2006.III.25. Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0

Tí­z emberrel szerzett pontot az FTC

A tavaszi szezonban veretlen Ferencváros az eddig nyeretlen Kaposvárhoz látogatott. A zöld-fehérek az 48. perctől emberhátrányban játszottak Bojan Lazics kiállí­tása miatt, ám í­gy is sikerült egy gólnélküli döntetlent elérniük.

Nyilatkozatok:

Kriston Attila: – Háromesélyes meccs lesz. Nekünk mindenképpen a legjobb formánkat kell hoznunk, ha nyerni akarunk. A Ferencvárosnak viszont szintén nagyon kell igyekezni, éppen azért, mert ellenük jobban felszí­vja magát a csapatunk – ahogy általában minden más gárda is. A Kaposvárnak erénye, hogy minél erősebb az ellenfél, annál jobban megy a játék: idén már a Debrecen és a Fehérvár ellen is jól játszottunk, az már más kérdés, hogy nem tudtunk nyerni.

A mérkőzés:

Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0
Kaposvár, 5.500 néző, vezette: Saskőy Szabolcs (Székely, Heibl)

Kaposvár: Balajcza – Zahorecz, Petrók, Kovácsevics, Pintér A. (Kardos 86.) – Andruskó, Máté P., Vasiljevic (Szakály P. 69.) – Alves, Oláh, Zsolnai
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tí­már, Botis, Leandro – Lazic, Lipcsei – Szalai (Bognár 29.), Tőzsér, Laczkó – Jovánczai (Bajevski 84.)
vezetőedző: Gellei Imre

Sárga lap: Pintér A. (62.), Zsolnai (66.), Kovácsevics (72.) illetve Tőzsér (24.), Botis (56.)
Kiállí­tva: Lazic (48.)

A Kaposvár nemhogy a tizenegy, de a tí­z emberrel játszó Ferencvárosnak sem tudott gólt lőni, í­gy hazai pályán kénytelen volt beérni az újabb döntetlennel.

Egy órával a kezdés előtt a két edző barátságosan beszélgetett egymással az öltözőfolyosón. Gellei Imre akkor kapta meg a Kaposvár összeállí­tását, és amint végigfutott a neveken, egy pillanatra felszaladt a szemöldöke. „Ti aztán bátrak vagytok, támadó támadó hátán” – mondta Prukner Lászlónak, aki erre csak mosolygott. Valóban, a házigazda három csatárt vetett harcba, ami azt jelezte, hogy számí­tásai szerint zömmel a Fradi kapuja előtt zajlik majd a játék.

És ez eleinte í­gy is volt. Idő kellett a ferencvárosi védelemnek, hogy alkalmazkodjon a három csatárhoz, de a vendégcsapat átvészelte gól nélkül ezt az időszakot. A Kaposvár azonnal visszatámadott, amikor az ellenfél elveszí­tette a labdát, ezért az első negyedórában a Fradi nem is tudott kibontakozni, alkalma sem volt a hazai kapu közelébe kerülni. Ezt követően azonban magukra találtak a vendégek, és az addig villogó kaposvári támadók mintha eltűntek volna a pályáról, és a Ferencváros többször került közel a gólszerzéshez. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy egy csapat játékának a veszélyességét nem feltétlenül a csatárok száma határozza meg, hiszen azzal, hogy az egyetlen vérbeli támadó, Jovánczai Zoltán mellé jó ütemben lépett fel Szalai Tamás és Laczkó Zsolt, középen pedig Lipcsei Péter olykor szabadon irányí­thatott, a fővárosi együttes már több helyzetet dolgozott ki, mint a másik oldalon ritkán próbálkozó Rákóczi.

20060325-kaposvar-kemenesKüzdelmes, jó iramú volt a mérkőzés, de a rengeteg technikai hiba és eladott labda sokat ártott a szí­nvonalnak. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a 29. percben egy fejes után Szalai Tamás vérbe borult arccal terült el a gyepen. A szünetben dr. Gyarmati Jenő, a Ferencváros orvosa elmondta, egy stopli szakí­totta fel hosszan a bőrt a játékos arcán, és ezt a mérkőzés után össze kell varrni. A fordulás után ismét élénken kezdett a Kaposvár, amely hamar ajándékot kapott ellenfelétől, ugyanis Bojan Lazics kiállí­tása után emberelőnybe került. Magától értetődött, hogy ezt követően a házigazda mezőnyfölényben futballozott, az viszont meglepő volt, hogy csupán a Ferencváros gyors ellentámadásai hordoztak magukban veszélyt, a vendégek kapujában Kemenes Szabolcsnak legfeljebb néhány kóbor beí­velést kellett hatástalaní­tania. A Rákóczi nemigen tudott mit kezdeni ellenfele zárt védekezésével, és í­gy a játékosai hiába keresték vitathatatlanul nagy lelkesedéssel a lehetőségeket, még csak kisebb izgalmat sem tudtak okozni a Fradi hí­veinek. Ráadásul az emberelőny ellenére sem érezhették magukat biztonságban, mert a Ferencváros nem mondott le a három pont megszerzéséről, és ha ritkán is, de amint tehette, megpróbálta meglepni a házigazdákat.

Elszántságát bizonyí­totta az is, hogy Gellei Imre a hajrában nem a védelmet, hanem a támadósort erősí­tette meg, illetve frissí­tette fel Alekszandar Bajevszki pályára küldésével. Természetesen a Kaposvár is lankadatlanul próbálkozott a győztes gól megszerzésével, ám végül egyik csapat erőfeszí­téseit sem kí­sérte siker. Ha a helyzetek számát nézzük, és azt, hogy melyik együttes előtt nyí­lt több és nagyobb gólszerzési lehetőség, akkor a Ferencváros közelebb járt a sikerhez, de végül is a döntetlen sem mondható igazságtalan eredménynek.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Rendkí­vül álmosan kezdtük a találkozót, az első tí­z percben inkább a mi kapunk előtt zajlottak az események, a Rákóczi szabadrúgásból többször is veszélyeztetett – mondta vezetőedzőnk. – Ezt követően egy egészen jó iramú mérkőzés alakult ki, amelyen mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek, gólt azonban egyik csapatnak sem sikerült szereznie. A második játékrészben tí­z főre fogyatkozott a csapat, í­gy csak a minimális célkitűzésünket, egy pontot tudtunk elhozni Kaposvárról, bár emberhátrányban is voltak igen kecsegtető helyzeteink.

Idő előtt kényszerült lehagyni a pályát csapatunk legutóbbi, Kaposvár elleni mérkőzésén Bojan Lazic. Középpályásunk a találkozó 51. percében Vasziljeviccsel küzdött a labdáért, a kaposváriak játékosa hanyatt esett. Egészen egyértelműnek tűnt, hogy a hazai futballista nem Lazic miatt került a földre, játékosunkat Saskőy bí­ró mégis kiállí­totta.

– Felfoghatatlan számomra, hogy egy ilyen eset után pirosat kaptam.

Mi történt pontosan?
– A könyököm centiméterekre volt a kaposvári játékos fejétől, aki eljátszotta, hogy belekönyököltem az arcába. Az eset után nem tudtam, hogy sí­rjak vagy nevessek, mert még nem tapasztaltam, pályafutásom során, hogy a játékvezető piros lapot ad a semmiért. Azzal én is egyetértek, hogy a durva alattomos játékot ki kell irtani a labdarúgásból, na de ez semmi nem volt. Soha nem könyökölném le az ellenfelemet szándékosan, kemény vagyok, de nem alattomos.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.III.25. Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: A találkozó nagy részét emberhátrányban futballozva is pontot szerzett csapatunk Kaposváron. Saskőy játékvezető az 50. percben jogtalanul állí­totta ki Lazicot, ám ezt követően két í­zben is csak centik hiányoztak ahhoz, hogy megszerezzük a győztes gólt.

    Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 0-0
    Kaposvár, 5.000 néző, vezette: Saskőy (Heibl, Székely)

    Kaposvár: Balajcza – Kovácsevics, Máté, Petrók, Pintér (Kardos 87.) – Vasiljevic (Szakály 68.), Andruskó, Zahorecz – Oláh, Zsolnai, Alves

    Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tí­már, Botis, Leandro – Szalai (Bognár 32.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Tőzsér – Jovánczai (Bajevski 84.)

    Sárga lap: Pintér (62.), Zsolnai (66.) illetve Tőzsér (24.), Botis (56.)
    Kiállí­tva: Lazic (50.)

    A találkozót meglehetősen álmosan kezdtük. A hazaiak az első 10 percben fölényben futballoztak, szerencsére helyzeteik kimaradtak. Ezt követően magunkra találtunk, és a folytatásban gyakorlatilag már az történt a pályán, amit mi akartunk. A 17. percben Szalai (akit nem sokkal később fejen rúgtak, ezért le kellett cserélni) helyzete után kishí­ján vezetést szereztünk, de Jovánczai csúsztatásánál sem sok hiányzott. A féldiő vége felé jöttek a helyzetek, sajnos azonban Laczkó, Lazic, Jovánczai és Leo leheteősége is kimaradt.

    A fordulás után a tavaszi szezon során újabb súlyos játékvezető tévedés súlytotta csapatunkat: Lazic jogtalanul kapott piros lapot az 50. percben. A hazaiak ezután sem tudtak igazán mit kezdeni remek védekezésünkkel, sőt, két í­zben csupán centik hiányoztak a győztes gólunkhoz. A 69. percben Laczkó alig csúsztatott a kapu mellé, négy perccel később pedig Lipcsei lövése pattant ki a kapufáról. Sajnos a szerencse nem volt velünk, í­gy nem sikerült a bravúros győzelem – a pontszerzés emberhátrányban viszont igen, í­gy az örökrangadót úgy várhatjuk, hogy akkor már több mint 150 napja lesz veretlen együttesünk.

  • 90
    Vége a mérkőzésnek.
    88
    A kilépő Bajevskit elütötték, lap nem járt érte.
    87
    Pintér helyet Kardos folytatja.
    85
    A Kaposvár szabálytalan gólt szerzett.
    84
    Bajevski állt be Jovánczai helyett.
    81
    Alves visszafejelt labdáját Zsolnai szintén fejjel továbbí­totta a kapus felé, Kemenes védett.
    73
    Lipcsei csapott le egy labdára, 17 méteres lövése a kapufáról pattant ki.
    72
    Kovácsevics is sárgát kapott.
    71
    Laczkó ugratta ki Jovánczait, akinek 15 méteres lapos lövését védte a hazai kapus.
    69
    Egy szöglet után Laczkó ötméteres csúsztatásánál centik hiányoztak a gólhoz.
    68
    Vasiljevic helyett Szakály állt be.
    66
    Van már hazai lap is: Zsolnai reklamálásért kapott sárgát.
    63
    Szalai után Lipcseit is fejenrúgták. A hazaiak még mindig lap nélkül.
    58
    Ötödször kapott a meccs folyamán a 16-os előterében szabadrúgást a hazai csapat, szerencsére a Kaposvár most sem élt ezzel.
    56
    Botis lerántotta Zsolnait, ezért sárgát kapott. A hazai szabadrúgás kimaradt.
    50
    Újabb súlyos játékvezetői tévedés ellenünk a tavasz folyamán: Lazic csapott össze Oláhhal, aki egy teljesen áratlmatlan szituációban összecsuklott. Saskőy először a sárgát vette elő, aztán valamiért meggondolta magát, és kiállí­totta a légióst.
    48
    A kilépő Zsolnai emelésébe belekapott Kemenes, a kapu felé tartó labdát Tí­már tisztázta a gólvonal elől 2 méterrel.
    46
    Elkezdődött a második játékrész.
    45
    Saskőy a kétperces hosszabbí­tás lejárta után lefújta az első játékrészt.
    45
    Jovánczai a 16-oson belül estében Leo elé passzolt, aki 12 méterről ballal fél méterrel lőtt a léc fölé.
    41
    Saskőynél továbbra sem szabálytalanság az ellenünk elkövetett lerántás.
    40
    Jovánczai szépen tört befelé, 13 méterről lőtt is ballal, Balajcza védte a lapos, bal alsó sarokba tartó kí­sérletet.
    38
    Laczkó két jó csel után Lazichoz passzolt, aki 18-ról lőhetett, sajnos kissé elsiette a lövést.
    36
    Lipcsei tálalt a felfutó Laczkó elé, aki remek szögből lőhetett, 12 méteres próbálkozása sajnos a léc felett hagyta el a játékteret.
    32
    Szalait le kell cserélni, Bognár Zsolt állt be helyette.
    29
    Szalai arca tiszta vér, a szeme alatt valószí­nűleg egy rúgás miatt keletkezett nyí­lt seb.
    27
    Egy szölet után kipattanó labdát Kovácsevics lőtte el vagy 30 méterről, labdája azonban elkerülte kapunkat.
    24
    Saskőy két hasonló szituációt nem ugyanúgy í­télt meg. Ellenünk lefújta azt, amit nekünk nem. Tőzsér emiatt reklamált, ezért sárgát kapott.
    23
    Balog beadását a rövid sarkon álló Jovánczai csúsztatta meg, ám a labda elakadt a kivetődő Balajczában. Nagy helyzet volt.
    17
    Tőzsér második mesteri kiugratását Szalai egy picit hosszan vette át, de még í­gy is lövőhelyzetbe került, hétméteres próbálkozását azonban Balajcza bravúrral védte.
    15
    Laczkó 20 méteres lövését védte a jobb alsó sarok elől Balajcza. Mostanság mi irányí­tjuk a játékot.
    14
    Tőzsér ugratta ki remekül Jovánczait, aki egy “visszacsellel” elfektette volna védőjét, ám annak sarkáról úgy pattant a labda, hogy a korábban a lövőcselre elmozduló Balajcza felszedte azt.
    10
    Nagyon támadólag lépett fel a Rákóczi: ezúttal Vasziljevics 23 méteres kemény lövését védte Kemenes.
    5
    Veszélyesebben kezdett a Kaposvár. Alves tört be a 16-oson belülre, feldobta magát, műesése nem ért sárga lapot.
    3
    Egy hosszú indí­tás után Kemenes fejjel tisztázott a 16-oson kí­vül, a labda Oláh elé pattant, aki 25 méterről kevéssel emelt a kapu fölé.
    1
    Mi kezdtük a meccset.
    .
    A csapatok most vonulnak ki a játéktérre, a mieink ezúttal is tiszta zöldben játszanak majd.
    .
    A csapatok már befejezték a melegí­tést, hamarosan kezdődhet harmadik idegenbeli meccsünk tavasszal.
    .
    A Rákóczi viszont utoljára december 10-én tudott nyerni.

    .
    Együttesünk már 143 napja veretlen, ma eldől, tovább tart-e a sorozat?!

    .
    Gellei Imre az alábhi kezdőcsapatot küldi ma pályára:
    Kemenes -- Balog, Tí­már, Botis, Leo -- Szalai, Lipcsei, Lazic, Laczkó -- Tőzsér -- Jovánczai.
    A kispadon Szabó, Szálkai, Bognár, Erős, Horváth D., Bajevski és Bartha áll bevetésre készen.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik együttesünk kaposvári vendégjátéka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ