2006.VIII.19. Szolnoki MÁV – Ferencváros: 2-5

Gólzáporos vendéggyőzelem a Tisza-parton


Szolnoki MÁV – Ferencváros: 2-5 (1-3)
Szolnok – Tiszaligeti stadion, 10.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (Ortó, Vári)

Szolnok: Rézsó – Pintér L. (Benedek 89.), Antal, Balogh P., Jeney – Szalai B., Almási, Remili, Tóth B. (Nagy P. 60.) – Szoboszlai (Bardi 47.), Kalina
kispad: Kolláth, Gohér, Hamar, Németh T.
vezetőedző: Kis Károly

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog – Deme (Csepregi 86.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Szalai (Fitos 63.), Bartha (Horváth D. 36.)
kispad: Szabó K., Ferencz, Brettschneider, Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Pintér L. (21.), Antal  (59. – 11-esből) illetve Lipcsei (23. – 11-esből, 54.), Bartha (25.), Laczkó (33., 73.)
Sárga lap: Pintér L. (21.), Bardi (87.) illetve Tí­már (58.), Bognár (64.)

Rézsó a földön, a labda a kapuban. Góóól!

Rézsó a földön, a labda a kapuban. Góóól!

Nem kezdett megilletődötten a szolnoki csapat annak ellenére, hogy mintegy hétezer ferencvárosi szurkoló utazott el kedvenc csapatával Szolnokra.

Ügyes és veszélyes támadásokat vezettek, de ha a védelem megingott is, Kemenes – egy alkalmat kivéve – a helyén volt. A remek helyzetfelismerésből szerzett szolnoki gól után azonban felébredt a Fradi, és a játékrész további részében átvette a mérkőzés irányí­tását.

Szinte azonnal megszerezték az egyenlí­tő gólt, egy teljesen jogosan megí­télt büntetőből, majd két perc leforgása alatt a vezetést is átvették Lipcseiék, és végül teljesen megérdemelt kétgólos Fradi-vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

Laczkó akcióban

Laczkó akcióban

A szünetben nem cserélt egyik gárda sem, és ugyanolyan aktivitással folytatták a második félidőt, akárcsak az elsőt. A játékrész vendégfölénnyel kezdődött, aminek eredményeképpen Lipcsei húsz méterről egy gyönyörű góllal mattolta is Rézsót, a hazaiak kapusát.

A negyedik vendéggól után kissé magához tért a hazai gárda is, és veszélyes ellentámadásokat vezettek, és egy megérdemelt büntetővel sikerült szépí­teniük is.

A Ferencváros csapata Lipcsei és Laczkó nagyszerű játékával ismét beleerősí­tett, és az utóbbi egy újabb góllal – ezúttal fejjel – eldöntötte a mérkőzést.

A mérkőzés végére abszolút mezőnyfölény alakult ki a Fradi javára, és veszélyes helyzeteikkel könnyen újabb gólt szerezhettek volna, de Rézsó – és a szerencse – az utolsó tí­z percben együttesen segí­tették a hazaiakat ennek elkerülésében.

Összességében egy jó iramú mérkőzésen a Ferencváros megérdemelten hozta el a három pontot Szolnokról.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Köszönet illeti ellenfelünket, amiért valóban játszani akarta a futballt. Dicséret illeti saját csapatomat is. A játékosok jóval jobb teljesí­tményt nyújtottak, mint egy hete a Jászapáti ellen. Ennek magyarázata több összetevőjű, közülük a legfontosabb, hogy ezen a héten -ellentétben a bajnoki rajtot megelőző időszakkal- már jóval inkább a futballal foglalkozhattunk, kevesebb volt a csapat, a klub körüli, “zavaró tényező”. Fölényes győzelmünk ellenére ne gondolja bárki is, hogy könnyű dolgunk volt. A Szolnok az NB II Keleti csoportjának egyik legerősebb együttese, amely a folytatásban egészen biztosan jól szerepel majd. Úgy vélem, csapatom játékából ahogyan haladunk előre a bajnokságban egyre inkább eltűnik majd a görcsösség, és mind felszabadultabb, szórakoztatóbb produkcióra leszünk képesek. Öt-hat forduló elteltével í­gy majd reményeink szerint megmutatkozik valójában miként is tud játszani ez a csapat, mert bár most is magabiztos győzelmet arattunk, hátul azért akadtak hibák. Azon dolgozunk, hogy ezek számát a lehető legkevesebbre redukáljuk. Hálásak vagyunk szurkolóinknak, akik ezúttal is szép számmal elkí­sértek bennünket, és biztattak kilencven percen át. Bí­zunk benne, hogy a folytatásban is kitartanak a csapat mellett, és a következő hazai találkozónkon is megtelik az Üllői út.

Kis Károly: – Nem akartunk csúnyán meghalni a pályán, ezért felvállaltuk a nyí­lt játékot. Tisztában voltunk vele, hogy ennek két kimenetele lehet: bravúr, vagy nagy arányú vereség. Sajnos végül utóbbi igazolódott be. A rutintalanság számlájára í­rható, hogy csapatom azt követően hogy vezetést szerzett, percek alatt két gólt is kapott. Ha akkor jobban koncentrálunk, talán mást mutatott volna lefújáskor az eredményjelző. Nem volt továbbá szerencsés, hogy játékosaim a gólunkat követően a Fradi-tábor előtt ünnepeltek. Különösen fájó ez nekem amiatt, hogy a mérkőzést megelőzően felhí­vtam figyelmüket arra, hogy igyekezzenek elvonatkoztatni a többezres publikumtól, hogy maradjunk szerények. Meggyőződésem, hogy a Ferencváros a bajnokság előrehaladtával egyre inkább játékba lendül, s idővel nemhogy pontot szerezni lesz szinte lehetetlenség a zöld-fehérektől, még megszorongatni is őket.

Lipcsei Péter: – Más mérkőzés volt ez, mint a Jászapáti elleni. A szolnokiakon az első pillanatoktól kezdve érződött, hogy nem a védekezést tűzték ki célul, nem azt, hogy kapott gól nélkül megússzák a kilencven percet. Gólt akartak szerezni, s szereztek is. Bátor játékuk pedig kedvezett nekünk, hiszen í­gy mi is támadóbb szellemben játszhattunk, s í­gy eredményesebben is… Csodálatos hangulatot teremtett a közönség. Jóleső érzés volt ekkora Fradi-tábor előtt játszani, ezúton is köszönjük a támogatást. Bí­zunk benne, hogy a bajnokság további részében is számí­thatunk szurkolóink biztatására.

Laczkó Zsolt: – A Fradi-tábornak köszönhetően ezúttal is csodálatos hangulatban futballozhattunk; azt hiszem, kölcsönösen szép délutánt szerzett egymásnak a közönség és a csapat. Nem volt könnyű mérkőzés, mint ahogyan egyik sem az, ám ezúttal kijött a két fél közötti osztálykülönbség. Más célt nem is tûzhetünk ki magunk elé, mint hogy valamennyi mérkõzésünket megnyerjük.

Bartha László: – Boldog voltam, hogy kezdőként kaptam bizalmat, igyekeztem is azt meghálálni. Nagyon örülök, hogy több mint egy esztendő után – amikoris a Zalaegerszeg kapuját sikerült bevennem – ismét góllal segí­thettem csapatomat. Ugyanakkor nehéz szavakba önteni, mennyire csalódott vagyok, amiért csupán 36 percet tölthettem a pályán. Benne volt a levegőben, hogy több gól születik ezen a mérkőzésben, és úgy éreztem, magam is eredményes lehettem volna még. Sajnos combbal, térddel kétszer is keményen “beleszálltak” az oldalamba, í­gy képtelen lettem volna a továbbiakban csapatom hasznára lenni. Lecserélésemet követően azonnal jegelni kezdtük a sérült részt, abban reménykedek, hogy néhány napot követően már a társaimmal készülhetek a következő mérkőzésre.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.VIII.19. Szolnoki MÁV – Ferencváros: 2-5 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Első idegenbeli mérkőzősen fölényes, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a tavalyi ezüstérmes Szolnok ellen.

  A találkozó első negyedórája kissé álmos mezőnyjátékot hozott. A játékrész feléhez közeledve aztán felpörögtek az események. A 21. percben meglepetésre vezetést szereztek a hazaiak, miután egy beadást követően Pintér László és Kemenes Szabolcs indultak a labda felé, végül a szolnoki támadó ért oda előbb, és lőtt kapusunk felett félmagasan a hálóba (1-0). A gól felébresztette együttesünket, í­gy nem sokkal a középkezdést követően már 1-1-es állást mutatott az eredményjelző: Lipcsei ugratta volna ki Laczkót, akinek aztán a hazaiak kapusa elhúzta a lábát. A jogosnak tűnő tizenegyest Lipcsei végezte el. Csapatkapitányunk a jobb sarkot vette célba – méghozzá remekül. Ezzel 1-1-re módosult az eredmény. Két perccel később már nálunk volt az előny. Mindegy 40 méterről elvégzett szabadrúgást követően Dragóner ugrott a legmagasabbra, fejese azonban a felső lécen csattant. Bartha ismételhetett, a labda azonban megint a kapufán kötött ki, ismét Bartha elé került a labda, támadónk pedig ballal két méterről már nem hibázott (1-2). Együttesünk nem elégedett meg az egygólos vezetéssel, és hamarosan növelte előnyét – méghozzá mintaszerű akció végén. A támadás a saját térfelünkről indult, végül Lipcsei passzolt Deméhez, aki finom sarok mozdulattal Laczkóhoz továbbí­tott. Zsolt kissé kisodródott ugyan, ám 10 méterről í­gy is pontosan lőtt: a labda a kapus lábai között talált utat a hálóba. Az eredmény 3-1, ide. A félidő hajrájában még Balog veszélyeztetett, miután okosan vette észre, hogy a hazaiak hálóőre kint áll, s í­gy emeléssel próbálkozott. a labda végül csak kevéssel kerülte el a kaput. A csapatok 3-1-es ferencvárosi vezetésnél vonultak pihenőre.

  A második játékrész tizedik percében már 4-1-es Fradi-előnyt mutatott az eredményjelző, miután csodaszép gólt szerzett csapatunk. Egy felí­velt labdát Horváth Dávid tett le nagyszerű érzékkel az érkező Lipcsei elé, aki 30 méterről lőtt – mégpedig védhetetlenül a hazaiak hálójába. Nem sokkal később szépí­tettek a hazaiak. Tí­már ütközött a büntetőterületen belül Kalinával, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A csapatkapitány, Antal állt a labda mögé, és lőtte – Lipcseihez hasonlóan – a kapu jobb oldalába. A 72. percben aztán 5-2-re módosult az eredmény. Lipcsei ismét pazarul adta be a szögletet, a labdát pedig a berobbanó Laczkó a hálóba továbbí­totta. A végén még Lipcsei gyönyörű szólójának tapsolhatott a többezres Fradi-tábor, valamint előbb Bognár lövésénél, majd Laczkó fejesénél izgulhatott. az eredmény már nem változott, csapatunk remek teljesí­tményt nyújtva 5-2-re nyert a tavalyi ezüstérmes ellen.

  A közönség hosszú-hosszú percekig ünnepelte csapatunkat. Játékosaink a pályát körbejárva, pacsizva köszönték meg a szurkolók biztatását, kitartását.

 • 91
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk remek teljesí­tményt nyújtva 5-2-re nyerte a találkozót.
  90
  Bognár pontos beadásáta nagyszerű teljesí­tményt nyújtó Laczkó fejelte kapura, Rézsó azonban fogta a labdát.
  89
  A jobboldali szabad területet Almási használta ki: a szolnoki középpályás egyedül vezette Kemenesre a labdát, Szabolcs azonban hatalmas bravúrral védett.
  88
  Pintét elhagyja a pályát, a helyén Benedek folytatja a szolnokiaknál.
  87
  Bardi lépett ki lesről, majd már jóval a játékvezetői sí­pszó után ellőtte a labdát, s ezért sárga lapot kapott.
  86
  Deme helyén Csepregi kap bizalmat.
  82
  Szoboszlait Bardi váltja a hazaiaknál.
  78
  Fitos lőtt a pálya jobboldaláról 17 méterről ballal, a pattogós labdát azonban a bal alsó sarok elől hárí­totta Rézsó. Az akció végül Bognár lövésével zárult: a labda a bal felső sarkot mintegy két méterrel kerülte el.
  77
  A meccs egyik legjobbja, Lipcsei Péter mutatott be tetszetős szólót: csapatkapitányunk a fél pályáról indulva vitte a labdát, közben pedig két vehemens védőt is lerázott. Középen érkezett Horváth D. és Deme, Peti í­gy megpróbálta átlöbbölni hozzájuk a labdát, az utolsó pillanatban azonban az egyik védőben elakadt a lövés.
  72
  Már 5-2-es Fradi-előnyt mutat az eredményjelző!!!Lipcsei ismét pazarul adta be a szögletet, a labdát pedig a berobbanó Laczkó a hálóba továbbí­totta.(2-5)
  68
  Szalai helyén Fitos bizonyí­that.
  67
  Sportszerű jelenet zajlozz le a pályán: Kemenes segí­tett “kihúzni” a görcsöt Remí­li lábából.
  65
  Bognár kapott sárga lapot miután “földre vitte” az ellenfelet.
  63
  Laczkó passzolt Baloghoz. Védőnk befele vitta a labdát, amjd 20 méterről célba vette a kaput, a középre tartó, félmagas lövést azonban biztosan védte Rézsó.
  60
  Szépí­tettek a hazaiak. Tí­már ütközött a tizenhatoson belül Kalinával, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A csapatkapitány, Antal állt a labda mögé, és lőtte -- Lipcseihez hasonlóan -- a kapu jobb oldalába (2-4)
  54
  Csodaszép gólt szerzett csapatunk! Egy felí­velt labdát Szalai tett le nagyszerű érzékkel az érkező Lipcseielé, aki 30 méterről lőtt -- mégpedig védehetetlenül a hazaiak hálójába. Ezzel már 4-1-re vezetünk.
  52
  Lipcsei végzett el szögletet -- csapatkapitányunkat hatalmas ováció fogadta a zászló környékén ülők részéről. Peti beadására Dragóner és Tí­már ugrottak a legmagasabbra, végül előbbi fejelt. Talán Tí­már előnyösebb helyzetből célozhatott volna -- í­gy a labda a kapu felett hagyta el a játékteret.
  49
  Lipcsei jobboldali beadását Lazic csúsztatta8 méterről kevéssel a léc fölé.
  46
  A hazaiaknál B.Tóth helyén Nagy kap lehetőséget.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Balog lőtt kapura -- 24 méterről. Védőnk okosan vette észre, hogy a hazaiak hálóőre kint áll, í­gy bátran emeléssel próbálkozott. A magasság remek volt, az irány azonban nem volt egészen pontos, í­gy a labda -- bár kevéésel -- a bal felső sarok mellé ment. Ügyes próbálkozás volt!
  45
  Vége az első félidőnek. A csapatok 3-1-es ferencvárosi vezetésnél vonulnak pihenőre.
  44
  a szolnokiak csapatkapitánya, az egyébként középső védő antal veszélyeztette a kapunkat. Egy lapattanó labdát kissé balról 17 méterrről futtából ellőtt, a labda azonban az oldaháló mellett hagyta el a játékteret, igaz, Kemenes is rajta volt a lövésen.
  36
  Az előbbiekben megsérült Bartha sajnos nem tudja folytatni a játék, í­gy cserére kényszerülünk. Gellei Imre Horváth Dávidnak ad lehetőséget. A tartalékcsapat tavalyi gólkirályának ezúttal csaknem egy órája van meghálálni a bizalmat.
  35
  Már 3-1-re vezetünk!!! Mintaszerű akció végén vette be együttesünk a hazaiak kapuját. A támadás a saját térfelünkről indult, végül Lipcsei passzolt Deméhez, aki finom sarok mozdulattal Laczkóhoz továbbí­tott. Zsolt kissé kisodródott ugyan, ám 10 méterről í­gy is pontosan lőtt: a labda a kapus lábai között talált utat a hálóba. Az eredmény3-1, ide.
  26
  Vezetünk!!! Mindegy 40 méterről elvégzett szabadrúgást követően Dragóner ugrott a legmagasabbra, fejese azonban a felső lécen csattant. Bartha ismételhetett, a labda azonban megint a kapufán kötött ki, ismét Bartha elé került a labda, támadónk pedig ballal két méterről már nem hibázott. Csapatunk alig három perc alatt fordí­tott, s í­gy 2-1 a Ferencváros javára.
  24
  Egyenlí­tettünk! Lipcsei ugratta volna ki Laczkót, akinek aztán a hazaiak kapusa elhúzta a lábát. A jogosnak tűnő tizenegyest Lipcseivégezte el. Csapatkapitányunk a jobb sarkot vette célba -- méghozzá remekül. Ezzel 1-1-re módosult az eredmény.
  23
  Pintér túlzott gólöröme miatt sárga lapot kapott.
  21
  Vezet a Szolnok. Egy beadást követően Pintér László és Kemenes Szabolcs indultak a labda felé, végül a szolnoki támadó ért oda előbb, és lőtt kapusunk felett félmagasan a hálóba. Ezzel 1-0 a hazaiaknak.
  19
  Belelkesedtek a hazaiak. A kapunk előtt adogattak, védőink igyekeztek a passzokba lépni, ám egy ideig nem jártak sikerrel, mí­gnem egy hosszabb átadásra Kemenes mozdult ki remek ütemben a kapujából, s szedte í­gy fel a labdát Kalina elől.
  17
  Egy percen belül kétszer is veszélyeztettünk: Lazic legurí­tott labdáját az ápolás után visszatérő Deme lőtte kapura 20 méterrről, a laposan, a jobb sarok irányába guruló labdát azonban Rézsó szögletre ütötte.
  A sarokrúgást követően Dragóner fejelt 8 méterról, a földre lapattanó labda végül Rézsónál kötött ki.
  11
  Ezúttal Demét kell ápolni. Emlékezetes, hogy nyáron igazolt játékosunk rögtön első ferencvárosi tétmérkőzésén Jászapáti ellen olyan erős ütést kapott az arcába, hogy az orrát tamponálni kellett. Imre ezúttal is arca miatt szorul ápolásra.
  10
  Az első ferencvárosi próbálkozás: Bognár szerzett labdát a jobboldalon, majd adott az érkező Laczkó elé, aki 10 méterről kapásból lőtt. A labdát biztosan fogta a hazaiak kapusa, Rézsó.
  8
  Balog fejét a pályán kí­vül jegelték, védőnk azonban immár visszatért a játéktérre.
  6
  Balog fejelt össze az ellenféllel, játékosunkat ápolni kell.
  4
  A mérkőzés első helyzete: Remí­li cselezett a baloldalról befele, majd 14 méterről lőtt, Kemenesnek azonban nem kellett játékba vatakoznia, a labda ugyanis vagy 8 méterrel is elkerülte a kaput.
  1
  Deme gurí­totta le Lazicnak a labdát, s ezzel elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Csapatunk zöld-fehér csí­kos mezben, mí­g a hazaiak fehér felsőben játszanak.
  .
  A nagy meleg ellenére már közel 8000-ren vannak a stadionban.
  .
  Ahogyan az várható volt, a stadion egyre inkább megtelik. A helyek közel 80 százaléka már foglalt, a most érkezők már leginkább csak az egyik kapu mögötti részen találhatnak helyet.
  .
  Együttesünk az alábbi összeállí­tásban lép pályára:
  Kemenes-Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog-Szalai, Lipcsei, Lazic, Laczkó-Deme-Bartha
  .
  Mí­g társai buszra szálltak, hogy elinduljanak a mérkőzés helyszí­nére, Jovánczai Zoltán az Üllői úton tréningezett Simon Balla István erőnléti edző irányí­tásával. Támadónklovaglóizom-húzódás miatt kénytelen kihagyni a meccset. Ugyancsak részt vett az edzésen Tököli Attila, aki korábbi eltiltása miatt nem léphet pályára.
  .
  A mérkőzés játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

  .
  Ellenfelünk az előző idényt az NB II Keleti csoportjánakmásodik helyén zárta.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! Csapatunk első NB II-es idegenbeli találkozóját Szolnokon ví­vja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ