2005.II.14. Ferencváros – Litex Lovech: 2-5

20050214-litex-barthaCsapatunk első felkészülési mérkőzésén a ciprusi edzőtáborban 5-2-es vereséget szenvedett a bolgár UEFA Kupa-résztvevő Litex Lovech gárdájától.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A legfontosabb az, hogy a csapat játéka tovább csiszolódjon, és abba új elemeket is be tudjunk épí­teni. – De egyáltalán nem mellékes, hogy milyen eredményt érünk el a Litex ellen. A Ferencváros a legismertebb magyar klub, amely ősszel letette a névjegyét a nemzetközi kupákban is, hiszen hajszállal maradt le a BL-ről, és bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe. Emellett vezetjük a magyar bajnokságot, í­gy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kép alakul ki külföldön a legjobb magyar csapatról. Sokakkal ellentétben én azt vallom, hogy a nemzetközi edzőmeccseken elért jó eredményeknek is van jelentősége és presztí­zse. A csapattól ma olyan teljesí­tményt várok, amit ősszel nyújtottunk. Bebizonyí­tottuk, hogy tudunk okosan, gyorsan, koncentráltan futballozni, és akár három támadóval is. Remélem, az őszi lendületes játékot sikerül átmenteni tavaszra is, már az edzőmeccseken szeretnék ebből viszontlátni valamit.

A mérkőzés:

Ferencváros – Litex Lovech: 2-5 (1-3)
Agia Napa,

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. -– Botis, Lipcsei, Gyepes -– Bognár, Rósa, Kapic, Leandro –- Bartha, Bajevski, Huszti
II. félidő: Szűcs L. – Takács Á., Lipcsei, Botis – Sowunmi, Csepregi, Szkukalek – Penksa – Sasu, Vágner, Laczkó (Béres 80.)

Litex Lovech: Vutov – Jelev, Sichero, Kirilov, Venkov – Popov, Kissi, Hidiued, Triga – Sandrinho, Zuniga

Gól: Botis (16.), Lipcsei (60.) illetve Sichero (9.), Hidiued (28., 86.), Zuniga (32.), Jelev (63.)

Ellenfelünk már előttünk jár a felkészülésben, ugyanis több mint egy hete Cipruson készül a bolgár bajnokság hétvégi rajtjára. Ebből következik, hogy a Lovech jobb formában várta a meccset. Ennek ellenére nem volt három gól különbség a csapatok között. Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk és a helyzetek számában sem volt különbség a két gárda között. Mí­g azonban a bolgárok szinte minden lehetőségüket kihasználták, addig nálunk akadozott a helyzetkihasználás, ehhez jöttek a védelmi hibák, amiket kegyetlenül megbüntetett a Lovech.

Csapatunkból Sorin Botis és Aleksandar Bajevski nyújtott jó teljesí­tményt, mí­g fiataljaink közül Csepregi Richárd tette hozzá a legtöbbet a csapat játékához, életveszélyes beadásai és szabadrúgásai mellett a mezőnymunkából is kivette a részét. Rajta kí­vül Laczkó Zsoltnak voltak jó periódusai a mérkőzés során.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Ezen a meccsen csak a labda, a pálya, na meg az ellenfél volt jó. – Veszí­teni mindig lehet, de nem í­gy, és nem öt gólt kapva. Olyan csapat benyomását keltettük, mintha először játszanánk együtt valahol, és nem is ismernénk a csapattársunkat. Egyedül Lipcsei Pétert tudnám kiemelni, rajta éreztem, hogy tudja, mi a dolga. Buta, elkerülhető gólokat kaptunk, rengeteg hibával játszottunk, és ezeket ki kell javí­tanunk a hátralévő napokban, de ez csak nagy elszántsággal és jobb koncentrációval sikerülhet. Ez a csapat Magyarország legjobbja, bebizonyí­totta, ha akar, akkor tud bajnokságot nyerni, élen tudja zárni az őszt, és a nemzetközi kupában is helyt tud állni. Úgyhogy képesek vagyunk a sikerre, de azért tenni is kell.

Bartha László: – Bevallom, meglepődtem, hogy ott voltam a kezdőcsapatban. – Nem számí­tottam rá, hogy a fiatalok közül én kapok majd lehetőséget, hiszen előzetesen senki nem szólt, hogy úgy készüljek, én is ott leszek a kezdőben. Egy kis időbe telt, amí­g a ritmust felvettem, hiszen egy nemzetközi találkozó irama sokkal magasabb. Nemrégiben még az ifiben játszottam, í­gy meg kell szoknom a különbséget. Tudom, hogy ez a játéklehetőség egyfajta megelőlegezett bizalom a szakmai stáb részéről, de ez még nem jelenti azt, hogy a bajnokságban is kezdő leszek majd. Nagyon sokat kell még dolgoznom ezért, bár úgy érzem, ha „jóindulatúak” lesznek velem szemben az edzők, akkor a kispadra rendszeresen leülhetek a bajnokik során.

NS-20050215-03-20050214

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  86
  Újabb gólt szereztek a bolgárok. A csereként beállt Kostas futott el a szélen, középre adott és Hidiued a hálóba továbbí­tott (2-5).
  82
  Sasu egy jó csel után 20 méterről lőtt, a labda azonban centiméterekkel elkerülte a kaput.
  80
  Laczkó helyett Béres lépett pályára.
  78
  Csepregi csavart be szabadrúgást a bal oldalról, Sasu a rövid saroknál továbbcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon remek ütemben érkezett Botis, de fejese után a labda a felső lécről az alapvonalon túlra pattant.
  76
  Gyors rövidpasszokkal hozta fel a Lovech a labdát, amit a jobb oldalról a kapunk elé emeltek, Triga azonban szerencsére 7 méterről a kapu fölé csúsztatott.
  70
  Csepregi végzett el szabadrúgást a tizenhatos baloldali sarkáról. Kapura csavart labdája a felső lécet súrolva ment fölé.
  66
  Sasu egy jó csel után középre gurí­tott, Vágner 19 méterről kapásból lőtt, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret.
  63
  Ismét két góllal vezet a Lovech. Jelev végzett el szabadrúgást 25 méterre a kapunktól, lövését Szűcs az alapvonalon túlra ütötte. A szöglet után Jelevről megfeledkeztünk és a bolgár játékos senkitől sem zavartatva 6 méterről a hálóba fejelte a labdát (2-4).
  60
  Gyönyörű akció végén csökkentettük a különbséget. Lipcsei szerzett labdát a térfelünk közepén, egyből Sowunmihoz passzolt, aki remekül indí­totta Penksát. Marek igazí­tás nélkül egyből szöktette a jobb szélen elfutó Sasut, aki középre emelt és a támadást végigkí­sérő, lendületből érkező Lipcsei 12 méterről védhetetlenül fejelte a labdát a jobb alsó sarokba (2-3).
  56
  Szkukalek végzett el szögletet a jobb oldalról. Ballal egyből kapura csavarta a labdát, amit a gólvonalról fejeltek ki a védők.
  52
  Laczkó tört be nagyon harcosan a tizenhatoson belülre, 14 méteres lövését a bolgár kapus lábbal védte, a kipattanót Laczkó kapura fejelte, de a Lovech kapusa gyors vetődéssel hárí­tani tudott.
  49
  Vágner 20 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
  46
  Elkezdődött a második félidő. így állunk fel a második 45 percre: Szűcs -- Takács, Lipcsei, Botis -- Sowunmi, Csepregi, Szkukalek -- Penksa -- Sasu, Vágner, Laczkó. Az első félidővel kapcsolatban László Csaba annyit mondott, hogy az akarással, elszántsággal nem volt gond. Az összjátékunk azonban akadozott, az ellenfél pedig minden hibát könyörtelenül kihasznált. A szakember hozzátette: a második félidőben egy nagyon támadó felfogást szeretne kipróbálni, az a cél, hogy állandóan nyomás alatt tartsuk az ellenfelet és í­gy kényszerí­tsük minél több hibára.
  45
  Vége az első félidőnek. A mérkőzést egy bolgár játékosmegfigyelő is nyomon követi, aki a szünetben a mieink közül Bajevskiről gyűjtött információkat.
  44
  Huszti szerzett harcosan labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, de a labda sajnos a kapufát érintve az oldalhálóba vágódott.
  43
  Gyepest buktatták a tizenhatos vonala előtt. Védőnk a büntetőterületen belülre esett, de a szabálytalanság kí­vül történt, ezért jogosan járt a szabadrúgás. Rósa állt a labda mögé és centiméterekkel csavart a bal felső sarok mellé.
  41
  Hidiued végzett el szabadrúgást 35 méterre a kapunktól. Rálőtte a labdát, amit Szűcs a léc alól tolt szögletre.
  39
  Ismét Bajevski lépett ki a védők közül, ezúttal szó sem lehetett lesről ketten is “bent ragadtak”, támadónk ezúttal is góllal fejezte be akcióját, sajnos azonban az asszisztens ezúttal is felemelte zászlaját, a játékvezető pedig érvénytelení­tette szabályos gólunkat.
  37
  Bajevski lépett ki a védők között, egy esernyőcsellel a kapust is becsapta, majd az üres kapuba helyezett, az asszisztens azonban már lest jelzett és a játékvezető érvénytelení­tette a gólt. Valószí­nűleg jogos volt az í­télet.
  34
  Bartha két védőt is kicselezett, 18 méterről lőtt, Jelev azonban önfeláldozó vetődéssel blokkolta a lövést.
  32
  Újabb gólt szereztek a bolgárok, akik már másfél hete Cipruson készülnek. Bognár futott el a jobb oldalon, beadását kivágták a védők, a labda Zunigaűához került, aki egyedül törhetett kapura és Szűcs mellett a hálóba helyezett (1-3).
  28
  Vezet a Lovech. Popov ugratta ki Zandinhót, az asszisztens lest jelzett, a mieink megálltak, a játékvezető azonban felülbí­rálta segí­tőjét és továbbot intett. Zandninho betört a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, ahol az érkező Hidiued egy lövőcsellel kibillentette az egyensúlyából Szűcsöt, majd a bal sarokba gurí­tott (1-2).
  23
  László Csaba kérésére Huszti és Bartha folyamatosan cserélnek egymással a két szélen. Nálunk van többet a labda, de a bolgárok szervezetten, jól védekeznek, ezért nagyon nehéz a kapujuk közelébe jutni. A Lovech gyors, lerohanásszerű ellentámadásokkal próbálkozik, de eddig a mi védelmünk is stabilan működik.
  20
  Venkov 25 méteres szabadrúgását Szűcs gyors vetődéssel remek mozdulattal ütötte ki a bal alsó sarok elől.
  16
  Egyenlí­tettünk. Jobboldali szöglet után Botis fejesét követően a kapufáról lepattant a labda, Bartha 3 méteres lövését a bolgárok hatalmas termetű (201 cm) kapusa óriási bravúrral kiütötte, a labda ismét Botis elé pattant és védőnk közelről nem hibázott (1-1).
  12
  Továbbra is nagyon feszült a hangulat a pályán. Bognár végzett el szabadrúgást az oldalvonal mellett. Ellenfele többszöri felszólí­tásra sem ment el 9 méterre a labdától, a bí­ró pedig sürgette játékosunkat, hogy végezze el a szabadrúgást. Bognár bele is rúgott a labdába, amivel eltalálta az előtte álló bolgár játékost, aki teátrális mozdulatokkal elvágódott. Óriási lökdösődés kezdődött, amibe a bolgár cserejátékosok is bekapcsolódtak. A bí­ró az asszisztensei segí­tségével állí­totta helyre a rendet.
  9
  Parázs jelenetek után vezetéshez jutott a Lovech. Egy beadás után Kapic úgy mentett, hogy a labda bolgár játékos lábáról hagyta el a játékteret, a bí­ró azonban szögletet í­télt. Kapic reklamált, amiért a ciprusi bí­ró a piros lapot mutatta fel légiósunknak. A szakmai stábnak azonban sikerült meggyőznie a játékvezetőt, hogy egy edzőmeccsen nem feltétlenül kell reklamálásért a találkozó elején kiállí­tani valakit. Kapic a pályán maradhatott, a szöglet után pedig az előrehúzódó Sichero a hálóba csúsztatott (0-1).
  4
  A mieink előtt adódott az első lehetőség. Bognár futott el a jobb szélen, középre lőtt labdájáról azonban centiméterekkel lemaradt a bevetődő Bajevski és Bartha.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Egymásnak ugrottak a csapatok, az első percben három szabálytalanságot is le kellett fújnia a játékvezetőnek.
  .
  A bolgárok keretében jelenleg nincs bolgár válogatott játékos, tehát a március 31-i világbajnoki selejtezőn az itt pályára lépők közül senkivel nem találkozni a mi válogatottjaink. A Lovecs kerete í­gy is erősnek mondható, hat válogatott légiósa van az együttesnek.
  .
  A Litex az őszi szezon után az ötödik helyen áll a bolgár bajnokságban. Az elmúlt négy évben állandó résztvevője volt az UEFA Kupának. Az idei kií­rásban a selejtezőben a Zeljeznicart búcsúztatta. Az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán 7-0-ra nyert. Az első fordulóban, a csoportkörbe jutásért a Grazer AK már túl erősnek bizonyult. Ausztriában 5-0-ra vesztettek a bolgárok, a visszavágón hiába nyertek 1-0-ra, ez kevés volt a továbbjutáshoz.
  .
  A mieink az alábbi összeállí­tásban kezdenek majd: Szűcs – Botis, Lipcsei, Gyepes – Bognár, Rósa, Kapic, Leandro – Bartha, Bajevski, Huszti
  .
  Bartha László először lesz tagja felnőtt együttesünk kezdőcsapatának. A fiatal futballista a mérkőzés előtt elárulta, hogy egy kicsit izgul és már nagyon várt erre a pillanatra.
  .
  Csapatunkban Balog Zoltán és Dragan Vukmir könnyebb sérülésük miatt nem tudják ma vállalni a játékot. A többiek szerencsére egészségesek és László Csaba úgy tervezi, hogy valamennyi futballistánk játéklehetőséget kap a mai meccsen.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első mérkőzése a ciprusi edzőtáborozás során. A mieink ellenfele a bolgár UEFA Kupa-résztvevő Litex Lovech lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ