2006.V.12. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1

2 hozzászólás a(z) 2006.V.12. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remek első félidei játékának köszönhetően Jovánczai duplájával , valamint Lipcsei találatával magabiztosan, 3-1-re nyert a Pécs ellen.

  Ferencváros – Pécs: 3-1 (3-0)
  Üllői út, 4.100 néző, vezette: Kassai V. (Ortó, Szpisják)

  Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tí­már, Botis, Leandro – Szalai (Fitos 52.), Lipcsei, Lazic, Tőzsér (Laczkó 73.) – Bajevski (Erős 87.), Jovánczai

  Pécs: Herbert – Schindler, Dienes, Bajusz, Kulcsár – Berdó, Pavicevic, Balaskó (Tarcsa 70.), Sipos J. – Vujic (Lantos 34.), Jevdovic (Kalina 58.)

  Gól: Jovánczai (12., 28.), Lipcsei (14.) illetve Kulcsár (70.)
  Sárga lap: Tőzsér (33.) illetve Pavicevic (37.), Schindler (85.)

  Együttesünk Kemenes-Bognár, Tí­már, Botis, Leo-Szalai, Lipcsei, Lazic, Tőzsér-Bajevski, Jovánczai összeállí­tásban kezdte a mérkőzést, mégpedig remekül, hiszen negyedóra elteltével már kétgólos ferencvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Előbb Tőzsér vette célba a kaput szabadrúgásból, a vendégek kapusa, Herbert azonban kiütötte a labdát, amit aztán Jovánczai nagy erővel vágott a vendégek hálójába (1-0). Alig két perccel később Lipcsei révén növeltük előnyünket, miután Bajevski átadásából csapatkapitányunk is bevette a pécsi kaput (2-0). Csapatunk a kétgólos vezetés birtokában sem vett vissza a tempóból, játékosaink továbbra is nagy motivációval hajtottak, a pécsiek továbbra sem találták a mieink ellenszerét. A 28.percben szép baloldali akció végén Leo passzolt a kapu elé, a hosszú saroknál érkezett Jovánczai, és a megszerezte önmaga második, csapatunk harmadik gólját (3-0). A félidő hajrájában Bajevski tapsoltatta meg a szurkolókat: támadónk gyönyörű egyéni akció végén átemelte a labdát a kapujából kimozduló Herbert felett, ami végül a kapufán csattant. A szünetben tehát 3-0-s Fradi-vezetést mutatott az eredményjelző.

  A második játékrészban a korábbiakhoz képest bátrabban futballozott a PMFC, Balaskó kapufát lőtt. Hamar érkezett a válasz a mieink részéről: előbb Leo szerezhetett volna gólt, majd Botis fejelt kishí­ján a vendégek hálójába. a folytatásban kissé enyhült az iram, a 70.percben mégis módosult az eredmény, miután Kulcsár közelről a hálónkba fejelt (3-1). A mérkőzés hajrájában Jovánczai akár a harmadszorra is bevehette volna a vendégek kapuját, végül az eredmény már nem változott: csapatunk magabiztos játékkal 3-1-re nyerte a mérkőzést.

 • 92
  Vége! Csapatunk Jovánczai duplájával és Lipcsei találatával 3-1-re nyerte az mérkőzést.
  90
  Kassai játékvezető két percet hosszabbí­t.
  89
  Pécsi helyzet: a középre adott labda Berdóhoz került, aki egy jó csel után 12 méterről laposan lőtt, Kemenes azonban magabiztosan fogta a labdát.
  87
  Hosszú idő után Erős Gábor kap bizalmat, Bajevski hagyja el a pályát.
  85
  A baloldalon kilépő Laczkót rángatta Schindler -- mí­gnem Kassai megelégelte a pécsi szabélytalanságát, és sárga lapot adott neki.
  84
  Újabb szép támadás -- ezúttal is ferencvárosi részről. Lipcsei kapott pontos labdát, majd előzte meg védőjét. Csapatkapitányunk középre adott, érkezett Jovánczait, aki 11 méterről csak kevéssel tévesztett célt. A labda a jobb felső sarok felett hagyta el a játékteret.
  79
  Egy gyors támadással pörgettük fel a kissé “leült” meccset: Jovánczai passzára érkezett a kapu elé a Lipcsei-Bajevski-Laczkó trió, Herbert azonban felszedte játékosaink elől a labdát.
  78
  A Fradi-tábor az újra az Üllői úton tréningező Gera Zoltánt élteti.
  73
  Tőzsér helyén Laczkó folytatja.
  70
  Balaskó helyén az egykori ferencvárosi játékos, Tarcsa Bence kap lehetőséget.
  70
  Szépí­tett a PMFC. Jobboldali beadást követően Kulcsárfejelt a kapunkba, 3-1-re módosí­tva ezzel az eredményt.
  58
  Jevdovic helyett Kalina folytatja a vendégeknél.
  56
  Lipcsei szöglete után Botis fejelt gyönyörű mozdulattal, a labdát a gólvonal elől vágták ki a vendégek védői.
  55
  Bognár passzolt Jovánczaihoz, aki Bajevskihez továbbí­tott. A támadó pontos átadással ugratta ki Leót, aki 8 méterről lőtt, a labda Dienes lábában akadt el -- a pécsiek nagy szerencséjére. Ha a vendégek játékosa nem éppen ott áll, alighanem 4-0-ra módosult volna az eredmény…
  54
  Kapufa a vendégeknél! Balaskó kapott egy jó átadást, a középpályás 9 méterről ballal célbe vette a kaput, a labda a lécről végódott vissza a mezőnybe.
  53
  Az első félidőhöz képest bátrabbak a vendégek.
  52
  Először cserélünk: Szalai helyén Fitos bizonyí­that.
  48
  Remek a hangulat a lelátón, szurkolóink folyamatosan biztatják a csapatot, szól a Fradi-induló.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Vasárnap is érdemes lesz kilátogatni az Üllői útra, hiszen 14 órakor női csapatunk játszik bajnoki mérkőzést Nagykutas együttese ellen. Jó hí­r, hogy csapatkapitányunk, Deli Anikó már tudja vállalni a játékot az igen fontos mérkőzésen.
  45
  A Ferencváros-Pécs Liga bajnoki mérkőzésre szombaton 11 órakor kerül sor.
  45
  Vége az első játékrésznek. A szünetben -- teljesen megérdemelt -- 3-0-ás Ferencváros-előnyt mutat az eredményjelző.
  43
  Bajevski gólt érdemelt volna! Támadónk a felező vonaltól indult a jobbszélen, bemutatott egy szép cselt, majd egészn a vendégek tizenhatosáig vezette a labdát. Ott egy újabb csellel becsapta védőjét, majd szép mozdulattal átemelte a labdát a kapujából kilépő Herbert felett. Okos megmozdulás volt, és szép -- kevéssel tévesztett célt. A labda a lécen csattant. Gyönyörű egyéni akció volt!
  37
  Leo kapott sokadszorra is nagy tapsot szurkolóinktól, miután egy elveszettnek hitt labda után ment, és meg is szerezte azt a jóval előnyösebb helyzetből induló védőtől. A labda Lipcseihez került, akit Pavicevic szabálytalanul szerelt, í­gy a pécsinek villant a sárga. A szabadrúgást a sértett végezte el, csapatkapitányunk a sorfal mellett elcsavarta a labdát, amit aztán Herbert védett.
  34
  Máris cserél a Pécs: Vujic helyett Lantos kap lehetőséget.
  33
  Tőzsér kapott sárga lapot lerántásért. Megjegyzendő, hogy a másik oldalon hasonló szituációban Kassai zsebében maradt a lap, pedig mindkettő eset sárgát ért.
  32
  Lipcsei iramodott meg a baloldalon, szép cselekkel -- és némi szerencsével -- a védők szorí­tásában is nála maradt a labda. Csapatkapitányunk lövőhelyzetbe került volna, ám az utolsó pillanatban kissé elpattant tőle a labda, í­gy Herbert fel tudta azt szedni.
  28
  Hárommal vezetünk!!!
  Ezúttal a baloldalon vezettünk ragyogó támadást. Leo lépett ki, és adott mesterien középre. A lapos, pontos passzra érkezett a hosszú saroknál Jovánczai, és támadónk ezúttal sem hibázott. 3-0-ás Fradi-vezetést mutat az eredményjelző.
  26
  Szalai-Bognár összjáték után utóbbi adott középre az alapvonal közeléből, a kapu elé érkezett Tőzsér, fejesét azonban Herbert védte. Veszélyes szituáció volt…
  23
  Szalai lépett ki Lipcsei átadása után, középpályásunkat azonban Pavicevic visszarántotta. Szabadrúgást kaptunk, ám a jogosnak tűnő sárga elmaradt.
  18
  Balaskó indult meg a jobboldalon, majd a tizenhatosunkon belülre cselezte magát. Kissé kiszorí­tott helyzetből célba vette a kapunkat, a hat méterről leadott lapos lövést Kemenes a bal alsó sarok elől védte.
  14
  Már kettővel vezetünk! Bajevski lépett, egy szép visszacsellel becsapta védőit, és akár kapura is lőhetett volna, ám támadó rendkí­vül önzetlen volt, és az érkezőLipcseihez továbbí­tott. Csapatkapitányunk két védő és a kapus között helyezett a hálóba. 2-0 ide!!!
  12
  Vezetünk! Bognár lépett volna ki a jobboldalon, ám Balaskó -- szbálytalanul -- megállí­totta őt. A szabadrúgást Tőzsér végezte el, mégpedig remekül. Középpályásunk a tizenhatos vonalába letett labdát kapura í­velte, Herbert csak kiütni tudta, érkezett Jovánczai, és hatalmas erővel a kapuba “vágta”. Ezzel 1-0.
  9
  Bajevski indí­totta remek ütemben az ezúttal a jobboldalon feltünő Leót, aki egy visszacsel után ballal lőtt, a balábas, bal sarokba tartó, nem túl erős lövést Herbert védte.
  6
  Berdó lépett ki, és került lövőhelyzetbe. A pécsi nem is hezitált, célbe vette a kapunkat, Kemenes azonban bravúrral hárí­tott. Szép védés volt -- igaz, semmiképpen nem szerezhetett volna vezetést a PMFC, lévén Berdó kézzel tette maga elé a labdát…
  2
  Támadólag kezdtük a mérkőzést. Jovánczai kapott labdát Leótól, majd lőtt volna igen kecsegtető helyzetből 11 méterről, a labda azonban elakadt a védőkben. Támadónk ismételhetett volna, ám a hazaiak nagy nehezen szögletre tisztáztak.
  1
  A mieink a Spinger szobor felöli kapura támadnak az első félidőben.
  1
  A vendégek kezdték a mérkőzés.
  .
  Keller József hatalmas taps közepette vette át a Dalnoki-dí­jat.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a pályára.
  .
  A mérkőzés előtt veszi át a Dalnoki-dí­jat Kellet József.
  Az idén februárban elhunyt Dalnoki Jenő családjával egyetértésben a 100% Fradi alapí­totta a Dalnoki-dí­jat, amelyet minden év elején az a ferencvárosi sportoló, edző, sportvezető kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet tette a Ferencvárosi Torna Club jó hí­rnevéért, felemelkedéséért. A család kérésére azonban idén Dalnoki-különdí­jat is kioszt a 100% Fradi, amelyet az a Keller József kap, aki kisebb nagyobb megszakí­tásokkal immár 22 éve szolgálja a Ferencvárost.
  A dí­jat a mérkőzés előtt egykori játékosunk fia, ifjabb Dalnoki Jenő, valamint lánya, Ildikó, továbbá a dí­j odaí­télését előkészí­tő kuratórium egyik tagja, Rudas Ferenc, az FTC Baráti Körének elnöke adja át.
  .
  Együttesünk csí­kos mezben lép pályára.

  .
  Csereként Szabó K., Budovinszky, Erős, Fitos, Horváth, Laczkó, valamint Takács kaphatnak lehetőséget.
  .
  CSapatunk az alábbi összeállí­tásban kezd:
  Kemenes-Bognár, Tí­már, Botis, Leo-Szalai, Lipcsei, Lazic, Tőzsér-Bajevski, Jovánczai.
  .
  A mérkőzést Kassai Viktor vezeti.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A Borsodi Liga 27.fordulójában csapatunk a Pécsi MFC-t fogadja az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ