2005.XII.4. Tatabánya – Ferencváros: 2-3

Nagy küzdelmet követően, remek cseréinknek köszönhetően csapatunk 3-2-es győzelmet aratott Tatabányán.

Nyilatkozatok:

Az élvonal góllövőlistáját hétvégi ellenfelünk támadója, Márkus Tibor vezeti. A másodosztály tavalyi gólkirálya 11 találatnál jár idén. Márkusról köztudott, hogy Fradi-nevelés, ám pályafutása csak jóval azután teljesedett ki, hogy elhagyta az Üllői utat.

– Megbántam, hogy elmentem a Fradiból. 1998-ban már az FTC juniorcsapatában játszottam, ám akkoriban sok új játékos érkezett az Üllői útra. Később kitört egy sérüléshullám a csapatnál, Szabicsékhoz hasonlóan lett volna esélyem a juniorcsapatból bekerülni a felnőttek közé, de akkor már sajnos nem voltam a Ferencváros játékosa. Tulajdonképpen ma is fradista vagyok, és ezért nagyon elszomorí­t, hogy ilyen rossz helyzetbe került a Ferencváros. Abban azonban biztos vagyok, hogy tavaszra megváltozik majd a helyzet, és rendeződnek a dolgok az Üllői úton. Ez azonban nem jelenti azt, hogy vasárnap jelenlegi csapatommal ne szeretném legyőzni a Ferencvárost.

A mérkőzés:

Tatabánya – Ferencváros: 2-3 (1-1)
Tatabánya, 5.000 néző, vezette: Solymosi Péter (Szabó P., Kovács Z.)

Tatabánya: Turi – Kerényi, Németh K., Filó T., Rajnay – Tóth Z., Balogh Z., Deme (Megyesi 91.), Hajdú (Forgó 81.) – Márkus, Rizvanolli (Kouamaha 60.)
vezetőedző: Sisa Tibor

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Budovinszky, Tí­már, Laczkó Zs. – Fitos (Jovánczai 46.), Lipcsei, Csepregi (Szalai 78.), Tőzsér – Rósa, Bartha (Bajevski 67.)
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Deme (33.), Márkus (61.) illetve Tí­már (14.), Jovánczai (68.), Szalai (82.)
Sárga lap: Balogh (30.) illetve Bartha (7.), Tí­már (15.), Csepregi (44.)

A mérkőzés elején igazán nagy helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki. A 14.percben aztán Tí­már révén vezetést szereztünk. A hazaiak ezt követően nagy erőket mozgósí­tottak az egyenlí­tés érdekében. Több helyzetük is adódott a kapunk előtt, a 33. percben pedig értékesí­tették is ezek egyikét. Az első félidőben több gól nem esett, í­gy 1-1-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok. A helyzetek alapján az eredménnyel nem lehettünk elégedetlenek.

A folytatásban bár próbálkozásaink voltak, nem tudtuk átvenni a játék irányí­tását, a hazaiak ellenben újabb gólt szereztek. Gellei Imre viszont remekül cserélt. A beállók új szí­nt, új lendületet hoztak csapatunk játékába, mindez pedig Jovánczai révén gólt eredményezett. Az utolsó huszonöt percben már egyértelműen a mieink irányí­tották a játékot, a nagy akarat, a lelkes játék pedig meghozta az eredményét: a 82. percben Szalai megszerezte első élvonalbeli gólját, ami mint később kiderült, csapatunknak három pontot jelentett. Akarásból az egész csapat dí­cséretet érdemelt, de külön érdemes kiemelni Lipcsei Péter játékát, aki mindhárom gólunkban “benne” volt.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Gólgazdag és igen fordulatos mérkőzést játszott egymással a két csapat. Érdekes, hogy milyen apró dolgokon múlik a siker vagy a sikertelenség, gondolok itt arra, hogy mindhárom gólunkat olyan játékos szerezte, akiknek a pályára lépése előzetesen nem volt biztosra vehető. Az első találatunkat jegyző Tí­már Krisztián ugyan a kezdőtizenegyben kapott helyet, ám egy nappal a mérkőzést megelőzően még úgy tűnt, a kispadon kezd majd. Végülis azonban bebizonyosodott, hogy jó döntés volt ebben az összeállí­tásban pályára küldeni a csapatot, hiszen az előzetesen gyakorolt rendszerben meglehet, a pontszerzés sem sikerült volna. Gratulálok ellenfelünknek is, hiszen a Tatabánya olyan játékot vállalt fel a mai találkozón is, amelyet itt Magyarországon csak nagyon kevés csapat mer. Örülök, hogy csapatom bebizonyí­totta, hogy tud küzdeni. Ezt a győzelmet az akarat hozta meg számunkra. Szeretnék továbbá köszönetet mondani a szurkolóinknak, egyrészt, mert elkí­sértek bennünket Tatabányára, másrészt hogy kitartottak a csapat mellett akkor is, amikor úgy tűnt, akár hazai győzelem is születhet. Szurkolóink biztatásukkal átlendí­tették a csapatot a holtponton.

Sisa Tibor: – Tudjuk, hogy a futballt, egy mérkőzést nem lehet hiba nélkül játszani, ezeket pedig a mai találkozón könyörtelenül kihasználta a Ferencváros.

Jovánczai Zoltán: – Jobboldali középpályásként küldött pályára a Mester, és azt kérte, vegyem ki a részemet a védekezésből, emellett pedig igyekezzek segí­teni a támadásokat is. Bevallom, a középpályán nem éreztem magamat igazán jól, ezért is örültem Szalai Tamás pályára lépésének, hiszen í­gy felmehettem a támadó sorba, ahol már magabiztosabbnak éreztem a játékomat. Szerettem volna többször bevenni az ellenfelek hálóját, azonban még hátra van idén egy bajnokink, illetve bí­zom benne, hogy tavasszal többször sikerül majd góllal segí­tenem a csapatot. Ha a szezon végén legalább tí­z gól áll majd a nevem mellett, akkor leszek csak elégedett magammal. Úgy tűnik, a csapat most végre tényleg kilábal a hullámvölgyből. Gellei Imre irányí­tásával még nem kapott ki a csapat, és bí­zunk benne, hogy ez a Sopron elleni összecsapást követően is elmondható lesz.

Szalai Tamás: – Érdekes, hogy először úgy tűnt, nem a középpályásként, hanem álltok be. Bognár Zsolt ugyanis jelezte a szakmai stáb felé, hogy nem érzi jól magát, a kispadról pedig intettek, hogy készüljek, én váltom őt a jobbhátvád posztján. Zsolt végül jobban lett, í­gy tudta folytatni a játékot.

A folytatás ismert, végül mégis beálltál. Utólag elmondható, hogy í­gy jobban jártunk, mintha védőként játszol.
– Igen, középpályásként jobban kivehettem a részemet a támadásokból, illetve gólt is sikerült szereznem.

Ez volt az első élvonalbeli gólod, megünnepelted?
– Nem, az ünneplés még várat magára. Számos gratulációt kaptam, amik nagyon estek, most azonban inkább már a Sopron elleni találkozóra koncentrálok. Remélem, azt követően még inkább lesz okom az ünneplésre.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20051205-0102-20051204

Egy hozzászólás a(z) 11111010101ejegyzéshez

 • 95
  A MÉRKŐZÉS KÉPEI A FENT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓ MENÜPONT ALATT ÉRHETŐEK EL!
  94
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk 3-2-es győzelmének köszönhetően elhozta a három pontot Tatabányáról.
  93
  Kouamaha lépett ki és lőtt kapura 15 méterről, a labdát azonban Szűcs biztosan fogta.
  92
  Egy hazai szöglet után Szűcsöt meglökték, ezt követően pedig kisebb tumultus alakult ki a kapunk előtt, a kedélyek azonban hamar lecsillapodtak.
  91
  Deme helyett Megyesi kap lehetőséget a tatabányaiaknál
  87
  Az utolsó öt percben is nyomás alatt tartjuk a hazaiakat, sorra alakí­tjuk ki a helyzeteket. Most éppen Rósa lőhetett ballal, a labda azonban a kapufa mellett hagyta el a pályát.
  84
  Lipcsei szöglete után Tí­már négy méterről fejelt a kapufa mellé. Nagy helyzet volt.
  83
  Formás kontratámadás végén Jovánczai lövését ütötte szögletre Turi.
  82
  Laczkó kapott görcsöt, és elsőként a tőle néhány méterre álló játékvezető, Solymosi rohant oda segí­teni. Utóbb természetesen a ferencvárosi orvosok és masszőrök is engedélyt kaptak, hogy beszaladjanak a pályára. Mindenesetre sportszerű gesztus volt a játékvezető részéről.
  82
  Vezetünk!!! Tőzsér rúgták fel a tizenhatos sarkánál, amiért a játékvezető szabadrúgást í­télt. Lipcsei állt a labda mögé, és lőtt kapura. A labda kipattant Turi melléről, Szalaipedig hat méterről kapásból védhetetlenül a kapu lőtt.
  Fiatal játékosunk először volt eredményes az élvonalban.
  Gellei Imre cseréi eddig remek húzásnak bizonyulnak, hiszen két gólunkat is csereként beállt játékos szerezte.
  81
  Hajdú helyett Forgó folytatja a játékot a hazaiaknál.
  78
  Csepregi helyett Szalai lép pályára.
  72
  Egy lepattanó labdát Lipcsei 30 méterről kapura lőtt, a labda azonban kevéssel elkerülte a kaput. Szép lövés volt.
  68
  Egyenlí­tettünk! Lipcsei ugratta ki Jovánczait, aki 14 méterről laposan a hosszú alsó sarokba lőtt. Ezzel 2-2.
  67
  Tőzsér beadása után Budovinszky került helyzetbe, védőnk azonban 8 méterről a kapu fölé lőtt.
  67
  Másodszorra cseréltünk: Bartha helyén Bajevski kap lehetőséget.
  64
  Ismét lesgyanús helyzetből lépett ki Márkus. A támadó egyedül vezethette kapura a labdát, Szűcs azonban remek ütemben mozdult ki, és elakadt benne a labda.
  61
  Erősen lesgyanús helyzetből esett gól után vezetnek a hazaiak. Kouamaha kapott jó labdát, a kapunk előtt Márkushoz továbbí­tott, aki a hálónkba lőtt. Játékosaink lest reklamáltak -- talán nem is ok nélkül…
  60
  Csere a hazaiaknál: Rizvanolli helyett Kouamaha a pályán.
  57
  Tóth átadása után Hajdúhoz került a labda, aki a baloldalról ballal a jobb sarok mellé lőtt.
  47
  Deme 15 méterről leadott, jobb alsó sarokba tartó lövését védte hatalmas bravúrral Szűcs Lajos.
  45
  Elkezdődött a második félidő. Csapatunk összeállí­tásában egy helyen történt változás: Fitos helyett Jovánczai lépett pályára. Középpályás helyett tehát támadó a pályán, a csere üzenete egyértelmű: nem érjük be egy ponttal!
  44
  Csepregi kapott sárga lapot a félpályánál elkövetett szabálytalanságért.
  40
  Kontra támadás végén Lipcsei két szép csel után a védők közül kilépő Tőzsérhez passzolt. Középpályásunk a 8 méterről, a kapuval szemből lőtt, ám Turinak nem kellett játékba avatkoznia.
  39
  Tóth a jobboldalról 20 méterről leadott lövéssel veszélyeztetett. A labda kevéssel bár, da jobb alsó sarok mellett suhant el.
  35
  A középkezdés után felí­veltük a labdát, ami a védőkről lepattant és Rósa elé került. Játékosunk 16 méterről kapásból lőtt, a lefele eső labda veszélyesnek tűnt, végül kevéssel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  33
  Sajnos egyenlí­tettek a hazaiak. Egy jobboldali pontrúgás után Deme elé került a labda, aki 9 méterről, a kapuval szemből a jobb alsó sarokba helyezett.
  Ahogy az várható volt, rendkí­vül módon érződik védelmünkön két kulcsjátékosaunk, Balog Zoltán és Sorin Botis hiánya.
  30
  A hazaiak középpályása, Balogh kapott sárga lapott Csepregi felrúgásáért.
  25
  Budovinszky 30 méterről elvégzett szabadrúgását védte Turi.
  18
  Rizvanolli két jó csel után lőtt, hat méterről leadott lövése azonban elkerülte a kapunkat.
  16
  Márkus egyenlí­thetett volna. A tatabányai csatár szép cselekkel kilépett a védőink közül és 14 méterről kevéssel a jobb alsó sarok mellé lőtt.
  15
  Túlzott gólöröm miatt sárga lapott kapott Tí­már. Védőnk az ünnaplés közben levette a mezét.
  14
  Vezetünk!!! A szöglet után Tí­márhoz került a labda, aki igen érdekes mozdulattal a hazaiak hálójába jutatta. Ezzel1-0-ra vezetünk.
  13
  Egy beadást követően úgy tűnt, egy tatabányai játékos kezéről pattant le a labda, ám Solymosi játékvezető sí­pja néma maradt. A mieink a kérdéses eset ellenére nem álltak le a támadással, Lipcsei játszott Rósához, aki középre adott, ám a védők az utolsó pillnatban szögletre mentettek.
  11
  Tőzsér 20 méterről leadott lövése akadt el a védőkben. A lepattanó labdára Rósa csaphatott volna le, játékosunk azonban két védő között “rejtélyes módon” eltűnt. A mieink tizenegyest reklamáltak, a kaputól mindegy 6 méterre történt esetnél azonban a játékvezető nem vélt szabálytalanságot felfedezni.
  7
  Bartha a félpályánál történt becsúszása “ért” sárga lapot.
  4
  Szépen megtöltötték a stadiont a szurkolók. Rengeteg a fradista, de a hazaiaknak is sokan szurkolnak.
  1
  A mérkőzés elkezdődött.
  .
  Ellenfelünk a tabella 10.helyén áll, mí­g jelenleg 15.-ek vagyunk, győzelem esetén azonban a 11.helyről várhatnánk az őszi zárófordulót.
  .
  Csapatunkból többen is hiányoznak: Sorin Botis valamint Szálkai Zsolt egyaránt sérüléssel bajlódik, Takács Ákos és Grósz Róbert műtét után lábadoznak, mí­g Nógrádi Árpád betegség miatt nem lehet ott Tatabányán.
  .
  Csereként lehetőséget kaphat Kemenes Szabolcs, Aleksandar Bajevski, Csurka Zoltán, Erős Gábor, Jovánczai Zoltán, Szalai Tamás valamint a tartalék csapatunk házi góllövőlistáját vezető Horváth Dávid.

  .
  Együttesünk az alábbi összeállí­tásban kezdi a találkozót:
  Szűcs-Bognár, Budovinszky, Tí­már, Laczkó Zs.-Fitos, Lipcsei, Csepregi, Tőzsér-Rósa D., Bartha
  .
  Tartalékcsapatunk már szombaton lejátszotta a Tatabánya elleni mérkőzését -- méghozzá sikerrel. Reméljük, elsőcsapatunknak is sikerül megszereznie a három pontot.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk 14.fordulóbeli, Csőszer-FC Tatabánya elleni mérkőzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ