2005.II.14. Ferencváros – Litex Lovech: 2-5

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  86
  Újabb gólt szereztek a bolgárok. A csereként beállt Kostas futott el a szélen, középre adott és Hidiued a hálóba továbbí­tott (2-5).
  82
  Sasu egy jó csel után 20 méterről lőtt, a labda azonban centiméterekkel elkerülte a kaput.
  80
  Laczkó helyett Béres lépett pályára.
  78
  Csepregi csavart be szabadrúgást a bal oldalról, Sasu a rövid saroknál továbbcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon remek ütemben érkezett Botis, de fejese után a labda a felső lécről az alapvonalon túlra pattant.
  76
  Gyors rövidpasszokkal hozta fel a Lovech a labdát, amit a jobb oldalról a kapunk elé emeltek, Triga azonban szerencsére 7 méterről a kapu fölé csúsztatott.
  70
  Csepregi végzett el szabadrúgást a tizenhatos baloldali sarkáról. Kapura csavart labdája a felső lécet súrolva ment fölé.
  66
  Sasu egy jó csel után középre gurí­tott, Vágner 19 méterről kapásból lőtt, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret.
  63
  Ismét két góllal vezet a Lovech. Jelev végzett el szabadrúgást 25 méterre a kapunktól, lövését Szűcs az alapvonalon túlra ütötte. A szöglet után Jelevről megfeledkeztünk és a bolgár játékos senkitől sem zavartatva 6 méterről a hálóba fejelte a labdát (2-4).
  60
  Gyönyörű akció végén csökkentettük a különbséget. Lipcsei szerzett labdát a térfelünk közepén, egyből Sowunmihoz passzolt, aki remekül indí­totta Penksát. Marek igazí­tás nélkül egyből szöktette a jobb szélen elfutó Sasut, aki középre emelt és a támadást végigkí­sérő, lendületből érkező Lipcsei 12 méterről védhetetlenül fejelte a labdát a jobb alsó sarokba (2-3).
  56
  Szkukalek végzett el szögletet a jobb oldalról. Ballal egyből kapura csavarta a labdát, amit a gólvonalról fejeltek ki a védők.
  52
  Laczkó tört be nagyon harcosan a tizenhatoson belülre, 14 méteres lövését a bolgár kapus lábbal védte, a kipattanót Laczkó kapura fejelte, de a Lovech kapusa gyors vetődéssel hárí­tani tudott.
  49
  Vágner 20 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
  46
  Elkezdődött a második félidő. így állunk fel a második 45 percre: Szűcs -- Takács, Lipcsei, Botis -- Sowunmi, Csepregi, Szkukalek -- Penksa -- Sasu, Vágner, Laczkó. Az első félidővel kapcsolatban László Csaba annyit mondott, hogy az akarással, elszántsággal nem volt gond. Az összjátékunk azonban akadozott, az ellenfél pedig minden hibát könyörtelenül kihasznált. A szakember hozzátette: a második félidőben egy nagyon támadó felfogást szeretne kipróbálni, az a cél, hogy állandóan nyomás alatt tartsuk az ellenfelet és í­gy kényszerí­tsük minél több hibára.
  45
  Vége az első félidőnek. A mérkőzést egy bolgár játékosmegfigyelő is nyomon követi, aki a szünetben a mieink közül Bajevskiről gyűjtött információkat.
  44
  Huszti szerzett harcosan labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, de a labda sajnos a kapufát érintve az oldalhálóba vágódott.
  43
  Gyepest buktatták a tizenhatos vonala előtt. Védőnk a büntetőterületen belülre esett, de a szabálytalanság kí­vül történt, ezért jogosan járt a szabadrúgás. Rósa állt a labda mögé és centiméterekkel csavart a bal felső sarok mellé.
  41
  Hidiued végzett el szabadrúgást 35 méterre a kapunktól. Rálőtte a labdát, amit Szűcs a léc alól tolt szögletre.
  39
  Ismét Bajevski lépett ki a védők közül, ezúttal szó sem lehetett lesről ketten is “bent ragadtak”, támadónk ezúttal is góllal fejezte be akcióját, sajnos azonban az asszisztens ezúttal is felemelte zászlaját, a játékvezető pedig érvénytelení­tette szabályos gólunkat.
  37
  Bajevski lépett ki a védők között, egy esernyőcsellel a kapust is becsapta, majd az üres kapuba helyezett, az asszisztens azonban már lest jelzett és a játékvezető érvénytelení­tette a gólt. Valószí­nűleg jogos volt az í­télet.
  34
  Bartha két védőt is kicselezett, 18 méterről lőtt, Jelev azonban önfeláldozó vetődéssel blokkolta a lövést.
  32
  Újabb gólt szereztek a bolgárok, akik már másfél hete Cipruson készülnek. Bognár futott el a jobb oldalon, beadását kivágták a védők, a labda Zunigaűához került, aki egyedül törhetett kapura és Szűcs mellett a hálóba helyezett (1-3).
  28
  Vezet a Lovech. Popov ugratta ki Zandinhót, az asszisztens lest jelzett, a mieink megálltak, a játékvezető azonban felülbí­rálta segí­tőjét és továbbot intett. Zandninho betört a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, ahol az érkező Hidiued egy lövőcsellel kibillentette az egyensúlyából Szűcsöt, majd a bal sarokba gurí­tott (1-2).
  23
  László Csaba kérésére Huszti és Bartha folyamatosan cserélnek egymással a két szélen. Nálunk van többet a labda, de a bolgárok szervezetten, jól védekeznek, ezért nagyon nehéz a kapujuk közelébe jutni. A Lovech gyors, lerohanásszerű ellentámadásokkal próbálkozik, de eddig a mi védelmünk is stabilan működik.
  20
  Venkov 25 méteres szabadrúgását Szűcs gyors vetődéssel remek mozdulattal ütötte ki a bal alsó sarok elől.
  16
  Egyenlí­tettünk. Jobboldali szöglet után Botis fejesét követően a kapufáról lepattant a labda, Bartha 3 méteres lövését a bolgárok hatalmas termetű (201 cm) kapusa óriási bravúrral kiütötte, a labda ismét Botis elé pattant és védőnk közelről nem hibázott (1-1).
  12
  Továbbra is nagyon feszült a hangulat a pályán. Bognár végzett el szabadrúgást az oldalvonal mellett. Ellenfele többszöri felszólí­tásra sem ment el 9 méterre a labdától, a bí­ró pedig sürgette játékosunkat, hogy végezze el a szabadrúgást. Bognár bele is rúgott a labdába, amivel eltalálta az előtte álló bolgár játékost, aki teátrális mozdulatokkal elvágódott. Óriási lökdösődés kezdődött, amibe a bolgár cserejátékosok is bekapcsolódtak. A bí­ró az asszisztensei segí­tségével állí­totta helyre a rendet.
  9
  Parázs jelenetek után vezetéshez jutott a Lovech. Egy beadás után Kapic úgy mentett, hogy a labda bolgár játékos lábáról hagyta el a játékteret, a bí­ró azonban szögletet í­télt. Kapic reklamált, amiért a ciprusi bí­ró a piros lapot mutatta fel légiósunknak. A szakmai stábnak azonban sikerült meggyőznie a játékvezetőt, hogy egy edzőmeccsen nem feltétlenül kell reklamálásért a találkozó elején kiállí­tani valakit. Kapic a pályán maradhatott, a szöglet után pedig az előrehúzódó Sichero a hálóba csúsztatott (0-1).
  4
  A mieink előtt adódott az első lehetőség. Bognár futott el a jobb szélen, középre lőtt labdájáról azonban centiméterekkel lemaradt a bevetődő Bajevski és Bartha.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Egymásnak ugrottak a csapatok, az első percben három szabálytalanságot is le kellett fújnia a játékvezetőnek.
  .
  A bolgárok keretében jelenleg nincs bolgár válogatott játékos, tehát a március 31-i világbajnoki selejtezőn az itt pályára lépők közül senkivel nem találkozni a mi válogatottjaink. A Lovecs kerete í­gy is erősnek mondható, hat válogatott légiósa van az együttesnek.
  .
  A Litex az őszi szezon után az ötödik helyen áll a bolgár bajnokságban. Az elmúlt négy évben állandó résztvevője volt az UEFA Kupának. Az idei kií­rásban a selejtezőben a Zeljeznicart búcsúztatta. Az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán 7-0-ra nyert. Az első fordulóban, a csoportkörbe jutásért a Grazer AK már túl erősnek bizonyult. Ausztriában 5-0-ra vesztettek a bolgárok, a visszavágón hiába nyertek 1-0-ra, ez kevés volt a továbbjutáshoz.
  .
  A mieink az alábbi összeállí­tásban kezdenek majd: Szűcs – Botis, Lipcsei, Gyepes – Bognár, Rósa, Kapic, Leandro – Bartha, Bajevski, Huszti
  .
  Bartha László először lesz tagja felnőtt együttesünk kezdőcsapatának. A fiatal futballista a mérkőzés előtt elárulta, hogy egy kicsit izgul és már nagyon várt erre a pillanatra.
  .
  Csapatunkban Balog Zoltán és Dragan Vukmir könnyebb sérülésük miatt nem tudják ma vállalni a játékot. A többiek szerencsére egészségesek és László Csaba úgy tervezi, hogy valamennyi futballistánk játéklehetőséget kap a mai meccsen.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első mérkőzése a ciprusi edzőtáborozás során. A mieink ellenfele a bolgár UEFA Kupa-résztvevő Litex Lovech lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső