2005.IX.17. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-1

Újabb szégyenteljes hazai eredmény az Üllői úton

Kiesési rangadó! Bizony a magyar bajnoki cí­mek rekordere (az FTC 106 év leforgása alatt 28-szor volt aranyérmes) és az elmúlt évad egyik meglepetéscsapatának találkozója a jelen állás szerint az alsóházi helyezésekről dönthetett. Ennek, no meg az Üllői úton uralkodó közismert viszonyoknak köszönhetően újfent gyenge érdeklődés mellett játszott a Ferencváros.

Nyilatkozatok:

Oláh Lóránt: – Sohasem titkoltam, hogy szí­vesen játszanék a Ferencvárosban, és nem tagadom azt sem, hogy nyáron nagyon szerettem volna a Fradiba igazolni. Kapcsolatban is voltam a vezetőkkel, hogy végól a szerződés aláí­rására miért nem került sor, az elég bonyolult. Az azonban remek érzés, hogy Kaposváron mennyire hálásak a szurkolók a maradásomért. Bár nem tudom, a szombati mérkőzés után, melyik tábor, mit mond majd rólam… Amennyiben jól játszom, a kaposváriak véleménye aligha változik, ha azonban nem megy majd a játék, valószí­nűleg megjegyzik, hogy jobb lett volna, ha ezen a meccsen már a hazai csapatban szerepelek…

Jovánczai Zoltán: – A Fradi ellen minden csapat, minden játékos felszí­vja magát, í­gy voltunk ezzel mi is. Kettőzött erővel és lelkesedéssel készültünk. A legfontosabb azonban talán az volt, hogy elhittük, hogy lehet keresni valónk az akkori bajnok ellen – és tényleg volt.

A mérkőzés:

A kezdősí­pszó előtt kisebb ünnepségre került sor a pályán. A Ferencvárosi Torna Club Elnöksége, nyugdí­jba vonulása alkalmából az FTC Aranydiploma kitüntetést adományozta a 77 esztendős Rózsa Lajos utánpótlásedzőnek. A szakember Tepszics Ignáctól, az FTC Labdarúgó Rt. cégvezetőjétől és Rakonczai András utánpótlás edzőtől vette át az elismerést jelentő aranydiplomát és az ajándékot, egy gyönyörű kristály futballabdát.

Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-1 (0-1)
Üllői út, 4.666 néző, vezette: Sápi Csaba (L. Tóth L., Ví­gh T.)

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Botis – Erős G., Budovinszky , Tőzsér (Csepregi 52.), Laczkó Zs. – Rósa D., Bartha (Borbély 46.) – Jovánczai (Nógrádi 71.)
vezetőedző: László Csaba

Kaposvár: Balajcza – Zahorecz, Petrók, Mező – Finta, Bank, Szakály P. (Hegedűs T. 61.), Máté P., Pintér A. (Kovácsevics 46.) – Nagypál (Oláh 73.)  – Zsolnai
vezetőedző: Prukner László

Gól: Laczkó (62.) illetve Nagypál (16.)
Sárga lap: Tőzsér (28.), Botis (44.), Lipcsei (60.), Balog Z. (67.) illetve Hegedűs T. (66.), Zahorecz (90.)
Kiállí­tva: Balog Z. (90.)

Az a csapat, amelyben nem is olyan régen még peremembernek számí­tott Sorin Botis, most azonban vastapsot kapott a nézőktől – ő legalább visszatért, mégpedig a hátvédsorba, amelyben Lipcsei Péter és Budovinszky Krisztián állt mellette.

Szükség is volt a megerősí­tett védekezésre, mert a találkozó elején a nyugodtan, higgadtan futballozó, a játékát remekül megszervező Kaposvár birtokolta többet a labdát. Némi meglepetésre Oláh Lóránt csak a kispadon kapott helyet, de nem úgy tűnt, mintha hiányzott volna: Nagypál Tibor intelligensen irányí­totta csapata játékát, és nem is volt igazán nagy meglepetés, hogy a somogyiak a vezetést is megszerezték.

A gólhátrányba kerülő Fradi megpróbált áttelepülni az ellenfél térfelére. Lipcsei Péter és Budovinszky Krisztián helyet cserélt, Rósa Dénes pedig egészen elöl, a támadók között próbált helyzetbe kerülni, de mintegy fél óra után arra kellett rádöbbenni: a Ferencváros még nem is vezetett támadás.

Tanácstalanság, ötlettelenség, zavar és közöny jellemezte a ferencvárosi játékosokat, akik közül a félidő végén Rósa Dénes két lövéssel tűnt ki, de egyik sem volt olyan veszélyes, hogy az együttes egyenlí­thessen. Mindeközben a Kaposvár továbbra is okosan, Finta Zoltán és Pintér Attila révén a széleket is kihasználva próbált akciókat vezetni – és ezzel egyszersmind jobban is futballozott a hazai csapatnál…

A hátrány tudatában a Fradi természetesen azzal a szándékkal lépett ki az öltözőből, hogy mielőbb egyenlí­tsen, hogy aztán később megnyerhesse a mérkőzést. Bartha László helyett Borbély Csaba lépett pályára, és úgy tűnt, László Csaba elképzelései szerint alakulhat ez a játékrész, hiszen most már egyre többet zajlott a küzdelem a kaposvári térfélen, és egyre többször jutottak el a kapuig Lipcsei Péterék.

Hiába…

A Ferencváros futballja továbbra is nélkülözte az ötletet. Ennek ellenére sikerült egyenlí­tenie, igaz, a gól nem csupán a kaposváriakat, hanem a villanyújság kezelőjét is megzavarta, gólszerzőként ugyanis Csepregi Richárdot tüntették fel, de erre azt mondhatjuk, ez legyen a legnagyobb tévedés az Üllői úton, és persze még az is előfordulhat, még a klub dolgozói sem ismerik az ifjú játékosokat.

A hajrába fordulva az FTC egyértelműen átvette a játék irányí­tását, úgy tűnt, az előnyét sokáig őrző vendégcsapat elégedett az egy ponttal is, az inkább csak a védekezésre figyelő Rákóczi-játékosok kimondottan ritkán tudták átvinni a labdát a felezővonalon.

Az utolsó pillanatokban tizenegyesgyanús eset borzolta a kedélyeket, de Sápi Csaba játékvezető nem könyörült meg a ferencvárosiakon. A végén a fővárosiak legjobbja, Rósa Dénes dönthetett volna, de ordí­tó helyzetben nem találta el a labdát, í­gy maradt a döntetlen, meg a bosszúság a hazai szurkolóknak, akik még Balog Zoltán kiállí­tása miatt is nehezteltek a játékvezetőre.

Továbbra is várat magára tehát az FTC szezonbeli első győzelme, az egykori sikercsapat még mindig kí­nlódik, szenved, mí­g a vendég Kaposvár alighanem örül az egy pontnak, amelyért azért becsülettel megdolgozott.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Hetek óta hatalmas nyomás nehezedik ránk, hiszen több helyütt megkérdőjelezték a szakmai vezetést, illetve személyemet. Az első félidő a Kaposváré volt, a szünetben azonban sikerült felrázni a csapatot, egyenlí­tettünk, az pedig már nem rajtunk múlt, hogy végül nem tudtunk fordí­tani. Immáron nem először fordult elő, hogy csak a második félidőre „ébredtünk fel”. így volt Zalaegerszegen és sajnos most is.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IX.17. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk a hosszú bajnoki szünetet követően a Kaposvárt fogadta hazai pályán, ám sajnos ismét csak döntetlent sikerült elérnie.

    Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-1 (0-1)
    Üllői út, 4.666 néző, vezette: Sápi Cs. (L.Tóth L., Ví­gh T.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Budovinszky, Botis – Rósa, Erős, Tőzsér (Csepregi 51.), Laczkó – Jovánczai (Nógrádi 70., Bartha (Borbély 46.)

    Kaposvár: Balajcza – Pintér, Zahorecz, Petrók, Pintér (Kovácsevics 46.) – Mező, Bank, Máté, Nagypál (Oláh 73.) -- Zsolnai, Szakály (Hegedűs 65.)

    Gól: Laczkó (63.) illetve Nagypál (17.)
    Sárga lap: Tőzsér (30.), Botis (45.), Lipcsei (62.), Balog Z. (67.) illetve Hegedűs (66.), Zahorecz (90.)
    Kiállí­tva: Balog Z. (91.)

    A kezdősí­pszó előtt kisebb ünnepségre került sor a pályán. A Ferencvárosi Torna Club Elnöksége, nyugdí­jba vonulása alkalmából az FTC Aranydiploma kitüntetést adományozta a 77 esztendős Rózsa Lajos utánpótlásedzőnek. A szakember Tepszics Ignáctól, az FTC Labdarúgó Rt. cégvezetőjétől és Rakonczai András utánpótlás edzőtől vette át az elismerést jelentő aranydiplomát és az ajándékot, egy gyönyörű kristály futballabdát.

    Az első féidő elején mindkét csapat nehezen lendült játékba, és inkább a mezőnyben folyt a küzdelem. A mieink több í­géretes akciót vezettek, de a tizenhatosnál rendre rossz megoldást választottak. A 17. percben aztán Nagypál lövéséből váratlanul megszerezte a vezetést az addig jobbára csak védekező vendégcsapat. (0-1) A gólt követően szerkezetet váltottunk, és az addig védelem közepén játszó Lipcsei Péter helyet cserélt a középpályán Budovinszkyvel. Ismét átvettük az irányí­tást, de csak ritkán jutottunk el helyzetekig. Két csatárunk, valamint az előretolt Rósa jobbára csak a védők sűrűjében cselezgetett, de nem tudtak komolyabban veszélyeztetni.

    A szünetben mindkét edző cserékkel próbálta frissí­teni csapatát, a mieink a kezdés után hallatlan lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. A közönség is ráérzett ekkor, hogy lehet keresnivalónk, és fergeteges buzdí­tással hajtotta Lipcseiéket. Ennek meg is lett az eredménye, mivel egy begyakorolt szabadrúgás-variációból Laczkó a kapuba fejelt. (1-1) A hátralévő félórában játékosaink mindent megtettek a győzelemért, de szerencsénk sem volt. Rósa lövése a kapufáról kifelé pattant, mí­g a bí­ró egy kaposvári játékos kezéről lecsorgó labda után nem í­télt tizenegyest. Balog kiállí­tása után a végén 10 főre fogyatkoztunk, az eredmény már nem változott. Csapatunk í­gy öt forduló után továbbra is nyeretlen.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek. Csapatunk öt forduló után továbbra is nyeretlen.
    93
    A mérkőzés képei a fent látható Összefoglaló menüpont alatt érhetőek el.
    91
    Balog megkapta a második sárgáját, í­gy csapatunk tí­z főre fogyatkozott.
    90
    Zahorecz kapott sárgát. A megí­télt szabadrúgást Erős í­velte Rósa elé, aki 5 méterről nem találta el rendesen a labdát, í­gy a kapus felszedte azt.
    87
    Erős beadását kézzel ütötte el a kaposvári védő a tizenhatoson belül. Az egyértelmű tizenegyes azonban elmaradt.
    85
    Budovinszky végezhetett el szabadrúgást 25-30 méterről. A lövés Zsolnai fejéről vágódott szögletre.
    82
    Nógrádi lövése felpattant a kaposvári védőn, í­gy került Rósa elé, aki 17 méterről a hosszú sarkot vette célba. A labda óriási erővel csapódott a kapufáról vissza a mezőnybe. Ennél a szituációnál nagy balszerencsénk volt.
    81
    A kaposvári szögletet követően Lajos húzta le a labdát.
    77
    Lackó elé került a labda, aki 12 méterről kapura fordult, ám Balajcza védeni tudott.
    76
    Csepregi cselezgetett az ellenfél térfelének a közepén, majd Botis elé passzolt, aki jó 25 méterről lövésre szánta el magát. Balajcza szögletre ütötte a labdát. A szögletet követően Borbély lőtt 16-ról, de a védőkről lepattant a labda.
    74
    Ismét Erős végzett el szabadrúgást, beadása a felszabadí­tani igyekvő Petrók fejéről alig 20 centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda.
    73
    Harmadszorra cserélnek a kaposváriak: a gólszerző Nagypál helyére Oláh állt be.
    72
    Nagypál egyedül vezethette kapura a labdát, Balog azonban becsúszva megállí­totta a kaposvárit. Nagyon szép és fontos mentés volt.
    70
    Kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket is. Jovánczai helyére Nógrádi állt be.
    69
    Laczkó lövését védte Balajcza.
    A második félidőben, főleg Laczkó egyenlí­tő gólja óta egyértelműen jobbak vagyunk a vendégeknél.
    67
    Húsz méterről Csepregi lőtt kapura, Balajcza azonban védett.
    Közben Balog is sárga lapot kapott.
    66
    Hegedűs sárga lapot kapott.
    65
    Szakály helyett Hegedűs folytatja a vendégeknél.
    63
    Egyenlí­tettünk! Erős szabadrúgása után Laczkó fejelt a vendégek hálójába. Laczkó Zsolt először volt eredményes az élvonalban.(1-1)
    62
    Lipcsei reklamálásért sárga lapot kapott.
    60
    Zsolnai kisodródva próbálkozott kapura lövéssel, de csak az oldalhálót találta el.
    58
    Laczkó ellen szabálytalankodott Pintér, a játékvezető szabadrúgást í­télt. Erős állt a labda mögé, a kapu elő csavart labdáját Rósa megcsúsztatta, Laczkó közelről fejelhetett, Balajcza azonban hárí­tott.
    56
    Jovánczai 20 méterről erősen lőtt kapura, ám Balajcza szögletre tisztázott.
    52
    Nagypál beadása után hatalmas kavarodás alakult ki a kapunk előtt, végül Szűcsnek kellett védenie.
    51
    Tőzsér helyén Csepregi folytatja.
    48
    Tőzsér szöglete után Botis fejelhetett volna, ám a vendégek védői tisztáztak. Ezután Lipcseihez került a labda, aki visszapasszolt Tőzsérhez. Középpályásunk középre í­velt, Borbély azonban már nem tudott fejelni.
    45
    Botis harcolt Mátéval. A játékvezető sárgalapot adott védőnknek.
    40
    Rósa életerős lövését Balajcza szögletre ütötte. Tőzsér szöglete után Lipcsei lőhetett kapura, a labda azonban a kapu felett hagyta el a játékteret
    38
    Lipcsei indí­totta Jovánczait, támadónk elől azonban Balajcza felszedte a labdát.
    36
    Máté indí­totta Zsolnait, a csatár 11 méterről lőtt, a labda azonban jócskán a kapunk fölött hagyta el a játékteret.
    30
    Tőzsér kapott sárgalapot. Játékosunk Bank ellen szabálytalankodott.
    26
    Erős mélységi passzal indí­totta Rósát, a partjelző azonban lest jelzett – vitatható volt…
    23
    Tőzsér balról erősen középre lőtte a labdát, Rósa megpróbált egyből kapura lőni, ám rosszul találta el a labdát.
    19
    Lipcsei beadásáról kevéssel maradt le Jovánczai. A gól után egyébként Lipcsei Péter vissztért a középpályára, a helyét Budovinszky vette át a védelembe. A támadósorunk pedig három tagú lett, Jovánczai és Bartha mellett Rósa is csatárt játszik.
    17
    Vezet a Kaposvár. Nagypál hasznbálta ki a kapunk előtti kavarodást, és Szűcs mellett a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).
    12
    Pintér végezett el szabadrúgást mintegy 30 méterre, lövése azonban jócskán elkerülte kapunkat.
    9
    Bartha ellen szabélytalankodtak a kaposváriak, Sápi szabadrúgást í­télt, amit Tőzsér végzett el. Középpályásunk beadása után visszakerült a “feladóhoz” a labda. Tőzsér Rósának szánt indí­tása kishí­ján védenivalót adott Balajczának…
    8
    Bartha 17 méterről laposan lőtt kapura, Balajcza azonban hárí­tott.
    6
    Máté Péter próbálkozott egy távoli lövéssel, azonban védelmünk szögletre tisztázott. A beí­velés után nem alakult ki veszélyes helyzet a kapunk előtt.
    4
    A jobb oldalról szabadrúgást végezhetett el a Kaposvár. Nagypál állt a labda mögé, ám beí­velése után védőink könnyedén tisztáztak.
    3
    Budovinszky mintegy 20 méterre a kaputól lövésre szánta el magát, ám a labda elkerülte a kaput.
    2
    Balog indí­totta Jovánczait, ám Balajcza felszabadí­tott csatárunk elől.
    1
    A mérkőzés elkezdődött.
    .
    Mindkét oldalon egy-egy csere történt a szünetben. A mieinknél Bartha helyére Borbély állt be, a vendégeknél pedig Pintér helyén Kovacsevics folytatja a játékot.
    .
    A mieink tiszta fehérben, a kaposváriak tiszta zöldben játszanak.
    .
    A kezdősí­pszó előtt kisebb ünnepségre kerül sor a pályán.
    A Ferencvárosi Torna Club Elnöksége, nyugdí­jba vonulása alkalmából az FTC Aranydiploma kitüntetést adományozta a 77 esztendős Rózsa Lajos utánpótlásedzőnek. A szakember Tepszics Ignáctól, az FTC Labdarúgó Rt. cégvezetőjétől és Rakonczai András utánpótlás edzőtől most veszi át az elismerést jelentő aranydiplomát és az ajándékot, egy gyönyörű kristály futballabdát.
    .
    Jó előjel, hogy egykori játékosaink közül Gera Zoltán (WBA) a underland, Sowunmi Thomas (Slovanko) a Sparta Praha hálóját vette be a ma délután folyamán.
    .
    Takács Ákos comb-, Aleksandar Bajevski lábfejsérülés miatt nem léphet pályára a mai mékőzésen. Grósz Róbert műtét után lábadozik, és a nyáron térdoperáción átesett Bognár Zsolt visszatérése is várat még magára.
    .
    László Csaba a következő kezdő tizenegyet küldi pályára:
    Szűcs-Balog, Lipcsei, Budovinszky, Botis-Rósa, Erős, Tőzsér, Laczkó-Jovánczai, Bartha
    A kispadon Kemenes Szabolcs, Borbély Csaba, Csepregi Richárd, Nógrádi Árpád, Tí­már Krisztián, Szalai Tamás valamint Szálkai Zsolt vár bevetésre.
    .
    A találkozó játékvezetője az a Sápi Csaba, aki a két együttes tavaszi összecsapását is vezette. Akkor 1-1-es eredmény született.
    .
    Ellenfelünk 12. a tabellán, van azonban egy elmaradt mérkőzése a DVSC-vel. A Kaposvár eddigi mérlege: három mérkőzés, egy győzelem, két vereség.
    .
    Csapatunk eddigi négy mérkőzésén egy pontot gyűjtött, és ezzel jelenleg a tabella 15.helyén áll.
    .
    Köszöntjük szurkolóinkat! Három hetes szünt után ma folytatódik a Borsodi Liga. Csapatunk a Kaposvári Rákóczi ellen lép pályára az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ