2005.IX.10. Ferencváros – Felcsút: 5-1 (edzőmérkőzés)

Botis visszatért

A kizárt Fradi is győzött

“Ott tartunk, hogy örülnünk kell Sorin Botis visszatérésének” – jegyezte meg rezignáltan egy hűséges ferencvárosi szurkoló az FTC-Felcsút előkészületi mérkőzés szünetében. Igaza van, mert hiszen volt idő, nem is olyan régen, amikor az egyébiránt szimpatikus és í­zig-vérig profi labdarúgó Sorin Botisnak esélye sem volt a csapatba kerülésre a Dragan Vukmir, Dragóner Attila, Gyepes Gábor alkotta védelemben.


Ferencváros – Felcsút: 5-1 (4-1)
Üllői út, 500 néző, vezette: Selmeczi K.

Ferencváros: Kemenes – Takács Á. (Botis 46.), Lipcsei (Tí­már 73.), Balog Z. (Szálkai 52.) – Budovinszky – Szalai T. (Fitos 46.), Tőzsér (Erős G. 51.), Borbély – Rósa D. (Béress 78.), Jovánczai (Nógrádi 46.), Laczkó Zs. (Bartha 46.)

Felcsút: Molnár M. – Gálos, Kollár, Zöld (Szalai T.), Trampler – Rebecsák (Szabó P.), Szilágyi (Ódor), Domján (Villányi), Béres (Móri) – Kovacsics (Ribi), Földes G. (Varga I.)

Gól: Balog Z. (2.), Jovánczai (4.), Laczkó Zs. (20.), Rósa D. (24.), Béress (87.) illetve Kovacsics (12.)

A romániai labdarúgó azonban nem adta könnyen, és Garami József, majd később a Pintér Attila edzette Fradiba is beverekedte magát, most pedig úgy tűnik, főnyereménynek számí­t az újbóli szerződtetése. Hatalmas taps köszöntötte a szünetben, s bár csupán 45 percet játszott a Felcsút ellen, egyszer sem hibázott, igaz, nem is cifrázta, csak elfejelte, elrúgta, megszerezte a labdát a vendégcsatárok elől, aztán pontosan, általában a legközelebb helyezkedő társához passzolta. Lám, ennyi is elég a jó teljesí­tményhez.

“Jólesett a szurkolók köszöntése, érzem a felém irányuló szeretetet – mondta a mérkőzés után Sorin Botis. – Bevallom, meghatódtam, nem hittem, hogy taps köszönti visszatérésemet. Köszönöm mindenkinek a biztatást.”

Úgy tűnik, Sorin Botis érkezésével stabillá válhat az egyébként négy mérkőzésen tí­z gólt kapó védelem. Ráfér a csapatra a stabilizálódás, de legfőképpen a nyugalom. Mert hiszen újfent nehéz napokat él át a 106 éves klub labdarúgócsapata: egy szerzett ponttal kieső helyen áll a tabellán, és ha jogerőre emelkedik az Adem Kapic tartozása miatti pontlevonás, szégyenszemre megeshet, hogy nulla ponttal szerénykedik majd a Fradi a tabella alján. Eldől továbbá, hogy László Csaba maradhat-e a Ferencváros edzője, és talán hosszú tárgyalások és találgatások után az is kiderülhet, hogy ki lesz a részvénytársaság többségi tulajdonosa. Továbbá az is, hogy ki hasznosí­thatja (épí­theti be) az Üllői út és a Könyves Kálmán körút között elterülő hat-, illetve kéthektáros területet.

Még mindig sok a bizonytalanság, csupán az a tény, hogy Sorin Botis egy évre visszatért az Üllői útra, és az is, hogy a Magyar Kupából az előző évadbéli botrányos döntő után kizárt Ferencváros könnyed játékkal győzte le az NB II Nyugati csoportjában bajnokesélyesnek tartott nagy favorit Felcsútot.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IX.10. Ferencváros – Felcsút: 5-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: 5-1-es győzelmet aratott együttesünk szombaton a Felcsút ellen.

  Ferencváros – Felcsút: 5-1 (4-1)
  Üllői út, 400 néző

  Ferencváros: Kemenes – Balog Z. (Szálkai 52.), Lipcsei (Tí­már 73.), Takács (Botis 46.) – Szalai (Fitos 46.), Rósa (Béress 78.), Budovinszky, Borbély, Tőzsér (Erős 51.) – Jovánczai (Nógrádi 46.), Laczkó (Bartha 46.)

  Felcsút: Molnár – Gálos, Kollár, Zöld, Trampler – Rebecsák, Szilágyi, Domján, Béress – Kovacsics, Földes

  Gól: Balog Z. (2.), Jovánczai (4.), Laczkó (20.), Rósa (24.), Béress (87.) illetve Kovacsics (12.)

  Csapatunk olyan helyzetkihasználással kezdte a találkozót, amelyre hosszú hónapok óta nem volt példa. Előbb Balog (2. perc), majd két perccel később Jovánczai talált be Molnár kapujába. Érdekesség, hogy a hátralévő 86 percben Kemenesnek sokkal több dolga volt, mint a vendégkapusnak, ám gólt csak egyet tudott rúgni a Felcsút: a 12. percben Kovacsics lőtt fordulásból a jobb alsó sarokba. A rendkí­vül megilletődötten kezdő vendégek – a szokásokkal ellentétben – a folytatásban sem álltak be védekezni, és ezt mi jól használtuk ki: a 20. percben szerzett Laczkó góllal két, majd a 24. percben lőtt Rósa találattal három gólosra nőtt az előnyünk. Több szép támadást is vezettünk az első 45 percben, de a Felcsút továbbra is veszélyesen kontrázott, de Kemenes védéseinek köszönhetően nem csökkent az előnyünk.

  A második játékrészben mindkét gárda szakvezetője többet cserélt, ez inkább a mi csapatunk játékában hozott visszaesést. A támadásvezetés a fordulás után a vendégeknek ment jobban, a másodosztályban szereplő Felcsút sorra dolgozta ki a kontrákat, de a vendégek a legjobb lehetőségeket is elpackázták. A hajrában aztán újra veszélyeztettünk, elsősorban a több remek szólót is bemutató Bartha révén, aki egy ilyen után jól tálalt Béress elé, aki beállí­totta az 5-1-es végeredményt.

  Ha az ősz során hasonlóan jól használnánk ki lehetőségeinket, mint most, akkor kevesebb gondunk lenne, a csapat védekezésén azonban továbbra is sokat kell javí­tani. Győzelmünk nem forgott veszélyben, de a végeredmény Kemenes bravúrjainak és a felcsúti támadóknak “köszönhetőn” nem lett szorosabb.

  A találkozón négy hónap után lépett újra pályára a Fradi-mezében Sorin Botis, akit nagy tapssal köszöntöttek drukkereink.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  87
  Egy Bartha szóló után támadónk önzetlenül Béresshezpasszolt, aki három lépésről a kapuba passzolt. 5-1
  83
  Bartha két jó csellel tisztára játszotta magát, majd a büntető területen belól Nőgrádihoz passzolt, a védők azonban menteni tudtak.
  78
  Béress állt be Rósa helyett.
  73
  Lipcsei helyett Tí­már játszik.
  70
  Bartha 18 méteres félmagas lövését Molnár védte, a kipattanóról Rósa alig maradt le.
  68
  Négy felcsúti vezethette két védőnkre a labdát, Móri azonban egy picit önző volt és 14 méterről lőtt, Kemenes bravúrral védett.
  65
  Egy szögletet követően Varga fejelt hat méterről, Erős a gólvonal elől mentett.
  62
  Erős beadása után Nógrádi szorongatott helyzetből fejelt a bal sarok mellé.
  57
  Ódor távoli, pattogós lövését védte Kemenes.
  54
  Móri ballal ellőtte a labdát a kapu előtt, a hosszű oldalon érkező Varga azonban lemaradt.
  52
  Balog helyett Szálkai folytatja, aki megszabadult hosszú “sörényétől”, a szurkolók alig ismerték meg fiatal játékosunkat rövid hajjal.
  51
  Tőzsér helyett Erős folytatja.
  49
  Varga közeli lövését könnyedén fogta Kemenes.
  48
  Nagy László hat játékost cserélt: Villányi, Ódor, Szalai, Ribi, Varga, valamint Móri állt be.
  46
  Elkezdődött a második félidő, négyet cseréltünk. Takács helyett Botis, Szalai helyett Fitos, a Jovánczai, Laczkó ékpár helyett pedig a Nógrádi, Bartha kettős állt be. Botist megtapsolták a nézők.
  45
  Vége az első félidőnek.
  40
  Tőzsér a 16-os előtt becsapott egy védőt, majd lőtt, a labda azonban Kolláron megpattant és a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  35
  Takács 26 méterről lőtt 1 méterrel a kapu fölé.
  32
  Újabb nagy felcsúti lehetőség maradt ki. Egy baloldali beadás után Kovacsics a hosszú oldalon a rövid sarkot vette célba, a visszaérkező Budovinszky azonban megmentette csapatunkat a góltól.
  30
  Egy labdaszerzés után Szilágyi szabadon vezethette a labdát Kemenesre, aki óriási bravúrral menteni tudott.
  24
  Szalai beadása után Rósa ballal a kapu közepébe lőtt. 4-1
  20
  Borbély ugratta ki Jovánczait, aki középre adott, az érkező Laczkó kapásból a kapuba helyeztt. 3-1
  17
  Tőzsér adott balról középre, Trampleren megpattant a labda, Molnár a gólvonal elől öklözte ki.
  15
  Lipcsei előrébb ment a középpályára, Budovinszky pedig hátrébb húzódott.
  12
  Kovacsics 15 méterre a kapunktól levette a labdát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-1
  10
  Szalai 16 méterről lőtt, Zöld azonban tisztázott.
  7
  Szilágyi fejelhetett 5 méterről, Kemenes azonban hatalmas bravúrral tisztázott.
  4
  Második támadásunk is góllal végződött. Borbély 14 méteres lövése kipattant Molnárról, Jovánczai pedig 4 méterről a kapuba helyezett. 2-0
  2
  Balog balról középre adott, Rósa elől még tisztáztak a védők, a labda ismét Balog elé került, aki 7 méterről laposan a kapuba lőtt. 1-0
  1
  Elkezdődött a találkozó.
  .
  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat. Hamarosan kezdődik a Ferencváros-Felcsút előkészületi mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport