2004.XII.8. MK, Pécsi MFC – Ferencváros: 1-3

2 hozzászólás a(z) 2004.XII.8. MK, Pécsi MFC – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk a Pécs elleni megérdemelt 3-1-es idegenbeli sikerrel bejutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé.

    Pécs – Ferencváros: 1-3 (0-1)
    Pécs, 3.000 néző, vezette: Megyebí­ró (Szpisják, Medovarszki)

    Pécs: Herbert – Bajusz, Dienes, Szabados, Kulcsár (Montvai 53.), Berdó – Sipos, Pavicsevics, Lantos (Sztipánovics 64.) -Horváth Gy. (Natheisz 83.), Károlyi

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Balog 89.), Lipcsei, Gyepes – Zavadszky, Rósa (Tőzsér 86.), Kapic, Leandro – Sowunmi (Szkukalek 81.), Bajevski, Penksa

    Gól: Sipos (69.) illetve Rósa (19., 49. – 11-esből), Penksa (78.)
    Sárga lap: Horváth Gy. (49.), Sipos (73.) illetve Kapic (42.), Leandro (71.)

    Sokáig kérdéses volt, hogy a Pécsre szálló köd miatt meg lehet-e rendezni a találkozót, de szerencsére a stadionban nem volt gond a látási viszonyokkal. Az első két percben mégsem volt minden tökéletes, a házigazdák ugyanis túl későn kapcsolták fel a reflektorokat és pár percig eltartott, amí­g átmelegedtek az izzók, emiatt az első két-három percben félhomályban játszottak a csapatok. Veszélyes pécsi szöglettel kezdődött a mérkőzés, de Zavadszky fejjel tisztázott. A folytatásban mi irányí­tottunk, amit elsősorban annak köszönhettünk, hogy játékosaink jobban alkalmazkodtak a mély talajhoz és a középpályán fölénybe kerültünk. A 12. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Bajevski fejesét védte a hazaiak kapusa. Hét perccel később Rósa már pontosabban célzott, válogatott középpályásunk Kapic beadása után fejelt a hálóba (0-1). Vezetésünk után is a mi akaratunk érvényesült, a pécsiek ritkán jutottak el a tizenhatosunkig, igaz a 34. percben kihagyták a legnagyobb helyzetet. Ekkor Szabados kiugratása után Horváth egyedül törhetett kapura és 14 méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.

    A második félidő gyors Rósa-góllal kezdődött. Középpályásunk a Horváth kezezéséért megí­télt büntetőt értékesí­tette magabiztosan (0-2). Ekkor a hazaiak minden-mindegy alapon elkezdtek kitámadni és fölénybe is kerültek. A 69. percben Sipos révén sikerült is csökkenteniük a különbséget (1-2). Ezután feszültebb lett a hangulat a pályán, pár percig a játék helyett inkább egymással foglalkoztak a játékosok, de a játékvezető két sárga lappal megnyugtatta a kedélyeket. A 78. percben eldöntöttük a továbbjutást. Zavadszky beadására Penksa érkezett remek ütemben és ellenfelét megelőzve a hálóba csúsztatta a labdát (1-3). A hátralévő időben a fáradt hazaiaknak már nem volt erejük újí­tani. Csapatunk cí­mvédőhöz méltóan, magabiztosan jutott tovább és várhatja a pénteki sorsolást.

    Rajtunk kí­vül a Bodajk, a BKV Előre, a Kazincbarcika, az FC Fehérvár, a Kaposvár, a Sopron és Bp. Honvéd jutott be a negyeddöntőbe.

  • 90
    Vége a mérkőzésnek, csapatunk bejutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.
    89
    Vukmir helyén Balog.
    88
    Leo parádés labdával indí­totta Bajevskit, aki 14 méterről a kapu mellé lőtt.
    86
    Rósa helyett Tőzsér folytatja.
    83
    Nagy Tamás harmadik cserelehetőségét is kihasználta. Horváth helyett Natheisz folytatja.
    81
    Felvidéki játékosunknak ez az első tétmérkőzése az őszi szezonban.
    81
    Cseréltünk. Sowunmi helyére Szkukalek állt be. Felvidéki játékosunknak ez az első tétmérkőzése az őszi szezonban.
    78
    Zavadszky adott középre jobbról, Penksa megelőzte Sipost és öt méterről a jobb sarokba fejelt. (1-3)
    73
    Sipos felrúgta Sowunmit, a pécsi gólszerző is besárgult.
    71
    Leo reklamált Megyebí­rónál, sárga.
    69
    Szépí­tett a Pécs. Szabados í­velte be a labdát a védők mögé, Sipos Penksa mellett levette, majd hat méterről a kapuba lőtt. (1-2)
    64
    Újabb csere a pécsieknél. Lantos helyett Sztipánovics a pályán, í­gy a Pécs már három támadóval játszik.
    60
    A pécsi szurkolók kockacukrokat dobálnak a pályára. A hangosbemondó arra szólí­totta fel a nézőket, hogy idegen tárgyakat ne dobáljanak a játéktérre. A kispadunkon a mieink azt találgatják, hogy mi lehet az a nem idegen tárgy, amit be lehet dobni a pályára?
    56
    Sipos akart középre adni jobbról, a labda lecsúszott a lábáról, í­gy lett veszélyes a kapunkra, Szűcs azonban a léc alá tartó labdát szögletre ütötte.
    53
    Cseréltek a hazaiak. Montvai játszik Kulcsár helyett.
    49
    Horváth kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül, amiért sárgát kapott. A jogosan megí­télt 11-est Rósa a balra vetődő Herbert mellett a jobb sarokba rúgta. (0-2)
    47
    Egyik edző sem cserélt a szünetben.
    Penksa paszsolt volna Sowunmihoz, Herbert azonban jól mozdult ki a kapujából és felszedte a labdát.
    46
    A negyeddöntő párosí­tásait pénteken 11 óra 45 perckor sorsolják.
    46
    A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének többi mérkőzését már korábban lejátszották. A legjobb nyolc közé eddig az alábbi együttesek jutottak be: Bodajk, BKV Előre, Kazincbarcika, FC Fehérvár, Kaposvár, Sopron, Bp. Honvéd.
    46
    Megyebí­ró játékvezető egy percnyi hosszabbí­tás után lefújta az első félidőt. Csapatunk Rósa Dénes fejesével a szünetben továbbjutásra áll.
    44
    Zavadszky í­velt fel szabadrúgást a kapu elé, ám lövését a védők kifejelték, éppen Kapic elé, aki 22 méterről lőtt, de ez a labda is levágodott a hazai kapu elé betömörülő védőkről.
    42
    A mérkőzés első sárga lapját Kapic kapta. Középpályásunk a felezővonalnál talpalta le Lantost.
    39
    Lipcsei végzett el szabadrúgást a jobb oldalról. Pontos labdájára Sowunmi érkezett, csatárunk centikkel a kapu fölé fejelt, közben azonban az asszisztens már lest jelzett. Határeset…
    38
    Pavicsevics rántotta le Penksát, ám Megyebí­ró játékvezető nem adott sárga lapot a nyí­lvánvaló szabálytalanságért.
    36
    Lantos rántotta le Zavadszkyt 26 méterre a hazai kaputól. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, lövését a sorfalban álló Szabados kézzel ütötte ki, ám Megyebí­ró továbbot intett…
    34
    A mérkőzés eddigi legnagyobb hazai helyzete maradt ki. Szabados ugratta ki Horváthot, a csatár 14 méterről Szűcs mellett ellőtte a labdát, ami 25-30 centivel suhant el a kapufánk mellett.
    32
    Penksa szerzett labdát, Gyepeshez passzolt, aki a baloldalon végigrobogott -- a hazaiak még visszahúzni sem tudták -- , hét méterről leadott lövése azonban a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    30
    Ismét Leandro. A rendkí­vül hasznosan játszó Leo sokadszor futotta le a hazaiakat a baloldalon, lapos passzát Szabados vágta ki az érkező Sowunmi elől.
    28
    Leandro harcolt ki szögletet a baloldalon. A beadást a védők kifejelték, és indult a pécsiek ellentámadása: Berdó futott el az oldalvonal mellett, ám Leandro utólérte és kiszorí­totta őt, í­gy a hazai játékos már nem tudott pontosan középre í­velni.
    24
    Lantos végzett el szabadrúgást a kapunktól 34 méterre. Erős, középretartó lövését Szűcs Lajos boxolta vissza a mezőnybe.
    22
    Újra Rósa került helyzetbe. Sowunmi jobb oldali beadása után készült kapura rúgni, ám a labda “lecsorgott” a lábáról.
    21
    Kapic szabálytalankodott a tizenhatos sarkánál, Megyebí­ró játékvezető szabadrúgást í­télt, amit Sipos végezett el. A labda Sowunmiról pattant vissza a mezőnybe.
    19
    Vezetünk!Kapic bal oldalról í­velt a kapu elé, érkezettRósa, és a kapu jobb oldalába felejt.
    16
    Sipos adott be balról a kapunk elé, a magas labdát Gyepes fejelte ki. Sipos ismételt, ám a labda a méterekkel a kapu mellett szállt el.
    15
    Leandro 22 méterről eresztett meg egy lövést, a labdát Herbert biztosan fogta; a kipattanóra Bajevski érkezett volna.
    14
    Az első veszélyes pécsi akció. Kulcsár beadádára Horváth érkezett a kapunk elé, a cstár a labdát nem tudta rendesen eltalálni, ám épp í­gy lett veszélyes; a jobb alsó sarokba tartó labdát Szűcs szögletre ütötte.
    13
    Leandro egy szép csellel elvitte a labdát a baloldalon, majd középre í­velt. A kissé “mély” labdát Sowunmi elől Herbert húzta le.
    12
    Kapic indí­totta a jobb oldalon elfutó Sowunmit, aki a középen érkező Bajevskihez í­velt, csatárunk 10 méterrőlfejelt, az erős, ám középre tartó labdát Herbert biztosan fogta. Ez volt az első igazi helyzetünk.
    10
    Lipcsei adott jó labdát Bajevskinek, a cstár egyedül törhetett volna kapura, ám inkább Sowunmihoz passzolt, aki azonban a partjelző szerint lesről indult.
    5
    Nehezen alakul ki folyamatos játék a rendkí­vül rossz talajú pályán, de a mieink egyértelműen többet birtokolják a labdát.
    2
    Az eddigi félhomályt fényáradat váltotta fel. Mivel a bemelegí­tés alatt még világos volt, a rendezők csak néhány perccel a mérkőzés kezdete előtt kapcsolták fel a reflektorokat, és időbe telt, mí­g azok “bemelegedtek.
    1
    A pécsiek kezdték a mérkőzést.
    1
    Az első helyzet a hazaiak előtt adódott. Egy jobb oldali szöglet után Zavadszky fejelte ki a labdát az érkező csatárok elől.
    .
    A csapatok már a pályán vannak. A mieink zöld-fehér cskí­osban, a pécsiek piros felsőben, fekete nadrágban játszanak.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Megkezdjük élő közvetí­tésünket a Pécs- Ferencváros MK nyolcaddöntő mérkőzésről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ