2006.VII.5. Ferencváros – Rimavská Sobota 3-1

20060705-rimaszombat-csapatkep

Üllői út: a szegények futballja

Edzőmérkőzést játszott és győzött a szlovákiai Rimaszombat együttese ellen a Ferencváros, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden rendben lenne az Üllői úton: a vezetőedző, Gellei Imre még nem í­rta alá a szerződését, a játékosok becsületből futballoznak, és megélhetési gondjaik vannak.

Ferencváros – FC Rimavská Sobotá: 3-1 (2-0)
Üllői út, 300 néző. V: Mocsári

Ferencváros:

I. félidő: Kemenes – Takács Á., Tí­már, Budovinszky, Balog Z. – Szalai T., Bognár Zs., Lazic, Lipcsei, Leandro – Jovánczai
II. félidő: Szabó K. – Szálkai, Graszl K., Ferencz, Csurka – Fitos, Brettschneider, Csepregi, Horváth D. (Zsivóczky) – Bartha, Nógrádi

FC Rimavská Sobotá: Minár – Masa, Kascak, Geri, Krakovski – Hlousek, Janecka, Hizek, Lazúr – Pisár, Tomko

Gól: Szalai T. (15.), Jovánczai (27.), Brettschneider (60.) illetve Tomko (40.)

Az összecsapás első percei mezőnyjátékkal teltek, majd mindinkább a mieink vették át az irányí­tást. Az első negyedóra végén fölényünk góllá érett: a rendkí­vül nagy kedvvel és jól játszó Leo szerzett meg egy már elveszettnek tűnt labdát, megtolta, majd a kapu elé í­velt. A pontos beadásra érkezett Szalai, és három méterről a szinte üres kapuba továbbí­tott, vezetést szerezve ezzel csapatunknak (1-0). Bő tí­z perccel később Jovánczai növelte tovább előnyünket, miután Lipcsei nagyszerű passzát gólra váltotta (2-0). A folytatásban együttesünk újabb találatokat szerezhetett volna, ám a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és a vendégek hálója helyett a miénk zörrent meg: a hajrában egy ellentámadás végén szépí­tettek a rimaszombatiak.

A második játékrészben továbbra is jobbára a mieink irányí­tottak, és Horváth átadása után Brettschneider lövésével újabb gólt szereztek. A végén még Nógrádi is feliratkozhatott volna a góllövők közé, azonban már nem változott az eredmény: csapatunk 3-1-re nyerte a mérkőzést.

Együttesünk bár még a legnagyobb terhelés szakaszában jár, ez nem igazán mutatkozott meg a teljesí­tményében.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – A felkészülés ama szakaszában vagyunk, amikor naponta kettőt edzenek a játékosok. Ilyenkor a meccs is egyfajta eszköz, azaz egy edzésként fogható fel. Úgy gondolom, amit láttunk, azzal elégedettek lehetünk, külön öröm, hogy a második félidőben pályára lépő fiatal játékosok is nagy becsvággyal küzdöttek.

Mennyire nyomja rá a bélyeget a csapat hangulatára a bizonytalan helyzet?
– Meglepő, de nem igazán foglalkozunk vele, igyekszünk kiszűrni mindezt a napi életből. Persze, ettől még a problémák ugyanúgy megvannak. Amióta átvettem a csapatot, le kellett mondanunk Szűcs Lajosról, Rósa Dénesről és legutóbb Sorin Botisról, valamint Tőzsér Dánielről is. Önerőből nehéz pótolni a veszteségeket, de legalább a jelenlegi értékeinket jó lenne megtartani. De sajnos a felsoroltaknak alighanem még lesznek követőik, amivel nehéz mit kezdeni, mert hiába jönnek még továbbra is biztató hí­rek, nagyon nehéz tartani a hitet egy-egy játékosban, akinek mondjuk máshonnan jóval kedvezőbb, biztosabb ajánlata van.

*

Az Üllői úton megállt az idő. A Ferencváros labdarúgói és a szakmai stáb, társadalmi munkában végzik a dolgukat. A legjobb példa erre Gellei Imre vezetőedző esete: a szakember február óta nem kapott fizetést, ezért nem lenne meglepetés, ha távozna a Ferencvárostól. Gellei Imre azonban kitart a csapat, a játékosok mellett. Június 30-án lejárt a szerződése, a mesteredző becsülettel dolgozik tovább.

“Nem gondolok a búcsúra, pedig valóban nincs szerződésem – válaszolta a helyzetét firtató kérdésünkre Gellei Imre. – Az igazsághoz tartozik, hogy a klub megtette ajánlatát. Egyelőre azonban minden bizonytalan, hiszen sem a tulajdonviszonyok, sem az anyagi helyzet nincs tisztázva. Ennek ellenére bí­zom benne, hogy hamarosan véget érnek a szűkös napok, aztán már mindenki csak a szakmával foglalkozik. Persze nem könnyű a helyzetünk, hiszen a felkészülési időszakban van a legtöbb munka: most kellene megerősí­teni a keretet, most kellene tisztázni a szerződéseket. Nincs egy hónap, és kezdődik a bajnokság, de bizonytalan, kikkel dolgozhatunk tovább.”

Kérdés, meddig tartható ez az állapot, a pénztelenség miatt széteshet a Ferencváros. Az amúgy sem erős csapattól távozott Sorin Botis, és külföldre igazolt Tőzsér Dániel, ő az AEK Athén légiósa lett. A rivális klubok is érzik, szétszedhető a Ferencváros, ezért sorra keresik meg az értékesebb labdarúgókat, köztük Leandrót is, aki elárulta, a Debrecen már tárgyalt vele. Csábí­tják Takács Ákost is, a fiatal labdarúgó nehéz helyzetben van, mert bár a szí­ve a Ferencvároshoz húzza, azonban nem engedheti meg magának, hogy fizetés nélkül futballozzon. Családos ember, törlesztőrészleteket fizet, és hiába számí­t válogatott szintű labdarúgónak, megélhetési gondokkal küszködik. Balog Zoltánt is csábí­tják, de szerdán még ő is játszott a rimaszombatiak elleni felkészülési mérkőzésen (a kezdőcsapatban hat olyan játékos szerepelt, akinek június 30-a óta nincs szerződése).

Mégis miben bí­zhatnak a ferencvárosiak?

Legfőképpen abban, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) illetékesei végre eredményt hirdetnek az Üllői úti hat plusz két hektáros terület ügyében. Ismert, hogy egy spanyol cég (HI Grupo) az egyeden pályázó, ám a KVI egyelőre vitázik a befektetni szándékozókkal. A 100% Fradi cí­mű hetilap szerint az egyezkedés tárgyát az képezi, hogy a spanyolok idővel véglegesen szeretnék megvásárolni a teljes területat, amelyre jelenleg csak a vagyonkezelői jogot váltanák meg 49 évre. Hí­rlik, a KVI szerint ez í­gy aggályos üzletmenet lenne, ráadásul bankgaranciát is várnak a spanyoloktól. A HI Grupo ellenben csak abban az esetben hajlandó beszállni az üzletbe, ha a tulajdonjog esetleges későbbi megvásárlására garanciát kapna.

Patthelyzet van az ügyben, sokan mégis a Ferencváros számára kedvező határozatban bí­znak, ami pedig azt jelentené, hogy ha a spanyol cég pályázata érvényes lesz, akkor napokon belül pénzhez juthat a 107 éves klub, s az összegből valamennyi tartozás megfizethető lenne, sőt az együttes megerősí­tésére is futná.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010110ejegyzéshez

 • 90
  Véget ért a mérkőzés, csapatunk 3-1-re nyerte 2006/07-es szezonbeli első felkészülési találkozóját.
  81
  Zsivoczky ugratta Nógrádit, aki 15 méterre a kaputól átvette a labdát, majd lőtt. A labda csak kevéssel ment a jobb felső sarok mellé, úgyhogy még érintette a lécet is.
  70
  Horváth Dávid helyén Zsivoczky kap lehetőséget.
  69
  Mindkét együttes próbálkozik akciókkal, ám valós veszély egyik kaput sem “fenyegeti”.
  64
  Jobboldali vendégakció végén Hlovsek passzolt Pisarhoz, aki a bal alsó sarkot vette célbe, Szabó Kálmán azonban szögletre mentett. Bravúros, rendkí­vül szép védés volt kapusunktól!
  60
  Ismét kettővel vezetünk! Gyönyörű akció futott végig a baloldalon: Horváth nagyszerű ütemben passzoltBrettschneiderhez, aki 15 méterről a kapu jobb felső oldalába lőtt, 3-1-re módosí­tva ezzel az eredményt.
  52
  Csepregi törte meg a mezőnyjátékot egy szép lövéssel: középpályásunk 17 méterről vette célba a kaput, a kapus azonban kiütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát.
  A kipattanóra érkezett Hovráth Dávid, támadónk nem hibázott, ám a játékvezető sí­pja közben már megszólalt les cí­mén, í­gy az eredmény nem változott.
  50
  A második félidő első percei mezőnyjátékkal telnek.
  46
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban folytatja a mérkőzést:
  Szabó K.-Szálkai, Grasz, Ferencz, Csurka-Fitos, Brettschneider, Csepregi-Horváth D., Nógrádi, Bartha
  46
  Megkezdődött a második játékrész.
  45
  Vége az első félidőnek, 2-1-es ferencvárosi vezetésnél mennek pihenőre a csapatok.
  44
  Balog villant. Védőnk a baloldalról lövésszerű beadással veszélyezetetett, a vendégek kapusa, Minár azonban a még “kipiszkálta” a léc alá tartó labdát.
  40
  Szépí­tettek a vendégek!
  Az ellentámadás végén Tomko 17 méterről ellőtte a labdát Kemenes mellett -- a hálóba…
  Ezzel 2-1-re módosult az állás.
  37
  A szögletből beí­velt labdát a rimaszombati védők kifejelték, ám visszaszereztük, a mezőny talán legjobbjához, Leohoz került, aki ismét nagyszerű ütemben passzolt tovább -- ezúttal Jovánczaihoz. Támadónk élesszögből középre lőtt, a passzról csak kevéésel maradt le a kapu elé érkező Lazic.
  36
  Szalai lépett ki egy hosszú indí­tással a jobboldalon, középpályásunk azonban a védők szorí­tásában nem tudott jól kapura fordulni. A labda visszapattant hozzá, a lövébe azonban -- ezúttal is -- beleléptek, í­gy szöglettel folytatódott a mérkőzés.
  32
  A jobboldalon vezettek akciót a vendégek Janecka révén, akinek a beadására Tí­már ugrott fel Pisarral. A labda védőnk kezéről került az alapvonalon túlra, a vendégek tizenegyest reklamáltak (ezúttal nem jogtalanul), a játékvezető azonban szögletet í­télt, amely után védelmünk felszabadí­tott.
  27
  Növeltük előnyünket! Lipcsei remek ütemben ugratta ki Jovánczait, aki a védelem mögé belőtt labdát átvette, eltolta a rimaszombati kapus mellett, majd még egy vendég játékost kicselezett, és a hosszú sarokba lőtt.
  Megérdemelten vezetünk 2-0-ra!
  22
  Hí­zek cselezgetett a jobboldalon, és tört be a tizenhatosunkon belülre. A rimaszombati középpályás a büntetőterületen belül elesett, mire a vendég játékosok meglehetősen indulatosan tizenegyest kezdtek reklamálni, a játékvezetőt azonban nem tudták befolyásolni, í­gy továbbot intett.
  18
  Jobboldali akció végén az élesen belőtt labdába Pisar szúrt bele, ám Kemenes bravúrral megmentette csapatunkat a góltól.
  15
  Egy csaknem már elveszettnek tűnt labdát szerzett vissza Leo, megtolta, majd a kapu elé í­velt. A pontos beadásra érkezett Szalai, és három méterről a szinte üres kapuba továbbí­tott. Ezzel 1-0-ra vezetünk!
  14
  Szalai futott fel a vendégek tizenhatosáig, ahol egy rimaszombati védő buktatta. A jogosan megí­télt szabadrúgásnál Leo állt a csaknem a tizenhatos vonalára letett labda mögé, és lőtte félmagasan a kapu jobboldala felé, Minar, ellenfelünk kapusa azonban bravúrral hárí­tott. Szép lövés volt!
  10
  Bár igazán nagy ziccer még egyik kapu előtt sem adódott, az elmúlt percekben egyértelműen a mieink irányí­tják a játékot.
  8
  Leo két szép csellel futott fel a baloldalon, majd a vonal mellől középre adott, a labda azonban kissé magasnak bizonyult Szalainak.
  5
  Az első percekben a küzdelem dominál. Mindkét együttes próbálkozik a támadások épí­tésével, rengeteg a párharc. Ellenfelünk elősorban hosszú indí­tásokból igyekszik a védelmünk mögé kerülni, Kemenes azonban rendre remek ütemben lép ki a kapujából. A mieink is többször vezettek már támadásokat, az utolsó passzoknál azonban elakadtak az akciók.
  1
  A rimaszombatiak kezdték a találkozót. Ellenfelünk piros, mí­g a mieink fehér felszerelésben játszanak. Együttesünk a Springer-szobor felöli kapura támad.
  .
  Ellenfelünk az előző idényt a szlovák másodosztály hatodik helyén zárta.
  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! Csapatunk a Rimaszombat ellen játssza 2006/07-es szezonbeli első felkészülési mérkőzését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ