2006.IV.2. Ferencváros – MTK: 1-0

Büntető döntött az örökrangadón

A Ferencváros nyerte a százkilencvenötödik örökrangadót, a csapatkapitány, Lipcsei Péter tizenegyesből szerzett góljával az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 21. fordulójának zárómeccsén. Az MTK a vereség ellenére maradt a tabella harmadik helyén.


Ferencváros – MTK: 1-0 (0-0)
Üllői út, 4.800 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Szalai)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tí­már, Botis, Balog Z. – Laczkó, Lipcsei, Tőzsér (Csepregi 72.), Leandro – Bajevski (Szalai 46.),  Jovánczai (Bartha 88.)
vezetőedző: Gellei Imre

MTK: Végh – Horváth L., Rodenbücher, Sütő, Pollák – Bori (Németh K. 70.), Zabos, Zsidai (Pál 55.), Kanta J. (Urbán 86.) – Czvitkovics, Hrepka
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Lipcsei (82. – 11-esből)
Sárga lap: Bognár (38.), Botis (69.) illetve Kanta J. (56.), Horváth L. (90+3.)

20060402-mtk-zavadszkyA találkozó előtt a csapatok Zavadszky Gábor valamint az egy hete elhunyt Nagy Béla emléke előtt tisztelegtek.

Óvatosan kezdtek a felek, és az első negyedórában igazi lehetőség egyik csapat előtt sem adódott.

A tizenhetedik percben Jovánczai egy beadás után remekül előzte meg a védőket, de elvétette a helyzetet.

Pár perccel később a vendégek is megmutatták, hogy képesek ők is veszélyt okozni a kapu előtt. Egy nagyszerű összjáték végén Czvitkovics remekül vette észre a védők közül kilépő Kanta Józsefet, aki azonban lövés helyett kivárt, í­gy a védők beérték a sérülés után visszatérő játékost.

Az első játékrészben több igazán emlí­tésre méltó esemény nem is történt.

A második félidőben negyedórát kellett várni az első helyzetre, amikor egy szöglet után Botis fejelhetett az ötösről, de a labda végül a kapu fölé pattant.

Ezután újabb negyedóra telt el a következő emlí­tésre méltó lehetőségig, ekkor azonban az MTK veszélyeztetett. Előbb Pál lapos lövése perdült a kapufára, Kemenesről, majd Németh hibázott a kapu torkából.

20060402-mtk-lipcseiMár-már mindenki azt hihette, hogy gólnélküli döntetlennel végződik a mérkőzés, azonban a hajrában Csepregi tört be a tizenhatoson belülre, ahol az addig kitűnően játszó Sütő lábán átesett, amiért Kassai Viktor játékvezető azonnal tizenegyest í­télt.

A büntetőt Lipcsei Péter, a Ferencváros csapatkapitánya magabiztosan lőtte a kapu bal alsó sarkába, és ezzel megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját.

A találat után felélénkült a mérkőzés, és a csereként pályára lépő Bartha is hatalmas helyzetbe került, de a kapu torkából hibázott.

Az MTK a vereségtől függetlenül maradt a bajnoki tabella harmadik helyén, mí­g a Fradi, amely továbbra is veretlen Gellei Imre irányí­tása alatt, a nyolcadik pozí­cióba lépett előre.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (a Ferencváros szakvezetője): – Örülök, hogy a csapat győzelemmel tudott adózni Nagy Béla emléke előtt. Sajnos a várakozásoknak megfelelően nem volt könnyű a meccs, az MTK nagyon jól összerakott gárda. Tudtuk azt is, hogy ezen a meccsen minimálisat sem szabad hibázni, mert ismerve Garami József csapatait, azok könyörtelenül kihasználják az ellenfél hibáit, ezért oda kellett figyelnünk a biztonságra. Nagyon fontos győzelmet arattunk, örülök, hogy ezúttal sikerült megszerezni a három pontot. Ez nagyon fontos, mert még csak most jön a neheze, komoly rangadók várnak a csapatomra. Úgy érzem, a cserék lendí­tettek a csapat játékán, örülök Csepregi remek „beszállásának” is, hiszen a hasonló tí­pusú meccseken az ő erényei jól jöhetnek. Gratulálok Garami Józsefnek az MTK eddigi teljesí­tményéért, és kí­vánom, hogy fiataljaival végig legyen harcban a bajnoki aranyért.

Garami József (az MTK szakmai igazgatója): – Az első 15 percben nem találtuk a játék ritmusát, de aztán feljöttünk, és kiegyenlí­tetté vált a találkozó. Sajnos kombinatí­v játékunkba ezúttal sok hiba csúszott. Volt egy-két helyzetünk, több kulcsember a megszokottnál gyengébben teljesí­tett, ezek összessége vezetett a vereséghez. Gellei Imre szerintem remekül összekapta a Fradit, gratulálok neki és csapatának is a győzelemhez, sok sikert kí­vánok a folytatásban az FTC-nek.

Egykori edzőnk újságí­rói kérdésre a következőket mondta a hajrában megadott büntetőről.

– Őszintén szólva, még nem kérdeztem rá a játékosoknál az esetre, de nincs is jelentősége, hiszen nem ezen ment el a meccs. Nem lett volna szabad Sütőnek í­gy közbelépnie a 16-oson belül, igaz, a fiatal játékos először volt kezdő, í­gy nem volt könnyű dolga az Üllői úton.

Csapatkapitányunk magabiztosan értékesí­tette a Csepregi Richárd buktatásáért megí­télt tizenegyest.

– Tőzsér Dani valamint én voltunk kijelölve büntető elvégzésre. Mivel Dani a tizenegyes megí­télésének pillanatában már nem volt a pályán, én pedig úgy éreztem, vagyok olyan állapotban, hogy értékesí­tsem a lehetőséget, oda álltam a labda mögé.

Végh érezte, hogy balra lövöd, mégsem tudott hárí­tani.
– Előre eldöntöttem, hogy a bal sarokra helyezem a lövést. A mérkőzést megelőző napokban edzéseken többször is gyakoroltuk a büntető lövést, és a baloldal többnyire bejött – nagy örömömre vasárnap is.

Nem volt könnyű mérkőzés, ám mintha nem akartátok volna beérni az egy ponttal?!
– Valamennyien tisztában voltunk vele, hogy három pontot kell szereznünk, ugyanakkor tudtuk azt is, hogy az MTK ellen igen nehéz dolgunk lesz, és alighanem egy gól dönt majd az egyik vagy a másik csapat javára.

Végülis a mi javunkra döntött, ennek köszönhetően pedig a mérkőzés végén rég nem tapasztalt, nagyszerű hangulat uralkodott az Üllői úton. Mennyit éreztetek ebből a pályán?
– Hallottuk a közönséget, és ez rengeteget segí­tett abban, hogy három ponttal zárjuk a találkozót. A következő hetekben a Győr illetve a Honvéd elleni meccseinken úgy kell teljesí­tenünk, hogy az Újpest ellen derbin megteljenek a lelátók.

Csepregi Richárd: – Bő negyedóra volt hátra, amikor a mester becserélt. Nem volt könnyű dolgom, hiszen hosszú, több hónapos kihagyást követően játszhattam tétmérkőzésen. Fontos volt azonban, hogy az első megmozdulásom jól sikerült, s ez megnyugtatott. Remek ütemben kaptam az átadást Jovánczai Zolitól, megpróbáltam betörni két védő között, ám egyikük megállí­tott – szabálytalanul. Teljesen jogos volt a büntető, amit Lipcsei Peti révén sikerült is értékesí­tenünk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.IV.2. Ferencváros – MTK: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Lipcsei Péter büntetőből szerzett góljával csapatunk 1-0-ra nyerte a 195. örökrangadót.

  Ferencváros – MTK: 1-0 (0-0)
  Üllői út, 4.800 néző, vezette: Kassai V. (Erős G., Szalai Z.)

  Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Botis, Tí­már, Leandro – Bognár, Lipcsei, Tőzsér (Csepregi 72.), Laczkó – Jovánczai (Bartha 87.), Bajevski (Szalai 46.)

  MTK: Végh – Horváth L., Sütő, Rodenbücher, Pollák – Bori (Németh K. 69.), Zabos, Zsidai (Pál 54.), Czvitkovics – Kanta J. (Urbán 85.), Hrepka

  Gól: Lipcsei (81. – 11-esből)
  Sárga lap: Bognár (38.), Botis (68.) illetve Kanta (56.), Horváth (92.)

  A találkozó előtt a csapatok Zavadszky Gábor valamint az egy hete elhunyt Nagy Béla emléke előtt tisztelegtek.

  A mieink támadó szellemben kezdték a találkozót. Sorra harcoltuk ki a szögleteket, több helyzetet is kialakí­tottunk a vendégek kapuja előtt, ám értékesí­tenünk egyet sem sikerült. Ahogyan az várható volt, az MTK ezt követően magára talált, és a félidő további részében kiegyenlí­tett játék folyt a pályán.

  A szünetben Gellei Imre Szalai beállí­tásával módosí­tott a csapat szerkezetén, s ez a folytatásban döntőnek bizonyult. Együttesünk a korábbiakhoz képest is támadóbb szellemben folytatta, s bár a vnedégeknek is voltak helyzeteik, a mieink álltak közelebb a gólszerzéshez. A hajrában a csereként pályára lépő Csepregi buktatásáért Kassai játékvezető tizenegyest í­télt: Lipcsei állt a labda mögé, és értékesí­tette magabiztosan a büntetőt, megszereve csapatunknak ezzel a vezetést. A hátralévő idő olyan hangulatban telt, amely már rég uralkodott az Üllői úton. Szurkolóink felállva tapsoltak csapatunknak, amely teljesen megérdemelten nyerte 1-0-ra a 195. örökrangadót.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek. Csapatunk Lipcsei találatával 1-0-ra nyerte a 195.örökrangadót.
  92
  Horváth kapott sárga lapot, miután lerántotta Laczkót.
  91
  Hatalmas ziccer maradt ki. Csepregi passzolt Szalaihoz, aki középre továbbí­tott Barthához, támadónk öt méterről lőtt, a rövid sarokba tartó labdára azonban óriási bravúrral még oda tudott érni Végh. Nagy helyzetet dolgoztak ki fiataljaink.
  90
  Három percnyi hosszabbí­tás következik.
  87
  Bartha bizonyí­that Jovánczai helyén.
  85
  Kanta elhagyja a pályát, Urbán kap bizalmat.
  83
  a vendégek védője, Horváth Levente úgy szerelt, hogy a teljesen kinyújtott lába legalább másfél méter magasan volt. Az eset közvetlenül Kassai előtt történt, a játékvezető azonban mindenki nagy megdöbbenésére nem í­télt szabálytalanságot.
  81
  Vezetünk! Csepregi tört be harcosan a tizenhatoson belülre, ahol a vendégek buktatták, Kassai pedig jogosan a tizenegyespontra mutatott. Lipcsei állt a labda mögé; csapatkapitányunk a balra vetődő Végh mellett lőtt a bal alsó sarokba. Ezzel 1-0- ide!
  79
  Kanta lépett ki és í­velt középre. Érkezett Németh, aki “belepiszkált” a labdába, í­gy az csak centikkel ment a léc fölé. Nagy helyzet volt…
  77
  Szabadrúgást végezhettek el a kék-fehérek: Kanta beadását Tí­már kifejelte.
  75
  Czvitkovics kapott remek labdát, majd 20 méterről kapura lőtte. A pattogós lövést Kemenes úgy ütötte a kapu fölé, hogy a labda még érintette a lécet.
  72
  Csere a mieinknél is: Csepregi érkezik Tőzsér helyére.
  69
  Bori helyén Németh Krisztián kap lehetőséget a vendégeknél.
  68
  Botis kapott sárga lapot a Pállal szemben elkövetett szabálytalanságért.
  67
  Laczkó lépett volna ki az oldalvonal mellett, Kassai azonban “szerelte” őt -- a labda a játékvezetőben akadt el.
  59
  Csapatunk végezhetett el szögletet, Tőzsér beadására Botis ugrott a legmagasabbra, a földre lefejelt labdája azonban a kapu felett hagyta el a játékteret.
  56
  Laczkó lépett volna ki, ám érkezett Kata, és szerelte őt -- szabálytalanul, amiért sárga lapot kapott.
  55
  Egy kipattanó labdával Lipcsei fordult kapura, lövését azonban Végh hárí­totta.
  54
  Garami József is változtat csapata összeállí­tásán: Zsidait Pál András váltja.
  50
  Leandro rövid idő alatt kétszer is labdát szerzett, majd két embert is becsapva indí­totta Jovánczait. Támadónk kapura törhetett volna, ám a sprintelő Rodenbücher keresztezve tisztázni tudott.
  46
  Bajevski helyén Szalai folytatja. Csapatunk az eddigiekhez képest is támadóbb felállásban játszik tovább. A védelmet a Balog-Tí­már-Botis trió alkotja, előttük Bognár-Lipcsei-Tőzsér-Leandro a középpályássor, Szalai, Jovánczai valamint Laczkó alkotják a támadósort.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Érdemes lesz a délutánt is az Üllői úton tölteni. Tartalékcsapatunk 14 órakor mérkőzik meg a kék-fehérekkel, mí­g női futballistáink 16 órai kezdettel lépnek pályára a Sori.hu együttese ellen.
  45
  Vége az első játékrésznek. A csapatok 0-0-ás állásnál mennek pihenőre.
  43
  Ritka sportszerű jelenetet tapsolt meg a közönség: a vendégek kirúgták a labdát, hogy Leandrot ápolni lehessen. Mi jöhettünk bedobással, a partjelző azonban annak szabálytalan elvégzése miatt a vendégeknek adta a labdát. Kanta ahelyett, hogy játékba hozta volna, a mieinknek dobta be. Sportszerű gesztus volt.
  40
  Czvitkovics 25 méterről leadott, a kapu közepébe tartó lövését fogta magabiztosan Kemenes.
  40
  A közönség sokadszorra háborodik fel Kassai játékvezető í­téletein. Bár a mieink ellen is követtek el szabálytalanságot, a bí­ró még egyetlen szabadrúgást sem í­télt csapatunknak.
  38
  Bognár szabálytalankodott a félpályánál Pollákkal, í­gy neki villant a találkozó első sárga lapja.
  35
  Az utóbbi percekben valamivel alábbhagyott a mérkőzés irama, most azonban egy gyors ferencvárosi támadás ismét megélénkí­tette: Jovánczai átadása utűán Bognár lépett ki, majd a hosszú oldalon érkező Laczkóhoz í­velt. A labda kevéssel, de magasnak bizonyult, í­gy Laczkó nem tudta pontosan helyezni, a kapu fölé fejelt.
  28
  Jovánczai szorult ápolásra egy kemény belépőt követően, ám támadónk szerencséáre folytathatja a játékot.
  24
  Hatalmas MTK-helyzet maradt ki. Bori több jó megmozdulása után indí­totta Kantát, aki ahogy átvette a labdát, gólhelyzetbe is került, Botis azonban az utolsó pillanatban, oldalról érkezve bravúrosan szögletre mentett. Fontos szerelés volt!
  21
  Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek: Kanta állt a labda mögé, s csavarta mintegy 20 méterről a bal alsó sarokra, Kemenes azonban védte a lövést.
  19
  Bajevski indult meg a baloldalról középre, 8 méterről pedig célba vette a kaput, a labda azonban a elsuhant a kapufa mellett. Talán szerencsésebb lett volna, ha támadónk középre ad…
  17
  Sorra hagyjuk ki a ziccereket. Lipcsei továbbí­tott Baloghoz, aki egy hosszú átadással indí­totta Jovánczait. A labda a védők mögé érkezett, támadónk rászaladt, megzavarva a vendégek kapusát is, az üres kapu előtt azonban Zoli már nem tudott úgy a labdába érni, hogy az a hálóban kössön ki, és egy visszaérkező védő tisztázott.
  16
  Az legaktí­vabb játékosunk, Leandro húzott el a baloldalon, középre adott Jovánczaihoz, aki megelőzte emberét, majd a védő és Végh kapus között spiccel kapura rúgta a labdát, az azonban az oldalhálót találta el. Szép megmozdulőás volt.
  16
  Tí­már hosszú átadása után Bajevski lépett ki, utolsó emberként Sütőt kellett volna átjátszania, ám az MTK fiatal védője azonban szerelte támadónkat.
  15
  Ismét mi végezhettünk el szögletet: Lipcsei beadását követően a labda több játékos előtt is elpattogott, mí­gnem Tí­már került helyzetbe, 7 méterről, bal lábbal eladott lövése azonban nem volt kellőképpen erős, és elakadt a védőkben.
  10
  Jovánczai egy szép csel után lefordult védőjéről, és a tizenhatoson belülre tört volna, amikor úgy tűnt, visszarántották, Kassai játékvezető sí­pja azonban néma maradt. ígéretes akció volt…
  7
  Lipcsei átadása után Leandro próbálkozott futtából, ám a 22 méterről leadott, a kapu közepébe tartó kemény lövését Végh hárí­totta.
  5
  Zabos labdájával Hrepka lépett volna ki, ám a kapujából kimozduló Kemenes felszedte a labdát a támadó elől.
  3
  Továbbra is mi támadunk inkább, már a második szögletünket végezhettük el, a védők azonban ezúttal is jól helyezkedtek.
  1
  Támadólag kezdtük a mérkőzést, már az első percben szögletet harcoltunk ki, a vendégek védői azonban tisztáztak.
  1
  Elkezdődött a találkozó.
  .
  A mieink zöldben, az MTK a megszokott fehér alapon kék csí­kos mezben lép pályára.
  .
  Az oldalvonal mellett a kispadhoz érkező Garami Józsefet szurkolóink nagy tapssal köszöntötték.
  .
  Az örökrangadó előtt Zavadszky Gáborról is megemlékeznek a csapatok. Az MTK nevében Földvári Gábor, az MTK Batári Kör elnöke, az FTC Baráti Kör részéről pedig Rudas Ferenc nyújt át egymásnak Zavadszky feliratú mezt, ezzel is tisztelegve a mindkét klubbal bajnoki cí­met nyerő középpályás emléke előtt. A Ferencváros és az MTK egyaránt emlékhelyet hoz létre székházában Zava tiszteletére.
  .
  A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődik majd az egy hete elhunyt Nagy Béla emlékének tiszteletére.

  .
  A kispadról beállva Komora, Bartha, Csepregi, Erős, Fitos, Szalai valamint Szálkai kaphat lehetőséget.
  .
  Együttesünk az alábbi összeállí­tásban kezdi a mérkőzést:
  Kemenes-Bognár, Tí­már, Botis, Balog-Lipcsei, Tőzsér, Laczkó, Leandro-Jovánczai, Bajevski
  .
  Nem lehet ott csapatunkban a mai találkozón Bojan Lazic, aki kaposvári piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltástkapott a Fegyelmi Bizottságtól.

  .
  A mai összecsapás játékvezetője Kassai Viktor lesz.

  .
  Azóta 194 mérkőzést ví­vott a két együttes: 77 alkalommal a fradisták, 74-szer pedig a kék-fehér szurkolók örülhettek.
  .
  A két együttes első összecsapására 103 esztendeje, 1903. márciusában került sor, amikoris a Millenáris pályán 3-1-re nyert a Fradi.
  .
  A Ferencváros-MTK Liga bajnoki mérkőzés 14 órakor kezdődik majd. Ezt követően, 16 órakor pedig női csapatunk játszik felkészülési találkozót a Sori.hu gárdája ellen a II-es füves pályán.
  .
  Együttesünk immár 151 napja veretlen, azaz a Gellei Imre vezette szakmai stáb irányí­tásával mindig pontot illetve pontokat szerzett.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! A Borsodi Liga 21.fordulójában csapatunk az MTK-t fogadja az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ