2005.XI.19. Pécs – Ferencváros: 0-0

20051119-pecs

Úgy látszik, Gellei Imre sem varázsló

A kiesési zónából menekülni próbáló Pécs és Ferencváros gólnélküli döntetlenre végzett azon a találkozón, ahol az egykori szövetségi kapitány, Gellei Imre most mutatkozott be a zöld-fehérek kispadján. A hazaiak egy tizenegyes meg nem adását kérik számon Gergely játékvezetőn.


Pécs – Ferencváros: 0-0
Pécs, 4.000 néző, vezette: Gergely Sándor (Mészáros I., Varga II L.)

Pécs: Herbert – Schindler, Szabados, Dienes (Bajusz 57.), Sipos J. – Szekeres Zs. – Berdó (Szögedi 89.), Pavicevic, Balaskó (Dávid 84.), Kulcsár – Kalina
szakmai igazgató: Keszei Ferenc

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Botis (Jovánczai 76.), Balog Z. – Fitos, Lipcsei, Rósa D., Laczkó Zs. – Bajevski (Erős G. 59.), Bartha
vezetőedző: Gellei Imre

Sárga lap: Balaskó (52.), Bajusz (91.) illetve Balog Z. (48.)

Bármilyen meglepő, kiesési rangadót láthattak a nézők Pécsett a hazaiak és a Ferencváros összecsapásán, hiszen a mérkőzés előtt a két gárda a tizennegyedik, illetve a tizenkettedik helyet foglalta el. A zöld-fehérek kispadján ugyanakkor most debütált az egykori szövetségi kapitány, Gellei Imre.

Ahogyan azt a tabellán elfoglalt helyezések előre sejtették, nem kezdődött túl nagy iramban a találkozó. Jó ideig nem forogtak veszélyben a kapuk, a tudósí­tóknak először a kilencedik percben volt csak mit feljegyezniük, amikor Fitos beadása után Rósa próbálkozott í­géretes helyzetben, de elég gyatrán.

Mellesleg ez volt a jellemző az egész félidőre: elsősorban a vendégek próbálkozgattak, de nem túl sok sikerrel, mintha a hazaiak jobban tartottak volna neves, de ebben az idényben igencsak meggyengült ellenfelüktől.

Hazai részről mindössze Szekeres szabadrúgása, és a félidő hajrájában Kalina lövése volt emlí­tésre méltó, mí­g a túloldalon Herbert parádézott: először Szabados mentését védte, majd Lipcsei lövését tornázta ki.

A szünetben egyik tréner sem cserélt, ami vagy azt jelentette, hogy ők elégedettek voltak a látottakkal, vagy pedig azt, hogy a padon ülők szerintük még a pályán lévőknél is gyengébb erőt képviselnek.

Mindenesetre a második játékrész sem helyzetekkel, hanem két sárga lappal – Balog és Balaskó – indult. Előbbi aztán kis hí­ján el is dönthette volna a találkozót, amikor a 75. percben gyanús körülmények között szerelte Balaskót a ferencvárosi 16-osopn belül, ám Gergely játékvezető sí­pja néma maradt. Pedig még Keszei Ferenc szakmai igazgató is magából kikelve, több méterre a pályára berohanva reklamált büntetőt.

Tizenegyes azonban nem lett a dologból, maradt a gólnélküli döntetlen, hiába próbálkozott még Kalina, Rósa Dénes és Bartha is, vagy a célzással volt gond, vagy a kapusok hárí­tották az amúgy nem annyira nagy lövéseket.

így aztán a döntetlen teljesen reális eredmény, mert bár a Fradinak több helyzete volt, a legnagyobb lehetőséget a játékvezető vette el a hazaiaktól, miután nem í­télt büntetőt Balaskó buktatásakor.

A pécsiek először játszottak döntetlent ebben a bajnokságban és Gellei Imre is döntetlennel mutatkozott be a Fradi kispadján.

Az eredmény azonban egyik csapatnak sem igazán jó, hiszen mindkét csapat ott maradt a veszélyeztetett zónában.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Szerettünk volna győzni, végül azonban be kellett érnünk a minimális célkitűzéssel, azaz a pontszerzéssel. Ami bizakodásra adhat okot, hogy az eddig gólképes védelem ezúttal remekül zárt, és támadójátékunk is gólt eredményezhetett volna, sajnos azonban több esetben is néhány centiméteren múlott a sikerünk. Reméljük, az olyan lövéseink, mint amelyik ezúttal a kapufáról a mezőnybe pattant, legközelebb a hálóban köt ki. Továbbra is az a célunk, hogy a csapat próbálja megnyerni a soros mérkőzését, de nem elhanyagolható szándékunk az sem, hogy a fiataloknak lehetőséget adjunk a rutinszerzésre, hogy beépí­thessük őket a csapatba.

Keszei Ferenc: – Győznünk ugyan nem sikerült, annak viszont úgy hiszem, örülhetünk, hogy sikerült pontot szereznünk a Ferencváros ellenében – mondta a PMFC szakmai igazgatója. – Megí­télésem szerint csapatom önbizalom hiánnyal küszködik, ami a mai találkozón is éreztette hatását. Igyekeztem ugyan felrázni a társaságot a mai mérkőzésre, ám az utóbbi fordulók találkozói nem segí­tettek bennünket az önbizalom szerzésben…

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.XI.19. Pécs – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Borsodi Liga 12.fordulójában csapatunk gólnélküli döntetlent játszott a PMFC otthonában.

  Pécs – Ferencváros: 0-0
  Pécs, 4.000 néző, vezette: Gergely S. (Mészáros I., Varga II L.)

  Pécs: Herbert – Schindler, Dienes (Bajusz 57.), Szabados, Szekeres Zs. – Berdó (Szögedi 83.), Pavicsevics, Balaskó (Dávid 82.), Kulcsár – Kalina, Sipos

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Botis (Jovánczai 75.), Budovinszky, Balog Z. – Fitos, Rósa, Lipcsei, Laczkó Zs. – Bajevski (Erős 59.), Bartha

  Sárga lap: Balaskó (53.), Bajusz (92.) illetve Balog Z. (48.)

  A kezdeti visszafogottság után a mieink átvették a játék irányí­tását, és számos helyzetet dolgoztak ki a hazaiak kapuja elõtt. Csapatunk egyértelmûsí­tette, hogy három pontért utazott Pécsre, ám hiába a mezõnyfölény, a kapufát eltaláltuk, gólt azonban nem sikerült szereznünk. A félidõ utolsó perceiben a hazaiak is eljutottak a kapunkig, gól azonban egyik oldalon sem született.

  A második félidõ elején mindkét gárda elõtt adódtak helyzetek, a folytatásban pedig inkább mezõnyjátékos alakult ki a csapatok között. a három pont megszerzése érdekében újabb csatárt is pályára küldött a szakmai stáb, í­gy a lefújásig meg volt az esélyünk a gyõztes gól megszerzésére, végül azonban maradt a 0-0.

 • 92
  Pontosztozkodással zárult a mérkőzés.
  92
  Bajusz kapott sárga lapot. A pécsi játékos megütötte Barthát.
  91
  A játékvezető két percet hosszabbí­t.
  90
  Rósa léphetett volna ki a tizenhatoson belül, ám a játékvezető ütközést látott, emaitt szabadrúgást í­télt kifelé. Érdekes döntés…
  88
  Erős szöglete után Budovinszky csúsztatott – kevéssel a kapu fölé.
  83
  Berdót Szögedi váltotta a hazaiaknál.
  82
  Balaskó helyett Dávid lép pályára.
  79
  Csapatunk három ponttal szeretne Budapestre utazni, ez nyí­lvánvaló. Erős átadása után Bartha hat méterről fejelhetett kapura, ám a labda centikkel a kapufa fölé ment. Ismét nem sok hiányzott.
  75
  A korábban rúgást kapott Botis helyett Jovánczai bizonyí­that. Védő helyett tehát csatár a pályán, a csere “üzenete” egyértelmű…
  70
  Rósa beadása után Laczkó visszafejelt labdájáról Bartha csak kevéssel maradt le. Nagy helyzet volt…
  65
  Egy baloldali támadás végén Balaskó lépett volna ki a védőink közül, ám elesett. A hazaiak szabálytalanságért tizenegyest reklamáltak, ám a játékvezető továbbot intett.
  63
  Óriási ziccer maradt ki. Lipcsei átadásával Rósa lépett ki a baloldalon, 13 méterről lőtt, Herbert azonban még a hosszú sarokba tartó labda után tudott nyúlni.
  59
  Bajevski helyén Erős folytatja. A hadrendünk ezzel úgy módsul, hogy Rósa feljebb lép a támadósorba.
  57
  Cseréltek a hazaiak: Dienes helyére Bajúsz állt be.
  56
  Kalina 20 méteres, léc alá tartó lövését Szűcs szögletre ütötte.
  54
  Budovinszky 35 méteres erős lövése a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  53
  Balaskó kapott sárga lapot, amiért a térfél közepén visszarántotta Lipcseit.
  51
  Hatalmas helyzet maradt ki. Lipcsei gyorsí­tott fel, majd passzolt Rósához, Herbert azonban ismét jó ütemben lépett ki és tisztázott. Kevés hiányzott, hogy középpályásunk elvigye mellette a labdát…
  48
  Berdó megrúgásáért Balog kapott sárga lapot.
  46
  Elkezdődött a második játékrész.
  45
  Az első játékrészben rövid idő után a mieink vették át a játék irányí­tását, az első félórában gyakorlatilag helyzetet sem tudtak kialakí­tani a pécsiek. A Botis és Budovinszky belső védőkettősünk igen magabiztosnak tűnt, de nemcsak hátul, elől is biztatóan játszottunk. A találkozó ezen periódusában több jól megszervezett támadást is vezettünk, és olykor csak a szerencse hiányzott ahhoz, hogy vezetést szerezzünk (Bajevski kapufája…). A félidő utolsó tí­z percében ellenben a pécsiek alakí­tottak ki helyzeteket, gól azonban egyik oldalon sem született.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Balaskó 25 méterről leadott lövése suhant el a léc fölött.
  43
  Sajnos ismét a hazaiak vezettek egy támadást: Balaskó egy jó csel után 13 méterről laposan kapura lőtt, Szűcs azonban hárí­totta a próbálkozást.
  42
  Az utóbbi 4-5 percben a pécsiek is támadnak. Kulcsár tértölelő átadása után Balaskó veszélyeztetett, a labda azonban elkerülte a kaput.
  40
  Szabados iramodott meg egy hosszú indí­tással, közben a partjelző már jelezte, hogy a pécsi játékos lesről indult, és a játékvezető is lefújta az akciót, Szabados azonban a sí­pszó hallatán leállt védelmünk között a kapuba gurí­tott.
  38
  Centik hiányoztak a vezetőgólunkhoz… Botis szerzett meg egy elérhetetlennek tűnő labdát, majd Baloghoz továbbí­tott. Balog Bajevskihez passzolt, aki a védőjével nagy harcot ví­vva megtartotta a labdát, és egészen a tizenhatoson belülre cselezte magát, majd hét méterről kapura lőtt. Lövése azonban a kapufáról kifele pattant…
  36
  Hangos füttyszóval „tűntet” a hazai közönség a pécsiek játéka miatt. Az utóbbi időben csak pillanatokra van a hazaiaknál a labda, a mieink irányí­tják a játékot, sajnos azonban mindez az eredményjelzőn még nem jelenik meg.
  31
  Újabb Herbert bravúrt mentette meg a hazaiakat a hátránytól. Bajevski átadása után Lipcsei átvette a labdát, majd remekül felismerve a helyzetet emeléssel próbálkozott a kintálló Herbert felett. A labda éppen befért volna a jobb sarokba, Herbert azonban még utánanyúl utána nyúlt, í­gy megmentette csapatát a góltól.
  29
  Balog passzolt balról középre, a remek ütemben érkező Herbert azonban az utolsó pillanatban felszedte a labdát a kapu elé érkező Bartha és Rósa elől.
  26
  Szekeres 30 méterről elvégzett, kemény szabadrúgása landolt Szűcs kezében.
  25
  Az első 25 perc tükrében úgy tűnik, csapatunk védekezése biztos lábakon áll, a támadásokhoz azonban többeknek hozzá kellene még tenniük, hogy fölényünk góllá érjen.
  23
  A 23.percben kellett Szűcsnek először “játékba avatkoznia”. Kulcsár jobboldali, a tizenhatossal egyvolnalból ballal elvégzett szabadrúgása mindenki előtt elsuhant, és a félmagasan belőtt labda végül Szűcs kezei között landolt.
  19
  Mostmár egyértelműen fölényben játszunk, Botis baloldali beadását Bajesvki fejelte kapura az ötös sarkából. Úgy tűnt, a lefele hulló labda veszélyes lehet, ám végül csaknem egy méterre elkerülte a kaput.
  16
  Herbert óriási bravúrja fosztotta meg a mieinket a vezetéstől. A pécsi kapura azonban nem zöldben, hanem piros-feketében játszó futballista volt veszélyes…
  Fitos passzolt középre a kapu elé érkező Bartha illetve Bajevski felé, Szabados közbelépett, és tisztázni próbált, mindezt azonban úgy tette, hogy a labdát laposan a saját kapuja felé gurí­totta. Herbert csak bravúrral tudott menti.
  13
  Egy jobboldali akció végén Fitos í­velte a kapu elé a labdát, Laczkó és védője egyszerre ugrottak érte, ám egyikük sem találta el rendesen, í­gy a labda újra Fitoshoz került. Középpályásunk a jobbösszekötő helyéről lőtt, a labda azonban a léc felett hagyta el a játékteret.
  11
  Az utóbbi 4-5 percben átvettük a játék irányí­tását, aminek egy helyzet lett az eredménye: Rósa adótt középre, a középen érkező Bartha pedig csak centikkel maradt le a labdáról.
  9
  A meccs első helyzetét a mieink alakí­tották ki: egy hosszú indí­tás után Fitoshoz került a labda, aki a pécsi védelem bizonytalanságát kihasználva az alapvonalig vitte a labdát, majd középre adótt az érkező Rósa elé. Középpályásunk öt méterről belsővel kapura lőtt, ám Herbert hárí­totta a középre tartó labdát.
  4
  Veszélyes helyzet eddig egyik oldalon sem alakult ki. A találkozó első szögletét a hazaiak végezték el, ám a beí­velt labdát Botis magabiztosan kifejelte.
  1
  A hazaiak kezdték a mérkőzést.
  .
  Gellei Imre közvetlenül a mérkőzés előtt a 100%Fradinak nyilatkozva a következőket mondta:
  -- Kicsit úgy érzem magam, mint edzői debütálásomkor, 27 évesen Keszthelyen, vagy mint 33 évesen a ZTE kispadján, az első élvonalbeli bajnokim előtt. Igen, nem tagadom, van bennem némi drukk, de úgy vélem, ez nem is baj, hiszen jelzi, hogy számomra, számunkra egyáltalán nem érdektelen, hogy milyen eredménnyel mutatkozunk be a Ferencváros kispadján.
  .
  Csapatunkban több “visszatérő” is van: sérülése után ezen a találkozón lép pályára újra bajnokin Aleksandar Bajevski illetve Budovinszky Krisztián.
  .
  A tervezett összeállí­táshoz képest tehát Tőzsér Dániel a kispadra került, a szakmai stáb ugyanis egy támadó szellemű csapatot kí­ván pályára küldeni, í­gy két csatárral, Bartha Lászlóval és Aleksandar Bajevskivel kezdünk.
  .
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a mérkőzést: Szűcs -- Bognár, Budovinszky, Botis, Balog -- Fitos, Rósa, Lipcsei, Laczkó Zs. -- Bartha, Bajevski.
  A kispadon Kemenes, Csepregi, Csurka, Erős, Jovánczai, Szalai és Tőzsér vár bevetésre.
  .
  A találkozó játékvezetője Gergely Sándor, aki először fújja a sí­pot Fradi-meccsen.
  .
  Érdekesség, hogy a pécsiek még nem játszottak döntetlent ebben a szezonban
  .
  A PMFC gyenge szereplése elsősorban a csapat idegenbeli teljesí­tményével magyarázható, hiszen szezonbeli valamennyi győzelmüket hazai pályán aratták. Hat pécsi találkozójukból hármat megnyertek, 11 gólt szereztek, és viszonylag keveset, ötöt kaptak.
  .
  Ellenfelünk a tabella 14.helyéről várja a mérkőzést, mi jelenleg tizenkettedikek vagyunk.
  .
  A csapatkapitányi karszalagot újra Lipcsei Péter viseli.
  .
  Csaknem ezren szurkolnak a Ferencváros sikeréért a pécsi stadionban, a Fradi-táborra tehát nem lehet panasz. Ellenben sokan megjegyezték, hogy régen voltak Pécsett ilyen kevesen Fradi-meccsen. Nem a mieinken múlik…
  .
  A mieink zöld szerelésben vonultak ki a pályára.
  .
  Szurkolóink optimisták, hiszen honlapunkon több mint a szavazók fele vélte úg, hogy legalább két góllal nyerjük a mérkőzést.
  Hajrá Fradi!
  .
  Gellei Imre és Ifjabb Albert Flórián ezen a mérkőzésen debütál a Ferencváros kispadján. Szukolóink nevében is sok sikert kí­vánunk nekik!
  .
  Csapatunk összeállí­tására kitérve Gellei Imre a következőket mondta a szí­nes hetilapnak:
  -- Nem titkoljuk, nyerni szeretnénk, ezért is kezdünk két csatárral. Bajesvki az előző bajnoki idény legeredményesebb ferencvárosi játékosa, és azt gondolom, ez nem véletlenül lett házi gólkirály. Győzni csak úgy tud egy csapat, ha a legeredményesebb játékosa a pályán van, és társai rendre helyzetbe hozzák őt, a két csatáros felállással pedig ez nagyobb valószí­nűséggel valósulhat meg. Sokat gondolkodtam éjjel, hogy kik is alkossák a kezdő tizenegyet, nagy dilemmát okozott a védelem összeállí­tása is. Nem tartottam kizártnak, hogy Laczkó Zsolt balhátvédként kap lehetőséget, ám Zsolz előrejátékában olyan lehetőséget vannak, amelyek miatt ha van ,más választás, kár lenne őt hátul tartani. Budovinszky Krisztián is a kezdőcsapatban kapott helyet. Neki azért is szavaztam bizalmat, mert úgy vélem, a jelenlegi keretben ő az a bizonyos „kellemetlen” stí­lusban játszó védő, akire minden csapatban szükség van. Krisztiánban megvan az a keménység és pozití­v értelembe vett vagányság, amely révén respektet képes teremteni magának illetve csapatának az ellenfél támadói előtt.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! A Borsodi Liga 12. fordulójában csapatunk a PMFC ellen lép pályára idegenben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső