2006.IX.30. Nyí­regyháza-Spartacus – Ferencváros: 0-0

Méltó ellenfele volt a Spartacus a Fradinak

Emberére talált az NB II-ben eddig diadalmenetben lédelő Ferencváros a Nyí­regyháza együttesében, a két veretlen együttes mérkőzésén gól nélküli döntetlen született a Keleti csoport 8. fordulójában. Mind az FTC-nek, mind a Spartacusnak ez volt a második döntetlenje. A Fradi megtartotta vezető helyét a tabellán, de továbbra is csak jobb gólkülönbségével előzi meg Gáldihi György együttesét.


Nyí­regyháza-Spartacus – Ferencváros: 0-0
Nyí­regyháza, 10.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (dr. Vári, Berettyán)

Nyí­regyháza Spartacus: Erdélyi – Vass, Ambrusz, Gongolea, Cornaci – Sipos T., Lippai (Lengyel R. 84.), Minczér, Szilágyi N. (Busa 46.) – Sztipánovics, George (Kanta Sz. 60.)
kispad: Balogh J., Stevica, Miskolczi, Popa
vezetőedző: Gálhidi György

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog Z. – Deme, Lazic, Lipcsei, Laczkó – Bartha, Tököli
kispad: Szabó K., Horváth D., Csurka, Szalai T., Ferencz, Jovánczai, Fitos
vezetőedző: Gellei Imre

Sárga lap: Lazic (27.), Lipcsei (35.), Balog Z. (59.), Bognár (90.)

Nagyon nagy akarással és nagy lendülettel kezdte a találkozót a Nyí­regyháza, látszott a hazai játékosokon, hogy lélekben remekül felkészültek a Ferencváros ellen. A Fradit mintha kissé meg is lepte volna ez a hozzállás, í­gy időbe telt, mire átvette a kezdeményezést a zöld-fehér együttes.

Addig azonban volt két kisebb lehetősége a szabolcsiaknak, előbb George lövése okozott gondot Kemenesnek, majd Sztipánovics maradt le hajszállal Szilágyi beadásáról.

A fővárosiak ezt követően fokozatosan fölénybe kerültek, és lövésekkel, beadásokkal (amelyeknél az előrehúzódó Dragóner fejét keresték), valamint kidolgozott akciókkal próbáltak eredményt elérni. Tököli Attila az első félóra végén kétszer is gólt szerezhetett volna, ám előbb egy kipattanót nem talált el jól, majd fejjel vétette el hat méterről a kaput.

A játékrész hajrájában is a Ferencváros “nyomott”, de igazi ziccerük nem volt a zöld-fehéreknek, inkább pontrúgásokból voltak veszélyesek.

A szünet után nem változott a játék képe, a Fradi többet tett a gólszerzésért, és olybá tűnt, hogy a hazaiak a végére elfáradnak. A fővárosi fölény annyiban meddő volt, hogy az FTC játékában nem igazán volt meg az átütő erő, a tetszetős kombinációk, a kidolgozott gólhelyzetek hiányoztak. Megint csak meg kell ismételnünk, hogy a pontrúgásoktól eltekintve a hazaiak védelmét nehezen tudta zavarba hozni Gellei Imre együttese.

Az utolsó húsz percben varázsütésre feltámadt a Szpari, mintha az erejüket egészen addig a hajrára tartogatták volna a játékosok. A 78. percben Sztipánovics szerezhetett volna gólt, a 83. percben pedig Busa, s ha hajlandó bevetődni, csukafejessel bizonyára bevehette volna Kemenes kapuját.

Az eredmény mindkét együttes számára a második döntetlent jelentette. A Ferencváros ott maradt a Keleti csoport élén, és továbbra is csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Nyí­regyházát.

Nyilatkozatok:

– Megí­télésem szerint végig mi irányí­tottuk a mérkőzést, ellenfelünk leginkább arra törekedett, hogy széttördelje a játékot – mondta Gellei Imre. – Sajnos a feltételek nem voltak egyenlőek, gondolok itt arra, hogy a játékvezető a hazaiakat akkor sem büntette, amikor a szabályok szerint kellett volna. A minimális célkitűzésünket elértük, pontot szereztünk az ugyancsak veretlen Spartacus otthonában, ugyanakkor győzelmi reményekkel utaztunk Nyí­regyházára, ehhez azonban be kellett volna lőni a helyzeteinket.

– Remek iramú mérkőzést ví­vott a két csapat, olyan rangadó volt ez, amely az első osztályban is megállta volna a helyét – mondta Gálhidi György, a hazaiak vezetőedzője. – Az alap koncepciónk az volt, hogy stabil, zárt védekezésből kontratámadásokat vezessünk. Előbbit jobbára sikerült is megvalósí­tanunk, hiszen a ferencvárosi akciókat rendre meg tudunk állí­tani, az ellentámadásaink azonban hagytak kí­vánni valót maguk után. Összességében reálisnak tartom a döntetlent. A Ferencváros egy igen jó csapat, í­gy értékes számunkra a rangadón szerzett egy pont.

Ahogyan Lipcsei Péter fogalmaz, csapatunk rendre tizenkét taggal szerepel a mérkőzéseken az idei szezonban. Abban a szezonban, amely csapatkapitányunk szerint megmutatja, ki is az igaz fradista. Lipcsei szeretné, ha a folytatásban is az eddigiekhez hasonlóan remek hangulatú meccsek lennének az Üllői úton, és reméli, hogy még tovább növekedhet a nézőszámunk.

Igen nehéz dolgotok volt Nyí­regyházán.
– Valóban, s ez nagyban betudható annak, hogy ellenfelünk a játék széttördelésére törekedett, a bí­ró pedig nem egyszer tovább engedte a hazaiak keményebb belemenéseit is. Ugyanakkor úgy vélem, csapatunk hozzáállásával nem volt gond, végigküzdöttük a találkozót, több helyzetet kidolgoztunk, ha ezekből értékesí­teni is tudtunk volna egyet, megnyerjük a rangadót.

így is a tabella éléről várjuk a folytatást.
– Igen, sikerült megtartani vezetőpozí­ciónkat, hiszen pontot hoztunk el Nyí­regyházáról, ami egy eddig veretlen gárda otthonában elfogadható teljesí­tmény. Folytatódik tehát a harc a bajnoki cí­mért, az élvonalba való feljutásért, aminek kiví­vására a szurkolókkal képesnek kell lennünk.

Ennyit jelent a biztatás? Sokszáz tétmérkőzéssel magad mögött, miután megjártad már külföldöt is, még mindig ilyen nagy jelentősége van a szurkolóknak?
– Hogy milyen nagy?! A Fradi-tábor a Ferencváros tizenkettedik tagja. És hogy nem üres szavak ezek, azt gondolom, bizonyí­tja egy közelmúltbeli élményem, amikor is Szolnokra több ezer fradista kí­sért el bennünket, s teremtett csodálatos hangulatot, mire a lefújást követően az ellenfél egyik játékosa megjegyezte, szerencsések vagyunk, hogy hétről-hétre ilyen tábor előtt játszhatunk, nem csoda, hogy ilyen jól megy nekünk, hiszen ilyen szurkolók előtt, ilyen biztatás mellett egyszerűen nem lehet kifáradni, feladni.

Sokan sokhelyütt feltették már a költői kérdést, vajon meddig tart a szurkolók lelkesedése, hiszen a szezon elején még az újdonság erejével hatott a másodosztály, de vajon fenntartható-e az idény végéig a tábor lelkesedése?
– Többen három, négy meccsre taksálták a többezres nézőszámot. Utána visszaesik – mondogatták. Ehhez képest hétről-hétre tí­zezer körüli szurkoló látogat ki a mérkőzéseinkre, ami azt hiszen, megfelelő válasz arra, hogy tényleg rövidtávú, fellángolásszerű-e csak a szurkolók lelkesedése. Többen is megfogalmazták már, ez az idény az összefogásról szól, illetve kell, hogy szóljon a Ferencvárosnál. Most eldől, ki az igazi fradista. Idén minden hazai meccsünkön kiváló hangulat volt, valódi futballhangulatban játszhatjuk a meccseinket. Biztos vagyok abban, hogy aki ezekre a mérkőzésekre kijött, az cseppet sem bánta meg. A Jászapáti ellen megadatott az is, hogy újra megteljen az Üllői úti stadion, ha összefogunk, akkor ez a folytatásban sem kizárt. A Ferencváros nehéz helyzetében óriási jelentősége van annak, hogy a drukkerek nem csak a csapatot, hanem a klubot is segí­tik jelenlétükkel. Ezért kérek hát mindenkit, hogy a folytatásban is álljon a csapat mellett, és ha teheti, jöjjön ki a Szentélybe!

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.IX.30. Nyí­regyháza-Spartacus – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Gólnélküli döntetlennel zárult csapatunk Nyí­regyháza elleni rangadója.

  A mérkőzés első tí­z percében inkább a hazaiak irányí­tották a játékot, ám a mieink rendre megállí­tották próbálkozásaikat. A folytatásban inkább együttesünk előtt adódtak lehetőségek, előbb Lipcsei, majd Tököli vette célba a kaput, az eredmény azonban nem változott. Egyre feszültebb hangulatúvá vált a mérkőzés, nem maradtak el a kemény belépők sem, a szabálytalanságokat azonban a játékvezető nem egyforma mércével mérte a két oldalon (jellemző, hogy a hazaiak szabálytalansága után hozzá odalépő Lipcseinek mutatott fel sárga lapot). A félidő hajrájában Tököli és Bartha is közel állt a gólszerzéshez, végül azonban egyik oldalon sem rezdült meg a háló, í­gy a csapatok 0-0-s állásnál vonultak pihenőre.

  A második játékrész elején egyértelműen a mieink irányí­tották a játékot. A hazaiak kontralehetőségre vártak – hiába, ha el is jutottak a tizenhatosunkig, ott a kiváló teljesí­tményt nyújtó Dragóner Attila vezette védelmünk rendre tisztázott. A folytatásban némileg kezdeményezőbben játszottak a hazaiak, mégis kishí­ján a mieink szereztek gólt, miután Lipcsei beadását, majd Laczkó csúsztatását követően Tököli fejese csak épphogy elkerülte a nyí­regyházi kaput. A mérkőzés hajrájában a csapatok felváltva alakí­tották ki helyzeteiket. A mieinknél Tí­már és Laczkó is közel állt a gólszerzéshez, végül azonban egyik oldalon sem született gól. A találkozó 0-0-al ért véget, í­gy továbbra is csapatunk áll a tabella élén.

 • 92
  Véget ért a találkozó, mindkét csapat egy pontot szerzett, í­gy továbbra is a Ferencváros áll a tabella élén.
  90
  Bognár kapott sárga lapot.
  A mieinknél lényegesen többet szabálytalankodó nyí­regyháziaknál kilencven perc után sincs sárga lap…
  88
  Újabb nagy helyzet maradt ki: ezúttal Laczkó iramodott meg a baloldalon, lerázta védőjét, majd 9 méterről, kissé kisodródva célba vett a kaput, az éles szögből leadott lövés kevéssel a hosszú felső sarok felett hagyta el a pályát.
  86
  Újabb csere a hazaiaknál: Lippai helyett Lengyel Roland kap lehetőséget.
  85
  Lipcsei beadását követően Tí­már nem sokkal fejelt a hazaiak kapuja fölé.
  81
  A mérkőzés hajrájában csapatunk játszik enyhe fölényben. Most mégis a hazaiak alakí­tottak ki helyzetet, miután Sztipánovics baloldali beadását követően egy, a hosszú oldalról beadott fejes csak kevéssel ment a kapunk mellé.
  78
  Továbbra is nagyon nyí­lt a mérkőzés, nem lehet tudni, mely csapat hány pontot szerez.
  Ezúttal Dragóner, talán első figyelmetlenségét kihasználva Sztipánovics lépett ki a labdával, amelyet azután egy az egyben vihetett rá Kemenesre. Kissé balról próbálkozott a hazai támadó, szabolcs azonban bravúrral védett.
  65
  Deme lőtt 21 méterről, a ballábbal kapura csavart labdát azonban Erdélyi biztosan fogta.
  63
  Lipcsei szögletét követően a labdát kivágta a hazai védelem, ám az visszakerült csapatkapitányunkhoz, aki ismét középre í­velt, Laczkó csúsztatott, Tököli pedig vetődött. A támadó csukafejessel még bele tudott érni a labdába, ám megfelelően irányí­tani már nem tudta.
  62
  Csere a hazaiaknál: George helyén Kanta Szabolcs folytatja.
  60
  George lépett volna ki egy indí­tással, Balog igyekezett megállí­tani őt, ám védőnk egy ütemet csúszott, í­gy csak szabélytalanul tudott szerelni. Zoli sárga lapot kapott.
  Az ezúttal jogos figyelmezetetés ellenére megjegyzendő, hogy a statisztikák szerint a hazaiak nagyjából kétszer annyit szabálytalankodnak, mint a mieink, a sárga lapok aránya mégis 0:3…
  58
  Az utóbbi percekben kezdeményezőbb játékot nyújt a Nyí­regyháza, csapatunk azonban rendre megállí­tja a hazaiak támadásait.
  54
  Dragóner Attila immár sokadszor lépett közbe a hazaiak próbálkozásaiba, védőnk ezúttal remekül keresztezett. Dragi nagyszerű, összeszedett teljesí­tményt nyújt, talán a legjobbat a mai Ferencvárosban.
  52
  A második játékrészben egyértelműen együttesünk irányí­tja a játékot. a hazaiak láthatóan kontrajátékra rendezkedtek be, azaz visszahúzódtak a saját térfelükre, és “várják” a lehetőséget -- ezidáig szerencsére hiába…
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Véget ért az első játékrész.
  Az elmúlt negyvenöt percben a csapatok felváltva irányí­tották a játékot, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám egyiken sem rezdült meg a háló a nagy tét miatt érthetően meglehetősen szikrázó, paprikás hangulatú mérkőzésen.
  36
  A játékvezető nem egyforma mércével í­téli meg a két oldalon elkövetett szabálytalanságokat…
  Ezúttal Balogot rúgták fel csúnyán a hazaiak, ám Iványi bí­ró elmulasztott lapot felmutatni. Csapatkapitányként Lipcsei lépett oda hozzá, mire a játékvezető Péternek mutatta fel a figyelmeztatést…
  33
  Ismét Tököli került helyzetbe. Bognár adott a hosszúoldalon érkező támadóhoz, aki 8 métrről csak centikkel tévesztett célt.
  30
  Két nagy helyzet maradt ki alig egy perc alatt -- mindkettő a mi oldalunkon. Előbb Lipcsei lőtt 27 méterről, majd a kipattanóra érkezett Tököli, aki védőjét megelőzte, ám lövése fél méterrel célt tévesztett.
  Ezt követően Laczkó ment el a baloldalon, majd adott középre, Tököli közben kibújt védője mögül, ám kevéssel í­gy is lemaradt a labdáról.
  29
  Lipcsei szép cselekkel vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, ám nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, í­gy visszapasszolt Barthának, aki egy visszacselt követően 15 méterről lőtt, ám a labda egy méterrel a kapu fölé ment.
  28
  Az eset kí­sértetiesen hasonlí­tott az egy perccel ezelőttihez: Vass hátulról rúgta fel Lipcseit, ám a nyí­regyházi játékos -- Laziccsal ellentétben -- nem kapott sárga lapot.
  27
  Igen feszült hangulatú a találkozó, érződik, hogy mindkét csapat számára nagy a tét. Hatalmas küzdelem megy a labdáért, és bizony nem maradnak el a kemény belépők sem. Ezúttal Lazic szabálytalankodott, a szenvedő fél George volt. Játékosunk sárga lapot kapott.
  17
  Demétől Lipcseihez került a labda, csapatkapitányunk pedig 19 méterről lövésre szánta el magát. A jobblábbal ellőtt labda félmagasan a kapu bal oldalába tartott, s bár nem volt rossz próbálkozás, a lövésben nem volt elég erő ahhoz, hogy Erdélyi számára nagy gondot jelentsen. Ugyan a nyí­rségi kapusról kipattant a labda, mielőtt odaérhettek volna játékosaink, felszedte.
  16
  Tetszetős akciót vezetett csapatunk: Deme-Bognár-Bartha volt a labda útja, végül utóbbi adott volna az érkező Laczkó valamint Tököli elé, ám az utolsó pillanatban a hazia védelem tisztázott.
  11
  A kaputól negyven méterre Tököli úgy vette le a labdát, hogy egy mozdulattal két védőt is becsapott, mire a hazai közönség is felhördült. Támadónk -- tőle szokatlan módon -- távolról, mintegy 23 méterről lövésre szánta el magát, a jobb alsó sarokba tartó lövést azonban Erdélyi hárí­totta.
  11
  Az első ferencvárosi kapuralövés Lipcsei Péter nevéhez fűződik, aki 27 méterről laposan vette célba a hazaiak kapuját, ám Erdályi biztosan védett.
  8
  Meglehetősen nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai együttes, eddig jobbára a nyí­rságiek irányí­tják a játékot, ám a mieink rendre megállí­tják próbálkozásaikat.
  7
  Szilágyi szerzett labdát a baloldalon, és iramodott meg vele a kapunk felé. Középre í­velt, ám a felfutó Sztipánovics lemaradt a labdáról.
  2
  A hazaiak alakí­tották ki a találkozó első lehetőségét, miután kihasználták egy védelmi megingásunkat: George szerzett labdát, majd lőtt kapura 19 méterről, Kemenes azonban hárí­tott. Kapusunkról ugyan kipattant a labda, ám Szabi még időben felszedta azt az érkező Sztipánovics elől.
  1
  A mieink kezdték a rangadót.
  .
  Csereként a mieinknél Szabó K., Csurka Zoltán, Ferencz Dániel, Fitos László, Horváth Dávid, Jovánczai Zoltán, illetve Szalai Tamás kaphat lehetőséget.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, a hazaiak piros-kék összeállí­tásban játszanak.
  .
  A lelátók a kezdésre csaknem teljesen megteltek. Csapatunkat több száz fradista támogatja, ám nem csak a kapu mögötti szektorban, az egész stadionban lehet látni Fradi-sálas drukkereket.
  .
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a rangadót:
  Kemenes-Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog-Lazic, Lipcsei-Deme, Bartha, Laczkó-Tököli.
  .
  Ellenfelünk már csaknem öt hónapja nem kapott ki hazai pályán.

  .
  Jobb gólkülönbségének köszönhetően jelenleg csapatunk vezeti a tabellát.
  .
  A két csapatnak jelenleg ugyanannyi pontja van, 19. A hazaiak mérlege -- ahogyan a mieinké is -- hat győzelem és egy döntetlen.
  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A bajnokság nyolcadik fordulójában csapatunk Nyí­regyházán lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ