2005.X.21. Ferencváros – Diósgyőr: 1-1

Már megint hiába vezetett a Fradi

Pontot szerzett a Diósgyőr a Ferencváros otthonában a labdarúgó NB I 9. fordulójában, de a zöld-fehérek ismét, immár sokadszorra egy megnyert meccset buktak el. Ezúttal a 84. percig állt nyerésre az FTC.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic (a DVTK edzője): – Furcsa érzés lesz az ellenfél edzõjeként belépni az Üllõi úti stadionba, de profi vagyok, úgyhogy természetesen a Fradi-pályán is gyõzni szeretnék a csapatommal… Nem foglalkoztatott az a gondolat, hogy mindenképpen én legyek a Fradi edzõje. Az igaz, hogy jött egy felkérés, mivel egy szavazáson a legtöbb szurkoló engem kí­vánt a Fradi edzõi posztjára, de azt hiszem, hogy ehhez a megbí­zatáshoz még nem vagyok elég tapasztalt. Természetesen szí­vesen lennék a legnépszerûbb magyar csapat edzõje, de pár év múlva, több rutinnal a hátam mögött jobban tudnám segí­teni a Fradit. Most csak Diósgyõrre koncentrálok, annál is inkább, mert nagyon jól érzem itt magam.

Horváth Ferenc: – Szeretek a Fradi-pályán játszani. Számí­tok rá, hogy most is lesznek majd pozití­v élményeim. Az Üllõi úton mindig nagy dolog gyõzni, függetlenül attól, hogy a Ferencváros éppen hányadik helyen áll a tabellán. Az ellenfél játékosainak szempontjából is fontos minden Fradi-meccs, mivel ezekre az összecsapásokra jobban figyelnek az emberek és a sajtó is, úgyhogy egy jó teljesí­tménynek hamarabb hí­re megy. A Fradiban játszva magam is tapasztaltam, hogy az ellenfelek kettõzött erõvel küzdenek az Üllõi úton.

Fitos László (a Honvédban nevelkedett, 2001 óta a Ferencváros játékosa): – Nem tagadom, van bennem némi izgatottság, de inkább elszánt vagyok, mintsem ideges. Ha ugyanis tényleg lehetőséget kapok, szeretném azt meghálálni, és jó játékkal kiérdemeli, hogy megragadjak a csapatban. Győzelemmel szeretnék debütálni az élvonalban, a három pont itthon tartásához pedig – amennyiben valóban lehetőséget kapok – í­gérem, bátor játékkal járulok hozzá.

A mérkőzés:

Ferencváros – Diósgyőr: 1-1 (0-0)
Üllői út, 3.000 néző, vezette: Solymosi Péter (Takács G., Albert)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Laczkó Zs. – Tí­már – Csepregi (Jovánczai 46.), Lipcsei, Borbély (Szálkai 78.) – Rósa D., Fitos (Erős G. 84.)
vezetőedző: László Csaba

Diósgyőr: Kövesfalvi – Farkas N., Katona A., Gáspár J., Farkas V. – Vitelki, Sipeki, Binder (Mogyorósi 90+1.), Tisza –  Siminic (Vámosi 71.), Horváth F.
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Jovánczai (67.) illetve Tisza (84.)
Sárga lap: Balog Z. (29.) illetve Sipeki (62.), Katona (76.)

Mérsékelt iramban kezdett mindkét csapat, az első negyedórában csak erős túlzással csúfolhatjuk helyzetnek a két kapu előtt adódó lehetőségeket.

Ezután a hazai együttes némileg átvette az irányí­tást, de a lelkesedésen kí­vül mást nem lehetett dicsérni a játékukban. Ezzel együtt három-négy helyzetet kialakí­tottak a zöld-fehérek, főleg az igen aktí­v Lipcsei Péternek köszönhetően, a vezetést azonban nem sikerült megszerezniük. A vendégcsapat előtt is adódhattak volna lehetőségek, de gyors ellentámadásaikba mindig becsúszott egy-egy hiba, í­gy nem tudtak helyzeteket kialakí­tani.

20051021-diosgyorA második félidőre már egy bátrabb diósgyőri csapat jött ki az öltözőből, az új vezetőedző Pajkos János valószí­nűleg ráébresztette játékosait, hogy akár három ponttal a zsebükben is távozhatnak az Üllői útról.

Ennek megfelelő felfogásban is kezdte a vendégcsapat a második félidőt, de aztán lelassult az iram. A langyos játék közepette némi meglepetésre szerezte meg a Ferencváros szerzett vezetést a 67. percben, a szünetben becserélt Jovánczai révén.

A gól látszólag megnyugtatta a hazaiakat, de túl korán dőltek hátra a zöld-fehérek: a vége előtt nem sokkal egy nagyszerű összjáték végén Tisza Tibor, a Diósgyőr utánpótlás válogatott támadója kiegyenlí­tett.

Összességében reális eredmény született, de azért azt meg kell emlí­teni, hogy Solymosi játékvezető hatalmas szí­vességet tett a Ferencvárosnak, ugyanis egy teljesen jogos büntetőt nem adott meg a vendégeknek a 90. percben.

A zöld-fehérek idén már sokadszor engedik ki a győzelmet a kezük közül: a Pápa ellen például 3-0-s előnyt tékozoltak el, mí­g a múlt hétvégi, Újpest elleni bajnokin 79 percig vezettek, és a 91. percben kapták a második, vereségüket jelentő gólt.

A pontszerzéssel a Diósgyőr megelőzte a korábban az Üllői úton szintén 1-1-re végző Kaposvárt, és már a 11. a tabellán, mí­g a Ferencváros idei negyedik döntetlenjével, továbbra is csak egy győzelemmel a 13. helyen áll.

Nyilatkozatok:

20051021-diosgyor-fitosLászló Csaba a mérkõzés után rendkí­vül szomorúan és ezúttal a megszokottnál szûkszavúbban értékelt: – Nehéz ilyenkor higgadt fejjel bármit is mondani. Ez a döntetlen vereséggel ér fel, hiszen nagy szükségünk lett volna a három pontra. Ez már a negyedik olyan meccsünk, amikor vezettünk, és a végén nem nyertünk. Támadók nélkül nagyon nehéz gólt rúgni, de í­gy is több helyzetünk volt, mí­g a Diósgyõr kihasználta az egyetlen lehetõségét.

Pajkos János, a Diósgyõr vezetõedzõje elégedetten nyilatkozott: – Az elsõ félidõben a Ferencváros nem késztetett minket nagyobb erõbedobásra, mi pedig nem akartunk kockáztatni. A második játékrészben már bátrabban támadtunk, aminek meg is lett az eredménye. Azt gondolom, hogy az egy pont jó az Üllõi úton, hiszen í­gy a Ferencváros nem tudott elénk kerülni a tabellán.

Fitos László: – Nagyon örülök, hogy kezdőként mutatkozhattam be az elsőosztályban, sajnálom viszont, hogy mindezt nem egy győztes mérkőzésen tettem. Az első félidőben Lipcsei Petivel sikerült néhányszor jól összejátszanom, a második játékrészben pedig volt egy kapura lövésem, amiből sajnos nem lett gól. Igyekeztem hasznosan, sokat futva játszani, a hajrára már kicsit el is fáradtam, ezért kellett lejönnöm a pályáról. Szomorú vagyok az elszalasztott győzelem miatt.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.X.21. Ferencváros – Diósgyőr: 1-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk a bajnokság 9. fordulójának egyetlen pénteki meccsén hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Diósgyõr ellen. Sajnos “pontszerzésünk” a lassan megszokottá váló forgatókönyv szerint zajlott: ismételten mi vezettünk, ám elõnyünket nem sikerült megtartani.

    Ferencváros – Diósgyőr: 1-1 (0-0)
    Üllői út, 3.000 néző, vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Albert István)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Laczkó Zs. – Fitos (Erős 82.), Csepregi (Jovánczai 46.), Tí­már, Lipcsei, Borbély (Szálkai 78.) – Rósa

    Diósgyőr: Kövesfalvi – Farkas N., Katona, Gáspár, Farkas V. – Siminic (Vámosi 70.), Vitelki, Sipeki, Binder (Mogyorósi 90.) – Horváth F., Tisza

    Gól: Jovánczai (66.) illetve Tisza (81.)
    Sárga lap: Balog Z. (28.) illetve Farkas N. (62.), Katona (76.)

    20051021-diosgyorFitos László élete elsõ bajnokiját játszhatta klubunkban. Tapogatózó játékkal indult a mérkõzés, komolyabb helyzetek nélkül, inkább csak kisebb lehetõségek adódtak a két gárda játékosai elõtt.

    A 16. percben egy jobboldali akció végén a baloldalon felfutó Borbélyhoz került a labda, középpályásunk 18 méterrõl kapura fordult, lövése azonban a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. Nyolc perccel késõbb Rósa lõtt távolról, de Kövesfalvi védett. A 30. perchez fûzõdik a játékrész talán legszebb megmozdulása: Lipcsei egy remek csel után külsõvel szerette volna elcsavarni a labdát Kövesfalvi mellett, ám a vendégkapus bravúrral hárí­tott. A folytatásban már nem alakult ki komolyabb helyzet a mieink elõtt, úgyhogy gólnélküli állással mehettek az öltözõbe a csapatok.

    A szünetben Jovánczai állt be csereként, és mint késõbb kiderült, ez eredményes csere volt. Két veszélyesebb diósgyõri kontra után a Kaposvárról érkezõ támadó szerezte meg számunkra a vezetést a 66. percben: Borbély beadása után a lepattanó labdát Jovánczai 14 méterrõl félmagasan a kapu bal oldalába lõtte (1-0). Ezután jobbára mezõnyjáték folyt a pályán, a vendégek próbálkoztak, de nem igazán voltak veszélyesek. Mégis sikerült nekik az egyenlí­tés: kilenc perccel a vége elõtt egy kontratámadás végén Tisza egyedül vihette kapura a labdát, a támadó pedig 14 méterrõl a vetõdõ Szűcs felett a hálóba lõtt (1-1). Komolyabb helyzet már nem volt a folytatásban, í­gy sajnos megint nem sikerült a gyõzelem, pedig a három pont megszerzése esetén megelõztük volna a Diósgyõrt.

  • 93
    A MÉRKŐZÉS KÉPEI A FENT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓ MENÜPONT ALATT ÉRHETŐEK EL!
    92
    A mérkőzés véget ért. A vége 1-1 lett.
    91
    A mérkőzés utolsó helyzete: szöglet után Sipeki 18 méterről ballal lőtt kapura, a bal alsó sarokra tartó labdát azonban Szűcs védte.
    90
    A játékvezető két percet hosszabbí­t.
    90
    Binder helyére Mogyorósi állt be.
    89
    Egy hosszú vendég indí­tásra Tisza ugrott fel egy védőinkkel, és a Diósgyőr támadója a földön maradt. A miskolci szurkolók tizenegyest reklamáltak, azonban valószí­nűleg rosszul ért földet a fiatal támadó, emiatt maradt lent.
    86
    Jovánczai lódult meg egy lecsorgó labdával, középre adott Rósához, aki azonban nem tudta rendesen eltalálni a labdát, í­gy az a kapu fölé ment. Kár érte, nagy lehetőség volt.
    84
    Katona buktatta mellette csellel ellépni igyekvő Laczkót. A szurkolóksárga lapot reklamáltak, talán nem is alaptalanul… Katonának már van egy sárgája…
    82
    Fitost Erős váltotta.
    81
    Egyenlí­tettek a vendégek. Egy kontra támadás végénTisza egyedül vihette kapura a labdát, a támadó pedig 14 méterről -ahogy kell- a vetődő Szűcs felett a hálóba lőtt. 1-1
    79
    Fitos lőtt kapura 18 méterről, lapos lövését azonban Kövesfalvi védte.
    78
    Borbély helyén Szálkai folytatja.
    76
    Katona kapott sárga lapot Jovánczai lerántásáért.
    72
    Diósgyőri helyzet maradt ki. Tisza az öt és feles sarkból nagy erővel lőtt kapura, Vámosi még beletette a fejét a lövésbe, í­gy a labda a kapu fölé ment.
    70
    Siminic helyén az egykori ferencvárosi Vámosi Csaba folytatja a vendégeknél.
    66
    Vezetünk! Egymásután két szögletet végeztünk el. A másodiknál Borbély í­velt be, a védőkről lepattanó labdát pedig Jovánczai 14 méterről félmagasan a kapu bal oldalába lőtte. Bár a védőkön megpattant a labda, a lövés í­gy is elég erős volt ahhoz, hogy gól legyen. Ezzel 1-0-ra vezetünk!
    62
    Farkas Norbert szabélytalankodott Laczkóval. A vendégek játékosa sárga lapot kapott.
    60
    Egy diósgyőri kontratámadás futott le a jobboldalon, melynek végén Siminic 13 méterről futtából lőtt kapura, Balog lábában azonban elakadt a labda.
    55
    Jovánczai labdájával Rósa lépett ki a védője mellől, majd a balösszekötő helyéről 17 méterről kapura lőtt, Kövesfalvi azonban védett.
    49
    Diósgyőri támadás végén Binder 17 méterről, futtából lőtte el a labdát, Balog azonban becsúszva tiszázott. Veszélyes helyzet lehetett volna, hiszen lövésszerű beadás volt, Balog azonban remek ütemben érkezett.
    46
    A második félidőben Csepregi helyett Jovánczai játszik csapatunkban.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    45
    Vége az első félidőnek.
    39
    A tizenhatossal egy volnalban, az oldalvonal mellől végezhettek el szabadrúgást a vendégek. Siminic kapura tartó lövését Szűcs a bal felső sarok elől hárí­totta. A szöglet után ide-oda pattogott a labda a kapunk előtt, végül azonban ikerült tisztáznunk.
    33
    Csepregi átadása után Rósa előtt adódott helyzet, középpályásunk csúsztatása azonban kevéssel a kapu mellé ment.
    30
    Fitos passzolt Lipcseihez, aki egy szép csellel elvitte a labdát védője mellett, majd külsővel kapura lőtt, ám Kövesfalvi résen volt, és védett.
    28
    A Binder ellen hátulról szabálytalankodó Balog Zoltán kapott sárga lapot. édőnk harmadszorra kapott figyelmeztetést, í­gy nem játszhat a következő, Vasas elleni mérkőzésünkön.
    26
    Lipcsei tanári módon indí­totta a félpálya közepéről Fitost, aki középre adott Csepreginek. Középpályásunk Rósához továbbí­tott, aki kiszorí­tott helyzetből középre adott, a védők azonban tisztáztak. A szöglet után nem alakult ki veszélyes helyzet.
    24
    Lipcsei fejjel indí­totta Rósát, aki ballal 18 méterrről futtából kapura lőtt, Kövesfalvi azonban hárí­totta a bal alsó sarok felé tartó labdát. Szép befejezés volt.
    22
    Csepregi indí­totta félpályáról Rósát, aki a védők szorongatásából középre adott Csepregihez. Középpályásunk ballal kapura lőtt, a védők azonban mentettek. Több volt az akcióban…
    21
    Borbély passzolt a nagy lendülettel felfutó Laczkóhoz, aki a kapu felé vezette a labdát, ám az utolsó pillanatban a védők szögletre mentettek. A szögletet Lipcsei végezte el, beí­velését Tí­már fejelte kapura, a labda végül a felsőléc felett hagyta el a pályát. Közben azonban már fújt a játékvezető…
    19
    Fitos passzolt Bognárhoz, aki „meghúzta” a jobbszélt, majd az alapvonal közeléből középre adott. Rósa a védők szorongatásában nem találhatta rendesen el a labdát, í­gy az a kapu fölé ment. Szép támadás volt.
    17
    Tisza lépett ki a leshatárról, középre adott, Laczkó azonban tisztázott a hosszú saroknál érkező Horváth elől.
    16
    Jobboldali akció végén a baloldalon felfutó Borbélyhoz került a labda, középpályásunk 18 méterről kapura fordult, lövése azonban a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
    14
    Már legalább a harmadik igen csúnya, kemény belépő volt a Diósgyőr részéről, most éppen Horváth Ferentől. A játékvezető egyelőre csak szavakkal figyelmeztette a vendég játékosokat.
    12
    Csepregi szerzett labdát, majd két csel után a baloldalon elfutó Borbélyhoz passzolt. Középpályásunk beadására hárman vártak a kapu előtt, ám végül a védők tisztázni tudtak.
    10
    Tisza egy csel után Binderhez passzolt, a közbelépő Balogon azonban megpattant a labda, í­gy arra egyszerre „startolhatott” Szűcs és Binder – kapusunk végül felszedte a labdát.
    10
    Tisza egy csel után Binderhez passzolt, a közbelépő Balogon azonban megpattant a labda, í­gy arra egyszerre “startolhatott” Szűcs és Binder -- kapusunk végül felszedte a labdát.
    9
    Rósa-Lipcsei összjáték után utóbbi remekül vette észre a védők közül kilépő Csepregit, átadása azonban megcsúszott a nedves füvőn, í­gy kevésseb bár, de Csepregi lemaradt a passzról.
    5
    A vendégek birtokolják többet a labdát, ám komoly helyzetet még nem alakí­tottak ki.
    3
    Rósa indí­totta Fitost, aki középre passzolt. A védőkről lepattanó labda Rósa elé került, aki egy igazí­tás után kissé hosszan tolta meg azt maga előtt. Középpályásunk ütközött egy védővel, a szurkolók tizenegyest reklamáltak, ám a játékvezető továbbot intett.
    Úgy tűnt, valóban nem történt szabálytalanság.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát. Csapatunk a Springer szobor felöli kapuba támad.
    .
    A mieink zöldben, mí­g a vendégek fehérban játszanak.
    .
    A liga bajnoki mérkőzést 3-0-ra nyerték a mieink. Horváth Dávid két gólt szerzett, mellette Tőzsér Dániel volt eredményes.
    .
    Csapatunk mai ellenfele a tabella 12.helyén áll, egy ponttal megelőzve a mieinket.
    .
    Mihók Béla, jégkorong szakosztályunk egykori vezetője emléke előtt egy perces gyászszünettel emlékeznek a jelenlévők.
    .
    A mérkőzés játékvezetője Solymosi Péter lesz, akinek munkáját Takács Gábor, Albert István illetve negyedik játékvezetőként Medovarszki István segí­tik.
    .
    A mérkőzés előtt a játékosok piros lapot mutatnak fel, tiltakozva ezzel a rasszizmus ellen.
    .
    Fitos Lászlónak ez lesz az első mérkőzése az élvonalban. A 18 éves középpályás önmagától bátor játékot, a csapattól győzelmet vár.

    .
    A kispadon Udvarácz, Bartha, Béress, Erős, Jovánczai, Keller és Szálkai vár bevetésre.
    .
    Csapatunk Szűcs-Bognár, Balog, Botis, Laczkó Zs.-Fitos, Csepregi, Tí­már, Lipcsei, Borbély-Rósa összeállí­tásban kezdi a mérkőzést.
    .
    Köszöntjük szurkolóinkat! A Borsosi Liga 9.fordulójában csapatunk a Diósgyőrt fogadja az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ