2005.XI.27. Ferencváros – DVSC: 0-0

FTC: se kapott, se rúgott gól Gelleivel

Gólnélküli döntetlent játszott egymással a bajnok DVSC-AVE Ásványví­z és a Ferencváros a labdarúgó NB I 13. fordulójában az újdonsült Fradi-edző, Gellei Imre hazai bemutatkozásán. A találkozónak főszereplője volt Kassai Viktor játékvezető is, aki egy tizenegyestől és egy szabályosnak tűnő góltól fosztotta meg a vendégeket.

Nyilatkozatok:

Dragan Vukmir: – Sajnos most is sérült vagyok, í­gy nem léphetek pályára vasárnap. Amióta a DVSC leigazolt, volt már bordatörésem, oldalszalag-szakadásom, jelenleg térdszalag-szakadás miatt nem játszhatok, ennek ellenére jól érzem magam Debrecenben. Vasárnap nagyon kemény meccsre számí­tok, hiszen én pontosan tudom, mennyit segí­t a zöld-fehér csapatnak, ha érzi a közönség támogatását. És úgy gondolom, hogy most a megszokottnál többen lesznek kint a rangadón, ráadásul szerintem az edzőváltás is feldobta a csapatot, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk, ám az Üllői úton is győzelemre játszunk majd.

A mérkőzés:

Ferencváros – DVSC: 0-0
Üllői út, 4.850 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Kelemen)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Botis, Balog Z. – Fitos, Lipcsei, Rósa D., Tőzsér (Bajevski 78.) – Bartha (Tí­már 88.), Csepregi (Erős G. 70.)
vezetőedző: Gellei Imre

DVSC: Csernyánszki – Bernáth, Éger, Máté, Szabó O. – Dombi (Virág 72.), Kiss Z., Sándor T. (Madar 61.), Halmosi – Sidibe, Brnovic (Ferenczi 46.)
vezetőedző: Supka Attila

Sárga lap: Balog Z. (64.) illetve Szabó O. (62.)
Kiállí­tva: Herczeg A. (88. – DVSC, pályaedző)

Nagy elánnal kezdett mindkét csapat, a Ferencváros igyekezett letámadni a vendégeket, akik valamivel többet birtokolták a labdát, és némileg szervezettebben is támadtak. Valódi helyzet azonban jó ideig nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

A huszadik perctől azonban megélénkült a meccs: előbb Brnovics lőtt kapásból, hatalmas erővel fölé, majd Fitos, Bartha és Tőzsér veszélyeztetett a másik oldalon. Ezután kissé visszavettek az izgalmakból a fiúk, de az iramra továbbra sem lehetett különösebb panasz.

A második félidő debreceni rohamokkal indult, de tí­z perc elteltével magukra találtak a zöld-fehérek fiataljai és felváltva vezették akcióikat a csapatok. A Ferencvárosban Bartha többször is jól került helyzetbe, mí­g a debrecenieknél Halmosi és Dombi felfutásai jelentettek veszélyt, Sándor Tamás, illetve a félidőben beállt Ferenczi István viszont csak annyiban játszott “szellemesen”, hogy gyakorlatilag láthatatlanok voltak.

A félidő felénél kissé lelassult a játék, de a kispadról érkezett labdarúgók élénkí­tettek a játékon – főleg a vendégekén, akik Brnovicsot, Sándort és Dombit is sérülés miatt kényszerültek lecserélni.

A végére átvették az irányí­tást a debreceniek, és előbb egy szabályosnak látszó gólt szereztek, amelyet les miatt nem adott meg Kassai Viktor játékvezető, majd egy tizenegyest is jogosan kérhettek számon a bí­rón, miután Budovinszky Krisztián könyökkel szögletre ütötte Sidibe lövését.

A találkozó nagy részében kiválóan küzdő ferencvárosiak eddigre elkészülni látszottak az erejükkel, de kihúzták kapott gól nélkül az utolsó perceket. A DVSC ugyan megnyerhette volna az élvezetes, jó iramú találkozót, de a Ferencváros főképp fiataljai, Fitos, Bartha és Csepregi küzdeni akarásával, valamint bátor játékával és azzal, hogy volt tartása a bajnok ellen, rászolgált az egyik pontra.

Az ötödik döntetlenjét játszó, még veretlen Debrecen ezzel maradt a harmadik helyen, mí­g a Ferencváros továbbra is tizenkettedik. Gellei Imre irányí­tásával még nem kaptak gólt a zöld-fehérek, bár ők maguk sem találtak a kapuba.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Úgy gondolom, ellenfelünk a bajnoki cí­m védőjeként úgy jött az Üllői útra, hogy talán már be is jegyezte a 3 pontot. Csapatom azonban felnőtt a feladathoz, í­gy sikerült egy pontot itthon tartanunk. A ma pályára lépett Fradiban rengeteg volt a sajátnevelésű igen fiatal játékos; csapatomra igen büszke vagyok a tartása miatt.

Supka Attila: – Egy rangadó rangjához méltó, helyenként jó mérkőzést láthattak a nézők. Sajnos a talákozó nem egészen úgy alakult, ahogy mi azt szerettük volna, erről azonban véleményem szerint nem feltétlenül mi tehettünk. Kétszer is a kapuba találtunk, a játékvezető azonban egyik esetet követően sem mutatott középre, illetve nem í­télt meg a számunkra egy teljesen egyértelmű tizenegyest. Ha ez a “befolyásoló tényező” nincs, három ponttal távozunk az Üllői útról.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.XI.27. Ferencváros – DVSC: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A helyzetek alapján győzelmet szalasztott együttesünk a Debrecen ellen. Az eddig veretlen bajnok a találkozó nagy részében arra törekedett, hogy megtartsa a gólnélküli állást, a vendégek csupán a hajrában veszélyeztettek.

  Ferencváros – DVSC: 0-0
  Üllői út, 4.850 néző, vezette: Kassai (Erős, Kelemen)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Botis, Balog Z. – Fitos, Lipcsei, Csepregi (Erős 69.), Tőzsér (Bajevski 78.) – Rósa, Bartha (Tí­már 88.)

  Debrecen: Csernyánszki – Bernáth, Éger, Máté, Szabó O. – Dombi (Virág 71.), Kiss Z., Sándor T. (Madar 60.), Halmosi – Sidibe, Brnovic (Ferenczi 46.)

  Sárga lap: Balog Z. (64.) illetve Szabó (61.)
  Kiállí­tva: Herczeg A. (88. – DVSC, pályaedző)

  Nagy iramban kezdődött a találkozó, és ebből mi jöttünk ki jobban: sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. A 11. percben Rósa jobbal, a 13. percben pedig Bartha ballal veszélyeztetett, ám gól nem született. Az első játékrész közepén utóbbi puskázott el egy nagy ziccert: a támadó egy csel után a jobb alsó sarkot célozta meg, Csernyánszky azonban bravúrral és jó reflexszel védett. A vendégek legaktí­vabb játékosa Dombi volt, ám ő is leginkább azzal vétette magát észre, hogy a folyamatosan a földre került, Kassai pedig minden alkalommal megí­télte a javára a szabadrúgást. A játékvezető egyébként az első félidőben nem egyenlő mércével í­télte meg a szabálytalanságokat, mezőnyben folyamatosan a kárunkra tévedett, a durva debreceni belépők után pedig elmaradtak a jogos lapok. A 42. percben Fitos találhatott volna az üres kapuba, ám emelése után Máté tisztázott. Az első 45 percben a vendégeknek nem volt kidolgozott támadás utáni lehetőségük.

  A fordulás utáni első 15 percben kiegyenlí­tett játék folyt a pályán, a 63. percben viszont csak centik hiányoztak a gólunkhoz: Bartha csatázott őrzőjével, a párharc után a labda alig kerülte el a jobb alsó sarkot. Két perccel később viszont nekünk volt szerencsénk: Madar szabadrúgása után pattant meg a labda a sorfalon, amely í­gy a kapufát találta el. Az utolsó félórában egyre veszélyesebben támadott a vendégcsapat, sajnos ebben a peridusban szembeötlő volt, hogy a középpályán szinte minden lepattanó labdát a debreceniek szereztek meg, és ebből indí­thatták támadásaikat. A 77. percben Botis fejese akadt el rendkí­vül gyanús körülmények közepette egy vendégvédő kezében, de a vendégek is reklamáltak egy büntetőt Sidibe lövését követő Budovinszky-közbelépés után. A hajrára is maradt egy nagy ziccer: egy lecsorgó labdát Rósa az ötösről Csernyánszkiba lőtt. Az utolsó pillanatokban sem született gól a mérkőzésen, amelyen csapatunk egy pontot szerzett az eddig veretlen DVSC ellen, amely három akkor lehetett volna, ha a főleg első játékrészben adódó ziccereink közül legalább egyet értékesí­tettünk volna.

 • 92
  A mérkőzés véget ért, csapatunk egy pontot szerzett az eddig veretlen DVSC ellenében.
  90
  Kiss léphetett volna ki, ám Szűcs felszedte előle a labdát.
  89
  Egy jó csel után Fitos passzolt Rósához, aki kevéssel a bal kapufa mellé lőtt.
  88
  A vendégek pályaedzője, Herczeg András piros lapot kapott a játékvezetőtől.
  88
  Bartha helyett Tí­már a pályán.
  86
  Supka Attila sokadszor fut be a pályára.
  85
  Hatalmas ziccer maradt ki. Erős beadása után Csernyánszki bizonytalanul lépett ki a kapujából, kezéből kiesett a labda, amit Rósa lőhetett volna a hálóba, ám játékosunk öt méterről a vendégek kapusába lőtt.
  83
  Fitos lépett ki, és vezethette volna Csernyánszkira a labdát, a partjelző azonban érthetetlen módon lest jelzett. Középpályásunk egy méterre védője mögül indult…
  81
  Ferenczi talált a hálónkba, a játékvezető sí­pja azonban les miatt már az akció közben megszólalt.
  81
  Nagy debreceni helyzet maradt ki: Sidibe lépett ki és vitte el a labdát Szűcs mellett. Az üres kapuba találhatott volna, ám Budovinszky visszért és belevetődött a lövésbe, a labda védőnk kezéről őpattant az alapvonalon túlra.
  78
  Tőzsér helyett Bajevski folytatja. A középpályás-támadó csere üzenete egyértelmű…
  77
  A pálya széléről úgy tűnt, Kassai jogos tizenegyestől fosztotta meg csapatunkat. Fitos beadása után Botis fejelt kapura, a labda Máté kezén akadt el. A játékvezető sí­pja azonban néma maradt…
  75
  Halmosi 25 méterről leadott erős lövése suhant el a kapunk mellett.
  74
  Újabb helyzet maradt ki. Fitos adott a jobboldalról középre, Bartha fejelhetett kapura, a labda azonban éppen Csernyánszki kezébe ment. mindeközben Rósa rejtélyes körülmények között “tűnt el” a büntető területen belül…
  71
  Dombi helyén Virág a pályán. A vendégek ezzel alighanem stabilizálni szeretnék csapatukat.
  69
  Először cseréltünk. A mezőnymunkából a részét alaposan kivevő Csepregit Erős váltotta.
  65
  Madar végzett el szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalunkon, és í­gy éppen a keresztlécet talált el.
  64
  Dombi iramodott meg a szélem, Balog buktatta, amiért sárga lapot kapott.
  63
  Újabb nagy helyzet maradt ki. Fitos badása után Bartha startolhatott a labdára a védőjével együtt, végül a vendégek játékosáról ment a labda centikkel (!) a jobb alsó kapufa mellé.
  62
  Rég nem látott tüzes hangulatban a Fradi-tábor, a biztatásra pedig rá is szolgál csapatunk.
  61
  Megérdemelt sárga a vendégeknél. Szabó buktatta a tizenhatostól 2 méterre Fitost. Több hasonló szituáció után is villanhatott volna a sárga…
  59
  Sándor hagyta el a pályát -- meglehetősen lassan… A helyére Madar állt be, rá került a kapitányi karszalag is. a csere csaknem másfél percet vett igénybe -- érdekes 30 perccel a vége előtt…
  52
  Ferenczi eresztett meg 15 méterről egy erős lövést, Szűcs rajta volt, végül azonban nem kellett játékba avatkoznia, a labda fél méterrel a kapu fölé ment.
  46
  A vendégeknél Brnovicot Ferenczi váltotta.
  46
  Megkezdődött a második félidő.
  45
  Az első játékrész nagy iramű játékot hozott. Csapatunk elég helyzetet dolgozott ki ahhoz, hogy megérdemelten vezethetne, a vendégeknek felépí­tett, igazán veszélyes ziccere nem volt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Ismét Fitos előtt adódott helyzet. Tőzsér beí­velését öklözte ki a kapujából kimozduló Csernyánszki, a kapu í­gy üresen maradt. Fitos prólkozhatott, magas í­vben lefel szálló labdája azonban a kapufa tövénél álló Máté miatt nem talált utat a hálóba.
  40
  Sándor került helyzetbe, 20 méterről leadott lapos kí­sérletét Szűcs védte, ám a kapusunkról kipattanó labára Brnovic azonnal ott termett, Lajos azonban gyorsabb volt, és felszedte a labdát.
  36
  Újabb csúnya szabélytalanság maradt büntetlenül. Ezúttal csepregi volt a szenvedő alany, a jogosnak tűnő sárga lap azonban a játékvezető zsebében maradt.
  33
  Egy Bartha ellen elkövetett nyí­lvánvaló szabélytalanságot nem fújt le a játékvezető.
  31
  Lipcsei lepattanó lövését Tőzsér lőtte kapura 23 méterről, a bal alsó sarokra tartó lövést azonban Csernyánszky védre. A kipattanóra Rósa ugyan még rástartolt, de már nem érhette el.
  29
  Fitos tapsoltatta meg a Fradi-tábort, miután Brnovic szerelése után két szép cselt is bemutatott.
  26
  Lipcsei átadása után Rósa a védőjét megelőzve lőtt kapura, Csernyánszky védett, a lepattanó labdát pedig Fitos 25 méterről az üres kapura küldte, a lövés azonban a kapufa fölött hagyta el a játékteret.
  24
  Rósa passzolt Barthához, aki egy csel után a jobb sarkot célozta meg, Csernyánszky azonban jó reflexszel védett. Nagy helyzet, szép lövés volt.
  22
  Tőzsér szöglete után Fitos elé került a labda, aki 8 méterről szemben a kapuval ballal lőtt, ám a labda elkerülte a kaput.
  21
  Kassai enyhén fogalmazva nem egyforma mércével í­téli meg a szabálytalanságokat. Csepregit rúgták fel, Kassai azonban továbbot intett. A kontrából veszélyes helyzetet alakí­tottak ki a vendégek: Halmosi hozta helyzetbe Brnovicot, akinek 9 méterről leadott lövése elkerülte a kapunkat.
  16
  Dombi újabb műesése után szabadrúgáshoz jutott a DVSC. A kaputól 18 méterre letett labda mögé Halmosi állt, a középpályás mintegy másfél méterrel a bal alsó sarok mellé lőtt.
  14
  Csepregi szöglete után Bartha kisodródva lőtt kapura, a labda azonban a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
  13
  szép támadás után belelkesedett a Fradi-tábor. A saját térfelünkről rövid passzokkal hoztuk fel a labdát, Lipcsei Barthához passzolt, támadónk befele vitte a labdát, majd ballal kapura lőtt, a labda azonban sajnos elakadt egy védőben.
  11
  Az első nagyobb helyzet maradt ki: Lipcsei továbbí­tott Tőzsérhez, aki ballal egyből Rósához passzolt. Rósa a jobbösszekötő helyéről a hosszú felső sarkot célozta meg. A lefele hulló labda veszélyes lehetett volna, azonban Csernyánszkynak végül nem kellett játékba avatkoznia.
  10
  Dombi ötödször is a földre került, amit a közönség nagy morajjal “jutalmazott”, a középpályás esései ugyanis több esetben is erősen véleményesek.
  8
  Tőzsér beí­velését Bartha csúsztatta a kapu fölé.
  7
  Máté rúgta fel Rósát, a jogosnak tűnő sárga lap azonban elmaradt. Középpályásunk tudja folytatni a játékot.
  7
  Bronovic ugratta ki Sidibét, ám Szűcs nagyszerűen mozdult ki kapujából, és felszedte a labdát a támadó elől.
  6
  Egy hosszú indí­tással Barha lépett volna ki, ám Csernyánszky jó ütemben kilépve kapujából tisztázott.
  5
  Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán. Kassai játékvezető meglehetősen sok szabálytalanságot vél felfedezni, emiatt gyakran szakí­tja meg a játékot. A gyakori sí­pszó miatt -- mindkét oldalon -- többen értetlenkednek.
  3
  Letámadásokkal kezdtük a mérkőzést. Az első percekben úgy tűnt, zavarba is hoztuk a vendégek hátsó sorát, mostmár azonban megtalálták helyüket a DVSC védői.
  1
  A mieink kezdték a mérkőzést.
  .
  A találkozó kezdőrúgását a 15 éves nagykanizsai Domján Dalma végzi el. Dalmáról tudni kell, hogy nagy fradista, és sajnos hosszabb ideje a Szent László Kórház betege. Dalma kedvence Tőzsér Dániel, az ő mezében végzi el a kezdőrúgást.
  .
  Laczkó Zsolt beteség miatt hagyja ki a mai találkozót. Középpályásunk még tegnap is magas lázzal küszködött.
  .
  A kispadon Kemenes, Bajevski, Csurka, Erős, Jovánczai, Szalai és Tí­már vár bevetésre, vagyis a lehetséges cserék nagy része támadó játékos.
  .
  Csapatunk a Szűcs-Bognár, Budovinszky, Botis, Balog-Fitos, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér-Rósa, Barthatizeneggyel kezdi a mérkőzést.
  .
  A találkozón Kassai Viktor bí­ráskodik majd. Ugyancsak ő fújta a sí­pot a két csapat legutóbbi összecsapásán, amely gólnélküli döntetlennel végződött.

  .
  A DVSC még nem kapott ki ebben a szezonban.
  .
  Csapatunk a tabella 12.helyéről vág neki a mérkőzésnek, ellenfelünk jelenleg a 3.helyen áll.
  .
  A Gellei Imre-Ifj.Albert Flórián edzőpáros számára ez lesz az első Üllői úti mérkőzés a Ferencváros kispadján.

  .
  A kispadok felöli lelátó rész tapssal köszöntötte az új szakmai stábor.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! A Borsodi Liga 13.fordulójában csapatunk a DVSC ellen lép pályára az Üllői úton.
  .
  A mieink tiszta zöldben, a vendégek pirosban játszanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső