2005.II.22. Ferencváros – Omonia Nicosia: 5-1

Bajevski mesterhármast ért el

Bajevski mesterhármast ért el

Végre FTC-győzelem Cipruson

A Ferencváros labdarúgó-csapata megnyerte végre első ciprusi felkészülési mérkőzését, mivel 5-1-re legyőzte a ciprusi Omonia Nicosiát. A Vezér Ádámot és Korolovszky Gábort foglalkoztató ciprusiak ellen Alekszandar Bajevszki volt igazából elemében, hiszen a macedón csatár háromszor talált be, a maradék két gólon Leandro és Sowunmi osztozott.


Ferencváros – Omonia Nicosia: 5-1 (1-1)
Nicosia, 500 néző

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár (Béres 85.), Gyepes (Takács Á. 40.), Botis (Csepregi 72.), Leandro (Szkukalek 79.) – Penksa (Bartha 59.), Rósa, Lipcsei, Huszti – Vágner (Sowunmi (25.), Bajevski (Tarcsa 84.)

Gól: Bajevski (27., 62., 77.), Leandro (54.), Sowunmi (87.) illetve Alvaro (33.)

Az első perctől mi irányí­tottuk a mérkőzést, főleg a széleken kerültünk gyakran a középen tömörülő hazai védelem mögé. Az első játékrészben azonban még több hiba csúszott a befejezésekbe. Ráadásul Bajevski vezető gólja után hamar kiegyenlí­tettek a ciprusiak. Megint úgy kaptunk gólt, hogy a kipattanó labdát lőtte a hálóba ellenfelünk.

A második játékrészben az Omonia az elejétől kezdve sokat cserélt, mi pedig fokoztuk a tempót. Látványos, gyors akciókat vezettünk és ezúttal már a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb volt, mint a korábbi mérkőzéseinken. Különösen Bajevski volt elemében, aki három gólt is szerzett.

NS-20050223-02-20050222

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az nso.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 92
  Vége a mérkőzésnek.
  91
  Kostas 20 méteres lövését Szűcs kiütötte, a kipattanóért Takács és Alvaro futott versenyt, de védőnk remek ütemű becsúszással szerelte ellenfelét.
  89
  Sowunmi növelhette volna az előnyünket, de Szkukalek beadása után 7 méterről a kapu fölé fejelt.
  87
  Újabb gólt szereztünk. Sowunmi tört egyedül kapura, rávezette a labdát a kapusra, majd 7 méterről a hálóba gurí­tott (5-1).
  85
  Bognárt Béres váltotta fel.
  84
  Bajevski helyett Tarcsa állt be.
  82
  Bartha két szép csellel futott el a bal oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre. Előbb úgy tett, mintha a középen üresen érkező Bajevskihez passzolna, Vezér el is mozdult a passzra, Bartha ezért a rövid sarkot célozta meg, de sajnos az oldalhálóba lőtt.
  79
  Újabb csere. Leandro helyett Szkukalek állt be.
  77
  Már hárommal vezetünk. Rósa futott el a jobb szélen, középre í­velt és Bajevski 8 méterről a jobb sarokba fejelt(4-1).
  75
  Rósa lőtt be szögletet a rövid sarokhoz, a berobbanó Bajevski 3 méterről alig csúsztatott a kapu fölé.
  72
  Ismét cseréltünk. Botis helyett Csepregi állt be. A felállásunk pedig úgy módosult, hogy Lipcsei visszament a védelem közepére, Botis helyére, Csepregi pedig a középpálya közepén játszik.
  69
  Szabadrúgáshoz jutott az Omonia 17 méterre a kapunktól. Alvaro erős lövése a két kapufa találkozási pontját találta el, ahonnan az alapvonalon túlra pattant a labda.
  66
  Takács indí­totta remek labdával Rósát, aki középre gurí­tott, Sowunmi 14 méteres kapáslövését Vezér óriási bravúrral, lábbal védte.
  62
  Kettővel vezetünk. Sowunmi csí­pett el egy rövid hazaadást, de előle lábbal még mentett Vezér, a labda Lipcseihez került, aki önzetlenül a jobb helyzetben lévőBajevskihez passzolt és csatárunk 13 méterről a hálóba lőtt (3-1).
  59
  Cseréltünk. Penksa helyett Bartha lépett pályára.
  56
  Fél percre meg kellett állí­tani a játékot. Folyamatosan érkeznek a szurkolók a meccsre és most már olyan sokan vannak, hogy azon az oldalon, ahol nincs korlát, néhányan már az oldalvonalon állnak. A játékvezető kérésére az Omonia edzője megkérte a drukkereket, hogy menjenek hátrébb.
  54
  Ismét vezetünk. Huszti beadása után Sowunmi lövését még blokkolták a védők, majd Bajevski ismételt, de a labda felpattant egy védő lábán, amit Leandro 7 méterről a bal sarokba fejelt (2-1).
  50
  Rósa szöglete után óriási kavarodás támadt a ciprusi kapu előtt, előbb Huszti lövése vágódott le egy védőről, majd Sowunmi lövésébe léptek bele, a labda Bajevski elé pattant, aki 12 méterről kapura emelt, de egy védő a gólvonalról fejjel tisztázott.
  48
  Takács remek indí­tásával Penksa futott el a jobb szélen, félmagas beadását Huszti a levegőből kapásból kapura lőtte, Vezér szép vetődéssel hárí­tott.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Kostas futott le az alapvonalig a bal szélen, laposan középre lőtt labdáját Leandro becsúszva rúgta szögletre a berobbanó Alvaro elől.
  40
  Újabb kényszerű csere a mieinknél. Gyepes egy párharc során meghúzódott. Védőnk helyére Takács állt be.
  38
  Bajevski tört kapura, amikor hátulról lerántották. A játékvezető előbb konzultált asszisztensével, majd a tizenhatoson kí­vülről szabadrúgást í­télt a javunkra. Lipcsei lövése fél méterrel elkerülte a bal felső sarkot.
  33
  Egyenlí­tettek a ciprusiak. Nikolaidiu 20 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a jobb sarok elől, a kipattanót azonban Alvaro 3 méterről az üres kapuba passzolta (1-1).
  29
  Penksa cselezte be magát a jobb oldalról középre, 18 méterről laposan lőtt, a labda a kapufát súrolva kerülte el a jobb sarkot.
  27
  Vezetünk! Sowunmi ment el jó cselekkel a jobb oldalon, élesen középre lőtt labdáját egy védő ki akarta fejelni, ehelyett azonban továbbcsúsztatta a labdát, ami í­gy átszállt Vezér feje felett és Bajevski közelről a hálóba helyezett (1-0).
  25
  Penksa kiugratásával Vágner tört kapura. Csatárunk egy védővel csatázott a labdáért, aki mielőtt csatárunk lőni tudott volna, becsúszva szerelt, de sajnos Vágner lábát is eltalálta, aki nem is tudta folytatni a játékot. Robert helyett Sowunmi lépett pályára.
  22
  Botis passzolt Bongárhoz, tőle Penksa kapta a labdát, aki egyből átí­velt a bal oldalra Leandróhoz, aki kapásból a kapu elé emelt, Huszti megcsúsztatta a labdát, amit Vezér a léc alól tolt szögletre.
  21
  Kostas kényszerí­tőzött Alvaróval, majd a visszakapott labdát 18 méterről rálőtte, Szűcs szép vetődéssel védett. Ez az első felkészülési mérkőzésünk, amikor ellenfelünk első két támadása nem végződik góllal.
  19
  Alvaro szerzett labdát a felező vonalnál, egyedül tört kapura, de Szűcs messzire kifutva, becsúszva szerelte a hazaiak támadóját.
  17
  Eddig mi irányí­tjuk a játékot. Meglepően nagy az érdeklődés a találkozó iránt, az Omonia szurkolói körbeállják az edzőpályát, a szünet nélküli éneklés mellett zászlókkal, transzparensekkel biztatják csapatukat.
  14
  Leandro indí­totta 30 méteres passzal Husztit, aki az ötössel egymagasságban a bal szélről visszaí­velt a tizenhatos vonalára, ahol Gyepes mellel maga elé tette a labdát, lövését azonban blokkolta egy önfeláldozóan közbeugró védő.
  9
  Rósa gurí­tott középre a jobb oldalról, Bajevski átlépte a labdát, ezzel két védőt is becsapott, a labda í­gy Huszti elé került, aki 14 méterről, kapásból centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
  4
  Bognár kényszerí­tőzött Penksával a jobb oldalon, a felfutó védő beadását Huszti 8 méterről fejelte kapura, Vezér fantasztikus barvúrral ütötte ki a labdát a jobb sarok elől.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A ciprusiak kapujában az egykori kispesti hálóőr, Vezér Ádám áll.
  .
  Pár percet csúszik a kezdés, a játékvezetői hármas ugyanis még nem készült el a jegyzőkönyv megí­rásával.
  .
  A mérkőzést eredetileg az Omonia Nicosia stadionjában rendezték volna, a vendéglátók azonban végül úgy döntöttek, hogy a stadion egyik edzőpályáján kerül sor a találkozóra.
  .
  Vukmirt a védelem jobb oldalán Bognár Zsolt helyettesí­ti, mí­g a jobboldali középpályás Marek Penksa lesz. A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Bognár, Gyepes, Botis, Leandro -- Penksa, Rósa, Lipcsei, Huszti -- Vágner, Bajevksi.
  .
  A mieinknél sérülés miatt többen is hiányoznak. Laczkó Zsolt, Balog Zoltán és Adem Kapic már hazajöttek a szigetországból. Rajtuk kí­vül a mai meccset kihagyja a kisebb térdfájdalmakra panaszkodó Dragan Vukmir és Marius Sasu is.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Mai ellenfelünk, az Omonia Nicosia kérésére a tervezettnél korábban, 14 óra helyett 13.30-kor kezdődik a mai felkészülési mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ