2006.XI.11. Ferencváros – Budafok: 2-0

Hibátlan a hazai mérleg

Az év utolsó hazai bajnokiján sem szakadt meg az FTC nagyszerű sorozata, a zöld-fehér együttes most is otthon tartotta a három pontot.


Ferencváros – Budafok: 2-0 (1-0)
Üllői út, 7.000 néző, vezette: Török Károly (Székely, Ví­gh)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Ferencz, Laczkó – Lipcsei, Lazic – Szalai (Horváth D. 60.), Deme, Csepregi (Fitos 75.) – Bartha (Brettschneider 68.)
kispad: Szabó K., Nagy J., Medgyesi, Csurka
vezetőedző: Gellei Imre

Budafok: Dombai – Fejős (Rétsági 10.), Nagy A. (Tarcsa 89.), Németh J., Kővári – Schmatovich, Füzi K., Gaál, Ujhegyi – Szabó Z. (Palkó 75.), Lovrencsics
kispad: Esterházy, Sipos, Balázs, Horváth Z.
vezetőedző: Gelei Károly

Gól: Laczkó (37.), Fitos (77.)
Sárga lap: Schmatovich (33.)

Mókás jelenet vezette fel a Ferencváros–Budafok mérkőzést. Jó negyven perccel a találkozó előtt még csak a vendégek cserekapusa, Eszterházy Mátyás volt kint a pályán, nagy unalmában, önmaga szórakoztatásaképpen, közelről lövöldözte be a labdákat a kapuba. Az egyik eltévesztett bombája aztán úgy találta fejbe a Springer-szobor mellett álldogáló középkorú férfit, hogy az csaknem kiköpte a fogait. A lelátón ekkor még csak néhány százan üldögéltek, és jól szórakoztak a jeleneten – a pórul járt úriember már kevésbé…

20061111-budafok-fitosA Ferencvárosnál a helyzet azonban korántsem ennyire vicces, igaz az is, hogy amilyen szürkék és keserűek a zöld-fehér klub napjai, olyan jó hangulatúak a mérkőzései. A szombati meccsen a tét egyébként nem volt más, minthogy növeli-e pontveszteség nélküli hazai mérkőzéseinek számát a Fradi, a csapat ugyanis legutóbb május 27-én, a Tatabánya ellen hibázott az Üllői úton, ami azt jelenti, hogy 168 napja az ellenfelek egyetlen árva pontot sem vittek el innen. Erre nem volt sok esély, még úgy sem, hogy a Ferencvárosból három meghatározó játékos, Tököli Attila, Balog Zoltán és Tí­már Krisztián hiányzott, í­gy aztán a Budafok ellen amolyan alkalmi védősor kezdett. Az idei utolsó hazai mérkőzésen a Fradi szerette volna már a meccs legelején eldönteni a három pont sorsát, ám a Budafok keményen védekezett, sündisznóállásból próbált meg kontratámadásokat vezetni. Gelei Károly együttese nem is tette rosszul a dolgát, nemegyszer ügyesen hozta fel a labdát, és ha Ujhegyi Gábor fejese néhány centiméterrel arrébb megy és eltalálja a hazaiak kapuját, bizony kí­nos szituációba kerülhetett volna a házigazda.

Ettől függetlenül a labdát a Ferencváros birtokolta többet, s Lipcsei Péterék a játékba is belelendültek lassan. Védenivaló hí­ján ekkor már Kemenes Szabolcs sűrű gimnasztikázással tartotta ébren magát, ugyanis labda csak a legritkább esetben jött a kapuja elé. A 38. percben aztán kigyúltak az első örömtüzek a Fradi B-középen, egy ritkán látható, szép egyéni támadás végén, Laczkó Zsolt – Bartha Lászlót is arrébb taszí­tva – bepasszí­rozta a labdát a Budafok kapujába.

A fordulást követően sem sokat változott a játék képe, a Ferencváros támadott, a Budafok védekezett. A 76. percben aztán csereként beállt Fitos László, s egy percre rá első labdaérintéséből nyomban gólt szerzett. Végül a Ferencváros fél gőzzel, különösebb megerőltetés nélkül győzte le a Budafokot, és ez azt jelenti, hogy a zöld-fehérek kilencedik őszi hazai mérkőzésüket is megnyerték az Üllői úton. A Fradi tehát szépen búcsúzott szurkolóitól, és a lefújást követően a játékosok vastaps kí­séretében ballaghattak az öltözőbe.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – Szeretném először is megköszönni a szurkolóknak azt, hogy ebben a hideg időben is kitartottak mellettünk, és szeretném kérni, hogy a továbbiakban is maradjanak a csapat mellett. Akik itt voltak a mérkőzésen, úgy gondolom elégedetten távoztak az Üllői útról, mert egy szí­vós ellenfelet sikerült legyőznünk. Sok helyzetünk volt, de a nagyszerű kapusteljesí­tménynek köszönhetően csak két gól született, pedig kapufából is legalább ugyanennyit lőttünk.

Gelei Károly (a Budafok edzője): – Megtettünk mindent, ami bennünk volt, de a Fradi sokkal esélyesebb volt. Meghatározó volt, hogy már a 9. percben cserélnem kellett, mert megsérült az egyik védőnk. A védekezést erőltettük, és abból akartunk kontrázni, ami néha sikerült is, úgy gondoltam az utolsó húsz percben behozok két gyors embert, de a cserék után gyorsan megkaptuk a második gólt, és már el is ment a meccs. Gratulálok a Fradi őszi elsőségéhez.

Fitos László: – Az utóbbi időben kevés lehetőséget kaptam, í­gy abban sem lehettem biztos, hogy pályára lépek. A gólomat megelőzően Laczkó Zsolt nagyszerűen í­velte be a labdát, amely Brettschneider Laci feje felett elszállt, ám nekem éppen í­gy volt jó. Bevallom, szükségem volt néhány pillanatra, mí­g felfogtam, mi is történt, hogy bajnoki mérkőzésen gólt szereztem a Ferencvárosban.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.XI.11. Ferencváros – Budafok: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk Laczkó és Fitos góljaival 2-0-ra nyerte a Budafok elleni találkozóját, s ezzel az idei utolsó forduló eredményeitől függetlenül őszi bajnok.

  Gellei Imre sárga lapok utáni eltiltás miatt három meghatározó játékosunkra, Balog Zoltánra, Tí­már Krisztiánra, valamint Tököli Attilára nem számí­thatott.

  Csapatunk csaknem az első perctől kezdve mezőnyfölényben játszott. Sorra vezettük az akciókat, különösen a jobboldalunk volt aktí­v, és Barhta is folyamatosan lekötötte a budafoki védelem figyelmét. A félidő hajrájában fölényünk góllá érett: rövidpasszos játékkal jutottunk a budafoki kapuig: Lipcsei továbbí­tott Csepregihez, aki egyből Lazichoz, ezt követően Deme, Laczkó, majd a vendégek hálója volt a labda útja. Laczkó éles szögből vette be a rövid sarkot. Dombai ugyan érintette a labdát, hárí­tani azonban nem tudott, í­gy csapatunk megszerezte vezető gólját.

  A második játékrész eleje mezőnyjátékkal telt, majd a félidő közepe táján felgyorsultak az események: egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, Bartha, Lipcsei, majd Horváth is közel állt a gólszerzéshez. Ez végül Fitosnak sikerült: Laczkó futott el a baloldalon, majd adott középre. Többen is elvétették a labdát, amelyre végül Fitos csapott le. Középpályásunk első labdaérintésével kilőtte a hosszú sarkot, s ezzel 2-0-ra növelte csapatunk előnyét. (Ez volt Laci első bajnoki gólja a Ferencvárosban.) A kétgólos előny ellenére csapatunk nem adott alább a lendületből a hajrában sem, Deme például kapufát lőtt. Az eredmény végül már nem változott, csapatunk végig nagy fölényben játszva, helyzetek sokaságát kidolgozva, s azokból kettőt értékesí­tve 2-0-ra nyert, és ezzel őszi bajnok lett. A lefújást követően Gellei Imre szólt az őszi bajnokot ünneplő Fradi-táborhoz. Vezetőedzőnk megköszönte a szurkolók kitartását, s ahogyan fogalmazott, az FTC büszke lehet rá, hogy ilyen tábort tudhat maga mögött.

  Mindkét csapat edzője elégedett volt a látottakkal, Gellei Imre külön kitért arra, hogy megköszönje a szurkolóknak az egész éves biztatást.

 • 92
  A lefújást követően Gellei Imre szólt az őszi bajnok Ferencvárost ünneplő Fradi-táborhoz.
  Vezetőedzőnk megköszönte a szurkolók kitartását, s ahogyan fogalmazott, a Fradi büszke lehet rá, hogy ilyen tábort tudhat maga mögött.
  91
  Vége a mérkőzésnek. Csapatunk végig nagy fölénybe játszva, helyzetek sokaságát kialakí­tva, s azokból kettőt értékesí­tve 2-0-ra nyert.
  90
  Török játékvezető egy percet hosszabbí­t.
  89
  A vendégek is kihasználják harmadik cserelehetőségüket: Nagy helyett Balázs fejezi be a mérkőzést.
  88
  Lipcsei kapott labdát, majd vezette néhány méteren át. Csapatkapitányunk végül 17 méterről külsővel lőtt, a labda a kapu közepébe tartott, í­gy Dombainak nem okozott nehézséget.
  87
  Egy belépőt követően Laczkót kellett ápolni, ám játékosunk a pályán maradhat.
  86
  Hatalmas helyzet maradt ki: Lipcsei szögletére Dombai kijött a kapujából, í­gy az gyakorlatilag üresen maradt, Dragóner azonban már nem tudta jól irányí­tni a labdát, és a kapu mellé fejelt.
  85
  Deme kishí­ján háromra növelte előnyünket.
  A tizenhatos jobboldalánál végezhettünk el szabadrúgást. Lipcsei ezúttal nem középre í­velt, hanem középre passzolt, mégpedig Deméhez, aki 17 méterről egyből lőtt, a labda a felső lécen csattant. Brettschneider próbálkozott a kipattanóval, ám lövése elakadt a védőkben.
  83
  Lipcsei hozta zavarba a vendégvédelmet, miután 19 méterről több cel után váratlanul kapura fordult, s finom emeléssel célba vette a hosszú sarkot. A lefele hulló labda veszélyesnek tűnt, végül elkerülte a kaput.
  79
  Horváth veszélyeztetett ismét. Kirúgást követően visszafejeltük a labdát, amelyet aztán 17 méterről Horváth küldött kapura. A játékszer végül kevéssel a jobb alsó sarok mellett pattogott el.
  77
  Kettővel vezetünk! Laczkó futott el a baloldalon, majd adott középre. Többen is elvétették a labdát, amelyre végülFitos csapott le. Középpályásunk első labdaérintésével kilőtte a hosszú sarkot, s ezzel 2-0-ra növelte csapatunk előnyét.
  Ez Laci első bajnoki gólja a Ferencvárosban, gratulálunk!
  75
  Csere a mieinknél is: Csepregi hagyja el a pályát, s Fitos kap lehetőséget.
  75
  A vendégeknél Szabó helyén Palkó folytatja.
  73
  Horváth és Deme játszott össze: a támadó Deméhez továbbí­tott, aki visszapasszolt Horváthnak. Dávid 16 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn, ám még í­gy is veszélyesen hullott lefele, de végül szöglettel folytatódott a mérőzés.
  68
  Bartha pihenőt, Brettschneider bizalmat kap.
  64
  Lipcsei továbbí­tott Barthához. Támadónk 15 méterről célba vette a kaput, nem is rosszul, a labda csak kevéssel ment a bal felső sarok mellé.
  62
  Ferenczet kellett ápolni, miután egy ütést kapott. Dani tudja folytatni a játékot.
  60
  Szalai hagyja el a pályát, és Horváth Dávid kap lehetőséget.
  56
  Lipcsei csapott le egy kipattanó labdára, majd vette vele célba 16 méterről a kaput. Dombai már vetődött, a lövés azonban végül elakadt a védőkben.
  55
  A második játékrész első tí­zperce mezőnyjátékkal telt. Jobbára a mieink akarata érvényesült, ám az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Vége az első játékrésznek. Csapatunk nagy fölényben játszik, számos helyzetéből ezidáig egyet váltott gólra, í­gy a félidőben 1-0-ra vezetünk.
  40
  Bartha mutatott be szép cseleket a tizenhatos baloldalán. Támadónk alighanem élesen közére szeretett volna í­velni, ám kissé mintha lecsúszott volna a labda -- ami éppen í­gy lett veszélyes: Laci lövése a kapufán csattant.
  37
  Vezetünk!!! Rövidpasszos játékkal jutottunk a budafoki kapuig: Lipcsei továbbí­tott Csepregihez, aki egyből Lazichoz, ezt követően Deme, Laczkó, majd a vendégek hálója volt a labda útja. Laczkó éles szögből vette be a rövid sarkot. Dombai ugyan érintette a labdát, hárí­tani azonban nem tudott, í­gy 1-0-ra vezet csapatunk.
  35
  A vendégek kapusának, Dombainak immár sokadszor gyűlt meg a baja a kirúgásokkal. Vagy ötödik alkalommal ment ki a labda érintés nélkül az oldalvonalon túlra…
  33
  Schmatovich kapott sárga lapot.
  33
  Bognár próbálkozott 23 méterről, félmagas lövését Dombai hárí­totta.
  32
  Tizenhét méterről végezhettünk el szabadrúgást. A vendégek kissé “elaldutak”, s ezt Dragóner használta ki, aki -- mí­g a budafokiak a sorfalukkal foglalkoztak -- Barthához passzolt. Támadónk egy cselt követően lőtt, ám a védők szorí­tásában Laci nem tudott kellő erőt a próbálkozásba vinni, í­gy a játékszer Dombai kezében kötött ki.
  30
  Immár hosszú percek óta hatalmas fölényben játszunk. Ezúttal Csepregi ugratta ki aczkót, aki a tizenhatoson belülre Dragónerhez passzolt. Védőnk kapásból belsővel lőtt, a labda azonban a kapu felett hagyta el a játékteret.
  27
  Lipcsei végzett el szbadrúgást jobboldalról, majd fejelt Laczkó 8 méterről, ám a kapu közepébe tartó labdát Dombai védte.
  26
  Lipcsei passzolt az ezúttal a jobboldalon felfutó Barthának, aki a védők szorí­tásában 7 méterről lőtt. Dombai azonban bravúrral hárí­totta a félmagas labdát.
  25
  Laczkó továbbí­tott Barthához, támadónk a tizenhatoson belül, kissé kisodródott helyzetben kapta a labdát, í­gy lövés helyett inkább még befele cselezett, és csak ezt követően vette célba a kaput, a labda végül elakadt a védőkben.
  Talán veszéélyesebb helyzet alakult volna ki, ha Laci észreveszi a túloldalon feltűnő Lipcseit.
  22
  Ismét a mieink veszélyeztettek. Lipcsei vette észre a védők szorí­tásából kilépő Barthát, támadónkhoz továbbí­tott, ám végül győzött a túlerő: a ké védő együttes erővel elvette a labdát Lacitól.
  21
  Ferencz ügyes megmozdulása után alakí­tottunk ki helyzetet: a védő úgy szerelt, hogy egyben indí­totta is Laczkót. Buksi a vonal mellől az érkező Barthához továbbí­tott, ám támadónknak kissá hosszú volt az átadás, í­gy a védők tisztáztak.
  20
  Veszélyes fejes a mi oldalunkon is: Lipcsei jobboldali szögeletét követően Dragóner 8 méterről próbálkozott, a labda a kapu fölé ment.
  19
  Az első vendég-lehetőség egy csaknam a félpályáról elvégzett szabadrúgást követően alakult ki: az előreí­velt labdát Ujhegyi 8 méterről, a kapuval háttal csúsztatta meg. A labda a hálóba tartott, Kemenes azonban vetődve hárí­tott.
  17
  Ismét a jobboldalunk vezetett szép akciót.
  Szalai egy tetszetős csellel lerázta védőjét, majd az alapvonal elől középre í­velt, az érkező Bartha elől azonban Dombai lehúzta a labdát.
  14
  Bognár passzolt Deméhez, aki a vendégkapu elé érkező támadóink elé tálalt volna, ám a védőkben elakadt a labda. Végül Szalaihoz került a játékszer, középpályásunk lágyan középre í­velt Barthához, de támadónknak sajnos kicsit magasnak bizonyult a beadás.
  11
  Fejős nem tudja folytatni a játékot; helyén Rétsági kap bizalmat.
  10
  Csepregi ugratta ki remek ütemben Barthát. Támadónk leforult védőjéről, és már lőtt volna, ám a vendégek kapusa, Dombai vetődve felszedte előle a labdát. Nem sokon múlt..
  8
  Bognár kapott a félpályánál indí­tást. Védőnk egy csellel lerázta emberét, majd 22 méterről lőtt, ám a labda a kapu felett hagyta el a játékteret.
  5
  A találkozó első öt perce mezőnyjátékkal, illetve ápolással telt; a vendégek védőjét, Fejőst vette kezelésbe a csapat orvosa.
  1
  Megkezdődött csapatunk idei utolsó hazai bajnokija.
  .
  A mérkőzés kezdőrúgását Zsiborás Gábor családja végezte el. Egykori kapusunk 49 esztendős lenne.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos, a vendégek piros-fekete csí­kos mezben játszanak.
  .
  A Nagyváradi tér felöli kapura támad majd együttesünk.
  .
  A két gárda a Fradi-induló ütemeire vonul ki a pályára.
  .
  Együttesünk a Nyí­regyházát megelőzve négypontos előnnyel vezeti a tabellát, mí­g ellenfelünk a 13.pozí­ciót foglalja el.
  .
  Csapatunk Kemenes-Bognár, Dragóner, Ferencz, Laczkó-Lipcsei, Lazic-Szalai, Deme, Csepregi-Barthaösszeállí­tásban kezdi a mérkőzést.
  Csereként Szakó K., Brettschneider, Csurka, Fitos, Horváth D., Medgyesi valamint Nagy J. kaphat lehetőséget.
  .
  Sárga lapok utáni eltiltás miatt több meghatározó játékosunk is csak a lelátóról szurkolhat társainak a mai találkozón, í­gyBalog Zoltán, Tí­már Krisztin valamint Tököli Attila.

  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A bajnokság 14.fordulójában csapatunk a Budafok ellen lép pályára az Üllői úton. Ez együttesünk utolsó hazai mérkőzése a 2006-os esztendőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ