2006.XI.18. Baktalórántháza – Ferencváros: 0-0

Ismét pontokat vesztett a Fradi

Agilisabban játszott a vendég Ferencváros a Baktalórántháza ellen, és annak ellenére nem sikerült megszerzenie a győzelmet jelentő gólt, hogy erre többször is lehetősége lett volna. Tény az is, hogy a hazaiak nem illetődtek meg ellenfelüktől, és veszélyes támadások kidolgozásával jelezték: ők is a pályán vannak.


Baktalórántháza – Ferencváros: 0-0
Nyí­regyháza, 2.000 néző, vezette: Berger József (Forgács, Pápai)

Baktalórántháza: Petranic – Szenes, Bí­ró, Bodnár, Illés Gy. – Nagy Z., Márkus, Illés L. (Szabó R. 37.), Rákóczi – Pálvölgyi, Ádámszki (Németh A. 62.)
kispad: Kanócz, Andrejcsák
vezetőedző: Madalina György

Ferencváros: Kemenes – Ferencz, Dragóner, Balog Z. – Bognár, Lipcsei, Lazic (Bartha 56.), Laczkó – Deme (Horváth D. 83.), Szalai (Csepregi 46.), Tököli
kispad: Szabó K., Medgyesi, Brettschneider, Fitos
vezetőedző: Gellei Imre

Sárga lap: Ádámszki (60.), Petranic (86.), Nagy Z. (90+3.) illetve Dragóner (51., 77.), Tököli (89.)
Kiállí­tva: Dragóner (77.)

A mérkőzés előtt egy perces néma gyászszünettel emlékeztek a tegnap elhunyt futballegenda, Puskás Ferenc emlékére.

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kezdett vehemensebben, és már az elejétől fogva irányí­tása alá vonta a játékot, bár a hazaiak sem hagyták annyiban, és igyekeztek támadásokat szervezni és fölvenni a kesztyűt.

Többet támadott ugyan a Fradi, de Petranics kapus ma nagyon jó napot fogott ki, és ha ő már nem tudott segí­teni, valamelyik védő azonnal ott termett, és mentett. Gondoljunk csak Márkus 19. percbeli megmozdulására, amikor fejjel mentett egy lövést, mely már-már a hazai kapuban volt.

A játék képe azonban a vendégek mezőnyfölénye ellenére sem volt egysí­kú, több veszélyes támadást is vezettek, és Kemenesnek nem egyszer bravúrral kellett védeni, hogy megóvja kapuját a góltól.

Az első játékrész í­gy viszonylag kiegyenlí­tett játékot hozott, helyzetek tekintetében legalábbis mindenképpen, és a döntetlen reálisnak nevezhető, hiszen a Baktalórántháza nem játszott alárendelt szerepet.

A félidőben igyekezett összeszedni magát a vendégegyüttes, és azonnali rohamokkal nyitottak, a sí­pszó után. Lackó például rögtön helyzetbe került, de a védők üggyel-bajjal tisztázni tudtak.

Két perccel később Lipcsei eresztett meg egy bombaerős lövést, de ez a lehetőség is kimaradt.

Maradt a Ferencváros mezőnyfölénye, de nem akart gól születni, a vendégcsapat hiába próbálkozott újra és újra – mert a második félidőben már leginkább a Fradi próbálkozott.

A lendület akkor sem hagyott alább, mikor Dragóner megkapta második sárga lapját is, í­gy a játékvezető felmutatta neki a piros lapot is. A meddő mezőnyfölény megmaradt, sőt percekkel az eset után Petranicsnak óriás bravúrral kellett hárí­tania Tököli emelését.

A hátralévő percekben már egyik csapatnak sem sikerült kapuba találnia, hiszen a hazaiak újabb százszázalékos helyzetet mentettek a gólvonalról, majd az előttük lévő lehetőséget sem tudták kihasználni.

A Baktalórántháza végeredményben megérdemelten tartott otthon egy pontot.

Nyilatkozatok:

Madalina György, a Baktalórántháza vezetőedzője: – Hősiesen küzdöttünk, aminek meglett az eredménye. Remélem, életemben nem kerülök többé ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, mint ebben az esztendőben.

Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője: – Kí­nkeserves mérkőzésen vagyunk túl, az egész találkozó alatt szenvedtünk, pontatlanul játszottunk, aminek örülni lehet, hogy veretlenül vezetjük a tabellát az őszi szezon után. Remélem, tavasszal rendezettebb viszonyok között folytathatjuk.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.XI.18. Baktalórántháza – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: A mieink 0-0-s döntetlen értek el Nyí­regyházán a Baktalórántháza ellen, az őszi szezon utolsó bajnoki találkozóján.

    Mi kezdtük aktí­vabban a mérkőzést, az első félidő első felében több helyzetet is kidolgoztunk, de nem sikerült gólt elérnünk. Az ellenfél csapatából egyedül Pálvölgyi volt veszélyes a kapunkra, de Kemenes ezúttal is jól védett. A második játékrészre egy jóval agilisabb, elszántabb Fradi jött ki, 2 perc alatt volt két lehetőségünk is, de Laczkó, illetve Lipcsei lövése is elkerülte a kaput. A folytatásra alább hagyott a lendületünk, ráadásul a hajrában Dragóner kiállí­tása miatt 10 emberre fogyatkoztunk. A mieink nem játszottak jól, í­gy ezúttal elmaradt a győzelem.

    Mivel a Nyí­regyháza 4-2-re nyert Vecsésen 2 pontra olvadt az előnyünk a nyí­rségi együttes előtt.

    A mérkőzést követően érthető módon Gellei Imre nem volt túl boldog.

    -- A gondok ellenére becsülettel végig játszottuk a szezont – mondta a vezetőedzőnk. – Bármennyire is nem szerettük volna, a problémák kihatottak a csapat szereplésére is, az ősz végére lelkileg fogytunk el. Jelenlegi helyzetünkben bravúrnak tartom, hogy vereség nélkül vezetjük a Keleti csoportot. Nehéz úgy tűzben tartani a csapatot, ha mindenhol azt hallják, hogy hiába nyerik meg a bajnokságot, úgysem indulhatnak az élvonalban.

    Madalina György valamelyest elégedettebbnek tűnt. -- Az NB II két legszegényebb csapatának mérkőzésén igazságos döntetlen született – mondta a hazaiak szakvezetője. – Az őszi szezont 12-13 játékossal “csináltuk” végig, de most bebizonyí­tottuk, hogy ez a csapat többre érdemes. A Fradinak több helyzete volt, de az ellenfelünk talán egy kicsit lebecsült minket, mi lelkesedéssel pótoltuk a hiányosságainkat.

  • 94
    Vége. Utolsó őszi bajnoki mérkőzésünkön 0-0-s döntetlent értünk el a Baktalórántháza ellen.
    92
    Szabó egyedül törhetett volna a kapunkra, de elszórakozta a lehetőséget, az ellentámadásból Csepregi veszélyztetett volna, de Nagy fejbe rúgta, sárgát kapott érte.
    89
    A kapujukhoz szegezzük a hazaiakat, de nem tudunk gólt szerezni. Tököli már kézzel is megpróbálta a hálóba juttatni a labdát. Sárgát kapott érte.
    86
    Lipcsei 17-ről alig lőtt mellé. Petranics most sem akarta elvégezni a kirúgást, megkapta a már korábban kiérdemelt sárgát.
    85
    A hatalmas bedobásairól hí­res Balog majdnem gólt dobott, átdobta a labdát a kapuson, a védők mentettek.
    84
    Gellei Imre újabb támadót cserélt be. Deme helyett Horváth Dávid folytatja.
    83
    Tököli kiszorí­tott helyzetből megpróbálta átemelni a labdát a kapusan, de Petranics a helyén volt.
    81
    Németh 25 méteres lövését Kemenes bravúrral védte.
    77
    10 emberre fogyatkoztunk, Dragóner szabálytalankodott a félpályánál, a játékvezető túlságosan szigorúan sárga lapott adott védőnknek, mivel Draginak ez volt a második, a kiállí­tás sorsára jutott.
    69
    A játékvezető negyedszer figyelmeztette a hazaiak kapusát, hogy ne húzza az időt, de a sárga eddig elmaradt.
    62
    Ádámszki nem tudta folytatni a játékot a Kemenessel való ütközés után, de mielőtt lecserélték volna kapott egy sárga lapot, mivel ő volt a szabálytalan. Németh játszik a helyén.
    58
    Pálvölgyi Ádámszki elé pörgetett a 16-oson belül, Kemenes önfeláldozóan rontott ki a kapujából, a két játékos ütközött, mindkettőjüket ápolni kellett.
    55
    Lazic helyett Bartha játszik. Szerb középpályásunk helyére Csepregi megy vissza, Bartha pedig a támadósorban kap szerepet.
    52
    Dragóner könyökölt a félpályánál, sárgát kapott.
    49
    A második félidőben sokkal motiváltabb a csapat. Lipcsei 18 méterről alig lőtt a kapu mellé.
    47
    Laczkó 10 méteres lövése az utolsó pillanatban irányt változtatott az egyik hazai védő lábán, í­gy szögletre pattant a labda.
    46
    Szalai helyett Csepregi folytatja a második félidőben.
    45
    Hazai helyzet! Egy védelmi hiba után Pálvölgyi 14 méterről lőtt, Kemenes bravúrral védett.
    45
    Vége az első félidőnek.
    42
    Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Tököli a 16-oson belül, az alpvonal közelében megcsinált egy cselt a kapus és egy védő mellett, a labda azonban elakadt, vélhetően a védő kezén -- a mieink legalábbis ezt reklamálták a bí­rónál, aki nem í­télt bünetetőt.
    37
    Kényszerű csere a hazaiaknál: sérülés miatt Illés L. helyett Szabó R. a pályán.
    33
    Az első komolyabb Kemenes védés! Egy kipattanó labdát Pávölgyi 20 méterről egyből kapura küldött, kapusunk azonban magabiztosan fogta a kapu közepe felé tartó labdát.
    30
    Lipcsei í­velt középre a bal oldalról. Többen elvétették a labát, ami a nagy kavarodásban a kapu torkában álló Tököli elé került. Csatárunknak viszont nem sikerült lőni, mert a védők az utolsó pillanatban felszabadí­tottak.
    15
    Újabb nagy Fradi-helyzet! Lipcsei szöglete után a kapu előtt érkező Dragóner 6-7 méterről a hosszúsarokra csúsztatott, de a gólvonalon álló védő tisztázni tudott.
    11
    Balog beí­velését Szalai fejjel maga elé tette a 16-oson belül, kilenc méterről leadott lövése azonban másfél méterrel szállt el a kapu fölött.
    5
    Megvolt az első nagy helyzetünk! Dragóner hozta fel a labdát, Lipcseihez passzolt, aki Tökölit ugratta ki. Töki laposan lőtt, a hazai kapus -- Petranics -- azonban bravúrral védett. A kipattanóra Szalai érkezett de a védők szorí­tásában már nem tudta kihasználni a lehetőséget.
    1
    A zöld-fehér csí­kos mezben játszó Ferencváros kezdte a találkozót. A Fradi-tábor “Puskás 1927-2006 Isten veled” transzparenst feszí­tett ki.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat. Hamarosan kezdetét veszi idei utolsó bajnoki mérkőzésünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ