2005.IV.13. Nyí­regyháza – Ferencváros: 2-0

Ferencváros: ez távolról sem egy bajnokcsapat

A cí­mvédő Ferencváros újabb vereséget szenvedett: ezúttal a sereghajtó Nyí­regyháza győzte le 2-0-ra a mély válságba zuhanó zöld-fehéreket. Az FTC az eddigi hat tavaszi fordulóban a megszerezhető tizennyolc pontból mindössze négyet szerzett meg, ami mindössze 22 százalékos teljesí­tmény. Az ezer sebből vérző bajnokcsapat a szétesés jeleit mutatja.


Nyí­regyháza – Ferencváros: 2-0 (1-0)
Nyí­regyháza, 7.000 néző, vezette: Ábrahám Attila (Kelemen, Ví­gh)

Nyí­regyháza: Németh V. – Tí­már, Szatke, Ambrusz, Vasas – Pintér A., Némedi, Minczér, Miskolczi (Lakatos 58.) – Laskai (Nikolic 46.), Lengyel R. (Kenesei Z. 78.)
szakmai tanácsadó: Détári Lajos

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Bognár Zs., Balog Z. – Rósa D., Lipcsei, Huszti (Tőzsér 79.) – Sowunmi, Bajevski (Bartha 70.), Penksa
vezetőedző: László Csaba

Gól: Némedi (13.), Nikolic (65.)
Sárga lap: Vasas (31.), Kenesei Z. (79.) illetve Gyepes (52.), Tí­már (62.), Balog Z. (75.)

Fanatizmusuk és klubszeretetük a jelek szerint határtalan, mert a Fradi ezen a tavaszon mindent elkövetett azért, hogy egyre inkább elriassza hí­veit. A bűn közös: benne vannak a játékosok, no meg elsősorban azok a vezetők, akik ilyen szituációt teremtettek. Ez persze mit sem zavarta a Nyí­regyháza rajongóit, akik szerda ide, munkanap oda, szép számban érkeztek a városi stadionba. És persze mindenki bizakodott, hogy ezt a Fradit, ezt a rengeteg sebből vérző Ferencvárost bizony el lehet kapni.

Kellett is a pont a “Szparinak”, mondta is Détári Lajos a találkozó előtt, hogy a győzelem, csak a győzelem! És nem alaptalanul mondta: a Fradi messze van korábbi (mondjuk, az őszi) önmagától, amikor még a cseh Sparta Prahával vagy a holland Feyenoorddal ví­vtak emlékezetes nagy csatát a zöldek. Mára ebből semmi sem maradt… A Nyí­regyháza élt is a felkí­nált lehetőséggel, és egy a ritka hazai akciók közül már a meccs elején góllal végződött, talpra ugrasztva több mint hatezer embert. Kevés, roppant kevés veszélyt hordoztak magukban a vendégakciók, a játék leginkább a pálya középső területére korlátozódott.

A Fradi nem találta a ritmust, s nem találta korábbi önmagát, a Nyí­regyháza pedig birkózott becsülettel. S ezen a napon semmi sem sikerült a Ferencvárosnak, nem úgy a Nyí­regyházának. A csereként beállt Marijan Nikolic éppenséggel olyan góllal ajándékozta meg a több ezer lelkes hazai drukkert, hogy alighanem erről a találatról beszélnek majd még a júliusi forróságban is. Valóban bravúros megoldás volt a tizenhatoson belül egy “esernyőcsel” majd bumm, egy bikaerős lövés, és máris újra talpra ugrott a publikum. Ettől kezdve egyre görcsösebbé vált az amúgy is szétesőfélben lévő Ferencváros.

Détári Lajos – aki szokás szerint ezer fokon izzott a kilencven perc során – remek stratégiát dolgozott ki: hagyta, hadd jöjjenek előre a zöldek, teret engedve a hazai kontráknak. A második félidő jóval eseménydúsabb, izgalmasabb volt.

A közönség szinte az utolsó percig (sőt, még azon is túl…) drukkolt kedvenceinek, annak a “Szparinak”, amely sereghajtóként magabiztosan, és tegyük hozzá, megérdemelten győzte le a még mindig bajnokaspiránsként emlegetett Ferencvárost. A találkozó természetesen rengeteg tanulsággal szolgált mindkét oldalon. A Fradinál valóban csak a csoda (amit nevezzünk mondjuk pénznek…) jelenthet megoldást a gondokra. Nyí­regyházán pedig továbbra is számolgathatnak, hogy hol, kit és mennyire kell majd legyőzni a bentmaradáshoz. Mert ez a csapat, ez a város megérdemelné, hogy jövőre is első osztályú futballegylettel büszkélkedhessen.

A mérkőzés végén felállva tapsolt mindenki, persze a fradisták csendben hagyták el a stadiont, és miközben gurultak vissza Budapest felé, nemcsak az út mentén árusí­tott gomolya miatt mondhatták: túró az egész.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Nagyon csalódott vagyok, ellenfelünk három lövésből szerzett két gólt. Hiába támadtuk végig a meccset, rengeteg helyzetet alakí­tottunk ki, de képtelenek voltunk betalálni a kapuba. Rengeteg gondunk van, ma nem lett könnyebb a helyzetünk. Védekezésben gyermeteg hibákat követtünk el és néhány játékosnak a hozzáállásán is sürgősen változtatnia kell.

Détári Lajos, a Nyí­regyháza szakvezetője: – Óriási győzelmet arattunk. Nekünk nincsenek sztárjaink, a mi erősségünk, hogy nagyon egységesek vagyunk és remek az erőnlétünk. A Ferencvárost a nehézségei ellenére továbbra is bajnokesélyes csapatnak tartom, ezért különösen is értékes ez a mai fantasztikus győzelem.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IV.13. Nyí­regyháza – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Rendkí­vül fájdalmas 2-0-ás vereséget szenvedett csapatunk a bennmaradásért küzdő, tavasszal eddig nyeretlen Nyí­regyháza otthonában.

  Nyí­regyháza – Ferencváros: 2-0 (1-0)
  Nyí­regyháza, 6.000 néző, vezette: Ábrahám (Kelemen, Ví­gh)

  Nyí­regyháza: Németh – Ambrusz, Szatke, Pintér, Lengyel (Kenesei 78.) – Vasas, Laskai (Nikolics 46.), Minczér, Tí­már – Némedi, Miskolczi (Lakatos 57.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Balog Z. – Bognár, Rósa, Gyepes, Huszti (Tőzsér 80.) – Penksa, Sowunmi, Bajevski (Bartha 71.)

  Gól: Némedi (14.), Nikolic (67.)
  Sárga lap: Vasas (32.), Kenesei (79.) illetve Gyepes (53.), Balog Z. (75.)

  Ellenfelünk mindössze háromszor lőtt kapura, mégis két gólt szerzett, mí­g mi számtalan helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos a legí­géretesebb támadásokat sem sikerült góllal lezárni. Nem tiszteltek bennünket a házigazdák, akik nagyon bátran kezdtek és az első veszélyes akciót is ők vezették, de Pintér lövését Szűcs védte. Csapatunkat nem érte váratlanul a hazaiak lendületes kezdése, pár perc elteltével átvettük a mérkőzés irányí­tását. Nyugodtan járattuk a labdát a megfelelő alkalomra és az ellenfél hibájára várva. A 9. percben Bajevski csapott le egy rövid hazaadásra, de a nyí­regyháziak kapusa is résen volt és lábbal mentett. A 14. percben ártalmalan helyzetből szereztek vezetést a hazaiak. Egy kapu elé í­velt szabadrúgást Szűcs sajnos pont Némedi elé ütött és a hazaiak játékosa kapásból a hálóba lőtt (1-0). A gól után beszorí­tottuk a hazaiakat, akik foggal-körömmel védekeztek. Számolatlanul rúgtuk a szögleteket, próbálkoztunk távoli lövésekkel, szélekről belőtt labdákkal, de a befejezésekkel nem volt szerencsénk.

  A második félidőben sem változott a helyzet, még nyomasztóbb lett a fölényünk, de 2 méterről sem tudtunk a kapuba találni. Az idő múlásával egyre jobban kitámadtunk, amit a hazaiak egy gyors kontrával büntettek a 67. percben, melynek végén Nikolic megszerezte a hazaiak második gólját (2-0). Csapatunk kétgólos hátrányban sem adta fel, az utolsó percig ment előre, de ma semmi sem jött össze. Hiába rúgtunk például az utolsó három percben is négy szögletet, képtelenek voltunk bevenni a házigazdák kapuját, ezért a vége sajnos nem lehetett más, mint vereség a Nyí­regyházától.

 • 94
  Vége a mérkőzésnek.
  92
  Tőzsér 30 méteres bombáját védte nagy bravúrral Németh.
  90
  Négy perc hosszabbí­tást jelzett a negyedik játékvezető.
  88
  Egy összecsapást követően Sowunmi maradt lent a földön. Thomas rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  85
  A nyí­regyházi kapus ápolása miatt állt két percig a játék. A kapust “senki nem bántotta”.
  82
  Balog hatalmas bedobása után a kapu előtti kavarodást követően Bartha elé pattant a labda, akit azonban megelőzött a hazaiak kapusa és megszerezte a labdát.
  80
  Másodszor cseréltünk. Huszti helyett Tőzsér állt be.
  79
  Kenesei nem engedte, hogy elvégezzünk egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott.
  78
  Csere a hazaiaknál. Lengyel helyett Kenesei jött be.
  77
  Egy beadás után a védőkről Bartha elé pattant a labda,aki 2 méterről az üres kapu fölé lőtt.
  75
  Balog kézzel ütött bele a labdába, amiért sárga lapot kapott. Bartha pedig egy “turbánnal” a fején visszatért a pályára.
  72
  Egy ütközés után Bartha maradt lent a földön. Fiatal játékosunkat az oldalvonalon kí­vül ápolják. Barthának vérzik a feje.
  71
  Először cseréltünk. Bajevski helyett Bartha állt be.
  69
  Sowunmi ugratta ki Rósát, aki kiszorí­tott helyzetből 13 méterről, jobbról az oldalhálóba lőtt.
  67
  Két góllal vezetnek a hazaiak. Nikolic a tizenhatoson belül átemelte a labdát Vukmir fölött, majd 10 méterről a hálóba bombázott (2-0).
  65
  Bajevskit buktatták 18 méterre a kaputól. Huszti végezte el a szabadrúgást, de lövése elakadt a sorfalban.
  62
  Lengyel 8 méteres lövését Szűcs lábbal védte.
  58
  Lipcsei szöglete után Sowunmi fejelt a kapu mellé.
  57
  Másodszor cseréltek a hazaiak. Miskolczi helyére Lakatos állt be.
  56
  Huszti beadása után Gyepes léc alá tartó fejesét ütötte szögletre Németh.
  55
  Bognár 27 méterről lőtt a bal kapufa mellé.
  53
  Gyepes buktatta Minczért, amiért sárga lapot kapott.
  51
  Bognár beadása után Rósa 10 méterről, tiszta helyzetből a kapu mellé fejelte a labdát.
  48
  Bognár beadása után Szatke fejelte ki a labdát, amit Penksa 26 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.
  46
  A szünetben cseréltek a hazaiak. Laskai helyett Nikolics állt be.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  A 100% Fradi második megújult számában is több érdekes témával találkozhatnak, és minden eddiginél több játék és nyeremény vár olvasóinkra.
  -100%Fradi- Az új 100% Fradiban az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
  Miért sí­rhat László Csaba?
  A lap megpróbálta pontokba szedni, hogy milyen okok miatt lehetett oka a sí­rásra vezetőedzőnknek a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzés után.
  Elsőosztályú légió vagy másodosztályú áru?
  A 100% Fradi arra a kérdésre kereste a választ, hogy van-e esély jó képességű, Európa szerte jegyzett idegenlégiósok leszerződtetésére. Nos, a hetilap információi szerint az elmúlt években többek között Milan Baros, a cseh válogatott és a Liverpool mostani sztárja is az Üllői útra költözhetett volna, de kiderül az is, hogy ki az a másik három játékos, akiknek leigazolása komolyan felmerült.
  Botis, a keményfejű
  A legjobb formában lévő védőnk mesél többek között a csökönyösségéről és arról, hogy miért nem játszana soha többet bukaresti csapatban. Az interjút különleges fotók teszik még szí­nesebbé.
  Mr. Villám
  Takács Ákos a magyar mezőny egyik leggyorsabb játékosa, az elmúlt hetekben pedig kimagasló teljesí­tményt nyújtott a Fradiban. A fiatal védőnk robbanékonyságáról Simon Balla István erőnléti edzőnk árul el kulisszatitkokat, valamint azt, hogy a gyorsaságával az európai élbajnokságokban is megállná a helyét.
  A gólkirály…
  … aki legyőzte Benedeket, Birost és Kisst. Katonás Gergő 51 góllal a ví­zilabda bajnokság alapszakaszának gólkirálya lett.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
  45
  Dobbanjon meg a Fradi-szí­ved minden csörgésnél!
  Töltsd le a Fradi indulót!
  POLIFÓNIKUS csengőhangként:
  Küldd az FT37575-ös kódot a 06-90-635-545-es számra! Az SMS dí­ja: 400 Ft+ÁFA (100 Ft)
  VALÓDI hangzásban:
  Küldd az FT16050-ös kódot a 06-90-629-444-es számra! Az SMS dí­ja: 800 Ft+ÁFA (200 Ft)
  A letöltéshez aktí­v WAP szükséges. További tartalmak a 100%Fradiban. Info: 061-422-34-90.

  45
  Vége a félidőnek.
  44
  Rósa beadása után Bajevski fejesét a léc alól tolta szögletre a kapus.
  42
  A hazai szurkolók nagyon sportszerűtlenül Sowunmi minden labdaérintésénél huhogni kezdenek. A FIFA kötelezővé tette, hogy minden rasszista megnyilvánulás esetén meg kell állí­tani a játékot. Hollandiában erre kétszer is volt példa, a FIFA-játékvezető Ábrahám Attila eddig nem állí­totta meg a meccset emiatt és a műsorközlő sem utasí­totta rendre a szabolcsi huhogókat.
  40
  Lipcsei egy fejpárbaj után rosszul esett. Csapatkapitányunk a derekát fájlalta, de szerencsére ápolás után folytatni tudta a játékot.
  39
  Lipcsei passzolt Sowunmihoz, egy védő becsúszva próbált menteni, lábáról felpattant a labda, ami Bajevskihez került, csatárunk azonban kicsit hosszan szöktette magát, ütközött a kivetődő kapussal, de a labda a kapusé lett.
  37
  Lipcsei 22 méteres szabadrúgása után a labda centikkel kerülte el a nyí­regyházi kaput.
  35
  Kimaradt az eddigi legnagyobb helyzetünk. Penksa perdí­tett Sowunmihoz, Thomas továbbtolta a labdát Bajevskihez, aki tiszta helyzetből, 6 méterről centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.
  34
  Huszti kényszerí­tőzött Penksával, a visszakapott labdát belőtte a kapu elé, melyről alig maradt le Bajevski.
  33
  Bognár beadása után Bajevski fejelt kapura, de a nagy í­vben hulló labdát könnyedén megfogta a hazai kapus.
  32
  Vasas szabálytalankodot Penksával, amiért sárga lapot kapott.
  28
  Balog hatalmas bedobása után Németh Sowunmi fejéről szedte le a labdát, közben pedig ütközött Vasassal. A védő rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  25
  Huszti beadása után Sowunmi a kapu mellé fejelte a labdát.
  23
  Lipcsei 20 méteres, kapu közepébe tartó lapos lövését magabiztosan védte a hazaiak kapusa.
  20
  Jobboldali szöglet után Bognár fejese két méterrel kerülte el a jobb kapufát.
  14
  Vezet a Nyí­regyháza. Vasas í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Szűcs kiütötte a labdát, sajnos pont Némedi elé, aki 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).
  12
  Bognár í­velt keresztbe a jobb szélről, Huszti a hosszú oldalnál visszafejelte a labdát, amit Sowunmi ollózva próbált meg kapura lőni, de lecsúszott a lábáról a labda.
  9
  Szatke rövid hazaadását Bajevski próbálta meg elcsí­pni, támadónk versenyt futott a hazai kapussal a labdáért, végül Németh becsúszva, lábbal mentett.
  8
  Gyepes remek ütemben passzolt Vukmirhoz, akinek beadását Bajevski elől vágták ki a védők.
  5
  Lengyel kapott egy jó indí­tást, átvette a labdát, majd 14 méterről Lipcsei szorí­tásában lőtt, Szűcs vetődve védett.
  2
  Pintér jó cselekkel tört előre, de mielőtt veszélyes helyzetbe került volna, védőink szerelték.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Vegyen részt a megújult 100%Fradilegújabb nyereményjátékában, és nyerjen!
  -- 100%Fradi --
  Az előző héten kví­zjátékot indí­tott útjára a szí­nes hetilap. A játék ezen a héten továbbfolytatódik, mégpedig egy különleges nyereményért: a helyes megfejtést beküldők között egy giga Fradi-posztert sorsolunk ki. Természetesen továbbra is lesznek heti nyereményeink (100%Fradi ajándékcsomag: FTC-cí­meres baseballsapka, FTC-s kerámia hűtőmágnes, autogramkártyák, poszterek), majd a játékban résztvevők között egy hónap múlva egy óriási, 3,5x2 méteres, öntapadós, dedikált csapatposztert sorsolunk ki.
  A 100%Fradi kérdése:
  Melyik országban légióskodott Lipcsei Péter?
  a. Anglia
  b. Portugália
  c. Olaszország
  Küldje a FRADIKVIZ szó után a helyes válasz betűjelét (pl.: FRADIKVIZ A, FRADIKVIZ B vagy FRADIKVIZ C) a 1797-re és válaszoljon a kérdésre helyesen! Minden jó válasz egy esély a nyerésre!
  Erre a kérdésre szerda reggeltől kezdve április 19.-e éjfélig adhatják le voksaikat drukkereink. Sorsolás április 20-án.
  SMS: 160 Ft+ÁFA (40 Ft) Info: 06-1-422-3490
  .
  Csapatunk mérkőzését óriási érdeklődés előzi meg. A Ferencváros népszerűségére jellemző, hogy a délelőtti nyí­rbátori átmozgató edzésünk miatt taní­tási szünetet rendeltek el a helyi iskolában és több mint 300 néző előtt zajlott az alig 50 perces tréning, ami után játékosaink közel fél órán keresztül osztottak autogramot a gyerekeknek.
  .
  A100%Fradi adatbankja szerint ebben a szezonban a Ferencváros a legjobb idegenbeli, a Nyí­regyháza pedig a leggyengébb hazai mérleggel rendelkező csapat az NB1-ben.
  .
  Fradi vagy Debrecen?
  A 21.forduló előtt a Debrecen áll a tabella élén. Riválisunk előnye három pont a mieinkkel szemben. A 100% Fradi legújabb szavazásán az alábbi kérdésben kí­váncsi a szurkolók véleményére:
  Ön szerint melyik csapat a bajnoki cí­m legnagyobb esélyese?
  a. Ferencváros
  b. Debrecen
  Küldje el a véleményét az 1781-es SMS számra a Fradi kódszóval (pl.: Fradi A vagy Fradi B).
  A válaszokat vasárnap 18 óráig várjuk, a szavazás végeredménye a következő 100%Fradiban lesz olvasható.
  Info: 061/422-34-90. Az SMS dí­ja 76 Ft+ÁFA (19 Ft). A szavazók között Fradi cí­meres baseball sapkát sorsolunk ki. A játékban való részvétellel hozzájárul adatainak továbbí­tásához a nyereményfelajánló cég felé.
  .
  A találkozó játékvezetője eredetileg Arany Tamás lett volna, de az MLSZ Jáétkvezetői Bizottsága szerint a bí­ró a vasárnapi Újpest-Vasas mérkőzésen olyan hibákat követett el, hogy a JB döntése értelmében Aranynak “pihennie” kell, ezért a mai meccsünkön Ábrahám Attila fújja majd a sí­pot.
  .
  László Csaba a mai mérkőzésen nem számí­that a három sárga lap miatt eltiltott Sorin Botisra, illetve a kisebb sérülése miatt hiányzó Takács Ákosra, Marius Sasura és Robert Vágnerre.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Nyí­regyháza elleni idegenbeli bajnokija.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ