2005.IV.27. Ferencváros – Újpest: 1-1

Nem futballoztak – harcoltak a fővárosi rangadón

Az, hogy egy Ferencváros-Újpest bajnokin nincs telt ház, sajnos, már nem meghökkentő. A régi szép idők hangulatát legfeljebb a két szurkolótábor verbális párbaja idézte fel – a részletek közlésétől inkább eltekintünk -, í­gy aztán a leginkább abban lehetett reménykedni, hogy a főszereplők, azaz a játékosok rukkolnak elő a nagy rangadóhoz illő produkcióval. Ezzel amúgy a második és harmadik helyezett tartozik is a közönségnek, arról nem is szólva, hogy a tavasszal pocsékul teljesí­tő Ferencváros nyilván tudta: az ősi rivális újpestiek legyőzésével akár bűnbocsánatot is nyerhet hí­vei körében.


Ferencváros – Újpest: 1-1 (0-0)
Üllői út, 8.308 néző, vezette: Megyebí­ró János (Szpisják, Tóth P.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis, Takács Á. – Kapic – Rósa D., Lipcsei, Huszti – Sowunmi (Bajevski 90.), Vagner (Bognár 64.)
vezetőedző: László Csaba

Újpest: Vlaszák – Fehér Cs., Böjte, Juhár, Vanczák – Simek, Erős K. – Farkas B., Tóth N., Polonkai (Bükszegi 64.) – Rajczi (Feczesin 83.)
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Rósa D. (54.) illetve Tóth N. (69.)
Sárga lap: Vukmir (37.), Huszti (42.), Gyepes (52.) illetve Vanczák (14.), Simek (53.), Farkas (58.)
Kiállí­tva: Lipcsei (58.)

Ennek ellenére a házigazdák kezdését tódí­tás lenne ellentmondást nem tűrőnek nevezni, mert inkább az Újpest játszott mezőnyfölényben, ügyesen, bár nem túl veszélyesen szövögette támadásait, és közben nem engedte a vendéglátóját kibontakozni. Csupán a félidő derekán lett néhány percig valamivel kiegyensúlyozottabb a kép, ekkor elő-előfordult, hogy a zöld-fehérek is eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, de csak addig, és csak azzal a csekély eredménnyel, hogy olykor Vlaszák Gézának is lehetősége nyí­lt összeszedni néhány kóbor labdát. így aztán az első játékrészre bűn lenne több szót pocsékolni annál, minthogy a lilák kezdeményezéseivel és roppant unalmasan telt el.

A szünet után kicsit élénkebbek lettek a FTC játékosai – ehhez persze nem kellett nagy erőfeszí­tés -, és a csapat gyakorlatilag a semmiből vezetést szerzett. Úgy tűnt, mélyen “aludtak” az újpesti védők Huszti Szabolcs szabadrúgásánál és a házigazdák ennek köszönhették, hogy első helyzetüket rögtön gólra is válthatták. Az örömbe aztán gyorsan üröm is vegyült, az önbí­ráskodó Lipcsei Pétert ugyanis kiállí­totta a játékvezető és a Fradi ezért emberhátrányban folytatta a találkozót.

Nehezen csillapodtak az indulatok, egy lökdösődés – az egyik hordágycipelő meglepő módon játék közben a pályára lépve meglökte Fehér Csabát, majd a hirtelen masszává gyúródó embertömegben a Fradi cserekapusa, Udvarácz Milán fellökte Simek Péter -, és több füstölgő petárda miatt egy ideig állt is a játék, ám ezután mozgalmasabbá és izgalmasabbá vált a mérkőzés. Előbb Huszti Szabolcs dönthette volna el a három pont sorsát, majd Tóth Norbert egyenlí­tett, később Adam Kapic a kapufát találta el – ezekben a percekben több esemény történt mint előtte egy órán keresztül.

Mintha ekkor döbbentek volna rá a csapatok, hogy végre igazán futballozni kellene és ezt a mecscset talán meg is lehetne nyerni. Mészöly Géza mindenesetre csatárokat cserélt, ám ez sem segí­tett, és végül döntetlennel zárult a rangadó. Sajnos, a rangadó jelző csak az utolsó félórában állta meg a helyét, és ezért igazságtalan lenne, akár a közepes minősí­tést is megadni a találkozónak. Zömmel az újpestiek irányí­tottak, ám ők is túl kényelmesen futballoztak ahhoz, hogy rászolgáltak volna a győzelemre, a Ferencváros is csak a lelkesedéséért dicsérhető, í­gy aztán a döntetlen igazságos eredmény volt.

Nyilatkozatok:

László Csaba (a Ferencváros szakvezetője): – Az első 45 perc azt hozta, amit vártunk. Jött az Újpest, de a kapunkra nem jelentettek veszélyt. A fordulás után bátrabban futballoztunk, vezetést szereztünk, Huszti padlóra küldhette volna ellenfelünket, ám óriási ziccert hibázott. Sajnos ezt megbosszulta magát, hiszen Lipcsei – aki nagy butaságot követett el – kiállí­tása után egyenlí­tettek a vendégek. A hátralévő játékidőben tí­z emberrel is megvoltak a lehetőségeink, nem éltünk azokkal, í­gy egy élvezetes meccsen két pontot elveszí­tettünk.

Mészöly Géza (az Újpest edzője): – Nem vagyok teljesen elégedett csapatom teljesí­tményével, elsősorban azért van hiányérzetem, mert emberelőnyös helyzetben nem tettünk meg mindent a sikerért. A Fradi azt tette, amit ebben a helyzetben tehetett, mindent megpróbálva, a játékot széttördelve küzdött azért, hogy pontot szerezzen, és ne legyen helycsere a tabellán. Vasárnap fontos meccs vár ránk a Debrecen ellen, nyerni szeretnénk.

Újságí­rói kérdésre a szakvezetők a következőket mondták a játékvezető teljesí­tményéről.

– Egyetértek azzal a megállapí­tással, hogy a bí­ró nem tudta teljesen kézben tartani az összecsapást, az is nehezen érthető, hogy miért csak 3 percet hosszabbí­tott a játékvezető. Számí­tottunk rá, hogy a külső körülmények nehezí­tik majd játékunkat, ám ilyen erős nyomásra nem számí­tottam. A kispadról, de akár a pálya mellől, a mentőstől is érkezett “segí­tség” a hazaiaknak, és ez a nyomás egyáltalán nem tett jót a csapatom játékának – kezdte mondandóját a vendégek szakvezetője.

Én nem mennék bele részletesen a játékvezetői bí­rálatokba, hiszen mindkét oldal nyilvánvalóan másként látja a dolgokat, ráadásul akkor holnap estig itt elemezhetnénk a történteket, hiszen akkor azon is vitatkoznánk, hogy Farkas belépője nem ért volna-e pirosat – vette át a szót László Csaba. – Ráadásul ekkor biztosan szóba kerülne az őszi meccs is, amikoris Szűcsöt kövekkel dobálták, szintén komoly nyomást gyakorolva ezzel csapatomra. Ami a kispadot illeti: Udvarácz Milán tette miatt minden újpestitől elnézést kért a meccs után, emellett a többiek is elismerték az Újpest pontszerzését.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IV.27. Ferencváros – Újpest: 1-1 bejegyzéshez

 • Csapatunk roppant feszült hangulatú mérkőzésen, több mint 30 percig emberhátrányban játszva 1-1-es döntetlenre végzett az ősi rivális Újpesttel.

  Ferencváros – Újpest: 1-1 (0-0)
  Üllői út, 8.308 néző, vezette: Megyebí­ró (Szpisják, Tóth P.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Takács Á., Lipcsei, Kapic, Huszti – Rósa, Vágner (Bognár 64.), Sowunmi (Bajevski 92.)

  Újpest: Vlaszák – Fehér, Böjte, Juhár, Vanczák – Simek, Erős, Farkas, Tóth – Polonkai, Rajczi (Feczesin 83.)

  Gól: Rósa (55.) illetve Tóth (69.)
  Sárga lap: Vukmir (34.), Huszti (42.), Gyepes (53.) illetve Vanczák (14.), Farkas (58.)
  Kiállí­tva: Lipcsei (58.)

  A mérkőzés megkezdése előtt érkezett meg a stadionba Orbán Viktor volt miniszterelnök is, aki az újpesti tulajdonosokkal együtt nézte végig a derbit.

  Az első félidőt mindkét együttes óvatosan kezdte, ezért a kapuk előtt alig alakult ki veszélyes helyzet. Ettől függetlenül nem volt unalmas a meccs, rengeteg szabálytalanságot követtek el a játékosok, a vendégek többször alattomos, durva szabálytalanságokat követtek el. A vendégek egyáltalán nem viselkedtek úgy, ahogy “vendégségben” illik. Szurkolóik többször is huhogással provokálták Sowunmi Thomast, cserejátékosaikat pedig a biztonsági szolgálat munkatársainak kellett a reklámtáblák mögé terelni melegí­teni, de ezt is csak többszöri felszólí­tás után sikerült elérni. Az első 45 perc úgy ért véget, hogy egyetlen komoly helyzetet sem láthattunk.

  A második játékrész sokkal mozgalmasabban alakult. A 49. percben majdnem vezetést szerzett az Újpest, Simek lövése Tóth lábáról pattant a kapunkba, de Tóth lesen állt, ezért Megyebí­ró érvénytelení­tette a találatot. Az 55. percben megszereztük a vezetést. Botis fejesét még védte Vlaszák, de a kipattanót Rósa a hálóba továbbí­totta (1-0). Három perccel később létszámhátrányba kerültünk. Az egész meccsen “szokás szerint” rendkí­vül idegesen és durván játszó Farkas Balázs nyújtott lábbal, piros lapot érően brutálisan rátartott Huszti lábára. Lipcsei arrébb lökte az újpesti játékost, aki tetrális mozdulattal elterült a földön. A játékvezető csapatkapitányunkat kiállí­totta, Farkasnak a sárga lapot mutatta fel. Négy perccel később Fehér Csaba ámokfutása miatt állt több mint két percig a játék. Az újpestiek játékosa az egyik hordágycipelő túl lassan adta vissza a labdát, ezért az újpesti játékos teljes erejével nekilökte a “hordágyast” a reklámtáblának, aki két kézzel visszalökött. Az újpesti kispad egy emberként akart rátámadni a hordágyvivőre, akit a mi kispadunk, illetve a pályán lévők próbáltak megvédeni. Hatalmas lökdösődés alakult ki a pályán, nehezen állt helyre a rend. A 69. percben sajnos egyenlí­tettek a lila-fehérek. Egy hatalmas bedobás után Polonkai futott el a jobb szélen, a rövid sarokhoz lőtte a labdát, a berobbanó Tóth pedig Bognárt lerázva közelről a hálóba csúsztatott (1-1). Az utolsó 20 percben mindkét együttes győzelemre játszott, ekkor jó iramú, élvezetes volt a meccs, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de több gól már nem esett.

  Mivel a Debrecen legyőzte a Sopront, ez a döntetlen sem az újpestieknek, sem nekünk nem jó.

 • 93
  A bí­ró lefújta a meccset. Mindkét szurkolótábor saját csapatát ünepelte a lefújás után.
  92
  Ceréltünk. Sowunmi helyett Bajevski lépett pályára. Talán mondanunk sem kell, az újpesti tábor most is huhogott.
  90
  A negyedik játékvezető öt perc hosszabbí­tást jelzett.
  89
  Huszti í­velt keresztbe egy szabadrúgást, de Botis elől Vlaszák lehúzta a labdát.
  87
  Bükszegi indí­tásával Simek próbált meg kilépni, de a három méteres hátrányból induló Takács két lépéssel utolérte a “Gyorsvonatot” és az alapvonalon túlra rúgta előle a labdát. Simek a “sprint” után levegő után kapkodott, Taki könnyedén bekocogottt a tizenhatosunkon belülre.
  85
  Takács és Simek küzdöttek a labdáért, a “Gyorsvonat” megpróbálta vállal ellökni játékosunkat, de “lepattant” róla.
  83
  Cserélt az Újpest. Rajczi helyett Feczesin állt be.
  82
  Vanczák buktatta Gyepest a tizenhatosunknál. Kész csoda, hogy az újpesti játékost még nem állí­tották ki.
  81
  Bükszegi tört be a bal oldalon a tizenhatosunkon belülre, középre gurí­tott, Erős kapásból akart lőni, de átesett a labdán, védőink pedig tisztáztak.
  79
  Erős gurí­tott Simekhez, akinek 18 méteres lapos lövését Szűcs vetődve ütötte szögletre a jobb sarok elől.
  77
  Egy keresztbeí­velés után Tóth 20 méterről kapásból a klubház erkélyére lőtte a labdát.
  75
  Takács tört előre nagy lendülettel, egy biciklicsellel leültette Fehért, majd kiugratta Husztit, de Juhár sajnos az utolsó pillanatban keresztezni tudott és mentett.
  74
  Huszti adott be szaabdrúgást a kapu elé, Botis fejese után a felső kapufáról pattant vissza a labda, apic kapásból, félfordulattal lőtt, de Vlaszák a léc alól tolta szögletre a labdát.
  72
  Simek vette el a labdát Takácstól a téfelünk közepén, lefutott az alapvonalig, kapu elé lőtt labdájáról szerencsére lemaradt a bevetődő Rajczi.
  71
  Huszti í­velt be szabadrúgást a kapu elé, de Gyepes mellé csúsztatott.
  69
  Egyenlí­tett az Újpest. Egy bedobás után Polonkai futott el a jobb oldalon, félmagasan középre emelt és a rövid saroknál Tóth Bognárt lerázva magáról, a hálóba csúsztatott (1-1).
  68
  Tóth 23 méterről szabadrúgásból a “Springer szobor testi épségét” veszélyeztette.
  67
  Takács futott el a bal oldalon, remek ütembne gurí­tott középre, de Huszti 15 méterről kapásból a kapu fölé bombázott.
  64
  Először cseréltünk. Vágner helyett Bognár állt be.
  62
  Két percre félbeszakadt a mérkőzés. Fehér szerint az oldalvonalnál az egyik mentős nem adta elég gyorsan vissza a labdát. Az újpesti játékos a mentőt nekilökte a reklámtáblának, a mentős nem hagyta magát és visszalökött. Brockhauser István az újpestiek kapusedzője is rárontott a mentősre, akit a mi játékosaink próbáltak megvédeni. Hatalmas lökdösődés kezdődött, csak nehezen állt helyre a rend. A végén Fehér és a mentős összeölelkezve kibékültek. Fehér az egész meccs alatt mindenkit provokál.
  58
  Farkas brutálisan rátartott Huszti lábára. A gyenge idegzetéről közismert újpesti játékos sárga lapot kapott. Lipcsei csapatkapitányként számonkérte a súlyos szabálytalanságot és arrébb lökte Farkast, aki teátrális mozdulattal “összeesett”. Megyebí­ró kiállí­totta Lipcseit.
  55
  Vezetünk!!! Botis közeli fejest Vlaszák kiütötte, a labda Rósa elé pattant, aki a kipattanót a hálóba továbbí­totta (1-0).
  54
  Simek hátulról megrúgta Huszti bokáját, a “Gyorsvonat” is besárgult.
  53
  Gyepes egy becsúszás után Rajczi lábát találta el, amiért sárga lapot kapott. Gyepinek is ez volt a harmadik sárgája, í­gy ő sem játszhat a Pápa ellen szombaton.
  52
  Takács adott egy “kötényt” Erősnek, az úpesti játékos a földre ült, amiért szabadrúgást kapott.
  50
  Szurkolóink egy drapit emeltek fel: “Simon Tibor már 3 éve nem vagy köztünk… csak a gyilkosaid!”
  49
  Egy legurí­tott szabadrúgás után Simek lövése Tóth lábáról a kapunkba pattant, de az újpesti középpályás lesen állt, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást.
  48
  Sowunmi 23 méterről lőtt a kapu mellé.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik oldalon sem volt csere.
  46
  Egyelőre nem kezdődik el a második félidő, mert egy füstbomba következtében köd ereszkedett a pályára.
  45
  A nemrégiben megújult 100% Fradi szerdán megjelenő számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók.
  -- 100%Fradi -- Cí­mlapunkon Lipcsei Péter található, aki a vele készült interjúban többek között arról is beszél, miért ez élete legnehezebb időszaka csapatkapitányként.
  A szerdán megjelenő 100% Fradiban ezen kí­vül az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
  Kapic, a jelentős figura
  Szlovén középpályásunk őszintén vall tavaszi megpróbáltatásairól: elmondja azt is, hogy miért jelentette fel a Ferencvárost, majd miért függesztette fel feljelentését, de arról is szót ejt, maradhat-e nyáron a csapatnál.
  Titi a Holdról?
  Kriston Attila évekig a ferencvárosi szurkolók egyik kedvenc játékosa volt. A máig népszerű Titi csak a 100%Fradinak nyilatkozott skóciai élményeiről. A középpályás sajátos stí­lusban és fanyar humorral mesélt livingstoni életéről, arról, hogy miért hitték azt a skótok, hogy a Holdról érkezett, de arról is, miért játszott több meccsen át középcsatárként csapatában.
  Ki az álom Fradi játékos?
  A négy hétig zajló versenyünk a végéhez érkezett. Szakemberek és szurkolók szavazatai alapján összeállí­tottuk minden idők álom Fradi játékosát.
  Triplázhatunk
  Ha a bajnokságban nem is, de a Magyar Kupában magabiztosan menetel csapatunk. A BKV Előre elleni meccs hőse, a “másfél” gólt szerző Huszti Szabolcs volt, aki első fejes gólját szerezte felnőttként.
  Kinek a legzöldebb a vére?
  A 100% Fradi bemutatja az ország legidősebb Fradi szurkolóját. Román Sándorné a napokban ünnepelte a 100. születésnapját és több, mint 80 éve szorí­t cspatunkért.
  Tőzsér arcai
  Az ifjú hölgyek nagy-nagy örömére a lapból kiderül, hogy milyen volt a lányok kedvence “fiatal” korában.
  AranyCsirke
  A pályán a teljesí­tményével, a pályán kí­vül személyiségével és nem utolsósorban külsejével hí­vja fel magára a figyelmet. Ismerik és elismerik, mégis, ahogy a pályán, úgy a pályán kí­vül is inkább a háttérben szerepel. Ő Kovács Vera, becenevén Csirke, akiről rendhagyó fotókat is láthatnak “rajongói”.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, nyereményjátékot, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Vukmir beadása után Lipcsei továbbcsúsztatta a labdát, amire Rósa próbált meg lecsapni, Vlaszák megelőzte. A két játékos ütközött egymással, majd sportszerűen kezet fogtak egymással, amikor Fehér neki akart ugrani Rósának. Sowunmi és az újpesti játékosok fékezték meg a magáról megfeledkező újpesti védőt.
  44
  Polonkai passzával Erős tört be a tizenhatosunkon belülre, de két védő szorí­tásában estében 14 méterről a kapu mellé lőtt.
  42
  Huszti egy rosszütemű becsúszás után Fehér lábát találta el, jogosan kapott sárga lapot.
  39
  Takács már sokadszor futotta le Simeket. Fiatal játékosunk 5 méteren legalább három méterrel megverte ellenfelét. A mi Takink egy sebességi fokozattal gyorsabb az “újpesti gyorsvonatnál”.
  37
  Vukmir becsúszva szerelte Erőst. az újpesti játékos hatalmas ordí­tással a földre esett, Megyebí­ró előbb továbbot intett, majd amikor hallotta Erős fájdalmas ordí­tását, megállí­totta a játékot és sárga lapot adott Vukmirnak. Dragannak ez a harmadik figyelmeztetése, í­gy nem játszhat szombaton a Pápa ellen. Erős természetesen azonnal meggyógyult.
  35
  Simek végzett el szabadrúgást 24 méterre a kapunktól. Lövését a tizenhatoson belül helyezkedő Gyepes az alapvonalon kí­vülre fejelte.
  33
  Lipcsei remek indí­tásával Rósa futott el a jobb szélen, de sajnos a beadás lecsúszott a lábáról és a labda a kapu mögé szállt.
  29
  Vanczák buktatta úgy Rósát, hogy a labda nem is volt a közelben. Az újpesti védőnek már volt sárga lapja. Gyulay Zsolt, az Újpest egyik tulajdonosa a páholyban az esetnél annyit mondott: “Simán ki lehetett volna állí­tani a Vilit.”
  27
  Takács pattintotta rá a labdát az oldalvonalnál Simek lábára, ahonnan a ladba a vonalon kí­vülre került. Az esettől fél méterre (!!) álló asszisztens újpesti bedobást jelzett.
  26
  Huszti emelt a tizenhatoson belül egyedül álló Rósához, de az asszisztens lest jelzett.
  23
  Huszti szöglete után Vlaszák húzta le a labdát.
  20
  Simek jobboldalilapos beadása után Szűcs könnyedén felvette a labdát.
  17
  Ismét huhogtak az újpesti szurkolók…
  15
  Tamási és egy másik cserejátékos a reklámtáblák előtt kezdett el melegí­teni. Az egyik rendező megkérte őket, hogy menjenek be a palánk mögé, mert ez a szabály, de a cserejátékoslok erre nem voltak hajlandóak. Amikor több rendező is felhí­vta a figyelmüket arra, hogy a palánk mögött kell melegí­teni, akkor kelletlenül hátravonultak. Más csapat játékosaival soha nem szokott ilyen probléma lenni. Az újpesti táborból egy félliteres tele palackkal majdnem megdobták a kapu mögött álló mentőket.
  14
  Vanczák nyújtott lábbal letalpalta Kapicot, járt a sárga lap.
  13
  Az újpesti szurkolók ismét huhogtak. Az erre vonatkozó FIFA-előí­rást ismerjük. A játékvezető a jelek szerint nem…
  10
  Vágner próbálta meg két újpesti között elvinni a labdát, de Juhár és Vanczák együttes erővel szerelni tudták. Közben a két újpesti összefejelt egymással, Vanczákot ápolni kellett. Ritkán látható jelenet volt, hogy először a mi játékosaink nézték meg, mi történt Vanczákkal, saját játékostársai rá sem néztek. Vanczák rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  7
  Tóth próbálta meg kiugratni Rajczit, de az asszisztens lest jelzett.
  4
  Lipcsei ütközött szabályosan Farkassal a felezővonalnál. Az újpesti játékos szokásához hí­ven elvesztette a fejét, játékostársai fogták le.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Megérkezett a stadionba Orbán Viktor volt miniszterelnök is, aki az újpesti tulajdonosokkal együtt nézi végig a mérkőzést.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. Szurkolóink egy több szektort beborí­tó “TÁMADÁS!” feliratú koreót készí­tettek, amin látszott, hogy rengeteget dolgoztak rajta. A szurkolók első párharcát fölényesen nyerték a mieink az újpestiekkel szemben.
  .
  A két csapat befejezte a melegí­tést. Az újpesti szurkolók -- csakúgy, mint ősszel a Megyeri úton -- huhogással provokálták szí­nesbőrű játékosunkat, Sowunmi Thomast. Reméljük, a liga ellenőre jegyzetelt…
  .
  Az újpesti klub a vendégszurkolók részére biztosí­tott 1200 jegyen további 700 belépőt igényelt a 16-os szektorba. A rendőrség biztonsági okokból erre nem adott engedélyt, mivel a 15-ös szektorban ferencvárosi szurkolók foglalnak helyet és ezen a mérkőzésen a két tábor között egy szektort teljesen üresen kell hagyni.
  .
  A kapu mögötti két szektor 25 perccel a kezdés előtt majdnem teljesen megtelt. A két szurkolótábor már hangpárbajt ví­v egymással.
  .
  Tavasszal is folytatódik a Kommunikációs Iroda nagy sikerű kezdeményezése. Minden hazai meccsünk előtt két szurkolónk hozhatja be a Fradi-cí­meres, illetve a 28. bajnoki cí­münket jelképező zászlókat. Zászlóvivőnek e-mailben az ftc@ftc.hu cí­men, vagy levélben a 100% Fradi szí­nes hetilap cí­mén (1458 Budapest, Pf. 105.) lehet jelentkezni. A zászlóvivőket sorsolás útján választják ki. A mai meccsünkön a 18 éves Fleischer Gábor és a 16 esztendős Gábor Péter lengetheti a zászlókat. Mindketten tanulók, valamennyi hazai meccsünkön kint vannak és szurkolnak csapatunknak, amikor tehetik, az idegenbeli meccsekre is elkí­sérik a mieinket. Mindkettejük nagy álma, hogy játékvezetőként működhessenek közre rangos mérkőzéseken.
  .
  A ma megjelenő 100%Fradinak adott interjújában Lipcsei Péter szót ejt a mai mérkőzésről:
  -- Tompának érzem tavasszal az együttest -- mondta a csapatkapitány. -- Jönnek a rangadók, remélem, ez magával ragadja majd a csapatot. Sokat beszélgetünk egyébként, és mindannyian arra jutottunk, hogy most már tényleg az utolsó órában vagyunk, de még semmi nincs veszve. Bejutottunk a kupadöntőbe és a bajnokságban sem úszott még el minden.
  Van még esélyünk szerinted a bajnoki cí­mre?
  -- Szerintem igen, bár kétségkí­vül nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A rangadókat itthon játsszuk, és bí­zom abban, hogy hazai pályán most már nem botlunk többet, kötelező legyőzni az Újpestet, majd a Debrecent is, és remélhetőleg idegenben is hozzuk a meccseket.
  Csapatkapitányunk a hetilapban beszél a Ferencvárosnál kialakult helyzetről, az utóbbi időben tett, társakat kritizáló nyilatkozatáról, az ő szerepéről ebben a nehéz helyzetben.
  .
  A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Takács, Lipcsei, Kapic, Huszti -- Rósa, Vágner, Sowunmi. A kispadon Udvarácz, Béress, Bognár, Bajevski, Tőzsér és Horváth Dávid vár bevetésre. A nagyon tehetséges Horváth Dávid először ülhet le felnőtt tétmérkőzésen a kispadra.
  .
  A mai meccsen Balog Zoltán három sárga lapja miatt nem léphet pályára. Ismét tagja a kezdőtizenegynek Robert Vágner és Sorin Botis.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Már csak 30 perc van hátra az Újpest elleni rangadóig. A két csapat tagjai a pályán melegí­tenek. A vendégszektor gyakorlatilag megtelt összesen jelenleg mitnegy négyezren lehetnek a lelátón.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ