2005.IV.24. Matáv-Sopron – Ferencváros: 3-0

Csapatunk sajnos súlyos, 3-0-ás vereséget szenvedett a Sopron otthonában és már 7 pont a hátránya a Debrecen mögött a tabellán.

Nyilatkozatok:

Huszti Szabolcs: – Pintér Attila személye miatt túlságosan felfújják ezt a meccset. Érdekes dolog lesz újra találkozni egykori edzőnkkel, de mi mindentől függetlenül úgy készülünk a mérkőzésre, mint a többi bajnokira, nincs bennünk feszültség vagy félelem. A feszültséget kí­vülről gerjesztik. Egészen más a feladatom, mint ősszel volt. Leandro és Kiss György távozása, valamint Szkukalek Igor sajnálatos sérülése után én vagyok a balhátvéd és a védekezésre kell koncentrálnom. Csaba azt kérte tőlem, hogy meccsenként két-három támadáshoz menjek előre legfeljebb, nehogy hátul túlságosan kinyí­ljunk. Ezek után természetes, hogy ritkábban kerülök helyzetbe és kevesebb gólt szerzek. Mí­g ősszel a támadások segí­tése volt az elsődleges feladatom, most 70 százalékban a védekezésre kell koncentrálnom. Ez nem annyira látványos, de a csapat szempontjából ugyanolyan fontos feladat. Én nagyon szí­vesen játszom előre, de természetesen nekem is tartanom kell magam a kidolgozott taktikához. Azt a kritikát elfogadom, én is úgy érzem, hogy nem fejlődöm olyan ütemben, mint kellene, de ezen igyekszem változtatni.

Pintér Attila: – A Fradi tábor sokkal többet érdemel. –Ez a csapat erős, hiszen jó játékosokból áll, de a pályára nem szabad kivinni a problémákat. Nekünk is voltak gondjaink, ami jelen pillanatban is probléma a Fradinál, de nem engedtem, hogy ezeket a játékosok kivigyék a pályára, hiszen a szurkoló sem hozza otthonról a problémáját. Nekem tavaly volt egy feladatom, amit meg kellett oldanom, ha kemény harcok árán is, de rengeteg munkával sikerült elérnünk a célunkat, hiszen megnyertük a kupát és a bajnokságot is. László úrnak is megvan a maga feladata, majd a szezon végén kiderül, hogy sikerül-e megoldania.

Lipcsei Péter: – Biztosan van pikantériája a mérkőzésnek, de ez azért nem rangadó. A rangadókat mi a Debrecen, az Újpest és az MTK ellen játsszuk. A Sopron az elért eredmények alapján a tabella középső régiójában helyezkedik el, ezért nekünk vasárnap idegenben is be kell gyűjtenünk a három pontot, ha szeretnénk elérni céljainkat. Ennek ellenére egy pillanatra sem gondolom, hogy könnyű meccs lesz, sőt nagyon nehéz találkozóra számí­tok, de hiszem, hogy a végén mi örülhetünk.

A mérkőzés:

Sopron – Ferencváros: 3-0 (1-0)
Sopron, 6.000 néző, vezette: Ábrahám Attila (Erős, Varga II.)

Sopron: Balogh – Bagoly, Fehér, Szekeres – Szabó, Pintér (Somorjai 74.), Lazic, Bárányos, Balaskó (Károlyi 56.) – Sira (Csordás 29.), Tóth M.
vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Balog Z. – Takács Á., Rósa, Kapic, Huszti – Lipcsei – Sowunmi, Bajevski (Tőzsér 49.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Csordás (40.), Szűcs L. (81. – öngól), Bárányos (91.)
Sárga lap: Lazic (4.), Pintér (41.), Bagoly (64.), Szekeres (69.) illetve Kapic (44.), Lipcsei (68.), Balog Z. (86.)

Mindkét együttes a biztonságos védekezést tartotta elsõdleges feladatának, ezért a pálya közepén folyt a küzdelem. Óriási volt a csata, rengeteg szabálytalanságot követtek el mindkét oldalon, ezért nem volt folyamatos a játék. A kapuk elõterébe lehetetlen volt bejutni, ezért távoli lövésekkel próbákoztak a játékosok, ezek azonban nem jelentettek komoly veszélyt. Többet birtokoltuk a labdát, de a helyzetekben ez nem mutatkozott meg. A 40. percekben egy védelmi hibát kihasználva Csordás révén elõnyhöz jutottak a hazaiak (1-0).

A második 45 percben sokkal nyí­ltabban játszottunk, az egyenlí­tés érdekében. A soproniak próbáltak kiszorí­tani minket a kapu elõterébõl, de a legtöbb esetben csak szabálytalanságokkal tudtak megállí­tani minket. A 81. percben Szûcs elõbb bravúrosan mentett, utána viszont nem volt szerencséje. Kapusunk elõbb szenzációs ütemérzékkel mentett Károlyi elõl, utána azonban rosszul ért bele Somorjai emelésébe és kezérõl sajnos a kapunkba hullott a labda (2-0). A második gól után teljesen kitámadtunk, továbbra sem adtuk fel, de veszélyes beadásoknál több sajnos nem volt a játékunkban. A harmadik gól az utolsó pillanatokban esett.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Az első gólig mi voltunk jobbak, többet birtokoltuk a labdát. Sajnos egy óriási hiba után hátrányba kerültünk. Az egyenlí­tés érdekében a soproni vezetés után nyí­ltabban játszottunk, volt több bí­ztató lehetőségünk, de egy nagyon balszerencsés gól mindent eldöntött. A hét pont hátrány a debreceniekkel szemben hét fordulóva a vége előtt nagyon sok, de amí­g van matematikai esély, nem szabad feladni.

Pintér Attila: – Nagyon köszönöm szurkolóink fantasztikus biztatását és sajnálom a ferencvárosi drukkereket, rajtuk semmi nem múlt. Voltak hullámvölgyek a játékunkban, ezeken cserékkel és a játékrendszer módosí­tásaival igyekeztünk úrrá lenni. Teljesen megérdemeltnek érzem a győzelmünket.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

  • 93
    Vége a mérkőzésnek.
    92
    Hárommal vezet a Sopron. Csordás passzával Károlyi lépett ki, rávezette a labdát Szűcsre, lövését kapusunk lábbal hárí­totta, a felperdülő labdát Bárányos közelről a hálóba továbbí­totta (3-0).
    90
    Bárányos tört be a tizenhatoson belülre, Szűcs kivetődött és megszerezte a labdát, de a hazai játékos átesett kapusunk lábán. A játékvezető kifelé í­télt szabadrúgást. Bárányos szerint tizenegyes járt volna, megpróbált elégtételt venni kapusunkon, de a játékvezető megakadályozta a dulakodást.
    89
    Tőzsér beadása után Balogh Sowunmi elől húzta le a labdát.
    86
    Balog “vitte le a földre” Károlyit, amiért sárga lapot kapott. Védőnknek ez a harmadik sárga lapja, ezért szerdán nem játszhat az Újpest ellen.
    82
    Huszti élesen belőtt labdája Szekeres lábáról majdnem saját kapujába pattant, csak centiméterekkel kerülte el a jobb kapufát.
    81
    Kettővel vezet a Sopron. Tóth kiugratásával Csordás egyedül tört ki, Szűcs 25 méterre a kapunktól becsúszva szerelt. A labda Somorjaihoz került, aki 45 méterről kapura emelt, visszafutó kapusunk vetődve az ötösön megpróbálta kiütni a labdát, de sajnos a saját kapunkba öklözte a labdát (2-0).
    79
    Tőzsér 23 méterről szabadrúgásból a kapu fölé bombázott.
    76
    Somorjai egy kényszerí­tő után a visszakapott labdát egyből a kapunk elé lőtte, Károlyi a levegőből, kapásból próbált meg kapura lőni, de nem találta el a labdát.
    74
    Harmadszor cserélt a Sopron. Pintér helyett Somorjai állt be.
    73
    Huszti lőtt be szabadrúgást balról a kapu elé, Tőzsér sarokkal továbbí­totta a labdát, amit 6 méterről Rósa próbált meg kapura ollózni, de a labda fölé szállt.
    69
    Bárányos lőtt be a kapunk elé egy szabadrúgást, Vukmir kivágta a labdát. Szekeres megpróbálta becsúszva elérni a labdát, de elkésett egy ütemet és Vukmir lábába rúgott bele, amiért ő is sárgát kapott.
    68
    Lipcsei buktatta Tóthot, amiért sárga lapot kapott.
    67
    Bagoly előrevágott labdájával Tóth egyedül tört volna kapura, de szerencsénkre az asszisztens tévesen lest jelezve megállí­totta a hazai akciót.
    66
    Tőzsér szöglete után Sowunmi fejelt a bal alsó sarok felé, de a labda kipattant Szekeres lábáról.
    64
    Bagoly visszahúzta Gyepest, amiért sárga lapot kapott.
    62
    Bagoly 30 méterről lőtt a bal sarok mellé.
    56
    Cserélt a Sopron. Balaskót Károlyi váltotta fel.
    55
    Kapic beadása után Balogh és Sowunmi ugrottak fel a labdáért. A soproni kapus lehúzta a labdát, támadónk pedig a szintén felugró Szekeres vállán átesve rosszul érkezett a földre, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    53
    Csordás kapott egy hosszú indí­tást, Szűcs a tizenhatos vnaláig kifutva szedte fel a labdát a hazaiak játékosa elől.
    51
    Kapic beadása után Huszti megelőzte Fehért, elpörgette a labdát Balogh mellett, amely alig kerülte el a kaput.
    49
    Először cseréltünk. Bajevski helyett Tőzsér jött be.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    45
    A közelmúltban megújult 100% Fradi legfrissebb számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók, cí­mlapunkon a vasárnapi meccs két “hőse”, Takács Ákos és Bartha László látható.
    A szerdán megjelent 100% Fradiban az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
    Hogyan készül a Fradi ellen Pintér Attila?
    Csapatunk korábbi szakvezetője beszél arról, mit jelent neki ma a Ferencváros, de szót ejt jelenlegi szakvezetőnkről, László Csabáról is, aki reagál a Pintér által elmondottakra.
    Élet Simi után
    Simon Tibor három éve ment el, de emléke tovább él az emberekben. Riportunkból megszólal Simi fia, Tibike, de kiderül az is, hová tűnt a Simon-söröző és a Simi-emlékmez.
    Nyolc nap alatt a Föld körül
    Nagyot fordult a világ bő egy hét alatt Bartha Lászlóval. A fiatal támadó arról beszél, hogyan élte meg az elmúlt napokat, valamint hogyan dolgozta fel a hirtelen jött népszerűséget.
    Mi a baj, Vágner úr?
    Robert Vágner parádésan kezdte a ferencvárosi pályafutását, mára viszont “eltűntek” a Vágner-gólok. Cseh támadónk őszintén beszél arról a problémáról, ami szerinte a jelenlegi helyzethez vezetett.
    Többet vagy kevesebbet ér egy Fradi-meccs?
    Ez itt a kérdés rovatunkban azt vizsgáltuk meg, vajon reálisak-e a belépőjegyek árai. Összeállí­tásunkban természetesen a drukkerek is kifejtik véleményüket.
    Olimpiai bajnokot igazoltunk?
    Kiderül, miért tűnik fel egyre gyakrabban Athén egyik olimpiai bajnoka az Üllői úton.
    Könnyes búcsú
    Képriport a “kézislányok” EHF Kupa-meccséről: a kezdő sí­pszótól és a könnyekig “követtük” a lányokat.
    Főbb témáink mellett még számos érdekességet, nyereményjátékot, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
    45
    Vége az első félidőnek.
    45
    Huszti lövése túljutott a kapuson, de a gólvonalról kifejelték a labdát, amely Kapic elé pattant, középpályásunk azonban kapásból a kapu fölé lőtt.
    45
    Sowunmi 28 méterről a kapu mellé lőtt.
    44
    Kapic talpalásért kapott sárga lapot.
    43
    Huszti szöglete után Fehér röviden fejelte ki a labdát, Takács 6 méterről egyből kapura fejelt, de Balogh védett.
    41
    Pintér nem engedte, hogy elvégezzünk egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott.
    40
    Vezet a Sopron. Egy kapu elé í­velt szabadrúgás után Csordás Balog mögül kibújva 7 méterről a jobb sarokba fejelte a labdát (1-0).
    39
    Pintér egy csel után 24 méterről a kapu mellé lőtt.
    38
    Huszti a tizenhatos jobb oldaláról a rövid sarokra csavarta a labdát, de Balogh megfogta a pattogós lövést.
    37
    Kapic két embert becsapva húzott el a jobb oldalán, beadásánál a labda felpattant a becsúszó Bárányos lábán, í­gy Balogh könnyedén meg tudta fogni a labdát.
    35
    Balaskó nyújtott lábbal rátartott Kapic lábára, de még szabadrúgást sem kaptunk.
    33
    Takács tört be a tizenhatoson belülre, de 15 méteres lövése elakadt a labda elé térdelő Pintérben.
    29
    Cseréltek a hazaiak. Sira helyett Csordás állt be, aki korábban siófoki játékosként többször is betalált a kapunkba.
    26
    Pintér ugratta ki Bagolyt, de szerencsére hosszú volt az indí­tás és Bagoly nem érte el az alapvonal előtt a labdát.
    24
    Tóth könyökkel tarkón vágta Kapicot, a játékvezető továbbengedte a játékot.
    22
    Huszti a tizenhatos jobb oldaláról ballal egyből kapura csavarta a szabadrúgást, de Balogh előrevetődve megfogta a labdát.
    20
    Szabó 25 méterről lőtt a kapu mellé.
    16
    Szekeres visszatért a pályára.
    13
    Egy ütközés után Szekeresnek felrepedt a szája. A soproni védőt az oldalvonalon kí­vül ápolják.
    8
    Balaskó kapu elé lőtt szögletéről alig maradt le a berobbanó Sira.
    4
    Lazic visszahúzta Kapicot, amiért sárga lapot kapott.
    2
    Kapic 30 méterről lőtt a kapu mellé.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés.
    .
    A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik Simon Tibor emlékére, akit három évvel ezelőtt brutálisan meggyilkoltak.
    .
    A csapatok befejezték a melegí­tést, rövidesen kezdődik a mérkőzés.
    .
    A mai találkozót szerdán az Újpest elleni hazai rangadónk követi. Több játékosunknak is vigyáznia kell, hogy ma ne kapjon sárga lapot. Dragan Vukmir, Gyepes Gábor, Balog Zoltán, Sowunmi Thomas és Marius Sasu számára egy mai figyelmeztetés azt jelentené, hogy ki kell hagyniuk az Újpest elleni meccset.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Sopron elleni idegenbeli mérkőzésünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ