2005.IV.6. MK, Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 3-1

A küzdelemre nem volt panasz

“Szervusz, Lajos!” – üdvözölte a Fradi-tábor a Kaposvár elleni kupamérkőzés előtt melegí­teni elsőként érkező hazai kapust, Szűcs Lajost.Tizennyolcan voltak a lelkendezők!


Nyilatkozatok a sorsolás után:

László Csaba: – Van törlesztenivalónk a Kaposvárral szemben, hiszen a bajnokságban kikaptunk tőle. Számomra nincs jelentősége annak, hogy idegenben vagy otthon vesztünk, mindkét vereség egyformán bosszant. A kupa megnyeréséhez a negyeddöntőn is túl kell jutni. Kötelező feladat a Kaposvár legyőzése, de téved, aki azt hiszi, hogy ez könnyű lesz. Hiába derült ki a játék képe alapján Kaposváron is, hogy a miénk a jobb csapat, az eredményen ez nem látszott. Ezúttal az eredménynek is tükröznie kell a két együttes közötti különbséget.

Prukner László: – Három másodosztályú csapat is volt a legjobb nyolc között, ehhez képest nekünk épp a cí­mvédő és a bajnoki tabellát vezető Ferencvárost „sikerült” kihúznunk. – Nem mondom, hogy ez a legrosszabb párosí­tás, mert az azt sugallná, hogy már most feladjuk, inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban is kijöhettünk volna ebből a „buliból”. Azt megí­gérhetem, hogy nem feltett kezekkel fogunk kifutni a pályára az Üllői úton. Az őszi mérkőzésből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ahogy akkor is beláttam, azt a találkozót a Ferencváros az első negyedórában eldönthette volna, ha a játékosok kicsit jobban koncentrálnak. Végül azonban mégis mi örülhettünk a végén, és erre törekszünk majd a kupameccsen is. Sűrűn fog találkozni jövő év elején a két együttes, hiszen januárban a teremtornán, március közepén a Magyar Kupában, néhány nappal később pedig a bajnokságban is a megmérkőzünk a Ferencvárossal. Van tehát ennek a párosí­tásnak pozití­vuma is: tí­z nappal a kupameccs után a bajnokin szinte hazai pályának fogjuk érezni az Üllői utat….

A mérkőzés:

Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 3-1 (1-1)
Üllői út, 2.290 néző, vezette: Fábián Mihály (Ortó, Márkus)

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Botis – Takács Á. (Bognár 72.), Rósa D., Lipcsei, Huszti – Sowunmi, Sasu (Nógrádi 92.), Penksa (Tőzsér 69.)
vezetőedző: László Csaba

Kaposvár: Balajcza – Finta, Petrók, Zahorecz, Kőrösi – Máté P. – Maróti (Farkas N. 81.), Tóth B., Andruskó (Zsolnai 71.) – Jovánczai, Oláh (Kardos 36.)
vezetőedző: Prukner László

Gól: Rósa (26., 90.), Sowunmi (64.) illetve Maróti (43.)
Sárga lap: Vukmir (43.) illetve Petrók (44.)
Jó: Balog Z., Takács Á., Rósa D., Sowunmi illetve Maróti, Kardos

Persze lehet azzal érvelni, hogy ekkor még hátravolt a kezdő sí­pszóig 35 perc; hogy a Duna Tv kérésére este fél nyolckor kezdődött a találkozó; hogy az FTC siralmasan kezdte a bajnokság tavaszi idényét; s hogy aki valódi futballra volt kí­váncsi, otthon maradt megnézni a Chelsea-Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntőt.

Az érdektelenség nem a Ferencváros, a magyar labdarúgás egészének kritikája. A játékosoknak, a kluboknak, a sportág minden szereplőjének szól.

Ugyanakkor a Fradi jelene is tragikus: a pénztelenség, a meggyengült keret és ennek kapcsán a válsághelyzet a jellemző mostanában az Üllői úton. Elképesztő, hogy az a gárda, amely az ősszel sorozatban rugdosta a gólokat, nyerte a meccseit, és az UEFA-kupában olyan gárdákkal mérkőzött, mint a Feyenoord vagy a Schalke, az idén egyetlen találkozót nyert, háromszor viszont kikapott. A tegnapi ellenfél, a Kaposvár majdnem kétszer anynyit rúgott a bajnokságban (hetet), s ezúttal is arra készült, hogy többet szerez riválisánál. Amúgy a vendég zöld-fehérek kevesebb mint 72 óra alatt kétszer lépnek fel az Üllői úton. Prukner László vezetőedző a kupameccsel kapcsolatban óvatosan beszélt, mert mint mondta, minden rossz sorozat véget ér egyszer, és számukra félő, hogy a Ferencváros gólzáporos győzelemmel teszi túl magát a gondokon. Bár azt talán a szakember is tudja: az Üllői úti problémák kezelését nem a pályán kellene kezdeni…

A jelek szerint hasonló véleményen vannak az FTC-szurkolók is, hiszen a B-közép már a 10. percben rákezdett a klubelnököt pocskondiázó “Furulyás, takarodj!” rigmusra, néhányan pedig László Csaba vezetőedzőt éltették. A hazaiaknál egyébként nem léphetett pályára Gyepes Gábor, aki a keddi tréningen kisebb sérülést szenvedett, és noha a meccs előtt megpróbált kocogni, végül nem tudta vállalni a játékot (még egy friss hí­r: az FTC Rt.-t a tartozásai miatt feljelentő Adem Kapicot a juniorokhoz száműzték). Gyepes Gábor távollétében kezdhetett az idén először Balog Zoltán, s í­gy lett középhátvéd Dragan Vukmirból. De ezen kí­vül is volt változás: kimaradt az ellenfelek kapujába “emberemlékezet óta” betalálni képtelen Robert Vagner, helyette viszont ott volt Marius Sasu, aki leginkább azzal hí­vta fel magára a figyelmet, hogy olyan luftot rúgott, hogy még az is szégyellte magát, aki csupán látta a mozdulatot. Rósa Dénes is ügyetlenkedett egy sort, ám a későbbiekben jóvátette a hibáit, és a félidő közepén szépen lőtte ki a bal alsó sarkot. Ám a vendégcsapat egyáltalán nem illetődött meg, biztos védekezésből igyekezett ellentámadásokat indí­tani, aminek az lett az eredménye, hogy a félidő végén Maróti Béla révén egyenlí­tett is.

Noha a fordulást követően átkerült a játék a vendégek térfelére, a Ferencváros ugyanolyan lassan és átütő erő nélkül futballozott, mint korábban. Amikor pedig mégis odaértek Balajcza Szabolcs kapuja elé a hazaiak, Marius Sasu rosszul vette át a labdát, Balog Zoltán belerúgta ellenfelébe azt, Sowunmi Thomas pedig ordí­tó helyzetben melléfejelte (ordí­tott mindenki: ezt meg hogy csinálta…). Aztán a 64. percben Huszti Szabolcs fejese után azért megmutatta, nem minden esetben hibázik, és megszerezte a Fradi második gólját.

A Magyar Kupában a negyeddöntőig legutóbb az 1980-81-es sorozatban jutó Rákóczi ezzel lényegében búcsúzni kényszerült, a harmadik FTC-találat már csak a kegyelemdöfést jelentette. Mindamellett Prukner László együttese nem vallott szégyent, de nem is vallhatott, ugyanolyan harmatos volt, mint vetélytársa. S ha kicsit bátrabbak lesznek szombaton a kaposváriak, az FTC pedig ismét annyira tompán játszik, mint tegnap, akkor bármi megtörténhet. A kupameccsről összegzésül annyit lehet elmondani, egyetlen pozití­vuma, hogy nem volt hosszabbí­tás…

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Sok gonddal küszködtünk a találkozó előtt, elég csak Gyepes sérülését emlí­tenem. Ennek ellenére a célunk csakis a győzelem lehetett, hiszen szeretnénk megnyerni a kupát, és a bajnokságban is az élre törünk. A kupában most tettünk ennek érdekében egy lépést. Győzelmekre van szükségünk a továbbiakban is, szombaton újra nyernünk kell.

Prukner László: – A Ferencváros megérdemelten jutott tovább, de kellő rutinnal akár mi is továbbjuthattunk volna. Volt olyan időszaka a meccsnek, amikor megfoghattuk volna a Fradit, ám ez nem sikerült, a hazaiak pedig később éltek a lehetőségeikkel. Sok gonddal küszködtünk, hiszen betegek, sérültek hiányoztak a csapatomból, amelyben a legtöbben ma léptek életükben először pályára az Üllői úton, és ez éreztette is hatását. A legfontosabb feladat, hogy szombatig „összekapjam” a gárdát, és bí­zunk abban, hogy meglepetést tudunk okozni.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IV.6. MK, Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 3-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a Kaposvár elleni 3-1-es győzelemmel bejutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé.

  Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 3-1 (1-1)
  Üllői út, 1.500 néző, vezette: Fábián (Ortó, Márkus)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Botis, Balog Z. – Takács Á. (Bognár 74.), Rósa, Lipcsei, Huszti – Sowunmi, Sasu (Nógrádi 92.), Penksa (Tőzsér 70.)

  Kaposvár: Balajcza – Finta, Zahorecz, Petrók – Kőrösi, Andruskó (Zsolnai 71.), Máté, Tóth B., Maróti (Farkas 81.) – Jovánczai, Oláh (Kardos 36.)

  Gól: Rósa (26., 90.), Sowunmi (64.) illetve Maróti (42.)
  Sárga lap: Vukmir (44.) illetve Petrók (45.)

  A vendégek nagyon visszafogottan kezdtek, de mi sem rohantunk le ellenfelünket, ezért kényelmes tempóban indult a találkozó, emlí­tésre méltó esemény nélkül. A 12. percig kellett várni az első komolyabb lövésre, ekkor Lipcsei lőtt alig a felső sarok mellé. A vendégek támadó felfogást í­gértek a találkozó előtt, de ebből nem sokat lehetett látni. A 26. percben megérdemelten szereztük meg a vezetést. Lipcsei emelt remekül Rósa elé, aki ballal kapásból remek gólt lőtt (1-0). Továbbra sem változott a játék képe, a vendégek védekeztek, alig birtokolták a labdát, mi pedig kényelmesen vezettük a támadásokat, különösebb veszély nélkül. A 42. percben váratlanul egyenlí­tett a Kaposvár. Az Oláh helyére csereként beállt Kardos futott el a jobb szélen, középre gurí­tása után Maróti közelről helyezett a kapuba (1-1).

  A második félidőben kicsit élénkebb lett az iram, a kaposváriak is bátrabban jöttek előre, főleg Kardos okozott sok gondot a védőinknek. A mieinktől Takács volt dicsérhető bátor és hasznos játékáért, illetve Lipcsei remek 30-40 méteres pontos passzait tapsolták meg többször is szurkolóink. A második játékrész közepén egyre nagyobb fölénybe kerültünk és a vezetést is sikerült újra megszereznünk. A 64. percben Sasu középre fejelt labdáját Sowunmi gyönyörű mozdulattal, előrevetődve bólintotta a léc alá (2-1). A gól után megpróbált taktikát változtatni a Kaposvár, többször el is jutottak a kapunkig a vendégek, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­taniuk. A 90. percben egy újabb Rósa-találattal eldőlt a továbbjutás.

  Az elődöntők sorsolása pénteken lesz, a mieink lehetséges ellenfelei: Sopron, Honvéd, BKV Előre.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek. Csapatunk a Sopron, a Honvéd és a BKV Előre mellett bejutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé és várhatja a pénteki sorsolást.
  92
  Harmadszor cseréltünk. Sasu helyett Nógrádi állt be.
  90
  Eldőlt, bent van a harmadik!! Baloldali szöglet után Sasu a felső kapufára fejelte a labdát, a lepattanót közelről Rósalőtte a hálóba (3-1).
  87
  Kardos lapos beadása után a becsszva menteni igyekvő Botis lábáról felpattant a labda, amit Jovánczai visszafejelt Mátéhoz, akinek 16 méteres kapáslövése Botisról pattant ki a mezőnybe.
  84
  Sasu ugratta ki Sowunmit, aki elől Balajcza becsúszva rúgta el a labdát.
  81
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Maróti helyett Farkas lépett pályára.
  78
  Szabadrúgáshoz jutott a Kaposvár 23 méterre a kapunktól, de Kardos legalább két méterrel a kapunk fölé bombázott.
  74
  Másodszor cseréltünk. Takács helyett Bognár jött be. Takács vastaps kí­séretében hagyta el a pályát.
  72
  Zsolnai két védőnket is bescapta a tizenhatoson belül, majd 7 méterről a kapunk fölé emelt.
  71
  Cseréltek a vendégek is. Andruskót Zsolnai váltotta fel.
  70
  Először cseréltünk. Penksa helyett Tőzsér állt be.
  67
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, de Petrók Sasu elől az alapvonalon túlra fejete a labdát.
  64
  Újra vezetünk. Egy jobbról keresztbe í­velt labdát Sasu fejelt vissza középre és az előrevetődő Sowunmi 8 méterről a léc alá fejelt (2-1).
  63
  Rósa tört be a tizenhatoson belülre, átemelte a labdát Balajcza fölött, de a labda a felső lécről lepattant, a védők pedig tisztázni tudtak.
  61
  Rósa 20 méteres lapos lövése kerülte el a kaput.
  59
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Sowunmi ugrott a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  57
  Takács két védő között remek ütemben ugratta ki Sasut, aki betört a tizenhatoson belülre, de 14 méterről, kicsit jobbra kisodródva a kapu mellé lőtt.
  56
  Lipcsei szöktette egy hosszú labdával Takácsot. Úgy tűnt, hogy nem lehet elérni a labdát, de Takács egy fantasztikus sprinttel elérte, az alapvonaltól középre emelt, de Balajcza lehúzta a labdát. Takács megérdemelten kapott nagy tapsot szurkolóinktól.
  54
  Sowunmi adott be az alapvonaltól, a hosszú oldalon Penksa vette le a labdát, de a jáétkvezető szerint a labda a kapu fölött elhagyta a játékteret és utána csavarodott vissza, ezért a vendégek javára í­télt kirúgást.
  52
  Sasu tört be a tizenhatoson belülre, ahol Balajcza önfeláldozó vetődéssel, lábbal rúgta el előle a labdát.
  52
  Alakul az álomfradista
  Az is kiderül a megújult 100% Fradiból, hogy ki a legjobb Ebedli Zoltánnál, de egy drukker, Farkas Bertalan -- aki “civilben” az első magyar űrhajós -- is összerakta saját álomfradistáját.
  50
  Kardos élesen kapu elé lőtt labdáját Vukmir fejetle ki a mezőnybe.
  48
  Takács három embert is kicselezett, majd Sowunmihoz passzolt, akinek 17 méteres, bal sarokra tartó lapos lövését Balajcza az alapvonalon túlra ütötte.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  100%Vita:
  Venni vagy nevelni? -- A 100% Fradi egy jobb Fradi érdekében indí­totta a vitát, melyben többek között elmondja véleményét ifjabb Albert Flórián a Ferencváros utánpótlás- szakág vezetője, de megszólalnak egykori Fradi-edzők is. Sőt, a 100% Fradi szakértők bevonásával kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy kész játékos kinevelés.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Petrók vitte földre Penksát, amiért sárga lapot kapott.
  44
  Vukmir szabáytalankodott a félpályánál, amiért sárga lapot kapott.
  42
  Egyenlí­tett a Kaposvár. Kardos futott el a bal szélen, laposan középre gurí­tott és Maróti 8 méterről a bal sarokba helyezett (1-1).
  36
  Cseréltek a vendégek. Oláh Lóránt, az Arany Ászok góllövőlistájának első helyezettje sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot, helyére egykori játékosunk, Kardos Ernő állt be.
  34
  Takács futott el remek csellel a jobb oldalon, félmagasan kapu elé lőtt labdáját Balajcza a levegőben úszva ütötte el a berobbanó Sasu elől.
  31
  Végetért a kupameccs Kispesten, a Honvéd 11-esekkel búcsúztatta a Fehérvárt. Az elődöntő mezőnye eddig: Sopron, Honvéd, BKV Előre.
  28
  A 100% Fradi adatbankja szerint Rósa ezzel háromgólos az idei Magyar Kupa kií­rásban, ezzel egyedül vezeti a házi kupagóllövőlistánkat.
  26
  Vezetünk!! Lipcsei emelte Rósa elé a labdát, aki megvárta, hogy egyet pattanjon a labda, majd 14 méterről, a bal oldalról bal lábbal a bal sarokba lőtt (1-0).
  24
  Sowunmi passzolt a tizenhatos vonaláról Rósához, aki az ötösön megpróbált befordulni, de Zahorecz és Petrók együttes erővel szerelték.
  21
  Lipcsei a mi térfelünkrő indí­totta Sasut, aki megpróbálta elfejelni a labdát a tizenhatoson kí­vülre kifutó Balajcza mellett, de a kapus térdében elakadt a labda.
  18
  A 100%Fradi hazahozta Gerzsont A West Bromwich légiósa vasárnap győztes gólt szerzett az Everton ellen, előtte viszont arra szakí­tott időt, hogy a 100%Fradi hí­vására itthon töltsön pár napot.
  15
  Balog adott be a jobb oldalról, de Balajcza Penksa elől lehúzta a labdát.
  12
  Lipcsei egy remek lövőcsel után 18 méterről alig lőtt a jobb felső sarok mellé.
  9
  Takács remek megkerülős csellel csapta be a jobb oldalon Zahoreczet, amikor a kaposvári játékos buktatta fiatal középpályásunkat. Huszti végezte el a szabadrúgást, egyből a hosszú sarokra csavarta a labdát, amit Balajcza lehúzott.
  7
  Bár nagyon kevés néző jött ki a mai meccsre, a kapu mögötti szurkolóinknak köszönhetően mégis jó a hangulat a meccsen. Drukkereink szünet nélkül biztatják a mieinket, ami mostani helyzetünkben rengeteget jelent a fiúknak.
  5
  Sowunmi 18 méerről lőtt, a labda Zahorecz lábáról az alapvonalon túlra pattant, a játékvezető meglepetésre kirúgást í­télt.
  3
  Vukmir í­velt előre a felező vonaltól, Penksa a tizenhatos baloldali sarkánál mellre vette a labdát, majd középre emelte, Rósa kapásból, anélkül, hogy lepattant volna a labda lőtt, sajnos a kapu fölé.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben játszanak.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. A kapu mögött szurkolóink görögtűzzel fogadták a két együttest.
  .
  Már csak öt perc van hátra a kezdésig, a két együttes játékosai befejezték a melegí­tést.
  .
  Április 6-odikától megújul a 100%Fradi. A több mint két éves szí­nes hetilap szerdán már új “köntösben” jelent meg, de megváltozott a lap szerkezete is, emellett több új rovat is várja az olvasókat. Mostantól minden eddiginél több játék és nyeremény vár az olvasókra, ugyanakkor több fajsúlyosabb, komolyabb témát érintő anyagot is találnak majd a 100%Fradiban. A megújuló hetilapban az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ. A Kaposvár elleni Magyar Kupa-meccsünk előtt stadionunk büféiben is kapható az újság. Azok a szurkolóink, akik az Üllői úton veszik meg a 100% Fradit, csapatkapitányunk, Lipcsei Péter által dedikált példányokhoz juthatnak hozzá.
  .
  Közvetlenül a mai meccs előtt dőlt el, hogy Gyepes Gábor nem tudja vállalni a játékot. Rajta kí­vül sérülés miatt Adem Kapic, Aleksandar Bajevski és Robert Vágner sem léphet pályára. A mieink összeállí­tása:Szűcs -- Vukmir, Botis, Balog -- Takács, Rósa, Lipcsei, Huszti -- Sowunmi, Sasu, Penksa. A kispadon Udvarácz, Nógrádi, Csepregi, Béress, Bognár és Tőzsér foglal helyet.
  .
  A 100% Fradi statisztikái szerint csapatunk az elmúlt időszakban nagyon jól jött ki a “dupla meccsekből”. 2003-ban a Debrecen ellen előbb bajnokin értünk el 1-1-es döntetlent, majd a Magyar Kupa döntőjében 2-1-re nyertünk. Az MTK ellen bajnoki meccsen és a kupában is 1-0-ra nyertünk. Bí­zunk a jó sorozat folytatásában.
  .
  Csapatunk szombaton bajnoki meccsen találkozik majd a Kaposvárral. A találkozó előtt mindkét szakvezető arról beszélt, hogy a mai meccs eredménye alapvetően meghatározza majd a szombati találkozót is. A szakemberek úgy vélték, hogy amelyik együttes ma nyer, az olyan lelki pluszhoz jut, ami a hétvégén is elég lehet a jó eredmény eléréséhez.
  .
  Játsszon velünk és nyerjen egy 100% Fradi ajándékcsomagot Fradi sállal, Fradi cí­meres dedikált baseballsapkával, dedikált poszterrel és autogramkártyával!
  Kérdésünk: Hányas mezben játszott a Fradiban Gera Zoltán?
  a. 30
  b. 10
  Küldje a FRADIKVIZ szó után a helyes válasz betűjelét (pld. FRADIKVIZ A vagy FRADIKVIZ B) a 1797-re és válaszoljon a kérdésre helyesen! Minden jó válasz egy esély a nyerésre!
  Játék vége: 2005. április 10. Sorsolás: április 11.
  SMS: 160 Ft+ÁFA (40 Ft) Info: 06-1-422-3490
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Kaposvár elleni Magyar Kupa-negyeddöntője az Üllői úton. Két kupameccs már befejeződött: Kazincbarcika-Sopron1-2, BKV Előre-Bodajk 3-2. A Honvéd-Fehérvár találkozó 90 perc után 1-1-es döntetlennel zárult. A fehérváriak a 23. percben kihagytak egy 11-est, a 63. percben Magasföldi kiállí­tása után a Honvédemberelőnybe került, a hosszabbí­tás első félidejében pedig Budovinszky révén a Honvéd is kihagyott egy büntetőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ