2005.VII.14. UEFA selejtező, Ferencváros – MTZ Ripo Minsk: 0-2

2 hozzászólás a(z) 2005.VII.14. UEFA selejtező, Ferencváros – MTZ Ripo Minsk: 0-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk az UEFA Kupa első selejtező fordulójának első mérkőzésén nagyon fájdalmas 2-0-ás vereséget szenvedett az Üllői úton, ezzel hihetetlenül nehéz helyzetben várja a július 28-i visszavágót.

    Ferencváros – MTZ Ripo Minsk: 0-2 (0-1)
    Üllői út, 5.000 néző, vezette: Panic (Tutun, Miric)

    Ferencváros: Udvarácz – Bognár (Csepregi 78.), Balog Z., Budovinszky, Grósz – Takács Á., Gyepes, Rósa, Tőzsér (Erős 65.) – Bajevski (Bartha 73.), Laczkó

    MTZ Ripo Minszk: Sulima – Bylina, Staschaniuk, Popel, Ziloves (Maltsau 68. – Kantsavy, Mikhniuk, Sarykovich, Afanasyev – Todua (Yeramchuk 55.), Mkhitaryan (Taraschchyk 80.)

    Gól: Mkhitaryan (38.), Afanasyev (92.)
    Sárga lap: Laczkó (28.), Gyepes (59.) illetve Ziloves (27.), Todua (43.), Staschaniuk (45.), Sulima (82.)

    Nem úgy indult a találkozó, hogy kétgólos vereség lesz a vége. Az első tí­z percben a minszki térfélen folyt a játék, a vendégek szervezetten védekeztek, ugyanakkor az ellentámadásokra nem maradt erejük. Az első komoly helyzetet azonban a vendégek hagyták ki, amikor a 12. percben a felső kapufát találták el. Ettől függetlenül továbbra is mi irányí­tottunk, igaz a kapuig nem tudtunk eljutni. A játékrész közepén keményebb lett a játék, több durva szabálytalanságot is elkövettek a játékosok, de néhány sárga lap kiosztásával a játékvezető megfékezte az indulatokat. A vendégek a 38. percben váratlanul megszerezték a vezetést. Mikhitaryan végzett el szabadrúgást és lövése a sorfalban felugró Tőzsér fejéről a kapunkba pattant, roppant balszerencsés gól volt (0-1).

    20050714-minsk-villanyujsagA második 45 percben sem változott a játék képe, mi voltunk fölényben, de a vendégek nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. Annyit változott a játék képe, hogy a minszkiek minden alkalmat megragadtak a játék széttördelésére, az időhúzásra. Továbbra is csak távoli lövésekkel, illetve szögletek után veszélyeztettünk, de sajnos nem volt benne a játékunkban a gól. Budovinszky rengeteg labdát í­velt előre, de ezeket általában kifejelték a minszki védők, hiányoztak a kidolgozott támadások. A 81. percben Laczkót buktatták a tizenhatoson belül, de elmaradt a tizenegyes. Az egyetlen gólt igérő megmozdulás Rósa nevéhez fűződik, akinek léc alá tartó lövését óriási bravúrral tolta sögletre a vendégek kapusa. Az utolsó tí­z percben a minszkiek sok ápolással húzták az időt, a 92. percben azonban sajnos megszerezték második góljukat. Szöglet után a visszafejelt labdát Afanasyev továbbí­totta közelről a hálóba (0-2).

    Bár játékban a vendégek nem voltak jobbak náluk, szervezettségben és fegyelemben felülmúltak minket és megérdemelten nyertek. Egyedül szurkolóink érdemelnek dicséretet, akik nem jöttek ugyan ki sokan, de aki a stadionban volt, az a csapat mellé állt. A drukkerek főleg a meccs elején teremtettek fantasztikus hangulatot, a bekapott gól után is biztatták játékosainkat.

    László Csaba: – Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de nem szabad kétségbe esnünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de remélem, hogy a visszavágóig ki tudjuk javí­tani a hibákat. Rendkí­vül bosszantó, hogy két pontrúgás után, egyéni hibákat követően kaptuk a gólokat. Tudtuk, hogy a fiatal játékosaink még a jövő emberei, de ők egyszer a Ferencváros nagy értékei lesznek, ezért nem hagyom, hogy bárki is bántsa őket. A minszkiek abban voltak jók, amit vártunk, sokat futottak, küzdöttek és veszélyesek voltak a pontrúgásaik. Az út elején állunk, nem adjuk fel, dolgozunk tovább.

    Jurij Puntus (a Ripo-Minszk szakvezetője): -- Először is szeretném megköszönni mindenkinek azt a szí­vélyes fogadtatást, amivel itt Budapesten találkoztunk. Mindenki nagyon kedves és figyelmes volt velünk, és ezek után egyszerűen nem lehetett rossz eredményt elérni. A viccet félretéve én igenis számí­tottam egy jó eredményre, mert a csapatom mindig taktikusan és nagy akarással futballozik, de biztosan előnyt jelentett az is, hogy nálunk már zajlik a bajnokság. Kicsit tartottam attól, hogy fiatal csapatom, amely – zömében ifistákból áll – kicsit visszafogottan teljesí­t majd ebben a csodaszép stadionban, ám sikerült jól felkészí­teni őket a találkozóra, és tökéletesen megoldották a feladatukat. Ez egy igazi európai kupameccs volt, a visszavágó is biztosan ilyen lesz. Nem számí­tok könnyű találkozóra Minszkben sem, hiszen a Ferencváros biztosan nem adja fel a küzdelmet, még az is lehet, hogy 3-1-re nyer a visszavágón, bár mi ezt nagyon szeretnék elkerülni. Annyit még szeretnék elmondani, hogy nagyon nem tetszett a 17-es számú futballista (szerk: Budovinszky) viselkedése, aki többször is sportszerűtlen volt.

    Budovinszky játékáról László Csaba elmondta: -- Amikor leszerződtettük Krisztiánt, tudtuk, hogy vehemens természetű, de bí­zunk benne, hogy ő is hamarosan beáll a sorba. Már 29 éves, de még mindig tanulékony. Ha az ellenfél edzője úgy látta, hogy néha sportszerűtlenül játszott, akkor a játékosom nevében is elnézést kérek kollégámtól.

  • 95
    Vége a mérkőzésnek.
    92
    Kettővel vezet a Minszk. Baloldali szöglet után a középre fejelt ladát Afanasyev közelről a hálóba továbbí­totta (0-2). Szurkolóink pedig tömött sorokban elindultak hazafelé.
    88
    Az utóbbi percekben csapkodó volt a játék, a vendégek folyamtosan igyekeztek széttördelni a játékot, mi pedig hiába volt sokat nálunk a labda, nem tudtunk a kapu közelébe kerülni.
    84
    Rósa 24 méterről lőtt, Sulima óriási bravúrral tolta ki a léc alól a labdát.
    82
    Sulima időhúzásért kapott sárga lapot.
    81
    Erős labdájával Laczkó tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, sajnos a játékvezető továbbot intett.
    80
    Harmadszor cserélt a Minszk is. Mkhitaryan helyett Taraschchyk állt be.
    78
    Harmadszor cseréltünk. Bognárt Csepregi váltotta fel.
    73
    Újabb csere nálunk. Bajevskit Bartha váltotta fel.
    71
    Kantsavy rúgott bele Balogba amiért sárga lapot kapott.
    69
    Scharykovich tört előe nagy lendülettel, de a tizenhatosunkon belül Gyepes remek ütemű becsúszással szerelt.
    68
    Újabb csere a vendégeknél. Ziloves helyett Maltsau állt be.
    66
    Rósa szöglete után Gyepes 7 méterről fejelt a kapu fölé.
    65
    Először cseréltünk. Tőzsér helyett Erős jött be.
    62
    Scharykovich 20 méterről lőtt a kapunk fölé.
    59
    Bognárt buktatták a minszki térfél közepén, a játékvezető továbbot intett, Gyepes pedig megrúgta előretörő ellenfelét, amiért sárga lapot kapott.
    55
    Cserélt a Minszk. Todua helyett Yeramchuk állt be.
    54
    Bajevski két védő között hozta el a labdát, majd remek ütemben tálalt a kiugró Takács elé, az asszisztens azonban tévesen lest jelzett.
    52
    Takács 18 méteres lövése a közbeugró Popel lábáról pattant az alapvonalon túlra.
    51
    Tőzsér szöglete után a hosszú saroktól Budovinszky fejelte vissza a labdát Rósa elé, de a védők tisztáztak.
    48
    Budovinszky 40 méterről lőtt a kapu mellé.
    46
    Elkezdődött a második félidő, egyik oldalon sem volt csere.
    45
    Ifj. Albert Flóriánnak ma megszületett második gyermeke. Albert Axel 4 kiló 75 dekával jött világra. Egykori játékosunknak, jelenlegi utánpótlásigazgatónknak szurkolóink nevében is gratulálunk!
    45

    JEGYEK A REAL-MECCSRE CSAK AZ FTC.HU-N!
    Te is ott lehetsz! Küldd a REAL szót a 1784-re, válaszolj egy a királyi gárdával kapcsolatos kérdésre, és ha szerencséd lesz, ott tombolhatsz társaddal a Real Madrid budapesti vendégjátékán a Puskás Ferenc Stadionban!
    Ráadásul testközelből fotózhatod a szupersztárokat, mert egy digitális kamera is a Tiéd a jegyek mellett!

    45
    Vége az első félidőnek.
    45
    Gyepes ütközött az ötösön belül a labdáért felugorva a vendégek kapusával, aki lent maradt a földön. Óriási lökdösődés alakult ki a kapu előtt, a játékvezető miután helyereállí­totta a rendet Staschaniuknak adott sárga lapot.
    41
    Ziloves gurí­totta be a szögletet Mkhitaryanhoz, aki visszasarkalta a labdát Ziloves elé, ő pedig a tizenhatos sarkáról alig lőtt a bal sarok mellé.
    38
    Vezet a Minszk. Mkhitaryan végzett el szaabdrúgást 21 méterre a kapunktól. Lövése a sorfalban felugró Tőzsér fején irányt változtatott és a labda a balra mozduló Udvaráczot becsapva a jobb sarokba hullot, Milánnak esélye sem volt a mentésre, hihetetlenül balszerencsés gól volt (0-1).
    37
    Gyepes visszajött a pályára.
    36
    Gyepes lőtt 17 méterről a kapu fölé. A rossz ütemben becsúszó Todua játékosunk lábát találta el. Gyepit a pályán kí­vül kell ápolni. Tí­már elkezdett melegí­teni.
    34
    Tőzsér két minszki között hozta el a labdát, amikor egy harmadik oldalról becsúszva felrúgta, a játékvezető meglepetésre továbbot intett. Ez volt a bosnyák bí­ró első hibája.
    32
    Budovinszky indí­tásával Laczkó lépett ki a védők közül, de Sulima a tizenhatos vonaláig kifutva felszedte előle a labdát.
    31
    Zloves lőtt be élesen szabadrúgást a kapunk elé, a labdaaz egyik védőnk lábáról felpattant, Bajevski ollózva akart menteni, de lecsúszott a lábáról a labda és a mi kapunk irányába pattant, de Gyepes tisztázni tudott.
    28
    Popel szabálytalankodott Laczkóval, játékosunk ezt kifogásolta a bí­rónál, amiért sárga lapot kapott.
    27
    Ziloves rúgott bele Laczkóba, majd kakaskodni kezdett Gyepessel, amiért sárga lapot kapott.
    26
    Rósa keresztlabdáját Grósz remek mozdulattal vette le az oldalvonalnál, majd egyből középre emelt, a berobbanó Bajevski 10 méterről alig csúsztatott a bal sarok mellé.
    22
    Balog Zoltán emelte hátra a labdát Todua elől Udvaráczhoz, mivel kapusunk kézzel nem érhetett hozzá, a gólvonalról kifejelte a labdát.
    18
    Budovinszky 22 méteres szabadrúgása alig szállt a kapu fölé.
    16
    Egy előrevágott labdát Udvarácz a tizenhatoson kí­vülre futva fejelt ki az oldalvonalon túlra a nagy lendülettel érkező Kantsavy elől.
    12
    Majdnem vezetést szereztek a vendégek. Ziloves szöglete után Staschaniuk 8 méterről a felső kapufára fejelte a labdát, a kipattanót 12 méterről Todua bombázta kapura, de Udvarácz kiöklözte a labdát, majd védőink felszabadí­tottak.
    10
    Bajevski passzával Laczkó játszotta magát tisztára, majd 15 méterről alig lőtt a kapu fölé.
    7
    Udvarácz hatalmas kirúgása után Laczkó szerzett harcosan labdát a minszki tizenhatos előtt, a bal szélen befutott a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, de Popel becsúszva mentett Bajevski elől.
    5
    Tőzsér szöglete után az előrehúzódó Gyepes 8 méterről fejelt a jobb sarok mellé.
    2
    Tőzsér beadása után Bajevski fejelt kapura, de a labda egy védőről a kapus kezébe pattant.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát. Szrkolóink a kapu mögött fantasztikusan biztatják csapatunkat.
    .
    Ebben a pillanatban jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban fognak játszani, ellenfelünk piros mezben, fekete nadrágban és piros sportszárban lép pályára.
    .
    A mérkőzést az Üllői úton nézi végig Sowunmi Thomas is. A futballista cáfolta azokat a hí­reket, hogy szóban megegyezett volna a Vasassal. A játékos a 100% Fradinak azt mondta, hogy Magyarországon nem í­r alá másik csapathoz és ezt a Vasas vezetőinek is megmondta, ezért nem érti, hogyan jelenhettek meg vele kapcsolatban ilyen hí­rek.
    .

    JEGYEK A REAL-MECCSRE CSAK AZ FTC.HU-N!
    Te is ott lehetsz! Küldd a REAL szót a 1784-re, válaszolj egy a királyi gárdával kapcsolatos kérdésre, és ha szerencséd lesz, ott tombolhatsz társaddal a Real Madrid budapesti vendégjátékán a Puskás Ferenc Stadionban!
    Ráadásul testközelből fotózhatod a szupersztárokat, mert egy digitális kamera is a Tiéd a jegyek mellett!

    .
    Lipcsei Péter májusi térdműtéte után még nincs százszázalékos állapotban, ezért ma nem léphet pályára, de a visszavágón valószí­nűleg már vállalhatja a játékot. A szerződését ma meghosszabbí­tó Szűcs Lajos az UEFA Kupa első selejtező fordulójában még nem áll László Csaba rendelkezésére, de ha továbbjutunk, a második selejtező kör előtt van lehetőség pótnevezés benyújtására és akkor már Szűcs is László Csaba rendelkezésére áll.
    .
    Laczkó Zsolt ma szerepel tétmeccsen először kezdőként a csapatban. Fiatal támadónk a felkészülési meccseinken nyújtott remek teljesí­tményének köszönheti, hogy bekerült a kezdő tizenegybe. A mieink összeállí­tása: Udvarácz -- Bognár, Balog, Budovinszky, Grósz -- Takács, Gyepes, Rósa, Tőzsér -- Bajevski, Laczkó. A kispadon Kemenes, Tí­már, Erős, Szalai, Nógrádi, Bartha és Csepregi foglal helyet.
    .
    A mieink is kijöttek melegí­teni, még 35 perc van a kedésig. A pálya szélén kocogva melegí­t a bosnyák bí­rói hármas is. A vezető bí­ró, Novo Panic messziről úgy néz ki, mint Hanacsek Attila. A játékvezetők ellenőre az egykori kiváló francia bí­ró, Michel Vautrot lesz.
    .
    László Csaba eltiltása miatt a mai meccsen és a visszavágón sem ülhet le a kispadra. Helyettese Vass László pályaedző lesz. Az UEFA szigorú előí­rásai értelmében vezetőedzőnknek egy órával a meccs kezdése előtt meg kellett szakí­tania a kapcsolatot a csapattal. László Csaba már csak a lefújás után mehet be újra az öltözőbe. A rendelkezés betartását az UEFA ellenőre felügyeli.
    .
    Szerdán újra 100%Fradi! A tartalomból:
    Szuper-teszt: Ki mennyivel lő?
    Miért nem csinálja tovább Lipcsei?
    Kuntic őszinte elemzése a fiatalokról
    Nyilasi, Ebedli -- A név kötelez?
    Budó, a támasz
    Tí­már, a kemény fiú?
    Dupla oldalas poszter: Csepregi Richárd
    A 100% Fradit szerdától keresse az újságárusoknál!

    .
    Szokatlanul korán, 47 perccel a kezdés előtt a minszkiek is kijöttek melegí­teni.
    .
    50 perccel a kezdés előtt Udvarácz Milán jött ki melegí­teni, Kemenes Sabolcs és Józsa Miklós kapusedző társaságában. Milánékat nagy tapssal fogadták a kapu mögött ülő szurkolóink.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első tétmérkőzése a 2005/2006-os szezonban. A mieink az UEFA Kupa első selejtező fordulójában a fehérorosz MTZ Ripo Minszket fogadják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ