2004.X.9. VB selejtező, Svédország – Magyarország: 3-0

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 3-0-ra kikapott Stockholmban a svéd csapattól.

Lothar Matthaus együttese ezzel rendkí­vül nehéz helyzetbe került, hiszen három mérkőzés után mindössze három pontja van a 8. csoportba.

vb-selejtező, 8. csoport:

Svédország – Magyarország 3-0 (1-0)
Stockholm, Rasunda-stadion, 32 300 néző, v.: Stuart Dougal (skót)

Svédország: Isaksson – Östlund, Mellberg, Mjallby (Nilsson 46.), Lucic – Linderoth, Wilhelmsson (Alexandersson 74.), Svensson (Kallström 80.), Ljungberg – Allback, H. Larsson

Magyarország: Király – Gyepes, Stark, Tóth A. – Bodnár (Fehér Cs. 80.), Molnár B. (Hajnal 55.), Dárdai, Bodor – Gera – Szabics, Torghelle (Kovács P. 70.)

Gól: Ljungberg (26.), Larsson (50.), Svensson (67.)
Sárga lap: Bodnár (48.), Dárdai (57.)

10. perc: Gyepesről Wilhelmsson elé pattant a labda, aki a jobb oldalon betört a büntetőterületre, majd 10 méteres lövése elgurult a berobbanó Henrik Larsson és a jobb kapufa között.
26. perc: Egy jobb oldali beadást Allba:ck fejelt vissza a 11-es pontra, s a lendületből teljesen üresen érkező Ljungberg a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
28. perc: Dárdai 23 méteres, kapu közepébe tartó bombája kipattant Isakssonról, de a svéd hálóőr megkaparintotta a labdát, mielőtt a berobbanó Torghelle odaért volna.
36. perc: Torghelle ugrott ki a bal szélen, miután lerázta védőjét, középre gurí­tott, Szabics pedig 15 méterről elrúgta a labdát a jobb helyzetben érkező Molnár elől, és a labda elgurult a jobb alsó sarok mellett.
41. perc: Larsson tette ki a labdát a jobb szélre Wilhelmssonnak, aki egyből beí­velte azt, de Allba:ck 4 méteres, keresztléc alá tartó fejesét Király hatalmas bravúrral szögletre ütötte.

50. perc: Gyepes röviden gurí­tott haza, ezzel gyakorlatilag kiugratta Larsson, akinek első próbálkozását még megfogta a kirobbanó Király, ám a kipattanót a svéd csatár már nem hibázta el, s az üres kapu közepébe gurí­tott (2-0).
51. perc: Szabics 20 méteres lövését Isaksson biztosan védte.
67. perc: Wilhelmsson passzolt Svenssonhoz, aki jobbról, 23 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (3-0).

Rendkí­vül bátran kezdett a magyar csapat, de helyzetet nem sikerült kialakí­tania. Az első perceket követően a svédek egyre nagyobb mezőnyfölénybe kerültek, mivel Lothar Matthaus taní­tványainak nem sikerült megtartaniuk a labdát. Mindenesetre a 16-os előterében általában a svédek tudománya is elfogyott. Fredrik Ljungberg villanása révén mégis vezetéshez jutottak a hazaiak, de a magyar kontrák veszélyesek voltak, Szabics Imre azonban óriási ziccerben sem tudott a kapuba találni. Az első játékrészben a svédek ugyan mezőnyfölényben játszottak, ám ez a helyzetek számában nem nyilvánult meg, í­gy némiképp szerencsésnek is mondható, hogy előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban sem változott a játék képe, ám Gyepes Gábor kapitális hibája révén megduplázták előnyüket a házigazdák. Henrik Larsson gólja nagyon megfogta a magyar csapatot, amely ezt követően szinte már egyáltalán nem jelentett veszélyt Andreas Isaksson kapujára. A harmadik hazai találat után már a svédek is visszavettek a tempóból, a magyarok pedig padlóra kerültek, í­gy nem változott az eredmény.

Lars Lagerback gárdája megérdemelt győzelmet aratott, mivel a magyarok még a legnagyobb helyzetből is képtelenek voltak betalálni, mí­g hátul hatalmas hibákat követtek el.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Gratulálok a svéd csapatnak, megérdemelten nyert. Az első félidőben viszonylag jól játszottunk, aztán elsősorban saját hibáink miatt maradtunk alul. Játékosaim egy része mélyen tudása alatt teljesí­tett, velük elbeszélgetek, s levonom a konzekvenciákat”.

Lars Lagerback, a svéd válogatott szövetségi kapitánya: “Számunkra a győzelem volt az elsődleges, és sikeresen kiköszörültük a csorbát, ezért boldog vagyok. Akkor lesz igazán értelme a mai három pontnak, ha szerdán Izland ellen is nyerünk”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ