2004.XI.7. DVSC – Ferencváros: 2-0

2 hozzászólás a(z) 2004.XI.7. DVSC – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási csatában, helyenként brutálisan durva küzdelemben 2-0-ás vereséget szenvedett a Debrecen otthonában, de előnyünk még mindig 3 pont a tabellán.

  DVSC – Ferencváros: 2-0 (1-0)
  Debrecen, 7.500 néző, vezette: Ábrahám (Tompos, Tóth)

  Debrecen: Csernyánszki -– Bernáth, Komlósi, Éger, Szathmári – Dombi (Madar 88.), Sándor, Virág, Halmosi –- Bogdanovic (Hegedűs 93.), Kerekes (Sitku 68.)

  Ferencváros: Szűcs L. -– Balog Z., Vukmir, Lipcsei, Gyepes – –Rósa, Zováth (Penksa 62.), Leandro, Huszti (Tőzsér 71.) -– Vágner (Sowunmi 79.), Bajevski

  Gól: Bogdanovic (15. ,92.)
  Sárga lap: Kerekes (37.), Sándor (59.) illetve Huszti (32.)

  Mindkét csapat óvatosan kezdett, ezért eleinte csak mezőnyjáték folyt a pályán. Az iramra és a küzdelemre azonban ekkor sem lehetett panasz, minden labdáért óriási harcot ví­vtak egymással a játékosok. A 9. percben Leandro és Dombi fejpárbaja közben a debreceni játékos könyökkel alattomosan megütötte játékosunkat, akinek az orra is vérzett, a játékvezető azonban nem adott sárga lapot Dombinak. Ez a hibás döntés meghatározta a folytatást, ettől kezdve mindkét együttes játékosai többször követtek el fölösleges, durva szabálytalanságokat és a bí­ró sajnos képtelen volt úrrá lenni az indulatokon. Az első futballra emlékeztető jelenet debreceni góllal zárult. A 15. percben Sándor ugratta ki Bogdanovicot, aki 10 méterről Szűcs mellett a hálóba helyezett (1-0). Egy perccel később majdnem egyenlí­tettünk. Cernyánszki elvétett egy beadást, de Bajevski sajnos a kapu mellé fejelt. Vezetése birtokában a Debrecen visszahúzódott a térfelére, és gyors emberei révén kontrákra játszott. A hazaiak remekül megszervezték védekezésüket, ezért csak ritkán jutottunk el a kapuig. Ha esetleg sikerült túljutnunk egy védőn, akkor érkezett mögötte más, aki nem válogatva az eszközökebn mindenképpen megakasztotta a támadásunkat. A 41. percben Bajevski betallát ugyan a hazai kapuba, de előtte kézzel tette maga elé a labdát, ezért a találatát érvénytelení­tette a játékvezető. A hajrában kétszer is Szűcs bravúrja mentett meg minket az újabb góltól. Előbb Sándor távoli lövését ütötte ki óriási bravúrral a bal felső sarok elől, majd Kerekes tört egyedül kapura, kapusunk azonban ezúttal is résen volt.

  A második félidőben mindent egy lapra feltéve kitámadtunk, ezáltal azonban a hazaiak előtt is több lehetőség adódott. Az 56. percben Dombi tört egyedül kapura, megpróbálta elpörgetni a labdát a földön fekvő kapusunk mellett, aki hihetetlen bravúrral visszanyúlt ée mentett. Továbbra is nagyon sok volt a durva szabálytalanság, sajnos a játékvezető olyankor is előnyszabályt alkalmazott, amikor sárga (sőt néha piros) lapot érő szabálytalanságokat követtek el és ezeket a durvaságokat később sem torolta meg kellő eréllyel. A 72. percben a hazaiak is szereztek egy érvénytelen gólt, Bogdanovis lesről talált a kapunkba. Öt perccel később félbeszakadt a találkozó. A rendkí­vül sokat szabálytalankodó Szatmári Balogot rálökte a reklámtáblákra. Óriási lökdösődés alakult ki a pályán, a kispadon ülők is bementek a játéktérre, akiknek a szétválasztásához szükség volt a biztonságiak segí­tségére is. A játékvezető, miután a kedélyek lecsillpaodtak, egyedül technikai vezetőnket, Haaz Ferencet küldte el a kispadról. Miután megnyugodtak a kedélyek, folytatódott a játék. A hajrában, miután Penksa, Tőzsér és Sowunmi is beállt négy támadóval rohamoztunk, a Debrecen azonban hátul nem hibázott és életveszélyesen kontrázott. A 88. percben Halmosi fejesét védte Szűcs hatalmas bravúrral. A 92. percben sajnos minden eldőlt. A hazaiak újabb gyors ellentámadása végén Bogdanovic megszerezte csapata és saját maga második gólját.

  Csapatunk mindent megpróbált, három nappal a Feyenoord elleni UEFA Kupa-csata után ezúttal is fantasztikusan küzdött, de nem tudta megtörni a debreceni átkot.

 • 96
  A lefújás után játékosaink szurkolótáborunkhoz mentek megköszönni a buzdí­tást, drukkereink pedig vastapssal köszöntötték csapatunkat, amely mindent megtett a győzelemért, de a nagyon küzdelmes, helyenként kimondottan durva meccset a Debrecen nyerte. A tabellát továbbra is mi vezetjük három pont előnnyel.
  96
  Vége a mérkőzésnek.
  93
  Harmadszor cseréltek a hazaiak. Bogdanovic helyett Hegedűs állt be.
  92
  Sajnos eldőlt. Sitku tört be a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, Bogdanovic egy lövőcsellel becsapta Szűcsöt és a védőinket is, majd 4 méterről a hálóba helyezett (2-0).
  90
  A negyedik játékvezető 4 perc hosszabbí­tást jelzett.
  89
  Jobboldali beadás után Halmosi fejesét Szűcs óriási bravúrral a léc alól ütötte szögletre.
  88
  Cseréltek a hazaiak. Dombi helyett Madar állt be.
  87
  Bajevski a tizenhatoson belül kicselezte a becsúszó Komlósit, aki buktatta csatárunkat. Ábrahám nem adta meg a nyilvánvaló tizenegyest.
  84
  Rósa beadása után Csernyánszki Lipcsei elől húzta le a labdát.
  81
  Szatmári mielőtt elvégezte volna a bedobást “beszólt” a kispadunknak. Érthetetlen és felesleges dolog volt.
  79
  Harmadsor cseréltünk. Vágner helyett Sowunmi lépett pályára, akit a debreceni szurkolók “természetesen” huhogással fogadtak. Mivel a békéscsabai rasszista megnyilvánulásokat a liga nem büntette, a debreceniek is úgy érzik, hogy nyugodtan huhoghatnak.
  79
  Két perc szünet után folytatódik a játék. Ábrahám egyetlen döntése a lökdösődések után, hogy technikai vezetőnket, Haaz Ferencet elküldte a kispadtól. Botrányos.
  77
  Szatmári nagyon csúnyán rálökte Balogot a reklámtáblákra. Óriási lökdösődés kezdődött a pályán, a kispadról is bementek a játéktérre. Egyelőre áll a játék, a biztonságiak is igyekeznek szétválasztani a “küzdő” feleket.
  75
  Tőzsér végzett el szabadrúgást a jobb szélről, az oldalvonaltól. A hosszú sarok irányába csavarta a labdát, melybe senki nem ért bele és a játékszer centikkel elkerülte a jobb sarkot.
  74
  Sándor indí­tásával Bogdanovic lépett ki, de mielőtt lőni tudott volna, a tizenhatosunk előtt Leandro hátulról, gyönyörű becsúszással szerelni tudott.
  72
  Sitku szép csel után játszotta be a védőink mögé a labdát, Bogdanovic 7 méterről kapásból a hálóba lőtt, de a debreceni támadó lesen volt és a játékvezető érvénytelení­tette a találatot.
  71
  Másodszor cseréltünk. Huszti helyett Tőzsér lépett pályára.
  71
  Dombi lőtte be a labdát a kapunk elé, Halmosi estében 3 méterről a kapu mellé lőtt.
  70
  Szatmári í­velt középre, Sitku 16 méterről fejelt kapura, Szűcs könnyedén megfogta a labdát.
  68
  Először cseréltek a hazaiak is. Kerekes helyett Sitku állt be.
  67
  Halmosi kapu elé csavart szabadrúgása után Szűcs ütötte az alapvonalon túlra a labdát.
  64
  Penksa próbálta meg kiugratni Leandrót, de Éger a tizenhatos vonalánál elcsí­pte az átadást.
  62
  Először cserélünk. Zováth helyett Penksa lép pályára.
  59
  Sándor lerántotta Husztit, jogosan kapott sárga lapot.
  56
  Dombi lépett ki egyedüla védőink közül, megpróbálta elpörgetni a labdát Szűcs mellett, de kapusunk a földön fekve visszanyúlt és óriási bravúrral elütötte a labdát.
  54
  Dombi könyökölt bele Rósa arcába, a szabadrúgást megkaptuk, a sárga lap elmaradt.
  49
  Balog két ember között ugratta ki Vágnert, Sándor pedig rátartott Balog lábára, amikor a labda már régen nem volt a közelben. Még szabadrúgást sem kaptunk.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Kerekes egyedül lépett ki a védőink közül, közeli lövését Szűcs óriási bravúrral védte, a kipattanó labdát Kerekes középre gurí­totta, de szerencsénkre Bogdanovic mögé érkezett a labda.
  44
  Szatmári előbb a mezénél fogva húzta vissza Zováthot, mivel azonban í­gy nem tudta megállí­tani középpályásunkat, belerúgott játékosunkba. Ábrahám ezúttal sem mutatta fel a sárga lapot.
  43
  Sándor egy csel után 28 méterről lőtt, Szűcs óriási bravúral ütötte ki a labdát a bal felső sarok elől.
  41
  Leandro kapu elé lőtt labdáját Bajevski kézzel tette maga elé, majd a hálóba lőtt, de Ábrahám érvénytelení­tette a találatot.
  40
  Lipcsei csavart be szabadrúgást a debreceni kapu elé, Vukmir centiméterekkel lemaradt a labdáról, amely alig kerülte el a bal sarkot.
  37
  Kerekes buktatta Vágnert, amiért sárga lapot kapott.
  34
  Halmosi csavart be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, Kerekes csúsztatott fejese lepattant Szűcsről, Bogdanovic kapásból lőtt, de a kapufát találta el.
  33
  Szűcs hajszálpontos indí­tása után Vágner remekül tartotta meg a labdát a debreceni tizenhatosnál, majd középre gurí­tott, Bajevski kapásból lőtt, de rosszul találta el a labdát, amely a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  32
  Huszti könyökkel megütötte Dombit, jogosan kapott sárga lapot, csak az érthetetlen, hogy amikor Leandróval szemben szabálytalankodtak ugyaní­gy, akkor miért nem villant a sárga.
  30
  Huszti í­velt be szabadrúgást a bal oldalról, Bajevski fejelt kapura, de Csernyánszki megfogta a labdát.
  27
  Huszti szöglete után Gyepes 10 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  26
  Rósa tört be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, de Szatmári becsúszva szögletre mentett előle.
  23
  Egy lepattanó labda után Kerekes 15 méterről csúnyán fölé lőtt.
  19
  Lipcsei végezhetett el szabadrúgást 13 méterre a debreceni kaputól, lövése azonba a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  16
  Bajevski majdnem egyenlí­tett. Egy baloldali beadásnak Csernyánszki alászaladt, Bajevski azonban a kapu mellé fejelt.
  15
  Sajnos vezet a Debrecen. Sándor a leshatáron ugratta ki Bogdanovicot, aki 10 méterről a kimozduló Szűcs mellett a jobb sarokba lőtt (1-0).
  14
  Már a Debrecen térfelén letámadjuk az ellenfelünket. A hazaiak nem tudnak kibontakozni.
  12
  Három perces ápolás után sikerült elállí­tani Leo orrvérzését, í­gy folytatni tudja a játékot.
  10
  Bernáth beadása után Kerekes szeretett volna fejelni, ütközött azonban a kapujából kimozduló Szűccsel. Kerekest is ápolni kell.
  9
  A középpályán Leandro és Dombi ugrott fel fejelni. A debreceni játékos alattomosan Leo arcába könyökölt. Középpályásunkat ápolni kell. Értehtetlen, hogy Ábrahám még sárgát sem adott Dombinak.
  5
  Kerekes ment el a baloldalon, majd középre húzott, Vukmir azonban 18 méterre a kaputól felrúgta a debreceni támadót. A szabadrúgást Sándor végezte el, ami Lipcseiről lepattant.
  3
  Mezőnyjáték folyik a pályán. Egyik csapat sem jutott még el az ellenfél kapujáig.
  1
  A Debrecen kezdte a mérkőzést.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kosban lépnek pályára, a Debrecen tiszta pirosban. Érdekesség, hogy a házigazdák a 7000-es stadionba 7500 jegyet adtak el.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső