2005.X.16. Újpest – Ferencváros: 2-1

Kovács Zoltán ismét fontos gólt szerzett

Noha a IV. kerület “nevezetességeit” transzparensre festő ferencvárosi drukkerhad vadászgépet ábrázoló molinóval, valamint a “Bombázzátok le őket!” felirattal, továbbá petárdák durrogtatásával igyekezett lelket önteni az övéibe, senki sem csodálkozott volna, ha 11 perc elteltével nem csupán gól-, hanem emberhátrányba is kerülnek a vendégek.


Újpest – Ferencváros: 2-1 (0-1)
Szusza stadion, 8.000 néző, vezette: Megyebí­ró János (Szpisják, Tóth P.)

Újpest: Illyés – Vanczák, Böjte, Vaskó (Freud 46.), Tóth B. – Erős K. – Kőhalmi (Vermes 75.), Sándor Gy., Vituska (Hullám 65.) – Tóth N. – Kovács Z.
vezetőedző: Mészöly Géza

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Balog Z., Botis, Laczkó Zs. – Tí­már, Lipcsei – Nógrádi (Jovánczai 20., Bartha 84.), Csepregi (Erős G. 73.), Tőzsér – Rósa D.
vezetőedző: László Csaba

Gól: Vermes (79.), Kovács Z. (92.) illetve Böjte (30. – öngól)
Sárga lap: Tóth N. (52.) illetve Balog Z. (25.), Laczkó Zs. (32.), Tőzsér (71.)

Volt jobb, és talán lesz is…

Kihagyott ziccer, illetve egy elmaradt kiállí­tás miatt bosszankodhattak az újpestiek. Talán ez is jelzi: bár Kovács Zoltán személyében mindösszesen egy csatárt vonultatott fel a házigazda, a játék a vendégek térfelére korlátozódott. Mindeközben az újpesti hátsó alakzatnak nem sok dolga akadt, í­gy nem sikerült megválaszolnunk azt a – magunknak feltett – kérdést, hogy az eddig rendre bal oldali védőként foglalkoztatott Vanczák Vilmost jó húzás volt-e átvezényelni a jobb szárnyra.

Lassan félórája csordogált a találkozó, amikor az első tervszerű akció végigfutott a pályán. Hogy érdemes hasonló jellegű támadásokkal többször is próbálkozni, azt a ferencvárosi akció bizonyí­totta, amelynek a végén – három szép passz után – Illyés Dániel kapujába került a labda.

Ami a 30. percben még csak feltűnt, az a hátralevő órában nyilvánvalóvá vált: hiába hangoztatja mindenki, hogy fiatalí­tani kell, az “öregek” (lásd még: Kovács Zoltán, Tóth Norbert és Erős Károly itt, Szűcs Lajos, Lipcsei Péter és Rósa Dénes ott) nélkül még olyan sem lenne a futballunk, mint amilyen. Vasárnap jó néhány ifjú “tehetség” csak kereste a helyét a gyepen. Hogy a bátorság és a kezdeményezés hiányzott belőlük, azt még megértettük volna (sokuknak ugyebár ez volt az első rangadója), de hogy az elvesztett labdák után egyet sem lépve, fegyelmezetlenül, vitákat provokálva “játszanak”, az még ezen a szinten sem engedhető meg! Kivétel azért akadt: a második félidőben szóhoz jutó Freud Gábor mindkét hazai találatból kivette a részét.

Ha már ennyire előre szaladtunk: a 70. perc táján úgy véltük, hogy a vasárnapi Újpestben nincs benne a gól, aztán végül kettőt is kipréselt magából. A lilák győzni akarásán kí­vül mindez annak is betudható, hogy az elfáradó zöldek semmi mással nem törődtek, mint hogy kibekkeljék valahogy a meccset. Mint ahogy az az esetek többségében lenni szokott, ez most sem sikerült. Beszélhetnénk még a roppant gyengén bí­ráskodó Megyebí­ró Jánosról (akit a mindent eldöntő gól miatt zsörtölődő fradisták át is kereszteltek Megyeribí­ró Jánosra…), kritizálhatnánk azokat a játékosokat, akik – ez az igazság – méltatlanok arra, hogy az FTC mezét viseljék, de a két ősi rivális 203. összecsapásáról legyen elég ennyi.

Talán a 204. jobb lesz.

Nyilatkozatok:

László Csaba (az FTC edzője): – Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, szervezettségével, elszántságával. Sokáig fegyelmezetten játszottunk, úgy érzem, a csapat nem érdemelt vereséget.

Mészöly Géza (az Újpest szakvezetője): – Nagyon boldog vagyok, hogy rangadót sikerült nyernünk vesztes állásból. Nem játszottunk jól, sok hibát vétettünk, de mentünk előre, csúsztunk-másztunk. Mindig kérem a játékosaimat, hogyha gyengébben is megy a játék, legalább szakadjanak meg a pályán. Ma ez eredménnyel járt.

A két szakvezető kitért a játékvezető teljesí­tményére is. A hazaiak edzője szerint Megyebí­ró ténykedése inkább a Fradit segí­tette, mivel engedte, hogy a Ferencváros teljesen széttördelje a játékot. László szerint viszont a hajrában a játékvezető eldöntötte a mérkőzést.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.X.16. Újpest – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a 79. percig győztesnek érezhette magát az Újpest otthonában, de aztán bő 10 perc alatt az Újpest megfordí­totta a mérkőzés állását és 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

  Újpest – Ferencváros: 2-1 (0-1)
  Szusza stadion, 7.500 néző, vezette: Megyebí­ró (Szpisják, Tóth P.)

  Újpest: Illyés – Tóth B., Böjte, Vaskó (Freud 46.), Vanczák – Sándor, Erős, Vituska (Hullám 64.), Kőhalmi (Vermes 76.) – Kovács Z., Tóth N.

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Botis, Laczkó – Bognár, Csepregi (Erős 73.), Tí­már, Lipcsei, Tőzsér – Rósa, Nógrádi (Jovánczai 19., Bartha 84.)

  Gól: Vermes (79.), Kovács (90.) illetve Rósa (31.)
  Sárga lap: Erős (52.) illetve Balog Z. (25.), Laczkó (32.), Tőzsér (72.)

  A találkozót a hazaiak kezdték jobban, de az 5. percben Szűcs Lajos védte Kovács Zoltán közeli lövését. A 11. percben ismét a kapusunk és az újpestiek támadója volt a főszereplő: Kovács egyedül törhetett volna kapura, de Szűcs jól jött ki a kapujából és menteni tudott. A 21. percig kellett várni az első veszélyes támadásunkra, melynek végén Rósa távoli lövése szállt kicsivel a kapu mellé. A 31. percben aztán megszereztük a vezetést: Jovánczai kitűnő ütemben ugratta ki Lipcseit, aki jobbról középre adott, Rósa pedig Böjte segí­tségével 5 méterről a kapuba juttatta a labdát. A 39. percben majdnem egyenlí­tett az Újpest: Sándor jobbról középre passzolt, az érkező Kovács előtt centiméterekkel suhant el a labda. A félidő utolsó percében még Vituska lövését fogta magabiztosan Szűcs.

  A második játékrész már kevésbé hozott látványos játékot, igaz a középkezdés után Rósa meglepte Illyést és 45 méterről a kapura í­velte a labdát, ami a felső lécről pattant le. A folytatásban fölénybe került az Újpest, de Szűcs kapuját sem Freud, sem Kovács nem tudta bevenni. A 79. percben aztán egy középre í­velt szabadrúgást Botis Vermes elé fejelte, aki 12 méterről a bal felsőbe helyezett. A 83. percben Kovács 100%-os ziccert hibázott, miután Szűcs mellett is elvitte a labdát, de 9 méterről az oldalhálóba lőtt. Az utolsó utáni percben aztán Kovács már nem hibázott. Egy jobbról érkező beadás után 8 méterről a kapuba lőtt. Más kérdés, hogy előtte Botissal rángatták egymást, a védőnk elesett, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Sajnos a második játékrészben nem volt igazán veszélyes támadásunk, mí­g az Újpest sok helyzetéből kettőt értékesí­tett, í­gy 2-1-re nyert.

 • 91
  A KÉPGALÉRIA ELSŐ RÉSZE A FENT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓ MENÜPONT ALATT ÉRHETŐ EL, A MÁSODIK RÉSZE PEDIG ERRE A LINKRE KATTINTVA!

  90
  Vége, kikaptunk.
  90
  Ilyen nincs. Kovács góljával vezet az Újpest. Középen Botis és Kovács rángatta egymást, védőnk elesett, í­gy a jobbról érkező beadásra Kovács szabadon érkezett és 8 méterről Szűcs fölött a kapuba lőtt. 2-1
  84
  Jovánczai helyén Bartha játszik tovább.
  83
  Kovács a meccs ziccerét hibázte el: már elhúzta a labdát Szűcs mellett is, majd 9 méterről az oldalhálóba lőtt.
  80
  A középkezdést követően Lipcsei mintegy 26 méterről alig csavart mellé.
  79
  Sajnos egyenlí­tett az Újpest. Egy jobbról középre í­velt szabadrúgást Botis Vermes elé fejelte, aki 12 méterről a bal felsőbe lőtt. 1-1
  76
  Kőhalmi helyett Vermes.
  74
  Kőhalmi beadását húzta le Szűcs Kovács elől.
  73
  Cserélünk: Csepregi helyett Erős Gábor játszik.
  72
  Tőzsér szabálytalankodott Erőssel szemben, sárga.
  69
  Mezőnyjáték folyik a pályán, a mieink okosan tartják az eredményt.
  64
  Újpesti csere: Vituska helyett Hullám.
  59
  Sándor eladta a labdát, amivel Rósa mehetett a kapu felé, de Vanczákot nem tudta megkerülni, í­gy oda lett a lehetőség.
  58
  Lipcsei kapott jó labdát, de Illyés is jól jött ki a kapujából és fejjel mentett.
  55
  A tizenhatosunk előterében Tí­már feltartotta Kovácsot, Tóth szabadrúgása lepattant, í­gy a labda a kapu mellé szállt.
  52
  Erős reklamálásért kapott sárgát.
  47
  Freud 15 méteres lövését ütötte ki Szűcs.
  46
  Cserélt az Újpest, Vaskó helyett Freud a pályán.
  46
  Elkezdődött a második félidő, Rósa a középkezdés után kapura küldte a labdát, ami a felső lécről pattant le. Ha bemegy, fantasztikus találat.
  45
  Vége az első félidőnek, csapatunk 1-0-ra vezet. Reméljük a második félidőben is hasonlóan fegyelmezett Fradit láthatunk a pályán, és öt év után újra győzelmet ünnepelhetünk a Megyeri úton.
  45
  Vituska lőtt ballal 19 méterről, Szűcs azonban biztosan védett.
  41
  Vanczák ütközött Szűccsel, kapusunk rövid ápolása után folytatódott a játék.
  39
  Az ellentámadás után jobbról Sándor adott középre, ahol Kovács előtt centiméterekkel elsuhant a labda.
  38
  Egy gyönyörű szóló után Lipcsei lőtt, Vaskóban azonban elakadt a labda.
  32
  Laczkó is besárgult.
  31
  Vezetüünk!!! Jovánczai kitűnő ütemben ugratta ki Lipcseit, aki jobbról középre adott, Rósa pedig 5 méterről Böjte segí­tségével a kapuba sodorta a labdát. 0-1
  29
  Sok a szabálytalanság mindkét oldalon, az újpestiek valamivel többet birtokolják a labdát.
  25
  Balog lerántotta Kovácsot, sárgát kapott.
  24
  Vaskó 25 méterre az újpesti kaputól lerántotta Rósát. a szabadrúgást Tőzsér í­velte középre, de a védők kivágták a labdát.
  21
  Rósa 24 méterről lőtt, alig mellé.
  19
  Nógrádi nem tudja folytatni, Jovánczai állt a helyére.
  17
  Erős sportszerűtlenül oldalba könyökölte Csepregit, a sárga elmaradt.
  15
  Nógrádi megsérült, egyelőre biceg,lehet, hogy le kell cserélni.
  11
  Kovács tört kapura, de Szűcs ismét jól jött ki a kapujából és menteni tudott.
  8
  Gyorsan elvégeztünk egy szabadrúgást, a labda Nógrádi elé került, aki 19 méterről lőtt a kapu mellé.
  5
  Egy védelmi megingás után négy méterre a kapunktól Kovács Zoltánhoz került a labda, de Szűcs nagyszerűen jött ki a kapuból és hárí­tott. Szép volt Lajos!
  2
  Kőhalmi küzdötte be magát a büntetőterületre, de Laczkó szerelte.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink tiszta zöldben, mí­g a hazaiak lila-fehérben játszanak.
  .
  Szurkolóink megtöltötték a rendelkezésükre álló szektort, köztük több Panathinaikos szimpatizánssal, akik a mérkőzés kedvéért látogattak fővárosunkba.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat. Hamarosan kezdődik az Újpest elleni rangadónk a Megyeri úton. Bí­zzunk benne, hogy az elmúlt két fordulóban már javuló formát mutató együttesünk megszerzi idei első idegenbeli bajnoki győzelmét. HAJRÁ FRADI!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ