2006.V.21. DVSC – Ferencváros: 3-1

A Borsodi Liga 28. fordulójában csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett a bajnoki cí­mvédő DVSC otthonában. Együttesünk hatvanöt percen át emberhátrányban játszott.


DVSC – Ferencváros: 3-1 (2-1)
Debrecen, 6.000 néző, vezette: Solymosi Péter

DVSC: Csernyánszky – Kiss Z., Éger, Máté, Halmosi – Dombi, Vukmir, Sándor T., Dzsudzsák (Böőr 79.) – Bogdanovic (Brnovic 54.), Sidibe (Madar 69.)
vezetőedző: Supka Attila

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tí­már, Botis, Balog Z. – Lazic, Lipcsei – Bajevski (Takács Á. 69.), Tőzsér (Laczkó 54.), Leandro – Jovánczai (Bartha 80.)
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Máté (2.), Dzsudzsák (38.), Sidibe (62. – 11-esből) illetve Lipcsei (45. – 11-esből)
Sárga lap: Kiss Z. (35.), Vukmir (54.), illetve Balog Z. (4.), Lipcsei (44.), Bognár (75.)
Kiállí­tva: Balog Z. (26.)

Csapatunk már a 2. percben hátrányba került, miután Máté fejjel bevette a kapunkat. A gyors gól megfogta együttesünket, í­gy a következő percekben is inkább a hazaiak iránytották a játékot. Negyedóra után már a mieink is bátrabban, kezdeményezőbben futballoztak, mí­gnem a 25.percben tí­z emberre fogyatkozott csapatunk: Balog Zoltán ugyanis az első, talán kissé elhamarkodott döntés következtében kapott sárga lapja után megkapta a másodikat is, í­gy el kellett hagynia a pályát. Az emberelőnnyel jó tí­z percen át nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, aztán azonban erősen lesgyanús helyzetből újabb gólt szerzett a DVSC. Úgy tűnt, Dzsudzsák lesen állt, a játékvezető azonban megadta a gólt. Jelzésértékű, hogy az esethez legközelebb álló, egyébként szinte soha, semmilyen szituáció (azaz a későbbi büntető) után sem reklamáló Leo is hevesen tiltakozott a döntés ellen, ami jelzésértékű lehet. Csapatunk kétgólos hátrányban sem adta fel, és a küzdelemnek meg is lett a jutalma: kezezés után tizenegyest végezhettünk el, amelyet Lipcsei magabiztosan értékesí­tett, í­gy a félidő utolsó percében egygólosra csökkent a hátrányunk.

A második félidő eleje mezőnyjátékot hozott, az első játékrészhez képest kevésbé tűntek veszélyesebbnek a hazaiak, mégis újabb gólt szereztek – büntetőből, amelyet Sidibe értékesí­tett, 3-1-re alaktva ezzel az eredményt. A hátralévő szűk félóra alatt mindkét oldalon akadtak lehetőségek (a debreceniek kapufát lőttek), gól azonban már nem esett, í­gy a vége 3-1-es DVSC-győzelem lett.

A DVSC legutóbb még az előző szezon 10. fordulójában kapott ki: 2004. október 24.-én az Újpest tudott nyerni Debrecenben.

Nyilatkozatok:

– Rögtön a mérkőzés elején elkövettünk egy olyan hibát, amelyet nem lett volna szabad, s amelyből gólt szerzett ellenfelónk, ez azonban benne van a futballban – mondta Gellei Imre. – Nehezményezem, hogy Balog Zoli egy olyan eset után kapott sárga lapot, amelyből azt megelőzően is számos volt már, ám a játékvezetőnek mindannyiszor a zsebében maradt a lap. Zoli esetében sajnos nem, í­gy idő előtt kellett zuhanyozni mennie. Úgy gondolom, csapatom felnőtt a feladathoz, szerencsés lenne, ha ez egy mérkőzés minden résztvevőjére igaz lenne… Tudtuk, hogy a DVSC kitűnő játékosállománnyal rendelkezik, különösen a támadóit tekintve. Félő volt – különösen emberhátrányba kerülésünket követően -, hogy beleszaladunk egy súlyos vereségbe, ezt azonban sikerült elkerülnünk, mégpedig nyí­lt, bátor játékkal. A tisztességünk, úgy vélem, megmaradt, jövő héten a Tatabánya ellen igyekszünk begyűjteni a három pontot.

– Jól kezdtük a mérkőzést, úgy ahogyan azt elterveztük – mondta Supka Attila, a DVSC vezetőedzője. – Helyzeteink a folytatásban is voltak, és hamar sikerült újabb gólt szereznünk, aztán a félidő utolsó percében egy elkerülhető tizenegyesből szépí­tett a Fradi. A második félidőben azonban bebiztosí­tottuk győzelmünket.

Balog Zoltán: – A játékvezetői sí­pszót követően azonnal tudtam, hogy számomra véget ér a mérkőzés. Ahogy a bí­róra néztem, láttam, hogy nyúl a zsebébe, ez pedig egyet jelentett azzal, hogy mehetek “zuhanyozni”…

Gellei Imre a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint az első esetnél nem kellett volna sárga lapot kapnod.
– Magam is úgy vélem, hogy számos, ahhoz a szituációhoz hasonló jelenet játszódott le a pályán előtte és utána is.

Mit gondolsz, másként alakult volna az eredmény, ha nem kerülünk emberhátrányba?
– Ezt nem tudhatjuk. Talán ha az elején nem kapom azt a sárgát, és nem kell a mérkőzés nagy részét tí­z emberrel végigjátszania a csapatnak, más lett volna a vége. Ezen túl azonban döntő volt az is, hogy sajnos már a mérkőzés legelején elkerülhető gólt kaptunk, s ez alapvetően meghatározta a továbbiakat. Jobban kellett volna figyelnünk.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010110ejegyzéshez

 • 93
  Vége a mérkőzésnek. A bajnoki cí­mvédő 3-1-re nyert.
  89
  Böőt vitte fel a baloldalon egyedül a labdát, egy csellel elvitte a labdát Takács mellett, majd megcélozta a hosszú sarkot, Kemenes azonban biztosan fogta a labdát.
  86
  Kapufa a DVSC-nél. Szabadrúgást végezhettel el a hazaiak, 26 méterrel a kaputól. A labda végül visszakerült a pontrúgást elvégző Sándorhoz, aki a keresztlécre lőtte a labdát.
  84
  Bartha vitte fel a labdát a jobboldalon, majd tört szép cselekkel a kapu felé, lapos beadását végül Csernyánszky felszedte. A cselek azonban tapsot érdemeltek.
  80
  Madar ugratta volna ki Böőrt, Kemenes azonban remek ütemben lépett ki a kapujából, és megszerezte a labdát.
  80
  Cserélt Gellei Imre is: Bartha kap lehetőséget Jovánczai helyén.
  79
  A sántikáló Dzsudzsák helyére érkezett Böőr Zoltán.
  76
  Bognár kapott sárga lapot, miután Sándorral szabaálytalankodott.
  73
  Sándor átadása után Madar vette célbe a kapunkat 22 méterről, a laposan ellőtt labda azonban másfél méterrel elkerülte a kapunkat.
  69
  Ismét egyszerre cserélnek a csapatok. Nálunk Bajevski hagyta el a pályát, és Takács állt be a helyére, a DVSC-nél Madar váltotta Sidibet.
  68
  A Fradi-tábor “kupagyőztes, kupagyőztes”-rigmussal élteti kézilabdázóinkat.
  66
  Egy eladott labdára Dzsudzsák csapott le, és lőtte el a kapunk előtt keresztbe.
  62
  Növelte előnyét a Debrecen. Kiss ugratta ki a jobboldalon felfutó Dombit, akit az alapvonalnál Leo buktatott. Sidibe állt a labda mögé, és lőtt a kapunkra félmagasan a jobboldalra. Kemenes jó irányba vetődött, a labda azonban kapusunk felett a hálóban kötött ki. Ezzel 3-1-re vezet a DVSC.
  59
  Leo húzza a lábát. Játékosunk térdére Dombi lépett rá, ám tudja folytatni a játékot.
  55
  A mieiénknél Tőzsért váltja Laczkőt, mí­g a hazaiaknál Bogdanovics helyére Brovics érkezett.
  54
  Lipcsei adott kötényt Vukmirnak, egykori játékosunk lerántotta csapatkapitányunkat, amiért sárga lapot kapott.
  53
  Dzsunzdák és Tí­már párharca után a debreceni nyújtott nagy alakí­tást, jóideig a földön kí­nlődva, a játékvezető azonban nem hagyta magát becsapni.
  52
  Dombi ugratta volna ki a tizenhatoson belől érkező Sáőndort, Tmár azonban renek ütemben érkezett és tisztázott.
  46
  Sidibe-Sándor összjáték után előbbi lőtte a kapunk elé a labdát, amit aztán Botis vágott ki.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Vége az első játékrésznek, a csapatok 2-1-es debreceni vezetésnél mennek pihenőre.
  45
  Széptettünk! Tőzsér lőtt volna a tizenhatoson belől, a labda azonban elakadt Máté kezáben. Solymosi játékvezető tizenegyest í­télt. Lipcsei állt a labda mögé, és lőtte a kapu bal alső sarkába. Csernyánszki jobbra mozdult, nem hártohatta Lipcsei lövését, í­gy tehát 2-1-re széptettünk!!!
  44
  Lipcsei is besárgult. Csapatkapitányunk Dombit buktatta.
  38
  Már kettővel vezet a DVSC. A tizenhatoson belől Bogdanovics passzolt az érkező Dzsundzsák elé, aki védőink között lőtt, a labda a kapufán csattant. A visszapattanót a debreceni a hálőnkba lőtte. Jelzésértékü, hogy a gőlt követően Leo reklamált a játékvezetőnél, úgy tánt, nem ok nélkül, ugyanis erősen gyanús, hogy Dzsundzsák lesen állt néhány pillanatig.
  37
  Bognár tisztázott a kiugratott Dombi elől. Védőnk sokadszorra lépett közbe remek ütemben.
  36
  Lipcsei adott szabadrúgásból a hosszú saroknál érkező Tí­már felé, Csernyánszky azonban szögletre ütötte előle a labdát. Ez volt az első szögletünk.
  35
  Kiss buktatta Tőzsért, és kapott érte sárga lapot.
  30
  Szöglet után a hosszú saroknál álló Máté fejelte a földre a labdát, ami aztán jóval a kapunk mellett hagyta el a játékteret.
  26
  Balog rángatta meg Dombit, védőnk sárga lapott kapott. Zolinak sajnos ez már a második figyelmeztetése volt, í­gy el kellett hagynia a pályát. Tí­z emberrel folytatjuk…
  25
  Bogdanovics velt a jobboldalon felfutó Dombihoz, aki a hosszú oldalon érkező Sidibéhez továbbtott, a támadó földre fejelt labdát, amit aztán Kemenes fogott.
  23
  Dombi kapott egy hosszú indtást, majd a jobbszélről a tizenhatoshoz érkező Sándorhoz továbbtott, Bognár azonban remek ütemben érkezett és tisztázott.
  22
  Sidibe átadása után Sándor lőtt 20 méterről, Kemenes azonban magabiztosan fogta a lefele hulló labdát.
  20
  Tőzsér kapott remek indtást, középpályásunk egyedól vihette volna kapura a labdát, azonban ahogy levette a játékszert, az érintette a karját, í­gy az akció odalett.
  19
  Botis rántotta vissza Sidibét. Láttunk már ilyenért sárga lapot villani, ezúttal azonban a játékvezető zsebében maradt a lap.
  18
  Lipcsei passzolt keresztbe a baloldalon felfutó Leohoz. Leo befele vitte a labdát, majd Jovánczaihoz passzolt, aki az érkező Lipcseihez továbbtott, játékosunkra azonban már kiértek a hazai védők.
  17
  Dzsundzsák adott középre a kapu előtt lévő Sidibéhez, védőink azonban tisztáztak, í­gy a támadó nem tudott fejelni.
  15
  Sándor ugratta ki Sidibét, aki megelőzve védőinket kissé kisodródva kapura lőtt, a labda a kapujából kivetődő Kemenes mellett elment, az érkező Balog azonban a gólvonal elől kivágta a labdát.
  11
  Leo lőtt távolról kevéssel a hazaiak kapuja mellé.
  10
  A válogatottól kiszoruló Leo egy gyönyörü mozdulattal csapta be a válogatott Kiss Zoltánt.
  7
  Lipcsei remek ütemben passzolt Baloghoz, védőnk egy szép csellel becsapta védőjét, majd célba vette a kaput, a lapos lövést Csernyánszky biztosan fogta.
  4
  Sidibe átadása után Bogdanovics lőhetett a kapunkra. A támadó a hosszú sarkot vette célba, a labda csak kevéssal a kapufa mellett suhant el. Nagy helyzet volt.
  3
  Balog kapott sárga lapot.
  2
  Vezet a DVSC! Sándor átadása után Máté Péter fejelhetett a kapunkba. Ezzel 1-0 a hazaiaknak.
  1
  A DVSC kezdte a mérkőzést.
  .
  A mieink zöld-fehér cskos mezben játszanak, mí­g a hazaiak tiszta fehérben.
  .
  Szurkolóink a szokásos drapériák mellett egy “Szép volt lányok” feliratút is kifüggesztettek, ezúton is gratulálva a kézilabdázóink EHF Kupa-győzelméhez.
  .
  Korábbi játékosunk, Dragan Vukmir elmondta, nehéz meccsre számit, és tart a Fradi támadóitól.

  .
  Több mint másfél éve veretlen hazai pályán a DVSC, mi viszont közel kilenc hónapja veretlenek vagyunk vidéken.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi csapatunk Debrecen elleni idegenbeli meccse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ