2005.VII.28. UEFA selejtező, MTZ Ripo Minsk – Ferencváros: 1-2

Csapatunk hiába nyert idegenben 2-1-re az MTZ Ripo Minszk ellen az UEFA Kupa első selejtező fordulójának visszavágóján, a fehérorosz együttes 3-2-es összesí­téssel bejutott a következő körbe.


MTZ Ripo Minsk – Ferencváros: 1-2 (0-1)
Minszk (Traktor-stadion), 4.500 néző, vezette: Richard Havrilla (Medved, Suniar – szlovákok)

MTZ Ripo Minszk: Sulima – Bylina, Staschaniuk, Popel, Ziloves (Maltsev 81.) – Kantsavy, Mikhniuk, Sarykovich, Afanasyev – Todua (Tarascsik 66.), Mkhitaryan (Eremcsuk 79.)
vezetőedző: Jurij Puntusz

Ferencváros: Udvarácz – Tí­már, Budovinszky, Balog Z., Keller (Nógrádi 72.) – Takács Á. (Szalai 78.), Lipcsei, Tőzsér – Rósa – Bajevski, Laczkó (Csurka 92.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Kantsavy (49.) illetve Lipcsei (45.), Rósa (90.)
Sárga lap: Mkhitaryan (42.), Mikhnyuk (64.) illetve Keller (32.), Budovinszky (55.), Tí­már (72.) Tőzsér (87.)

Az első játékrészben mi voltunk az aktí­vabbak, a fehéroroszok elsősorban arra koncentráltak, hogy ne kapjanak gólt, ellentámadásokra csak elvétve vállalkoztak. Előttünk már az első tí­z percben több í­géretes lehetőség adódott, mint az Üllői úti első meccsen 90 perc alatt. Sorra rúgtuk a szögleteket és a 45. percben Lipcsei jól eltalált távoli lövésével a vezetést is megszereztük (0-1).

Sajnos a második játékrész gyors hazai góllal indult és ez a találat minket zavart meg jobban. A hazaiak bátran kitámadtak, nekünk is támadnunk kellett, ezért élvezetes, nyí­lt volt a találkozó, mindkét oldalon adódtak komoly helyzetek. A minszkiek sok apró szabálytalansággal próbálták széttördelni a játékot, mi pedig hagytuk magunkat provokálni, ezért a játékrész közepén az indulatoké volt a főszerep, ami természetesen a házigazdáknak kedvezett. Az utolsó 20 percben Nógrádi és Szalai beállí­tásával próbáltunk még támadóbb szellemben futballozni, ezáltal azonban a hazaiak előtt is több hely maradt a gyors kontrákra, és ez hazai helyzetekkel is járt, szerencsére góllal nem. A 90. percben Rósa remek egyéni alakí­tással szerezte meg a győztes gólunkat, a továbbjutáshoz azonban még egy találat kellett volna, erre azonban nem maradt idő.

A két mérkőzés egyetlen pozití­vuma számunkra az, hogy a visszavágón végülis sikerült a győzelem, és ezzel további UEFA-pontokat szereztünk a magyar labdarúgásnak. Hogy a továbbjutás már az első meccsen elúszott, vagy a mai mérkőzés néhány számunkra kritikus pillanatán múlott, azt nehéz eldönteni, erre nem is vállalkoznánk. Csupán annyi bizonyos, hogy a tavalyi UEFA Kupa-csoportkör után idén az első selejtezőkört sem sikerült túlélni, és azt is fájó megállapí­tani, hogy a 180 perc alatt időnként meglehetősen szerény képességűnek – ám annál lelkesebbnek – tűnő, javarészt fiatalokból álló minszki gárda (amelynek átlagéletkora ezúttal 4,5 évvel volt kevesebb, mint a miénk) nem érdemtelenül jutott tovább története során első nemzetközi párharcából. Az európai porondtól í­gy sajnos korán elbúcsúztunk, a mieink a folytatásban most már (a Magyar Kupa-sorozatból való kizárás miatt) kizárólag a bajnokságra koncentrálhatnak, reméljük, az idényből hátralévő 30 tétmeccsen bőven lesz még okunk az örömre. Először már most vasárnap este, a Fehérvár ellen.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Korán jött nekünk ez a párharc, hiszen csak az első mérkőzés előtti napon alakult ki a keretünk, í­gy nagyon nehéz volt érdemi szakmai munkát végezni. A kétgólos hazai vereségünk ellenére kiharcolhattuk volna a továbbjutást, sokat is tettünk a bravúrért, de megint nem figyeltünk egy pontrúgásnál, amiért ismételten góllal bűnhődtünk. Ettől függetlenül sikerülhetett volna a bravúr, hiszen számos helyzetet kidolgoztunk, a szögleteink után még több veszélyt kellett volna kialakí­tanunk. Az utolsó percben Rósa gyanús körülmények között került földre a tizenhatoson belül, de erről csak akkor foglalok majd állást, ha a visszajátszást is láttam. Egy idegenbeli győzelemmel a nemzetközi porondon általában tovább lehet jutni, nekünk a budapesti kétgólos vereség miatt ez nem sikerült.

Jurij Puntus (MTZ Ripo Minszk): – Nagyon boldog vagyok, klubunk történetének legnagyobb sikerét értük el. A budapesti meccs után már mi voltunk az esélyesek és úgy érzem a 180 perc alapján megérdemelten jutottunk tovább. A mai meccsen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a látottak alapján nem érdemeltünk vereséget, de különösebben ez sem zavar, hiszen az a lényeg, hogy mi jutottunk tovább, semmi más nem számí­t.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

  • 93
    Vége, sajnos 3-2-es összesí­téssel kiestünk.
    92
    Rósa lépett ki a 16-oson belül a labdával, majd elesett, nehéz eldönteni, hogy buktatták vagy sem a hazai védők. A játékvezető döntése szerint sajnos nem történt szabálytalanság.
    92
    Laczkó helyett Csurka állt be.
    90
    GÓL! Lipcsei pontos kiugratása után Rósa 10 méterről lőtt a kapuba. (1-2)
    90
    Rósa kiszorí­tott helyzetből fölé fejelt.
    87
    Tőzsér földhöz vágta a labdát, sárga.
    84
    A hazaiak teljesen kijátszották a védelmünket, Tarascik megpróbálta átemelni Udvaráczot, de a kapufa velünk volt.
    81
    Zilaves helyén Malsau.
    80
    Egy szép támadás végén Jeramcuk 17 méterről lőtt fölé.
    79
    Másodszor is cserélnek a hazaiak. Mihtarian helyén Jeramcuk folytatja.
    78
    Újabb helyzet a hazaiak előtt. Koncevoj közeli lövését Udvarácz védte.
    77
    Takács helyett Szalai a pályán.
    76
    Rósa 25 méteres kemény lővését Sulima lábbal védte.
    75
    Tarascikra nem figyeltünk, 14 méterről lőhetett, Udvarácz azonban védett.
    73
    Mi is cseréltünk. Keller helyett Nógrádi a pályán.
    72
    Tí­már eladta a labdát 30 méterre a kapunktól, majd felrúgta az ellenfelet, sárga lap.
    70
    Egy jobboldali szöglet után Budovinszky csúsztatott, a labda centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
    69
    Rósa gurí­tott vissza az alapvonaltól, Tí­már hét méterről lőtt, a kapus azonban védett.
    68
    Laczkót buktatták 32 méterre a kaputól, Tőzsér lövése a megpattant a sorfalon, és a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    66
    Cserél a Minszk. Todua helyett Tarascik.
    64
    Afanasiev 18 méteres bombáját öklözte ki Udvarácz. Ezekben a percekben jobbak a hazaiak.
    62
    Egy baloldali szabadrúgás után Sharikovic fejelt, Udvarácz védett, Mikhniuk pedig belecsúszott a kapusunkba, jogosan kapott sárgát.
    61
    Tőzsér bedobását Laczkó fejlete tovább, Sulima azonban lehúzta a labdát.
    57
    Mezőnyjáték folyik a pályán, a minszkiek többet birtokolják a labdát, ami nekünk nem túl jó.
    55
    Budovinszky szabálytalankodott könyökkel, sárga lap. Sajnos idegesen játszunk.
    50
    Rósa- Laczkó összjáték után utóbbi lövését blokkolták a védők, a kipattanót Tőzsér lőtte fölé.
    49
    Sajnos egyenlí­tettek a hazaiak. Egy jobboldali beadás után rosszul helyezkedtünk középen, Koncevoj ugrott a legmagasabbra és a kapu bal oldalába fejelt. (1-1)
    46
    Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt. Zilaves távoli lövését Udvarácz fogta.
    45
    Az első játékrész rövid összefoglalója:
    Veszélyesen kezdtünk, ám sajnos nem sikerült a cél: gyorsan gólt szerezni. Az első 20 perc után egyre pontatlanabbul futballoztunk, a hazaiak átvették az irányí­tást, kisebb lehetőségeik adódtak, mí­g nálunk Rósa veszélyeztetett egy távoli lövéssel. A félidő utolsó perceiben újra veszélyesebbek voltunk: előbb Rósa került helyzetbe, majd ezt követően Tőzsér szöglete után Lipcsei lőtte Budovinszky visszafejelt labdáját a jobb alsó sarokba. Reméljük, ettől az eddig sem túl magabiztos és labdabiztos minszki gárda méginkább megzavarodik, és a mieink kihasználják ezt a folytatásban.
    45
    Vége a félidőnek, nagyon kellett ez a gól a végén. Izgalmas második félidőre van kilátás.
    45
    Egy kipattanó után Lipcsei kapásból lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokba, Sulima nem tudott védeni. Lipcsei idei harmadik meccsén harmadszor talált a kapuba, reméljük, a folytatás is hasonló lesz (0-1).
    44
    Egy indí­tás után Rósa került helyzetbe, bár kicsit nehezen fért a labdához, í­gy nem tudta sajnos tökéletesen irányí­tani azt.
    43
    Keller baloldali beí­velése után Bajevski fejelt 6 méterről, sajnos kicsit erőtlenül, í­gy Sulima védett.
    42
    Mkhitaryan hátulról felrúgta Takácsot, jogosan kapott ezért sárgát.
    41
    Kantsavy veszélyesen húzott el a jobb szélen, már szinte az ötös sarkánál járt, amikor Balog remek keresztezéssel szögletre mentett.
    40
    A legveszélyesebb hazai, Todua került helyzetbe, 10 méterről laposan lőtt -- szerencsére kicsit gyengén, Udvarácz bravúrral védett a jobb alsó sarok elől.
    38
    Három perces ápolás után folytatódhatott a játék.
    35
    Tőzsér az oldalvonal mellől í­velt középre, jól mozdult ki a labdára Sulima, ám Tí­már szerencsétlenül ért hozzá, í­gy a kapus hosszas ápolásra szorult.
    32
    Mkhitaryan ellen elkövetett szabálytalansága miatt sárga lapot kapott Keller.
    31
    Rósa lőtt 18 méterről ballal, Sulima szépen védett a jobb alsó sarok alól.
    29
    Kantsavy kapott a jobb oldalról egy átadást remek pozí­cióban, de szerencsére elcsúszott a talpa alatt a labda.
    26
    Rósa szinte az alapvonalról végezhetett el szabadrúgást, beí­velése után Tí­már próbálta meg a kapuba továbbí­tani a labdát, ahhoz azonban sajnos emberétől nem tudott igazán hozzáférni.
    22
    Szabadrúgáshoz jutottunk, Budovinszky 22 méteres csavarása méterekkel ment a kapu fölé.
    20
    Laczkó “kicselezte” magát a kapu előteréből, de aztán jól adott középre, Bajevski ollózott, de a játékvezető veszélyes játék miatt közbefújt.
    19
    Sajnos az elmúlt percekben pontatlanul játszunk, és ennek köszönhetően valamelyest átvették a hazaiak az irányí­tást.
    17
    Egy fehérorosz pontrúgás után három vicces jelenetet is bemutattak a 16-osunkon belül a minszki támadók. Nevetni sajnos azért nem tudunk rajta, mert ilyenből az első meccsen is volt példa, a vége viszont sajna kétgólos vereség lett.
    16
    Balog Todua szorí­tásában kissé veszélyesen adott haza, de Udvarácz lábbal tisztázott.
    11
    11 perc alatt már négy szögletig jutottunk, gólis sajnos még nem.
    9
    Lipcsei labdája után Tőzsér lőhetett volna a balösszekötő helyéről, a ballábas játékos megpróbálta kivárni a legjobb ütemet, ám Afanasjev az utolsó pillanatban közbelépett. A szöglet után újabb szöglet következett, de ebből komoly veszély nem alakult ki a Minszk kapuja előtt.
    8
    Todua kapott labdát, de Balog szorí­tásában nem tudott igazán kapura lőni.
    6
    Újabb les. Lipcsei pontrúgása után Tí­már fejelt közelről a kapu fölé, de mindezt ismét megelőzte a játékvezető sí­pja.
    4
    Rósa a jobbösszekötő helyéről lőhetett Lipcsei kiugratása után, ám a játékvezető les miatt közbesí­polt.
    1
    Mi kezdtük a meccset. Mindent bele, fiúk!
    1
    Todua majdnem labdát szerzett Udvarácztól, de végül kirúgással folytatódhatott a játék.
    .
    Az Üllői úti meccshez hasonlóan ismét Vass László pályaedző dirigálja majd a csapatot, mivel László Csabát az UEFA a Hearts elleni találkozón tanúsí­tott viselkedése miatt két mérkőzésre eltiltotta a kispadtól.
    .
    Rendkivüli készültség előzte meg Minszkben a találkozót, egyfajta nemzeti ünnep ez a mérkőzés Fehéroroszországban. Ezt bizonyitják a komoly biztonsági intézkedések is, mert mintegy 500 rendőr lesz majd a stadionban és annak környékén a meccs idejében. Ez bizonyára annak is szól, hogy Aleksandar Lukasenko államelnök is jelezte részvételét a találkozón.
    .
    A játékosok még a pályán vannak, de a mieink lassan befejezik a bemelegitést.
    .
    Mint ismeretes, a mérkőzést szlovák játékvezetői hármas vezeti majd: Richard Havrilla (vezetőbí­ró), Vladimir Medved, Jan Suniar (asszisztensek).
    .

    MÁR CSAK NÉHÁNY NAPIG JÁTSZHATSZ!
    Te is ott lehetsz! Küldd a REAL szót a 1784-re, válaszolj egy a királyi gárdával kapcsolatos kérdésre, és ha szerencséd lesz, ott tombolhatsz társaddal a Real Madrid budapesti vendégjátékán a Puskás Ferenc Stadionban!
    Ráadásul testközelből fotózhatod a szupersztárokat, mert egy digitális kamera is a Tiéd a jegyek mellett!

    .
    Mint arról már beszámoltunk, a szakmai stáb kijelölte a Ripo-Minszk ellen pályáralépő kezdőcsapatot, melyben Keller József is helyet kapott.
    A mieink összeállí­tása a következő: Udvarácz -- Takács, Budovinszky, Tí­már, Balog -- Rósa, Lipcsei, Keller, Tőzsér -- Bajevski, Laczkó.
    A kispadon Kemenes, Szálkai, Csurka, Szalai, Erős és Nógrádi foglal majd helyet.
    .
    Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Ripo-Minszk elleni mérkőzésünk, amelyen a mieink megpróbálják kiharcolni a továbbjutást az UEFA Kupában. Mint ismeretes, két héttel ezelőtt a fehéroroszok bravúros, 2-0-s győzelmet arattak az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ