2005.IX.25. MTK – Ferencváros: 2-2

Már nem áll kieső helyen a Ferencváros

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros pontot tudott szerezni az MTK Hungária otthonában, ezzel azonban továbbra is nyeretlen, mí­g a kék-fehérek még mindig nem kaptak ki ebben az idényben. A fordulatos mérkőzésen kétgólos hátrányt dolgoztak le a hazaiak a második félidőben, a győzelmet azonban nem tudták megszerezni. Az MTK ezzel továbbra is a harmadik helyen áll, mí­g az FTC a Lombardot megelőzve elmozdult a kieső helyről, és jelenleg 14.


MTK – Ferencváros: 2-2 (0-2)
Hidegkuti stadion, 3.500 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Hegyi)

MTK: Végh Z. – Horváth L., Lambulic, Balogh B., Pollák – Jezdimirovic (Urbán 46.), Zabos – Czvitkovics (Illés 73.), Kanta J., Bori – Hrepka (Selei 79.)
szakmai igazgató: Garami József

Ferencváros: Szűcs L. – Szálkai (Béress 83.), Budovinszky (Erős G. 46.), Botis, Laczkó Zs. – Takács Á. – Szalai T., (Jovánczai 66.), Lipcsei, Csepregi, Tőzsér – Rósa D.
vezetőedző: László Csaba

Gól: Hrepka (57.), Kanta (58. – 11-esből) illetve Tőzsér (39.), Rósa (40. – 11-esből)
Sárga lap: Balogh B. (40.), Hrepka (76.) illetve Tőzsér (18.), Laczkó Zs. (58.), Rósa D. (73.)

Az első tí­z percben még felváltva vezették támadásaikat a csapatok, aztán azonban mindkét gárda visszaállt kissé, és inkább a mezőnyben folyt a játék. Nem volt éppen öldöklő az iram, kényelmesen passzolgattak a játékosok, mí­g csak egy-egy elvesztett párharc, technikai hiba, rossz passz vagy szabálytalanság nyomán el nem akadt még a Ferencváros illetve az MTK térfelének közepén szinte minden akció.

A felek ebben az időszakban inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A zöld-fehéreknél Rósa Dénes nagyrészt egyetlen csatárként őrlődött elöl, és igyekezett megtartani a labdát, ameddig a középpályások fel nem értek, kevés sikerrel. A hazaiaknál Hrepka mellé Kanta és Czvitkovics is fel-felzárkózott, és egy-egy veszélyes akciót is vezettek, illetve a pontrúgásaikban is benne volt a gólszerzés lehetősége.

Kapuba azonban a zöld-fehérek találtak, és még csak nem is kellett hozzá valami különösen extraklasszis teljesí­tmény. Tőzsér részéről egy jó labdaszerzés, egy sprint, egy pontos passz, majd egy tisztességesen eltalált lövés, illetve Rósa visszapassza – egymás után öt hiba nélküli megmozdulás elég volt a Ferencváros vezető találatához. A szünet előtt ráadásul egy nem feltétlenül jogos büntetőből még növelte is előnyét a vendégcsapat, í­gy az MTK-nak a második játékrészre gyorsí­tania kellett az addigi kényelmes tempón.

Ehhez képest ez a negyvenöt perc úgy indult, hogy az FTC újabb gólokat is szerezhetett volna: nagy kedvvel, lelkesen és többé-kevésbé pontosan is fociztak a vendégek. Egyik ellentámadásából azonban szépí­tett az MTK, majd Szabó Zsolt a kék-fehéreknek is megadott egy vitatható büntetőt, akik í­gy szemvillanás alatt egyenlí­tettek. A zöldeket megroggyantotta a két találat, és csak Szűcs Lajos mentette meg őket az újabbaktól, mivel egymás után többször is remekül tisztázott a kapujából kifutva a Fradi-középpályán kedvük szerint átrohanó MTK-támadók elől.

Hat-hét perc alatt aztán összekapta magát az FTC, és egy óriási helyzetre is futotta tőlük, utána azonban visszavette a játék irányí­tását az MTK. Megint az első félidő közepén látott stí­lusban fociztak ekkor a fiúk, hajtottak, küzdöttek, de a biztonságos védekezést a világ minden kincséért sem adták volna fel. Szép lassan aztán a küzdelem is alábbhagyott, és már csak a szabadrúgások utáni beí­velések okoztak szórványos légiveszélyt a kapuk előtt, az utolsó tí­z percben pedig már azok sem.

A mezőny talán két legfiatalabb csapatának mérkőzésén (úgy is, mint a 194. örökrangadón, illetve egy nyeretlen és egy veretlen csapat találkozóján) izgalmas, fordulatos találkozót láthattunk. Az MTK ezúttal talán kicsit gyengébb volt a szokásosnál, illetve az FTC egy ideig nem hagyta kibontakozni őket agresszí­v hozzáállásával. Amikor mégis a saját játékát tudta játszani a hazai gárda, veszélyes akciókat vezetett, ezekből azonban Szűcs Lajosnak és egy-két kisebb hibának köszönhetően nem született újabb gól.

Ami a Ferencvárost illeti, az egyre tovább fiatalí­tott csapat ezúttal nem keltette kiesőjelölt benyomását a bajnokság harmadik helyén álló klub ellen. Szervezetten, lelkesen futballoztak, amennyire egy jópár, mostanáig a juniorbajnokságban edződött rutintalan fiatallal felálló együttestől tellik, az áhí­tott győzelem azonban az idén már többször látott megingásoknak köszönhetően elmaradt. Az azonban biztató lehet az esetleg még megmaradt FTC-drukkerek számára, hogy a gárdának kezd némi karaktere, arca kialakulni és a fiatalok is kezdik felvenni az első osztály ritmusát. Egy biztos: ha mindig í­gy játszik majd a Ferencváros, legalább kiesési gondjai nem lesznek a csapatnak.

Nyilatkozatok:

Garami József: Az első húsz percben érthetetlen módon gyengébben játszottunk, az FTC pedig szervezetten védekezett, nem hagyták kibontakozni a passzjátékunkat. Aztán éppen mire feljavultunk, akkor kaptunk két gólt. Az azonban örömteli, hogy a második félidőben sikerült egyenlí­tenünk.

László Csaba: Nem csalódtam a fiatalokban, ez a csapat jobb annál, amit a tabella mutat. Idén még nem szenvedtünk nagy különbségű vereséget, ma is jól játszottunk. Hagyni kell a fiatalokat focizni, bí­zni kell bennük, és el fogunk mozdulni a jelenlegi helyünkről.

Budovinszky Krisztián: – Arra emlékszem, hogy Pollákkal csúsztunk rá egy labdára, de én nagyon szerencsétlenül értem földet, és hatalmas fájdalmat éreztem. A mentőautóban gyorsan “befáslizták” gyakorlatilag a teljes vállam. A diagnózis során kiderült, hogy nem igazán a kulcscsontommal van baj, hanem beszakadt egy í­zület. Vasárnap este meg is műtöttek, most már jobban vagyok, de azért még eléggé zsibbad a vállam. Holnap már ki is engednek a kórházból, de sajnos ez nem jelenti azt, hogy máris visszatérhetek a pályára. Két hétig biztosan nem edzhetek, aztán elképzelhető, hogy már elkezdhetem a kocogást. Hogy utána mennyi ideig leszek még harcképtelen, arról majd inkább akkor lehet bővebbet tudni. A Győr ellen csak a lelátóról szurkolhatok a csapatnak, remélem összejön végre az a hőn áhí­tott első győzelem.

Szalai Tamás: – Eddigi NB I-es mérkőzésein közül talán ezen tudtam leginkább a csapat hasznára lenni. Ezúttal a megszokottnál előrébb, a támadósorban kaptam szerepet, ezáltal jobban be tudtam kapcsolódni a támadások épí­tésébe. Sajnos igazán nagy gólhelyzetbe nem sokszor kerültem. Az egyik ilyen eset alkalmával sikerült kiharcolnom egy tizenegyest, majd a második félidő elején Laczkó Zsolttól kaptam egy jó labdát, lövésemet azonban még a gólvonal elől sikerült kivágniuk a hazai védőknek – sajnos. Úgy érzem, megvan a bizalom az irányomba. Minden azon múlik, hogy a következő napokban, hetekben milyen formát mutatok majd edzéseken, illetve – reményeim szerint – mérkőzéseken.

Szálkai Zsolt: – Mivel sérülés illetve eltiltás miatt több védőnk sem léphetett pályára, 90 százalékig biztos voltam benne, hogy ezúttal lehetőséget kapok. Nagy örömömre, í­gy is lett – mondta fiatal játékosunk.

Máshogyan készültél erre a meccsre, mint egy liga bajnokira?
– Nem tartozom az izgulós játékosok közé, de azért szombaton este már volt bennem némi drukk. Éppen ezért igyekeztem még a megszokottnál is jobban rápihenni a mérkőzésre, és arra koncentrálni, hogy amennyiben bizalmat kapok, azt jó játékkal háláljam meg.

Hogy érzed, sikerült?
– Ennek eldöntése inkább az edzők feladata. Úgy vélem, a rám bí­zott feladatot többé-kevésbé sikerült jól megoldanom. Igyekeztem a csapat hasznára lenni, és nem tagadom, a végére kicsit el is fáradtam, a bokám ugyanis nem volt tökéletes állapotban, kisebb húzódással léptem pályára. Az viszont nagyon bánt, hogy 2-2-es állásnál nem sikerült a hazaiak kapujába találnom.

A szurkolókat talpra ugrasztottad…
– Igen, én is már-már gólt láttam. Ha még egyszer abban a szituációban lennék, még egyszer oda fejelnék. Ahogy jött felém a kapufáról visszapattanó labda, átgondoltam, hogy hova kellene helyezni, és oda is fejeltem. Alig akartam elhinni, hogy Végh Zoli végül szögletre mentett! Nagyon bosszús voltam az eset után, hiszen ha értékesí­tem a helyzetet, most alighanem öt pontunk lenne.

Mit gondolsz, ott leszel a következő meccsen is a kezdőben?
– Nem tudom. Ha sikerült volna a gólszerzés rögtön az első felnőtt bajnokimon, bizonyára jobbak lennének az esélyeim, de bí­zom benne, hogy ettől függetlenül is megkapom a lehetőséget a jövőben.

(Az nso.hu (itt és itt) és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IX.25. MTK – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

  • A félidőben 2-0-ra vezettünk az MTK otthonában, de sajnos a végén csak az egy pontnak örülhettünk.

    MTK – Ferencváros: 2-2 (0-2)
    Hungária krt, vezette: Szabó Zs. (Kispál, Hegyi)

    MTK: Végh – Horváth, Lambulics, Balogh B., Pollák, – Bori, Jezdimirovics (Urbán 46.), Zabos, Czvitkovics (Illés 73.) – Hrepka (Selei 78.), Kanta

    Ferencváros: Szűcs L. – Szálkai (Béress 82.), Budovinszky (Erős 42.), Botis – Szalai (Jovánczai 65.), Lipcsei, Takács Á., Csepregi, Tőzsér – Rósa, Laczkó

    Gól: Hrepka (57.), Kanta (59. – 11-esből) illetve Tőzsér (36.), Rósa (40. – 11-esből)
    Sárga lap: Hrepka (75.) illetve Lipcsei (18.), Rósa (72.)

    A mérkőzést az MTK kezdte veszélyesebben, a 8. percben egy eladott labda után Czvitkovics lőtt éles szögből az oldalhálóba. Ezt követően átvettük a mérkőzés irányí­tását, főleg Rósa játszott kimagaslóan. A szélről beí­velt szabadrúgásokkal rendre veszélyt teremtettünk az MTK kapuja előtt, a 28 percben egy ilyen szituáció után Botis közelről pont középre fejelt, és Végh védenitudott. Félórányi játék után a hazaiak majdnem vezetéshez jutottak: Hrepka közeli lövését Szűcs hatalmas bravúrral hárí­totta. A félidő hajrája aztán már a miénk volt. A 36. percben Rósa pontos beadása után Tőzsér 5 méterről lőtt a kapuba, 0-1. Két perc elteltével Szalai harcolt ki büntetőt, amit Rósa magabiztosan értékesí­tett, 0-2. Ekkor azt hihettük, hogy meglesz a mérkőzés, tévedtünk…

    A második félidő elején Hrepka közeli lövése után szépí­tettek a hazaiak, majd egy perc elteltével Laczkó szabálytalankodása után 11-eshez jutott az MTK, amit Kanta könyörtelenül kihasznált. A folytatásban mindkét együttes megszerezhette volna a győztes találatot, de a helyzetek kimaradtak.

    László Csaba (az FTC szakvezetője): -- A végeredmény alakulhatott volna másként is, í­gy igazán elégedett csak a meccsel lehetek. Ha rutinosabbak lennénk, akkor ezt a találkozót megnyerhettük volna. A Kispest elleni meccset leszámí­tva gyakorlatilag azt hozta idén a csapat, amire számí­tani lehetett, de a szerencse rendre elpártolt tőlünk. Dolgozunk tovább, előbb-utóbb ennek meglesz az eredménye, mert ez a csapat többre képes, mint amit a jelenlegi helyzet mutat.

    Garami József (az MTK szakmai igazgatója): -- Az első 25 percet odaajándékoztuk a Fradinak, ám ennek ellenére akkor szerzett ellenfelünk gyorsan két gólt, amikor már feljövőben voltunk. A szünetben átformáltam a csapatot, a középpályánk támadóbb szellemben futballozott, és ennek végül is meglett az eredménye. Azt meg kell vizsgálnunk, hogy mi okozta az első 25 perc gyengébb játékát, az viszont örömmel tölt el, hogy a fiatalokból álló csapatom a Ferencváros ellen 0-2-ről egyenlí­teni tudott, hiszen a mérkőzés előtt is hangsúlyoztam, hogy a Fradiban azért több van. Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, de a kétgólos hátrány után a döntetlennel sem lehetünk csalódottak, célunk az, hogy a jövőben a második félidőben nyújtott játékot állandósí­tsuk.

  • 90
    Vége. A döntetlen nem rossz eredmény az MTK otthonában, de sajnos továbbra is nyeretlenek vagyunk.
    85
    Mezőnyjáték folyik a pályán.
    82
    Szálkai helyén Béress folytatja.
    80
    Urbán 22 méteres kemény lövését Szűcs védte.
    78
    Hrepka helyére az egykori ferencvárosi, Selei állt be.
    75
    Hrepka feltartotta Jovánczait, sárgát kapott az MTK támadója.
    73
    Czvitkovics helyén Illés folytatja.
    72
    Rósa felrúgta Borit, sárga.
    69
    Erős balról csavart középre egy szabadrúgást, amibe senki nem ért bele, a labda a felső lécről épp Szálkai elé pattant, aki három méterről fejelt, Végh azonban szögletre ütötte a labdát. Hatalmas helyzet volt.
    67
    Jovánczai két védőt lerázott, de többségben voltak az MTK játékosai, í­gy szerelték őt a tizenhatoson belül.
    65
    Szalai helyett Jovánczai a pályán.
    64
    Hrepka ugrott ki a védőink közül, Szűcs azonban ismét jól mozdult ki a kapujából és a tizenhatos vonalánál lábbal mentett.
    62
    Urbán távoli lövését védte Szűcs.
    59
    Egyenlő az állás. Hrepka elesett Laczkó mellett, 11-es. A büntetőt Kanta a jobb sarokba lőtte. 2-2
    57
    Sajnos szépí­tett az MTK. Pollák beadása után Hrepka 4 méterről a kapuba lőtt. 1-2
    55
    Czvitkovics ugratta ki Hrepkát, aki egyedül vihette volna a labdát kapura, az asszisztens szerencsére lest jelzett…
    51
    Majdnem hárommal vezetünk. Tőzsér kitűnő ütemben ugratta ki Laczkót, aki középre adott, Szalai pöckölését pedig a gólvonalról vágták ki a védők. Kár.
    50
    Rósa balról éles szögből lőtt, Végh megfogta a labdát.
    48
    Tőzsér 20 méterről lőtt, Végh könnyedén védett.
    46
    Elkezdődött a második játékrész. Cserélt az MTK: Jezdimirovics helyén Urbán folytatja.
    45
    A 100%-os női labdarúgó csapatunk ma délután 14 órakor Pálhalma együttesével mérkőzik idegenben.
    45
    Budovinszky Krisztiánt a Sportkórházba szállí­tották. A kulcscsontja elmozdult a helyéről, de pontos diagnózist csak a vizsgálatok után lehet majd tudni.
    45
    Vége az első félidőnek, reméljük innen már nem engedjük ki a kezünkből a győzelmet.
    44
    Bori közeli lövését Botis vágta ki a gólvonal elől.
    42
    Budovinszky Pollákkal csapott össze, védőnk rosszul ért földet, megsérült a válla. Sajnos le keleltt cserélni, Erős játszik a folytatásban.
    40
    Balogh ellökte Szalait a tizenhatoson belül, 11-es. Rósa a jobb sarokba lőtt. 2-0
    36
    Vezetünk!!!!Tőzsér és Rósa passzolta ki az MTK védelmét, majd Rósa beadása után Tőzsér 5 méterről a kapuba lőtt.
    33
    A tizenhatosunkon belül Tőzsér Czvitkovicshoz passzolt, az MTK középpályása 12 méterről centiméterekkel csavart a bal kapufa mellé.
    32
    Pollák kitűnő ütemben ugratta ki Hrepkát, Szűcs azonban kifutott a kapujából és tisztázott.
    30
    Hrepke Budovinszkyt megelőzve 5 méterről kapura pörgette a labdát, Szűcs hatalmas bravúrral szögletre mentett.
    28
    Rósa ismét gondot okozott az MTK védőinek. Ezúttal Pollák mellett húzta meg, aki felrúgta. A beí­velt szabadrúgásra Botis robbant be, a labda azonban Végh kezében kötött ki.
    25
    Botis Baloghot buktatta 24 méterre Szűcs kapujától, a szabadrúgást Czvitkovics lőtte, Szűcs azonban biztosan fogta a labdát.
    20
    Egy szöglet után Szűcs jól mozdult ki a kapujából, a labda azonban pont Pollák elé került, aki 14 méterről csúnyán fölé lőtt.
    18
    Lipcsei vitatta a játékvezető egyik í­téletét, sárgát kapott.
    17
    Lipcsei passza után Rósa Lambulics mellett kapura tört, mindketten mezt húztak, Szabó játékvezető kifelé í­télt szabadrúgást.
    15
    Rósa meghúzta a bal szélen, középre adott, Szalai rosszul találta el a labdát, ami a kapu mellé szállt.
    13
    Csepregi két hazai védő mellett elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető nem í­télt büntetőt. Jogosan.
    10
    Tőzsér jobbról í­velt középre egy szabadrúgást, a védők azonban kifejelték a labdát.
    8
    Jezdimirovics szerzett labdát a térfelünkön, Czvitkovicshoz továbbí­tott, aki éles szögből 11 méterről az oldalhálóba lőtt.
    6
    Czvitkovics 22 méteres szabadrúgása szállt mellé.
    3
    Rósa 19 méterről lőtt, Végh védett.
    2
    Többet birtokoljuk a labdát, a játék eddig az MTK térfelén folyik.
    1
    Az MTK kezdte a mérkőzést. A mieink tiszta zöldben, mí­g a hazaiak kék-fehérben lépnek pályára.
    .
    Balog Zoltán eltiltás miatt nem játszhat, helyén Szálkai Zsolt lép pályára. Fiatal védőnknek ez lesz az első NB I-es mérkőzése. Sok sikert!
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat, hamarosan kezdetét veszi az MTK elleni örökrangadónk. Reméljük, igaza lesz vezetőedzőnknek, aki győzelemt í­gért erre a találkozóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ