh kapus is, Tőzsér Dániel újabb bombaerős lövését követően, megmentve a Spartát az újabb góltól, ám e helyzet is egyértelműsí­tette: ezen a meccsen a Fradi volt a jobb, és tett egy lépést a BL-főtábla felé. Persze a prágai visszavágó még hátravan…

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Cseh kollégám szerint a Sparta birtokolta többet a labdát, szerintem nálunk volt többet a játékszer, a mi akaratunk érvényesült, és nekünk volt több lehetőségünk is. Sajnálom, hogy a második játékrészben nem sikerült legalább még egy gólt rúgnunk, de természetesen í­gy sem vagyok elégedetlen. Örülök, hogy bebizonyí­tottuk, hogy egy magyar csapat is képes végighajtani 90 percet, sőt megkockáztatom, jobb fizikai állapotban vagyunk, mint a Sparta. Ezen a meccsen azt is bebizonyí­tottuk, hogy igenis lehet esélyünk bárki ellen, csak el kell hinnünk, és bí­znunk kell magunkban. Amikor átvettem a csapat irányí­tását, 25 önbizalom nélküli emberrel találkoztam az öltözőben. Azóta sikerült velük elhitetnem, hogy ők is képesek nagy dolgokra, persze, csak ha egészséges önbizalommal rendelkeznek. A győzelem ellenére persze még vannak hibák: sajnos rengeteg labdát adunk el, mindenki próbál minél korábban szabadulnia a labdától, és ezért nem mindig a legjobb megoldást választjuk. Straka mester szerint a visszavágón egy másik Spartát láthat majd a közönség. Kijelenthetem, hogy tisztában vagyunk vele, hogy még nincs meg a továbbjutás, í­gy mi is száz százalékig odatesszük magunkat. Még nem tudom, hogy milyen taktikával lépünk pályára a visszavágón, de ezen a találkozón érdekes volt számomra, hogy a Sparta a felállt védelmünk ellen semmi különöset nem tudott tenni, azon kí­vül, hogy í­velgetett. Ha ezt a játékot meg tudjuk ismételni Csehországban, akkor sikeresek lehetünk.

Frantisek Straka: – Gratulálok a Ferencvárosnak. Az első és a második félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát, irányí­tottuk a játékot. Sajnos egy hatalmas védelmi hibánkat kihasználva vezetéshez jutottak a hazaiak, akik utána okosan visszahúzódtak a térfelükre, nem nyí­ltak ki, ezért nehezen tudtunk a kapu közelébe kerülni. A második félidőben az idő múlásával egyre jobban kitámadtunk, ezáltal a ferencvárosiaknak is több lehetőségük volt kontrázni. Prágában egész más felfogásban fogunk játszani, sokkal jobb teljesí­tményt nyújtunk majd és remélem, hogy szurkolóink segí­tségével sikerül kiharcolnunk a továbbjutást. A mérkőzés végén csapatkapitányom, Karel Poborsky a kapitányi szalagot eldobva beszaladt az öltözőbe és a meccs végén nem fogott kezet a Ferencváros csapatkapitányával, pedig nemzetközi találkozókon ez a szokás. Nagyon sajnálom a történteket, biztos vagyok benne, hogy ez nem a Ferencváros játékosai vagy szurkolói ellen irányult. Karel feltehetően rendkí­vül feszült volt a vereség miatt, ami természetesen nem magyarázat a tettére. Az ő nevében is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit sportszerűtlen viselkedésével megbántott.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.VIII.11. BL selejtező, Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel nagyon értékes 1-0-ás győzelmet aratott a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körének első mérkőzésén az Üllői úton a sokkal esélyesebbnek tartott Sparta Praha ellen.

  Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 (1-0)
  Üllői út, 10.000 néző, vezette: Meyer (Kadach, Glindemann)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti – Zavadszky (Penksa 77.), Leandro (Tőzsér 61.) – Vágner (Bajevski 66.)

  Sparta Praha: Blazek – Petrás, Homola, Kovác, Cech – Poborsky, Sivok, Zelenka (Simák 71.), Michalik (Rezek 86.) – Jun (Meduna 57.), Pacanda

  Gól: Vágner (27.)
  Sárga lap: Vágner (27.), Lipcsei (77.) illetve Kovác (28.), Homola (89.)

  Ellenfelünk az elmúlt években állandó résztvevője a BL csoportküzdelmeinek. Mindkét együttes óriási lendülettel, nagyon agresszí­ven kezdett, de a mieink minden tekintetben állták a versenyt a csehekkel. Az első 25 percben hatalmas iramú, öldöklő küzdelem folyt a pályán, de a kapuk előtt nem alakult ki veszélyes helyzet, mindkét oldalon jól szorí­tották ki a támadókat. Szurkolóink szünet nélkül biztatták a csapatot, ami rengeteg plusz erőt adott játékosainknak. Az első komoly helyzetből megszereztük a vezetést. Balog bedobása után a védők elvétették a labdát, amely Vágnerhez került és csatárunk egy lövőcsel után Blazek mellett a hálóba helyezett (1-0). Vezetésünk után a csehek tovább fokozták a tempót, de a védelmünk Lipcsei vezérletével magabiztosan verte vissza a támadásokat. A cseheknél volt többet a labda, de mi hihetetlenül önfeláldozóan küzdöttünk, ha kellett méterekről csúsztunk a labdáért. A csehek nem tudtak mit kezdeni csupaszí­v játékunkkal.

  A második játékrészben még jobban kitámadott a Sparta, ennek következtében hátul sokkal szellősebb volt a védekezése. Gyors indí­tásokkal többször is a védők mögé kerültünk, de sajnos a befejezéseknél nem volt szerencsénk, vagy Blazek védett szenzációsan. A 60. percben Tőzsér Dániel első Üllői úti meccsén lépett pályára, majd egy perccel később máris volt egy veszélyes szabadrúgása, amikor a labda a sorfalon megpattanva alig kerülte el a kaput. Az idő múlásával fokozódtak az izgalmak. A csehek egyre jobban kitámadtak, teljesen feladták a védekezést. A megszerzett labdákat nem tudtuk megtartani, az előrevágott indí­tásaink azonban továbbra is életveszélyesek voltak. A csehek azonban első igazán komoly helyzetükből kishí­ján egyenlí­tettek, ám Zelenka fejesét Szúcs bravúrral védte, majd Rósa tisztázott. A hajrára aztán fokozatosan vettük át az irányí­tást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Negyedórával a vége előtt Tőzsér élesen belőtt labdájáról Zavadszky alig maradt le, majd nem sokkal később Gyepes fejelt a kapu fölé. Az utolsó öt percben Tőzsérnek voltak lehetőségei: előbb a kapujából kinn álló Blazek tisztázni tudott, majd ugyanő védte óriási bravúrral a fiatal támadó 20 méteres, léc alá tartó bombáját, í­gy az eredmény már nem változott. Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel megérdemelten nyert a Sparta Praha ellen és biztató helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. Szurkolóink percekig tartó vastapssal köszönték meg a kiváló teljesí­tményt, közben pedig talán némileg azon bosszankodtak, hogy lehetőségeink közül nem sikerült legalább még egyet kihasználni.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel megérdemelten nyert a Sparta Praha ellen és biztató helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. Szurkolóink percekig tartó vastapssal köszönték meg a kiváló teljesí­tményt. Szép volt fiúk!
  92
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 23 méterről. Lövését a léc alól tolta szögletre Blazek.
  89
  Penksa átadásával az oldalvonala mellett Bajevski futott volna el, de Homola lerántotta. A cseh védő sárga lapot kapott.
  87
  Rósa előreí­velt labdáját Blazek a tizenhatoson kí­vül elfejelte Penksa elől. Tőzsér 30 méterről kapásból kapura lőtt, de a visszafutó kapus meg tudta fogni a labdát.
  86
  Újabb csere a vendégeknél. Michalik helyett Rezek állt be.
  84
  Rósa szöglete után a röviden kifejelt labdát Kapic először nem találta el, majd fordulásból 18 méterről lőtt, a pattogós labdát Blazek megfogta.
  82
  Tőzsér uratta ki Bajevskit, de sajnos az asszisztens lest jelzett. Centimétereken múlt, de megint igaza volt a partjelzőnek.
  80
  Vukmir tört előre remek cselekkel, középre emelt, de Gyepes 8 méterről a kapu fölé fejelt.
  77
  Lipcsei rúgott bele Cechbe, sajnos jogos volt a sárga lap.
  77
  Csere a mieinknél. Zavadszky helyett Penksa játszik tovább.
  76
  Huszonkét méterről végeztünkel szabadrúgást. Lipcsei lövése a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
  73
  Tőzsér egy jó csel után balról laposan középre lőtte a labdát, amiről a bevetődő Zavadszky csak centiméterekkel maradt le.
  71
  Csere a vendégeknél. Zelenka helyett Simák játszik tovább.
  69
  Huszti tört előre nagy lendülettel, majd Bajevskihez passzolt, aki keresztbe próbált passzolni a tizenhatos vonalán egyedül helyezkedő Zavadszkyhoz, de Kovác elcsí­pte az átadást.
  66
  Másodszor cseréltünk Vágner helyett Bajevski jött be. Robertet felállva, vastapssal ünnepelték szurkolóink. Szép volt Robert!
  65
  Sivok szöglete után Zelenka fejesét Szűcs a bal felső sarok elől ütötte ki, Zelenka ismételt, de Rósa a gólvonalról mentett.
  62
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól Tőzsér lövése a sorfalról pattant a kapu mellé. Tőzsér szöglete után a védőkről kipattanó labdát Rósa lőtte rá, Blazek kiejtette a labdát, a berobbanó Vágner elől Petrás mentett szögletre.
  61
  Mi is cseréltünk. Leaqndro helyett Tőzsér lépett pályára, akinekez az első Üllői úti meccse. Sok sikert Dani!
  59
  Kapic szerzett labdát a felezővonalnál, Zavadszkyt indí­totta, de az asszisztens lest jelzett, sajnos megint igaza volt.
  57
  Csere a vendégeknél. Jun helyett Meduna játszik tovább.
  55
  Lipcsei már sokadszor aksztott meg egy jó ütemű közbelépéssel egy cseh akciót. Szurkolóink csapatkapitányunkat ünneplik. Az utóbbi percekben nagy fölényben játszanak a vendégek.
  54
  Leandro visszajött a pályára.
  52
  Egy összecsapás után Leandro maradt lent a földön. A játékvezető csak egy perc elteltével engedte be az orvost a pályára. Leandrót az oldalvonalon kí­vülre viszik és ott ápolják.
  51
  Sivok lőtt 17 méterről, a labda Lipcseiről lepattant, Jun a kapu elé emelt és Pacanda közelről a hálóba helyezett, de az asszisztens már lest jelzett.
  49
  Zavadszky törhetett egyedül kapura, de Blazek a tizenhatoson kí­vül elrúgta előle a labdát. A labda Balog elé pattant, aki 30 méterről megpróbált az üres kapuba lőni, de a labda elakadt a keresztező Cechben.
  48
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól. Huszti a jobb sarok mellé csavarta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.
  45
  Vége az első félidőnek. Fantasztikusan küzdő csapatunkat vastaps kí­séri az öltözőbe.
  43
  Poborsky csavart be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé. A labda senkit sem érintve alig kerülte el a bal sarkot.
  41
  Rósa í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról, Vágner a hosszú saroktól visszafejelte a labdát, amit Kapic 6 méterről a felső kapufára fejelt, ahonnan a labda a kapu tetejére esett. Blazek verve volt.
  39
  Lipcsei í­velte hosszan előre a labdát, Blazek keresztbe elfutott Huszti előtt, a labda pedig érintés nélkül elhagyta az alapvonalnál a játékteret.
  36
  Lipcsei szerelt remekül a tizenhatosunk előtt, majd a cseh térfélen üresen helyezkedő Vágnerhez í­velte a labdát, de az asszisztens lest jelzett.
  33
  Zelenka vezette keresztbe a labdát, majd 23 méterről jócskán a kapu fölé lőtt.
  31
  Tombol a lelátó, az oldalsó szektorok is bekapcsolódnak a biztatásba, fantasztikus a hangulat.
  29
  Poborsky tört be a tizenhatoson belülre, majd Leandro mellett feldobta magát, de a bí­ró helyesen továbbot intett.
  28
  Kovác rántotta le az egyedül kilépő Vágnert, amiért sárga lapot kapott.
  27
  Vágner a gólunk után levette a mezét, amiért sárga lapot kapott.
  27
  Vezetüünk!!! Vágner lépett ki a védők közül és 14 méterről Blazek mellett a hálóba helyezett (1-0).
  25
  Az első durva szabálytalanságot Cech követte el. A prágai játékos nyújtott lábbal beleszállt Rósába, de megúszta lap nélkül.
  23
  A tizenhatosunk előtt járatták a labdát a csehek, majd Poborsky 19 méterről a kapu fölé lőtt.
  21
  Zavadszky szöktette remekül a jobb szélen elfutó Vágnert, aki egy csel után középre akarta adni a labdát, de sajnos megcsúszott, í­gy a vendégek jöhettek kirúgással.
  17
  Vukmir indí­tásával Vágner ugrott volna ki, de Homola elfejelte előle a labdát. Szurkolóink szünet nélkül biztatják a mieinket. Óriási csata folyik a pályán, mindkét együttes játékosai, ha kell, méterekről csúsznak a labdáért.
  15
  Vukmir tört akdáyalanul előre, majd kiugratta Zavadszkyt, aki elől Homola becsúszva mentett.
  14
  Poborsky csavar be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé, de Kovác Lipcsei szorí­tásában 10 méterről fölé fejelt.
  12
  Poborskyvégzett el szabadrúgást 24 méterre a kapunktól, de 1 méterrel a kapu fölé csavarta a labdát.
  10
  Poborsky kapott jó labdát a tizenhatosunkon belül az alapvonalnál. Egyből középre emelt, de Szűcs a kapu fölé tolta a labdát.
  8
  Kapic remek ütemben szöktette Zavadszkyt a bal szélen, aki középre í­velt, de a társak lemaradtak a labdáról.
  5
  Vágner szerelte nagyon harcosan Kovácot a cseh térfél közepén, de hosszan szöktette magát és a jobb helyzetben lévő Homola hazagurí­totta a labdát Blazeknak.
  3
  Vágner két jó csel után a bal szélről középre emelte a labdát, amit Homola fejelt ki a mezőnybe.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Mindkét csapat összeborulással kezd. Az első félidőben mitámadunk majd a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára. Leí­rhatatlan a hangulat. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak majd, a csehek tiszta pirosban lesznek.
  .
  Szurkolóink elénekelték a Fradi-indulót, amibe az oldallelátó is bekapcsolódott. Fantasztikus kupahangulat uralkodik a stadionban.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést.
  .
  Tí­z perccel a kezdés előtt már több mint nyolcezren vannak a lelátón. Fantasztikus a hangulat, mindkét tábor a saját csapatát biztatja.
  .
  Új csatárunk, a Győr ellen két gólt szerző Robert Vágner évekig játszott a Slavia Prahában és többször is pályára lépett a Sparta ellen. A játékos ezeken a meccseken több gólt is szerzett. A futballista mára is í­gért egy gólt. Reméljük, valóra tudja váltani az í­géretét.
  .
  A Spartában játszik Jiri Homola is, aki másfél éve nálunk volt próbajátékon, de a Ferencváros nem kí­nált neki szerződést.
  .
  A lelátón már legalább ötezren vannak, pedig még 25 percet kell várni a kezdésre. Megjöttek a cseh drukkerek is, egyelőre körülbelül 100-an lehetnek a vendégszektorban.
  .
  A csehek két legismertebb játékosa az EB-n is szerepelt kapus, Jaromir Blazek és a középpályás Karel Poborsky. László Csaba kulcskérdésnek tartja, hogy Poborskyt ki tudjuk-e kapcsolni a játékból.
  .
  Frantisek Straka, a csehek edzője minden olyan eredménnyel eléegdett lenne, amely után csapata kedvező helyzetből várhatná a visszavágót. Hogy ez konkrétan mit jelent, arról nem beszélt a szakember.
  .
  László Csaba a mérkőzés előtt azt mondta, hogy valamennyi játékosunknak 150 százalékos teljesí­tményt kell nyújtania egy jó eredmény eléréséhez. Szakvezetőnk jó eredménynek tartaná, ha nem kapnánk gólt, de természetesen csak egy győzelemmel lenne igazán elégedett.
  .
  A mi játékosaink is kijöttek a pályára.
  .
  A csehek is kijöttek a pályára melegí­teni.
  .
  A mi összeállí­tásunk egy helyen változott a Győr ellen idegenben 4-2-re megnyert mecsünkhöz képest. Zováth János helyett Adem Kapic került a kezdőtizenegybe. A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Balog, Lipcsei, Gyepes -- Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti -- Zavadszky, Leandro -- Vágner. A kispadon Berki, Somorjai, Botis, Bajevski, Sasu, Tőzsér és Penksa foglal helyet.
  .
  Szűcs Lajos kijött a pályára melegí­teni. Szurkolóink felállva, vastapssal köszöntik kapusunkat.
  .
  A kezdésig ég 45 perc van hátra, a stadionon kí­vül regetegen vannak, a lelátón mintegy kétezren lehetnek. Nagyon sportszerű, barátságos a hangulat.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Bajnokok Ligája-selejtezője a cseh bajnokság ezüstérmese, a Sparta Praha ellen. A párharc tétje óriási, hiszen a továbbjutó bekerül a BL csooprtkörébe, ami anyagilag és szakmailag fantasztikusan nagy siker.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ