2006.VIII.12. Ferencváros – Jászapáti: 1-0

3 hozzászólás a(z) 2006.VIII.12. Ferencváros – Jászapáti: 1-0 bejegyzéshez

 • A kisfiam 13, a kislányom 8 éves volt. A csapat szí­nét az m-7-eesen adtam rájuk. Édesanyjuk morcos volt. Úgy gondolta, hogy az ázsia center újpesten fontosabb. De nem. A gyermekeim végleg megtanulták mit jelent egy igazi nagy családhoz tartozni!!! 2016. 8.12.

 • ftc.hu: Csapatunk végig óriási fölényben játszva 1-0-ra nyerte a Jászapáti elleni találkozóját.

  Másfél órával a Jászapáti elleni mérkőzésünk kezdete előtt már több ezer fradista gyűlt össze a stadionnál, akikhez Lipcsei Péter is szólt néhány szót. Csapatkapitányunk arra kérte a szurkolókat, hogy sportszerű biztatással segí­tsék vissza a Ferencvárost az élvonalba.

  A mérkőzés megkezdése előtt a 3-as szektorban kisebb tumultus alakult ki, amit Orbán Viktor feltűnése váltott ki. Az 1998 és 2002 között az miniszterelnöki pozí­ciót betöltő politikus több bérletet is váltott az őszi idényre.

  A csaknem teltház előtt sorra kerülő találkozó első helyzete Tí­már előtt adódott, Lipcsei szöglete után azonban védőnk fejese mintegy két méterrel elkerülte a vendégek kapuját. A folytatásban is a miénk irányí­tották a játékot, a rendkí­vül masszí­van védekező Jászapáti azonban nem adta meg könnyen magát. A 20. percben Lazic kishí­ján vezetést szerzett együttesünknek: ám 30 méterről leadott lövése után Tajti a bal felső sarok elől még kiütötte a labdát. Hét perccel később Laczkó révén méginkább közel kerültünk a gólhoz: egy kapu előtti kavarodást követően Laczkó lövése a bal kapufán csattant. Öt perccel ezután egy villámgyors ellentámadás végén Szalaihoz került a labda, aki a tizenhatoson belül – “gyanús” körülmények között – a földre esett. A közönség büntetőt reklamált, a játékvezető azonban továbbot intett. Hiába játszott csapatunk hatalmas fölényben, a vendégek hosszú percekig képtelenek voltak átlépni a félpályát, ám hőseiesen küzdöttek, mintha életük legfontosabb mérkőzését játszották volna, í­gy bár a játék képe alapján csapatunk több góllal is vezethetett volna, 0-0-s állásnál vonultak pihenőre a játékosok.

  A második játékrész első öt percében az első félidő forgatókönyve érvényesült, azaz a betömörülő, gyakran kilenc-tí­z emberrel védekező Jászapáti ellen próbálkozott csapatunk. Az 55.percben ismét csak centik hiányoztak a gólunkhoz. Egy az alapvonal közeléből elvégzett szabadrúgást követően azt a taktikát láthattuk csapatunktól, amelyet a pénteki edzésén is gyakoroltak játékosaink: Lipcsei nem beí­velte, hanem a tumultuson kí­vül helyezkedő Laczkóhoz passzoltq a labdát, középpályásunk 9 méterről leadott lövése 10 centivel a felső léc felett hagyta el a játékteret. A folytatásban Jovánczai állt legközelebb a gólszerzéshez, végül azonban Laczkó talált a hálóba – igaz, az eredmény nem változott: Fitos lépett ki a jobboldalon, majd passzolt Laczkóhoz, aki a vendégek kapujába továbbí­totta a labdát. Sajnos azonban Bognár játékvezető sí­pja már megszólalt közben, lest jelzett. Véleményes volt… A 74. percben ellenben néma maradt a játékvezető sí­pja – ekkor pedig meg kellett volna szólalnia: Lipcsei szöglete után Tí­már fejelt volna, a labda végül a vendég játékos kezéről (!) pattant a mezőnybe. A játékvezető vitán felül jogos büntetőtől fosztotta meg csapatunkat. A 82.percben aztán végre sikerült – immár játékvezetői sí­pszó megszakí­tása nélkül – bevennünk a vendégek kapuját: Bognár pontos beadását Laczkó bólintotta a léc alá (ezzel Zsolt az első NB II-ben gólt szerző ferencvárosi). Csapatunk végül remek hangulatú mérkőzésen 1-0-ra nyerte a Ferencváros történetének első NB II-es mérkőzését.

  A mérkőzés után mindkét szakvezető egyetértett abban, hogy csapatunk megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk Laczkó Zsolt góljával 1-0-ra nyerte a Ferencváros történetének első NB II-es mérkőzését Jászapáti ellen.
  Szurkolóink hatalmas tapssal ünneplik együttesünket.
  90
  Három percnyi hosszabbí­tás következik.
  89
  Kaszás Norbert helyén Horváth Róbert folytatja a vendégeknél.
  88
  Csepregi ugratta ki mesterien Barthát, támadónk sajnos már meglehetősen kisodródott, í­gy csak az oldalhálót találhatta el. Jobban jártunk volna, ha középre tud adni, ahol két ferencvárosi is üresen érkezett.
  87
  Csepregi kap bizonyí­tási lehetőséget, Jovánczai hagyja el a pályát.
  83
  Vezetünk!!! Végre sikerült bevennünk a vendégek kapuját. Bognár pontos beadását Laczkó bólintotta a léc alá (ezzel ő az első NB II-ben gólt szerző ferencvárosi).
  Az eredményjelző 1-0-t mutat.
  77
  Kotula érkezik a vendégeknél Ví­gh helyére.
  74
  Lipcsei szöglete után Tí­már fejelt volna, a labda végül a vendég játékos kezéről(!) pattant a mezőnybe.
  A visszapattanó labdát Lazic fejelte négy méterről a kapu fölé.
  A játékvezető vitán felül jogos büntetőt nem adott meg csapatunknak!
  70
  Tí­már ügyes kiugratásával Jovánczai léphetett volna ki, ám a kapujából remek ütemben kilépő Tajti felszedte támadónk elől a labdát.
  68
  A vendégek már fél órával a lefújást megelőzően elkezdték az időhúzást. Bognár játékvezető mostanra unta ezt meg, és a Tajti kapus sokadik, meglehetősen körülményes, lassú kirúgásánál felmutatta neki a sárga lapot.
  63
  Deme helyén Bartha kap lehetőséget.
  63
  Kiskapusi kapott sárga lapot.
  62
  A hálóba találtunk, az eredmény mégsem változott: Fitos lépett ki a jobboldalon, majd passzolt Laczkóhoz, aki a vendégek kapujába továbbí­totta a labdát. Sajnos azonban Bognár játékvezető sí­pja már megszólalt közben, lest jelzett. Véleményes volt…
  60
  A baloldalon vezetett szép akciót csapatunk, melynek végén Jovánczaihoz kerülhetett volna a labda, a lapos átadást azonban nem tudta jól átvenni támadónk, í­gy a helyzet odalett.
  59
  Fitos adott a jobboldalról középre Jovánczaihoz. Támadónk egy szép csellel lerázta védőjét, í­gy azonban már kisodródott, és csak az oldalhálót találthatta el.
  55
  Ismét centik hiányoztak a gólunkhoz. Egy az alapvonal közeléből elvégzett szabadrúgást követően azt a taktikát láthattuk csapatunktól, amelyet a pénteki edzésén is gyakoroltak játékosaink: Lipcsei nem beí­velte, hanem a tumultuson kí­vül helyezkedő Laczkóhoz passzolt a labdát, középpályásunk 9 méterről leadott lövése úgy 10 centivel a felső léc felett hagyta el a játékteret.
  52
  Lazic kapott egy ütést az arcába, a játékvezető azonban nem vette észre a szabálytalanságot.
  51
  Egyre inkább esik az eső, szurkolóink azonban továbbra is kitartanak.
  50
  A második játékrész első öt percében az első félidő forgatókönyve érvényesült, azaz a betömörülő Jászapáti ellen próbálkozik csapatunk…
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Szalai Tamás helyén Fitos László bizonyí­that a második játékrészben.
  45
  A Czuk Henrik irányí­totta U9-es csapatunkviszi körben a szünetben a nemrégiben megszerzett kupáját. A fiatalok láthatóan nagyon élvezik a többezres Fradi-tábor tapsát.
  45
  Hatalmas fölényben játszik csapatunk, a vendégek azonban óriási lelkesedésüknek köszönhetően még bí­rják a nyomást -- igaz, a játékrész második felében már nemhogy a kapunkig nem tudtak eljutni, a felezővonalat sem igen lépték át. Csapatunkon látszik az akarás, ez azonban egyelőre görcsöt is eredményez. Játékosaink láthatóan meg szeretnék hálálni a feléjük áradó szeretetet, bizonyí­tani akarnak. Még 45 percük van erre.
  45
  Egy percet hosszabbí­t a játékvezető.
  41
  Deme 22 méterről leadott lövése másfél méterrel kerülte el ellenfelünk kapuját.
  40
  Szalai jobboldali beadását az utolsó pillanatban vágták ki a vendégek. Láthatóan nagyon lelkesen a jászapátiak, mintha életük legfontosabb meccsét játszanák, küzdenek, harcolnak -- kérdés, hogy meddig bí­rják a nyomást. A játék képe alapján együttesünk már több góllal is vezethetne…
  37
  A Jászapáti immár hosszú percek óta képtelen átlépni a félpályát, vezetőgólunk azonban csak nem akar megszületni még…
  Ezúttal Szalai előtt adódott helyzet: Jovánczai ugratta ki a baloldalra átkeveredő középpályásunkat, aki 9 méternyira a vendégek kapujától még átvette a labdát, ezzel azonban már kifele sodródott. Lövésébe beleértek a védők, í­gy a helyzet odalett.
  32
  Egy villámgyors ellentámadás végén Szalaihoz került a labda, aki a tizenhatoson belül -- “gyanús” körülmények között -- a földre esett. A közönség büntetőt reklamált, a játékvezető továbbot intett.
  28
  Sokadik mezőnyben elkövetett szabálytalansága után Somodi sárga lapot kapott.
  27
  Csak centik hiányoztak az NB II első Fradi-góüljához. Egy kapu előtti kavarodást követően Laczkó lőtt a bal kapufára. Majdnem…
  25
  Hatalmas fölényben játszik csapatunk, a vendégek azonban hősiesen védekeznek. Az imént Laczkó beadását vágták ki a kapu elől az utolsó pillanatban.
  24
  A pálya mellett hordágyon viszik az öltözőbe Horváth Pétert. Egykori játékosunkat nagy taps kí­séri, a Fradi-tábor a nevét skandálja.
  23
  A megsérült Horváth Péter helyén Ujfalusi Attila folytatja a vendégeknél.
  22
  Laczkó baloldalról jobbal középre í­velése után nagy tumultus alakult ki a kapu előtt, Deme és Jovánczai igyekezték a leginkább megszerezni a labdát. Végül Jovánczainak sikerült; támadónk azonban hat méterről a csaknem üres kapuval szemben célt tévesztett.
  20
  Az eddig talán legagilisabban játszó Lazic szerezett kishí­ján vezetést csapatunknak. A középpályás 30 méterről leadott lövése után a Tajti a bal felső sarok elől ütötte ki a labdát. Ha a kapus nem ér oda, gól.
  19
  Nincs könnyű dolga csapatunknak. Bár továbbra is fölényben játszik, gyakorlatilag nincs területe a betömörülő vendég védelem átjátszására. Ahogyan az várható volt, az első gólig nagyon nehéz feladat előtt áll csapatunk.
  18
  Elkezdett szemerkélni az eső. Szurkolóink lelkesedését persze ez sem töri le…
  17
  Deme adott a kapu elé, a labda azonban -- ha kevéssel is -- elsuhant az érkező Laczkó előtt.
  13
  Laczkó a baloldalról jobbal beadott labdájára érkezett középen Jovánczai, támadónk azonban már nem érhette el a beadást.
  13
  Az utóbbi percekben sok a szélről jövő beadás, egyelőre azonban ezekre rendre lecsap egy-egy védő.
  12
  Egy -- ismét -- Deme ellen elkövetett szabálytalanságot követően végezhettünk el szabadrúgást 20 méternyire a vendégek kapujától. Lipcsei állt a labda mögé, lövése azonban levágódott a sorfalról, ahogyan az ismétlés is.
  10
  Az első tí­z percben inkább a mieink irányí­tották a játékot, igazán komoly ziccer azonban egyelőre egyik oldalon sem alakult ki. A Jászapáti igen masszí­van védekezik, egy-egy párharc során nem ritkán két-három vendég is játékosaink mellett terem. A jászságiak leginkább Horváth Pétert igyekeznek megjátszani -- ezidáig jelentősebb siker nélkül.
  9
  Deme meglehetősen véres mezzel tért vissza a pályára. Játékosunk orrát kellett tamponálni.
  7
  Deme kapott egy nagy ütést az arcára, játékosunkat ápolni kell.
  6
  Szalai finom csellel ugratta ki magát, majd adott középre Jovánczai elé, támadónk azonban egy hajszálnyira lesen volt. Kecsegtető helyzet alakulhatott volna ki…
  1
  Lipcsei szöglete után Tí­már ugrott a legmagasabbra, fejese azonban mintegy két méterrel elkerülte a kaput.
  1
  Együttesünk a klubház felöli kapura támad.
  1
  Csaknem telt ház előtt indult útnak a labda a Ferencváros történetének első NB II-es mérkőzésén.
  .
  A mérkőzést egyperces gyászszünet előzi meg.
  .
  Játékosaink a mezükre egy pólót húztak, melynek feliratával mondanak köszönetet Istennek, amiért fradisták…
  .
  Együttesünk zöld-fehér csí­kos mezben játszik majd.
  .
  Stadionunkban sokezren éneklik együtt Himnuszt.
  .
  A csapatok pályára vonulását hatalmas ováció kí­séri.
  .
  A 3-as szektorban kisebb tumultus alakult ki, amit Orbán Viktor feltűnése váltott ki. Az 1998 és 2002 között az miniszterelnöki pozí­ciót betöltő politikus több bérletet is váltott az őszi idényre.
  .
  Hossszú idő után ismét a közönség kiabálja a keresztneveket a játékosok bemutatásánál. Valamennyi futballistánk óriási tapsban részesül.
  .
  A mérkőzés kezdetének közeledtével egyre inkább megtelik a lelátó. Már csak a klubház melletti sarkokban akadnak helyek.
  .
  Tököli Attila három mérkőzésre szóló eltiltása miatt a Jászapáti ellen még nem lehet ott csapatunkban. A támadó ennek ellenére ma már “pályára lépett” az Üllői úton.

  .
  A Ferencváros szí­neiben 26-os mezben -- ismét -- Dragóner Attila lép majd pályára.

  .
  Először játszik tétmérkőzésen a Ferencvárosban Deme Imre.

  .
  Kemenes Szabolcs szerint a legfontosabb, hogy csapatunkkomolyan vegye magát.

  .
  Ellenfelünk az előző idényt az NB II Keleti csoportjának harmadik helyén zárta.

  .
  A találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz.

  .
  Először a vendégek vonultak ki a pályára melegí­teni, szurkolóink tapssal fogadták őket -- köztük egykori játékosunkat, Horváth Pétert is. A mieink persze még szeretetteljesebb üdvözlésben részesültek. A lelátó egyre inkább megtelik, és a hangulat is egyre nagyszerűbb, mindez pedig láthatóan feldobja játékosainkat.
  .
  Csapatunkat hatalmas szeretettel fogaták a stadion előtt már órákkal a mérkőzés előtt gyülekező szurkolók, akikhezLipcsei Péter is szólt néhány szót.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! Az alábbiakban élő közvetí­tésben számolunk be a Ferecnváros történetének első NB II-es mérkőzéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ