2005.XI.5. Ferencváros – REAC: 0-2

Megint elrajtolt a vesszőfutás


Ferencváros – REAC: 0-2 (0-0)
Üllői út, 2.500 néző, vezette: Sápi Csaba (Kelemen, L. Tóth L.)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Balog Z., Botis, Laczkó Zs. (Borbély 73.) – Tí­már – Fitos, Csepregi (Nógrádi 65.), Tőzsér – Jovánczai, Rósa D.
vezetőedző: László Csaba

REAC: Szentpéteri – Dinka, Nagy I. G, Horváth G., Sallai – Kapcsos (Cseri 87.) – Kovács B., Polonkai (Somorjai 14.), Török (Csopaki 83.) – Nyerges, Torma
vezetőedző: Urbán Flórián

Gól: Török (58.), Torma (78.)
Sárga lap: Tí­már (17.), Balog Z. (34.), Jovánczai (43.) illetve Kovács B. (19.), Nagy I. G. (43.), Sallai (73.)
Kiállí­tva: Tí­már (76.)

“Van olyan játékosom, aki, miután megnyugtat, hogy érti, amit mondok neki, felmegy a pályára és teljesen az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit megbeszéltünk” – nyilatkozta a napokban Urbán Flórián, a REAC mestere. A megrázóan őszinte szavak képet festenek arról, milyen nehézségeket rejt magában az edzői pálya a legmagasabb osztályban is, í­gy hát csak sejthettük, hogy a tréner négy védő elé egy védekező középpályást jelöl, ezzel adva stabilitást csapatának. Hatásosnak tűnt Urbán Flórián azon elképzelése (ha egyáltalán ezt gondolta…), hogy a három támadó szellemű játékosa – Torma Gábor, Nyerges Krisztián és Török Sándor – közül a kontratámadások során az egyik labdarúgó mindig visszalépve segí­ti az akció kibontakozását, mí­g a másik kettő a kapu előtt próbál helyzetbe kerülni. Ez a körforgás ugyanis többször is megzavarta a Fradi védelmét, és bizony a rákospalotai gárdának voltak í­géretesebb helyzetei.

A másik oldalon – no, egy kicsit hí­zeleghetünk talán magunknak… –, miután legutóbb amiatt kritizáltuk a Ferencvárost, hogy csatárok nélkül akar sikert elérni, most két ékkel állt fel a hazai gárda. Igaz, ez az elképzelés önmagában nem sokat ér, ha Rósa Dénest és Jovánczai Zoltánt nem tudják helyzetbe hozni a társak, ugyanis hamar kiderült, hogy Lipcsei Péter távollétében kevés ötlet van az FTC futballjában.

Tí­már Krisztián kőkemény belépője, amelynek nyomán Polonkai Attilát le kellett cserélni (immár másodszor ebben a bajnokságban, a középpályás a Vasas elleni meccsen is lebicegett a pályáról), hatalmas indulatokat kavart, s mert az eset a vendégek kispadja előtt történt, Urbán Flórián igencsak hevesen reagált arra, hogy a sérülést okozó szerelési kí­sérlet megtorlatlan maradt. A közepes iramú, sok hibával tarkí­tott félidő végén egyfajta rekordként Nagy I Gábor begyűjtötte az idei hatodik sárga lapját. (Ezenkí­vül egyszer már ki is állí­tották…)

A szünet után lendületesebben támadtak a hazaiak, helyzeteik is voltak, de mindegyiket elhibázták. Egyre inkább a vendégek térfelére korlátozódott a játék, mezőnyfölénybe került a Ferencváros – és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél szerzett vezetést: a REAC egy pontosan végigvezetett kontraakciót követően, kihasználva, hogy középen kinyí­lt a Fradi védelme, előnyhöz jutott.

Még ennél is meglepőbb volt, hogy a rákospalotaiak nem vonultak sündisznóállásba, hanem stí­lusos futballt bemutatva, a labdát a földön tartva, pontos passzokkal játszottak az ellenfél térfelén. Igencsak szenvedett az FTC attól, hogy valódi irányí­tó nélkül futballozott, sokszor egészen hátulról 60-70 méteres keresztlabdákkal próbálták az elöl lévőket helyzetbe hozni, de ez nem sikerülhetett, emiatt László Csaba cserélt, Rósa Dénest visszavezényelte a középpályára, és Nógrádi Árpád lett csatár, de ez sem hozott változást az FTC játékába. Sőt Torma Gábor parádés megvillanása, kitűnő labdakezelése, ragyogó helyzetfelismerése után a REAC megduplázta előnyét.

Egy hete igencsak nagy hangsúlyt kapott, hogy a Fradi jogtalan büntetővel nyert a Fáy utcában. Nos, ezúttal a játékvezető megfosztotta az FTC-t egy büntetőtől, de sokkal jobban fájhat az Üllői úton az a tény, hogy a szervezettebb, ezen az estén jobban játszó REAC megérdemelten győzött.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Gratulálok a REAC-nak, sikerük megérdemelt. Egyéni hiba után kaptuk az első gólt, majd egy újabb egyéni hiba után emberhátrányba kerültünk. A Honvéd elleni meccsünk mellett ez volt ebben a bajnokságban a legrosszabb találkozónk, í­gy a REAC sikere nem jogtalan.

Urbán Flórián: – Hatalmas bravúr az Üllői úton nyerni, álljon akárhol is a Ferencváros. Jól játszottunk, nekünk is voltak nagy lehetőségeink, de Szentpéteri bravúrjaira és a szerencsére is szükségünk volt ma este. Úgy érzem, győzelmünk megérdemelt, hiszen sokat tettünk érte.

A sajtótájékoztatón a mérkőzés mellett elsősorban más témák kerültek terí­tékre. Újságí­rói kérdésre, mely szerint a meccs vége felé az oldallelátóról (főleg a hazai kispad környékéről) a vezetőedzőre irányuló verbális “megnyilvánulást” hogyan értékelte, László Csaba közölte, ő nem érzékelt ilyet, majd szintén újságí­rói kérdésre, mely szerint gondolkodott-e a lemondáson, úgy válaszolt, “nem, mert pillanatnyilag más gondolatok járnak a fejemben.”

Lipcsei Péter: – Nagyon rossz volt nézni kí­vülről a csapatot, borzalmas, hogy egy olyan együttestől kaptunk ki simán, ráadásul hazai pályán, amelyik korábban kilenc meccsen zsinórban nem tudott nyerni. Utólag könnyű lenne okoskodni, hogy velem hogyan alakult volna a meccs, lehet ugyanilyen sima lett volna. Kí­vülről sajnos ezúttal is azt éreztem a fiúkon, mint a második fordulóban Kispesten, amikor 3-1-re veszí­tettünk: azaz bármeddig játszanánk, nem tudnánk megnyerni a találkozót, és ezt nem túl kellemes végignézni úgy, hogy az ember közben nem tehet semmit.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.XI.5. Ferencváros – REAC: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Borsodi Liga 11. fordulójában csapatunk hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedett a REAC-tól.

  Ferencváros – REAC: 0-2 (0-0)
  Üllői út, 4.000 néző, vezette: Sápi Cs. (Kelemes A. L.Tóth Lajos)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Laczkó Zs. (Borbély 73.) – Fitos, Tí­már, Csepregi (Nógrádi 65.), Tőzsér – Rósa, Jovánczai

  REAC: Szentpéteri – Dinka, Nagy I. G, Horváth G., Sallai – Kovács B., Kapcsos, Polonkai (Somorjai 13.), Török (Csopaki 82.) – Nyerges, Torma

  Gól: Török (57.), Torma (78.)
  Sárga lap: Tí­már (17.), Balog Z. (34.), Jovánczai (43.) illetve Kovács (19.), Nagy (43.)
  Kiállí­tva: Tí­már (76.)

  A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, már az első percekben Szűcs bravúrjai kellettek ahhoz, hogy csapatunk ne kerüljön hátrányba. A folytatásban a mieink előtt is adódtak helyzetek, a legnagyobb Jovánczait előtt, akinek lövését Szentpéteri védte, ám sajnos továbbra is jobbára a vendégek tudatos támadásépí­tése határozta meg a játék képét.

  Egyértelmű volt, hogy a második félidőben az elsőben mutatottnál jóval többre van szüksége csapatunknak a három pont otthontartáa érdekében.

  A fordulás utáni percekben úgy tűnt, csapatunk ennek szellemében folytatja a mérkőzést – előbb Csepregi, majd Jovánczai próbálkozott kapuralövéssel – ám a vendégek kontrái továbbra is életveszélyesek maradtak, és az 57.percben egy ilyen ellentámadást Török révén sajnos góllal fejeztek be a sárga-kékek. A folytatásban is vendégek akciói voltak a veszélyesebbek, Tí­már második sárga lapja miatti kiállí­tása után pedig egy újabb kontatámadás végén Torma találata eldöntötte a mérkőzést. A három pont 2-0-ás sikerének köszönhetően végül a REAC-é lett – sajnos nem érdemtelenül…

 • 95
  A MÉRKŐZÉS KÉPEI A FENT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓ MENÜPONT ALATT ÉRHETŐEK EL!
  94
  Vége, nyert a REAC, sajnos nem érdemtelenül.
  90
  Letelt a 90 perc, négy perc hosszabbí­tás következik.
  84
  Torma lépett ki, szerencsére nem tudott kapura fordulni, majd Csopakit szerelték közös erővel védőink.
  82
  Csopaki jött be Török helyett.
  78
  Sajnos büntetett a REAC. Nagy beadása után Torma egy szép csel után nagy erővel lőtt négy méterről a léc alá (0-2).
  76
  10 emberre fogyatkoztunk. Tí­már ment el egy jó csellel a bal szélen, majd beadás helyett egy újabbal próbálkozott, de hosszan szöktette magát. Somorjai érkezett, Tí­már becsúszott, és sajnos eltalálta korábbi játékosunk lábát. Ezért sárgát kapott, ami a második volt ezen a meccsen, í­gy mehetett zuhanyozni.
  73
  Laczkó “húzza” a lábát, Borbély állt be helyette.
  72
  Sallai kapott sárgát.
  70
  Előbb Jovánczai, majd Nógrádi lövése pattant le a védőkről.
  65
  Tőzsér jobboldalról elvégzett szabadrúgása suhant el a bal alsó sarok mellett. Nógrádi folytatja Csepregi helyett.
  63
  Milliméterek hiányoztak a második vendéggólhoz -- Torma 16 méteres ejtése szerencsére a felső lécen csattant.
  60
  Újabb Szenpéteri bravúr: Fitos lövésszerű beadása kijött róla, Csepregi hat méterről próbálkozott, ám a rövid sarokra tartó lövést bravúrral védte a kapus.
  57
  Vezet a REAC. Török lépett ki egy labdával, kicselezte Szűcsöt, és közelről a hálóba lőtt (0-1).
  56
  Csepregit rúgták le a kaputól 22 méterre. A sértett szabadrúgását Tí­már fejelte középre, ám mindenki lemaradt a labdáról.
  55
  Tőzsér beadását Botis csúsztatta meg, a labda Rósa elé került, aki 7 méterről lőtt. Széntpéterinek nagy szerencséje volt, hiszen Rósa erős lövése pont oda ment, ahol a kapus állt, í­gy kimaradt eddigi legnagyobb helyzetünk.
  53
  Bognár beadása után fejelt Jovánczai, ám Nagy szorí­tásában nem igazán tudta irányí­tani a labdát, Szentpéteri védett.
  47
  Egy támadás végén Tőzsérhez került a labda, lövése lepattant a védőkről, a kipattanót Csepregi nem tudta igazán helyezni, 15 méteres lövése elkerülte a kaput.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek, a második játékrészben ennél jóval-jóval több kell, ha nyerni akarunk.
  43
  Az elmúlt időszak unalmas percei után egy parázs jelenet: Rósa beadásszerű lövése után az érkező Jovánczait gyanús körülmények közepette szerelte Nagy, majd lökdösődés alakult ki: először közöttük, majd gyakorlatilag minden játékos odafutott, és hatalmas vita vette kezdetét. Végül Jovánczai és Nagy egyaránt sárgát kapott.
  36
  Fitos 17 méteres lövése szállt fölé-mellé.
  34
  Balog szabálytalankodott Törökkel szemben, ezért sárga lapot kapott.
  30
  Jovánczai két jó csel után Tőzsérhez passzolt, majd a visszakapott labdával szintén csinált egy jó cselt, de mire igazán lövőhelyzetbe került, a védők közbeléptek. A kipattanó után Laczkó lőtt 25 méterről, lövése alig ment el a léc felett. Szép támadás volt.
  21
  Fitos ment el egy szép megkerülős csellel védője mellett, majd középre adott, Rósa és Sallai együtt érkeztek a labdára, í­gy “Dini” nem igazán tudott vele kapura fordulni.
  19
  Kovács rúgta le a térfél közepén Csepregit, jogosan kapott sárgát.
  18
  Nyerges passzolt vissza Somorjaihoz, akinek 12 méteres, gyengén helyezett lövését védte biztosan Szűcs.
  17
  Tí­már rúgta le hátulról Kovácsot, ezért sárgát kapott.
  16
  Egy jobboldali akció végén Bognár adott középre, majd játékosaink szerint Nagy kezezett, de Sápi nem fújt. Gyanúsnak tűnt az eset…
  15
  Újabb vendégtámadás: Sallai ugratta ki Horváthot, aki baloldalról középre í­velt, és az érkező Nyerges lőtt kevéssel a rövid sarok mellé.
  13
  Tí­már szabálytalankodott Polonkaival szemben, ezt követően Urbán Flórián keveredett vitába a játékvezetőkkel. Polonkai nem is tudja folytatni, helyére Somorjai Tamás állt be.
  10
  Újabb formás vendégtámadás: Kovács baloldali beadására érkezett Nyerges, és 11 méterről kapásból a jobb alsó sarok mellé lőtt.
  8
  Fitos jobboldali beadása után Jovánczai egy szép csellel lerázta őrzőjét, de kicsit kisodródott helyzetből tudott már csak lőni, Szentpéteri védett. Utána csak nehezen tudtak tisztázni a sárga-kékben jáétszó vendégek.
  4
  Újabb nagy vendéglehetőség: Nyerges fejesét védte bravúrral Szűcs, majd Torma ismétlésénél tisztáztak az utolsó pillanatban a védők.
  2
  Veszélyesen kezdtek a vendégek: Torma egy jó csel után ziccerben lőhetett volna, ám Balog az utolsó pillanatban közbelépett.
  1
  Mi kezdtük a meccset, a Springer-szobor felőli kapura támadunk.
  .
  Most vonulnak ki a csapatok, természetesen a Fradi-indulóra. A lelátón mintegy 3500-4000 néző lehet jelenleg.
  .
  A játékosok ezekben a pillanatokban fejezték be a bemelegí­tést, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Mindent bele fiúk!
  .
  Az előmeccsen a tartalékok Szalai duplájával nyertek.

  .
  A vendégek kezdőcsapata a következő: Szentpéteri-Dinka, Nagy I.G, Horváth G., Sallai-Kovács B., Kapcsos, Polonkai, Török-Nyerges, Torma
  .
  A kispadonunkon Udvarácz, Bartha, Borbély, Erős, Keller, Nógrádi és Szálkai vár bevetésre.
  .
  A mieink Szűcs-Bognár, Balog, Botis, Laczkó Zs.-Fitos, Tí­már, Csepregi, Tőzsér-Rósa, Jovánczai összeállí­tásban kezdik a mérkőzést.
  .
  A találkozó játékvezetője Sápi Csaba.
  .
  A REAC még nem nyert idegenben, három mérkőzésen egy pontot gyűjtött.
  .
  Csapatunk jelenleg a tabella 11.helyén áll, ellenfelünk 15.
  .
  Ez lesz a két együttes első élvonalbeli találkozója.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Ferencváros-REAC bajnoki mérkőzés, melyről honlapunkon élő közvetí­tésben számolunk be!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ