2006.I.21. Ferencváros – BKV Előre: 2-0 (edzőmérkőzés)

w_ftc-bkvAlaposan megizzadtak, de azért rúgtak két gólt

Igaza van Gellei Imrének: Erős Gábor sokkal jobb futballista annál, mint hogy a Ferencváros kispadját koptassa. A középpályást a nyáron szerződtették a zöld-fehérek Pécsről, s bizony az ősszel nem ment neki a játék. Ám úgy tűnik, szép tavasz vár a játékosra, ezt bizonyí­tja, hogy a Ferencváros mindkét előkészületi mérkőzésén jól játszott, s a zöld-fehérek közül egyedüliként mindkét meccsen gólt szerzett  szombaton az NB II-ben szereplő BKV-nak kettőt is rúgott.


Ferencváros – BKV Előre: 2-0 (0-0)
Budafok, Promontor u., 300 néző, vezette: Bartha

Ferencváros:

I. félidő: Kemenes – Balog Z., Tí­már, Botis, Leandro – Takács Á., Jovánczai, Lipcsei, Tőzsér – Horváth D., Bajevski
II. félidő: Kemenes – Bognár Zs. (Balog Z.), Szálkai, Botis, Grósz – Fitos, Csepregi, Brettschneider, Erős G. – Bartha, Zsivoczky vagy Bölcsföldi

BKV Előre: Stefán – Varga A., Kasza, Sidó, Nemecsek (Molnár A.) – Kovács A. – Vass (Tőkés), Galántai (Nagy K.), Sándor I. (Sylla), Mohácsik (Hajdú) – Matondo

Gól: Erős G. (67., 85.)

Pedig egyáltalán nem volt könnyű ellenfél a másodosztályban szereplő együttes. Krecska János csapata szervezett, fegyelmezett futballal rukkolt ki, s csak a második félidőben érvényesült a Fradi nagyobb tudása, s persze Erős Gábor játékintelligenciája.

“Ugyanúgy készülök, mint az ősszel – mondta a mérkőzés után Erős Gábor. – Teljes erőbedobással hajtok minden edzésen, az akarattal, az elszántsággal nincs baj. Sokkal inkább a szerencse hagyott el az ősszel, mert bajnoki mérkőzéseken is voltak helyzeteim, ám akkor, ha centikkel is, de eltévesztettem a kaput. Most úgy tűnik, mellém szegődött a szerencse. Nem vitás, a Soroksár és most a BKV elleni meccsen is jólesett a szurkolók biztatása, kérték, ne adjam fel, folytassam a harcot a csapatba kerülésért.”

Erős Gábort éppen a szombatihoz hasonló “villanások” miatt szerződtették Pécsről az Üllői útra, s mint azt Tepszics Ignác sportigazgatótól megtudtuk, nem akarják mindenáron eladni vagy kölcsönadni. A sportigazgató úgy véli, talán jót tett Erős Gábornak a bejelentés, mely szerint, ha talál csapatot, átigazolhat. Ha í­gy folytatja, akkor szó sem lehet klubcseréről. Távozik ugyanakkor az Üllői útról Nógrádi Árpád, a csatárért bejelentkezett a BKV Előre, a Paks és a Budapest Honvéd is.

Egyelőre bizonytalan a Fradi jövő heti programja, a tervek szerint szerdán Cipruson játszana a Zavadszky Gábor emlékére rendezendő négycsapatos tornán, ám gondok vannak az utazás szervezésével. Annyi biztos, a vendéglátó ciprusi Apollon Limassol állja a Ferencváros kinttartózkodásának költségeit.

A meccs helyzete: A második félidő elején Galántai Dávid remek passza után Matondo Frank szenzációs mozdulattal emelte át a kapujából kivetődő Kemenes Szabolcs felett a labdát, s aztán… Az üres kaputól öt méterre melléfejelt.

A meccs gólja: Erős Gábor, a Fradi nagy kedvvel futballozó középpályása a balösszekötő helyéről jobb belsővel látványosan csavarta a labdát a BKV Előre kapujának bal felső sarkába.

A meccs legjobbja: Erős Gábor csupán a második félidőben lépett pályára, ám minden megmozdulásán látszott, élvezi a játékot, és nagy elszántsággal futballozott. Góljai élményszámba mentek.

NS-értékelés: Az első félidőben Lipcsei Péter, a másodikban Erős Gábor vitte a hátán a csapatot – jól és eredményesen focizott az FTC.

NS-20060122-03-20060121

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.I.21. Ferencváros – BKV Előre: 2-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

  • ftc.hu: Felkészülési mérkőzésen Erős Gábor duplájával csapatunk 2-0-ás győzelmet aratott a BKV Előre ellen.

    Ferencváros – BKV Előre: 2-0 (0-0)
    Budafok

    Ferencváros:

    I. félidő: Kemenes – Balog Z., Tí­már, Botis, Leandro – Takács, Lipcsei, Tőzsér – Jovánczai, Horváth, Bajevski
    II. félidő: Kemenes – Szálkai, Bognár, Botis, Grósz – Fitos, Brettschneider, Csepregi, Erős, Bölcsföldi – Bartha

    Gól: Erős (67., 85.)

    Az első félidő helyzeteket igen, gólt azonban nem hozott, í­gy 0-0-ás állásnál fordultak a csapatok.

    A folytatásban az első húsz perc még nem hozott gólt, a félidő közepén azonban Erős Gábor révén vezetést szereztek a mieink, majd a hajrában középpályásunk megszerezte csapatunk (egyben önmaga) második gólját, í­gy a vége 2-0-ás ferencvárosi siker lett.

  • 90
    Kétgólos ferencvárosi sikerrel zárult idei második edzőmeccsünk.
    85
    Erős megszerezte második találatát is (2-0).
    67
    Erős Gábor szerzett vezetést (1-0).
    46
    A második játékrészben í­gy álltunk fel: Kemenes-Szálkai, Bognár, Botis, Grósz-Fitos, Brettschneider, Csepregi, Erős, Bölcsföldi-Bartha.
    45
    Gól nélkül zárult az első játékrész.
    1
    A Kemenes-Balog, Tí­már, Botis, Leandro-Takács, Lipcsei, Tőzsér-Jovánczai, Horváth, Bajevski összetételű csapattal kezdtük meg idei második edzőmeccsünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ