2004.VIII.11. BL selejtező, Ferencváros – Sparta Praha: 1-0

2 hozzászólás a(z) 2004.VIII.11. BL selejtező, Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel nagyon értékes 1-0-ás győzelmet aratott a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körének első mérkőzésén az Üllői úton a sokkal esélyesebbnek tartott Sparta Praha ellen.

  Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 (1-0)
  Üllői út, 10.000 néző, vezette: Meyer (Kadach, Glindemann)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti – Zavadszky (Penksa 77.), Leandro (Tőzsér 61.) – Vágner (Bajevski 66.)

  Sparta Praha: Blazek – Petrás, Homola, Kovác, Cech – Poborsky, Sivok, Zelenka (Simák 71.), Michalik (Rezek 86.) – Jun (Meduna 57.), Pacanda

  Gól: Vágner (27.)
  Sárga lap: Vágner (27.), Lipcsei (77.) illetve Kovác (28.), Homola (89.)

  Ellenfelünk az elmúlt években állandó résztvevője a BL csoportküzdelmeinek. Mindkét együttes óriási lendülettel, nagyon agresszí­ven kezdett, de a mieink minden tekintetben állták a versenyt a csehekkel. Az első 25 percben hatalmas iramú, öldöklő küzdelem folyt a pályán, de a kapuk előtt nem alakult ki veszélyes helyzet, mindkét oldalon jól szorí­tották ki a támadókat. Szurkolóink szünet nélkül biztatták a csapatot, ami rengeteg plusz erőt adott játékosainknak. Az első komoly helyzetből megszereztük a vezetést. Balog bedobása után a védők elvétették a labdát, amely Vágnerhez került és csatárunk egy lövőcsel után Blazek mellett a hálóba helyezett (1-0). Vezetésünk után a csehek tovább fokozták a tempót, de a védelmünk Lipcsei vezérletével magabiztosan verte vissza a támadásokat. A cseheknél volt többet a labda, de mi hihetetlenül önfeláldozóan küzdöttünk, ha kellett méterekről csúsztunk a labdáért. A csehek nem tudtak mit kezdeni csupaszí­v játékunkkal.

  A második játékrészben még jobban kitámadott a Sparta, ennek következtében hátul sokkal szellősebb volt a védekezése. Gyors indí­tásokkal többször is a védők mögé kerültünk, de sajnos a befejezéseknél nem volt szerencsénk, vagy Blazek védett szenzációsan. A 60. percben Tőzsér Dániel első Üllői úti meccsén lépett pályára, majd egy perccel később máris volt egy veszélyes szabadrúgása, amikor a labda a sorfalon megpattanva alig kerülte el a kaput. Az idő múlásával fokozódtak az izgalmak. A csehek egyre jobban kitámadtak, teljesen feladták a védekezést. A megszerzett labdákat nem tudtuk megtartani, az előrevágott indí­tásaink azonban továbbra is életveszélyesek voltak. A csehek azonban első igazán komoly helyzetükből kishí­ján egyenlí­tettek, ám Zelenka fejesét Szúcs bravúrral védte, majd Rósa tisztázott. A hajrára aztán fokozatosan vettük át az irányí­tást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Negyedórával a vége előtt Tőzsér élesen belőtt labdájáról Zavadszky alig maradt le, majd nem sokkal később Gyepes fejelt a kapu fölé. Az utolsó öt percben Tőzsérnek voltak lehetőségei: előbb a kapujából kinn álló Blazek tisztázni tudott, majd ugyanő védte óriási bravúrral a fiatal támadó 20 méteres, léc alá tartó bombáját, í­gy az eredmény már nem változott. Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel megérdemelten nyert a Sparta Praha ellen és biztató helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. Szurkolóink percekig tartó vastapssal köszönték meg a kiváló teljesí­tményt, közben pedig talán némileg azon bosszankodtak, hogy lehetőségeink közül nem sikerült legalább még egyet kihasználni.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel megérdemelten nyert a Sparta Praha ellen és biztató helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. Szurkolóink percekig tartó vastapssal köszönték meg a kiváló teljesí­tményt. Szép volt fiúk!
  92
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 23 méterről. Lövését a léc alól tolta szögletre Blazek.
  89
  Penksa átadásával az oldalvonala mellett Bajevski futott volna el, de Homola lerántotta. A cseh védő sárga lapot kapott.
  87
  Rósa előreí­velt labdáját Blazek a tizenhatoson kí­vül elfejelte Penksa elől. Tőzsér 30 méterről kapásból kapura lőtt, de a visszafutó kapus meg tudta fogni a labdát.
  86
  Újabb csere a vendégeknél. Michalik helyett Rezek állt be.
  84
  Rósa szöglete után a röviden kifejelt labdát Kapic először nem találta el, majd fordulásból 18 méterről lőtt, a pattogós labdát Blazek megfogta.
  82
  Tőzsér uratta ki Bajevskit, de sajnos az asszisztens lest jelzett. Centimétereken múlt, de megint igaza volt a partjelzőnek.
  80
  Vukmir tört előre remek cselekkel, középre emelt, de Gyepes 8 méterről a kapu fölé fejelt.
  77
  Lipcsei rúgott bele Cechbe, sajnos jogos volt a sárga lap.
  77
  Csere a mieinknél. Zavadszky helyett Penksa játszik tovább.
  76
  Huszonkét méterről végeztünkel szabadrúgást. Lipcsei lövése a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
  73
  Tőzsér egy jó csel után balról laposan középre lőtte a labdát, amiről a bevetődő Zavadszky csak centiméterekkel maradt le.
  71
  Csere a vendégeknél. Zelenka helyett Simák játszik tovább.
  69
  Huszti tört előre nagy lendülettel, majd Bajevskihez passzolt, aki keresztbe próbált passzolni a tizenhatos vonalán egyedül helyezkedő Zavadszkyhoz, de Kovác elcsí­pte az átadást.
  66
  Másodszor cseréltünk Vágner helyett Bajevski jött be. Robertet felállva, vastapssal ünnepelték szurkolóink. Szép volt Robert!
  65
  Sivok szöglete után Zelenka fejesét Szűcs a bal felső sarok elől ütötte ki, Zelenka ismételt, de Rósa a gólvonalról mentett.
  62
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól Tőzsér lövése a sorfalról pattant a kapu mellé. Tőzsér szöglete után a védőkről kipattanó labdát Rósa lőtte rá, Blazek kiejtette a labdát, a berobbanó Vágner elől Petrás mentett szögletre.
  61
  Mi is cseréltünk. Leaqndro helyett Tőzsér lépett pályára, akinekez az első Üllői úti meccse. Sok sikert Dani!
  59
  Kapic szerzett labdát a felezővonalnál, Zavadszkyt indí­totta, de az asszisztens lest jelzett, sajnos megint igaza volt.
  57
  Csere a vendégeknél. Jun helyett Meduna játszik tovább.
  55
  Lipcsei már sokadszor aksztott meg egy jó ütemű közbelépéssel egy cseh akciót. Szurkolóink csapatkapitányunkat ünneplik. Az utóbbi percekben nagy fölényben játszanak a vendégek.
  54
  Leandro visszajött a pályára.
  52
  Egy összecsapás után Leandro maradt lent a földön. A játékvezető csak egy perc elteltével engedte be az orvost a pályára. Leandrót az oldalvonalon kí­vülre viszik és ott ápolják.
  51
  Sivok lőtt 17 méterről, a labda Lipcseiről lepattant, Jun a kapu elé emelt és Pacanda közelről a hálóba helyezett, de az asszisztens már lest jelzett.
  49
  Zavadszky törhetett egyedül kapura, de Blazek a tizenhatoson kí­vül elrúgta előle a labdát. A labda Balog elé pattant, aki 30 méterről megpróbált az üres kapuba lőni, de a labda elakadt a keresztező Cechben.
  48
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól. Huszti a jobb sarok mellé csavarta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.
  45
  Vége az első félidőnek. Fantasztikusan küzdő csapatunkat vastaps kí­séri az öltözőbe.
  43
  Poborsky csavart be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé. A labda senkit sem érintve alig kerülte el a bal sarkot.
  41
  Rósa í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról, Vágner a hosszú saroktól visszafejelte a labdát, amit Kapic 6 méterről a felső kapufára fejelt, ahonnan a labda a kapu tetejére esett. Blazek verve volt.
  39
  Lipcsei í­velte hosszan előre a labdát, Blazek keresztbe elfutott Huszti előtt, a labda pedig érintés nélkül elhagyta az alapvonalnál a játékteret.
  36
  Lipcsei szerelt remekül a tizenhatosunk előtt, majd a cseh térfélen üresen helyezkedő Vágnerhez í­velte a labdát, de az asszisztens lest jelzett.
  33
  Zelenka vezette keresztbe a labdát, majd 23 méterről jócskán a kapu fölé lőtt.
  31
  Tombol a lelátó, az oldalsó szektorok is bekapcsolódnak a biztatásba, fantasztikus a hangulat.
  29
  Poborsky tört be a tizenhatoson belülre, majd Leandro mellett feldobta magát, de a bí­ró helyesen továbbot intett.
  28
  Kovác rántotta le az egyedül kilépő Vágnert, amiért sárga lapot kapott.
  27
  Vágner a gólunk után levette a mezét, amiért sárga lapot kapott.
  27
  Vezetüünk!!! Vágner lépett ki a védők közül és 14 méterről Blazek mellett a hálóba helyezett (1-0).
  25
  Az első durva szabálytalanságot Cech követte el. A prágai játékos nyújtott lábbal beleszállt Rósába, de megúszta lap nélkül.
  23
  A tizenhatosunk előtt járatták a labdát a csehek, majd Poborsky 19 méterről a kapu fölé lőtt.
  21
  Zavadszky szöktette remekül a jobb szélen elfutó Vágnert, aki egy csel után középre akarta adni a labdát, de sajnos megcsúszott, í­gy a vendégek jöhettek kirúgással.
  17
  Vukmir indí­tásával Vágner ugrott volna ki, de Homola elfejelte előle a labdát. Szurkolóink szünet nélkül biztatják a mieinket. Óriási csata folyik a pályán, mindkét együttes játékosai, ha kell, méterekről csúsznak a labdáért.
  15
  Vukmir tört akdáyalanul előre, majd kiugratta Zavadszkyt, aki elől Homola becsúszva mentett.
  14
  Poborsky csavar be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé, de Kovác Lipcsei szorí­tásában 10 méterről fölé fejelt.
  12
  Poborskyvégzett el szabadrúgást 24 méterre a kapunktól, de 1 méterrel a kapu fölé csavarta a labdát.
  10
  Poborsky kapott jó labdát a tizenhatosunkon belül az alapvonalnál. Egyből középre emelt, de Szűcs a kapu fölé tolta a labdát.
  8
  Kapic remek ütemben szöktette Zavadszkyt a bal szélen, aki középre í­velt, de a társak lemaradtak a labdáról.
  5
  Vágner szerelte nagyon harcosan Kovácot a cseh térfél közepén, de hosszan szöktette magát és a jobb helyzetben lévő Homola hazagurí­totta a labdát Blazeknak.
  3
  Vágner két jó csel után a bal szélről középre emelte a labdát, amit Homola fejelt ki a mezőnybe.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Mindkét csapat összeborulással kezd. Az első félidőben mitámadunk majd a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára. Leí­rhatatlan a hangulat. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak majd, a csehek tiszta pirosban lesznek.
  .
  Szurkolóink elénekelték a Fradi-indulót, amibe az oldallelátó is bekapcsolódott. Fantasztikus kupahangulat uralkodik a stadionban.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést.
  .
  Tí­z perccel a kezdés előtt már több mint nyolcezren vannak a lelátón. Fantasztikus a hangulat, mindkét tábor a saját csapatát biztatja.
  .
  Új csatárunk, a Győr ellen két gólt szerző Robert Vágner évekig játszott a Slavia Prahában és többször is pályára lépett a Sparta ellen. A játékos ezeken a meccseken több gólt is szerzett. A futballista mára is í­gért egy gólt. Reméljük, valóra tudja váltani az í­géretét.
  .
  A Spartában játszik Jiri Homola is, aki másfél éve nálunk volt próbajátékon, de a Ferencváros nem kí­nált neki szerződést.
  .
  A lelátón már legalább ötezren vannak, pedig még 25 percet kell várni a kezdésre. Megjöttek a cseh drukkerek is, egyelőre körülbelül 100-an lehetnek a vendégszektorban.
  .
  A csehek két legismertebb játékosa az EB-n is szerepelt kapus, Jaromir Blazek és a középpályás Karel Poborsky. László Csaba kulcskérdésnek tartja, hogy Poborskyt ki tudjuk-e kapcsolni a játékból.
  .
  Frantisek Straka, a csehek edzője minden olyan eredménnyel eléegdett lenne, amely után csapata kedvező helyzetből várhatná a visszavágót. Hogy ez konkrétan mit jelent, arról nem beszélt a szakember.
  .
  László Csaba a mérkőzés előtt azt mondta, hogy valamennyi játékosunknak 150 százalékos teljesí­tményt kell nyújtania egy jó eredmény eléréséhez. Szakvezetőnk jó eredménynek tartaná, ha nem kapnánk gólt, de természetesen csak egy győzelemmel lenne igazán elégedett.
  .
  A mi játékosaink is kijöttek a pályára.
  .
  A csehek is kijöttek a pályára melegí­teni.
  .
  A mi összeállí­tásunk egy helyen változott a Győr ellen idegenben 4-2-re megnyert mecsünkhöz képest. Zováth János helyett Adem Kapic került a kezdőtizenegybe. A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Balog, Lipcsei, Gyepes -- Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti -- Zavadszky, Leandro -- Vágner. A kispadon Berki, Somorjai, Botis, Bajevski, Sasu, Tőzsér és Penksa foglal helyet.
  .
  Szűcs Lajos kijött a pályára melegí­teni. Szurkolóink felállva, vastapssal köszöntik kapusunkat.
  .
  A kezdésig ég 45 perc van hátra, a stadionon kí­vül regetegen vannak, a lelátón mintegy kétezren lehetnek. Nagyon sportszerű, barátságos a hangulat.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Bajnokok Ligája-selejtezője a cseh bajnokság ezüstérmese, a Sparta Praha ellen. A párharc tétje óriási, hiszen a továbbjutó bekerül a BL csooprtkörébe, ami anyagilag és szakmailag fantasztikusan nagy siker.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső