2007.III.25. Makó – Ferencváros: 1-3

Makón magabiztos győzelemmel javí­totta ki a kupafiaskót az FTC

A Ferencváros a Vasastól elszenvedett hazai kupavereség után a bajnokságban idegenben javí­tottak. A zöld-fehérek Makón magabiztosan játszottak és megérdemelten arattak kétgólos győzelmet a másodosztályú bajnokság 18. fordulójában, a Keleti csoport alsóházába tartozó hazaiak ellen. Tököli Attila a kupaeltiltás után góllal és remek játékkal tért vissza.


Makó – Ferencváros: 1-3 (0-0)
Makó, 3.500 néző, vezette: Bede Ferenc (Butkai, Albert)

Makó: Czirbus – Saveljev, Szamosszegi, Mórócz, Magyar – Szűcs D. (Zakar 71.), Varga R., Kis K., Fülöp T. (Csamangó 78.) – Kulacsik, Schreiber (Huszárik 64.)
kispad: Kovács K., Bány, Podonyi, Bakos
vezetőedző: Kolozsvári János

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Balog Z., Dragóner, Ferencz – Fitos (Buz 71.), Deme (Bartha 64.), Csepregi (Brettschneider 55.), Laczkó – Jovánczai, Tököli
kispad: Szabó K., Horváth D., Nagy S., Medgyesi
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Csamangó (87.) illetve Tököli (55.), Laczkó (65.), Jovánczai (85.)
Sárga lap: Mórócz (28.), Varga R. (30.), Czirbus (38.), Saveljev (72.) illetve Dragóner (40.)

20070325-makoA Ferencváros érkezése a makói emberek fantáziáját is megmozgatta. A zöld-fehérek látogatása 3500 embert csalt ki a hagymavárosi stadionba, ahol a hazaiak meglepetésre készültek a hétközi kupamérkőzésen az Üllői úton kikapó Fradi ellen. A Ferencváros azonban mindenképpen nyerni akart, hiszen a Nyí­regyháza hónapok óta ott liheg a fővárosiak nyakában.

Meglepetésre a makói rohamok elmaradtak az első percekben, hiszen ez lett volna az alföldiek esélye, ha már az elején beveszik Kemenes kapuját, megzavarva a zöld-fehéreket. A labda azonban a Fradi térfelét is csak elvétve érintette, í­gy a vendégek nyugodtan szervezhették akcióikat.

Az első felhördülést a drukkerekben Deme és Fitos önbizalommal teli, ám rendkí­vül gyengécske próbálkozása keltette. A folytatásban is a Fradinál volt a labda többet, ám igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakí­tani a ferencvárosiak.

A 37. percben a Ferencváros óriási gólszerzési lehetőséget kapott. Czirbus kapus húzta el Jovánczai lábát. A megí­télt büntetőt azonban Balog Zoltán a jobb kapufa tövére vágta.

A fordulás után már összejött a vezetőgól a Fradinak. Az 52. percben Tököli szelí­dí­tette meg a hosszan előre vágott labdát, majd a kimozduló Czirbus fölött a kapu közepébe emelt. (0-1)

Nem sokkal később a vendégek eldöntötték a három pont sorsát. Laczkó kezdett egy remek szólóba, négy védőt is kicselezett, majd 18 méterről kilőtte a makói kapu jobb alsó sarkát. (0-2)

A góloktól tovább nőtt a vendégek étvágya. Tököli szerezhetett volna újabb gólt, ám emelése ezúttal elkerülte a kaput. A hazaiak ekkor már csak lézengtek a pályán, a cserék sem tudtak új erőt adni a Makónak.

A hajrában Jovánczai (0-3) és Csamangó (1-3) gólja csak az eredmény kozmetikázására volt jó. A Ferencváros jó játékkal megőrizte vezető helyét a Keleti csoportban.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Gellei Imre elégedetten nyilatkozott a 100% Fradinak: – Vasas elleni meccsünk nem múlt el nyomtalanul a játékosokban – mondta vezetőedzőnk. – Az első félidőben nagyon görcsösek és feszültek voltunk, nem is játszottunk jól. A szünetben meg kellett nyugtatni a srácokat, a második félidőben már higgadtabban futballoztunk, és végre a helyzetkihasználással sem volt különösebb gond. Fontos volt ez a győzelem, hogy egy kis önbizalmat gyűjtsünk a folytatásra.

Kolozsvári János főleg az első félidei játékkal volt elégedett: – Csapatomból többen valós tudásuk alatt teljesí­tettek, aminek nem tudom, mi lehet az oka – mondta a makóiak mestere. – Voltak lehetőségeink 0-0-nál, ha ezekből egyet értékesí­tünk biztos másképp alakul a mérkőzés. Döntő volt Tököli gólja, hiszen ellenfelünk ezt követően megnyugodott. Nyert a jobbik csapat, gratulálok a Ferencvárosnak.

Tököli Attila: – Már a meccs elején volt Fitosnak egy nagy helyzete, de sajnos kimaradt. Ha az bemegy, akkor nyugodtan játszhattunk volna, de az első félidőben sehogy sem sikerült megszerezni a vezetést, többek között büntetőből se. Eredetileg én voltam kijelölve, de Balog Zoli szólt, hogy elvállalja, sajnos elmondása szerint a lövés előtt egy kicsit megcsúszott. A fordulás után gyorsan sikerült vezetést szerezni, ami nagyban befolyásolta a továbbiakat. Kaptam egy remek labdát – pont Balog Zolitól -, és sikerült távolról átemelnem a kapust.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.III.25. Makó – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a második félidőben mutatott jó játékának köszönhetően 3-1-re nyert Makón, í­gy továbbra is vezeti az NB II Keleti csoportját.

  Az első játékrészben nem igazán ment a csapatnak, félórányi játék után csak Deme és Laczkó távoli lövése jelentett némi veszélyt a hazaiak kapujára. A 35. percben aztán megszerezhettük volna a vezetést: Jovánczait buktatta a 16-oson belül Czirbusz kapus, a megí­télt büntetőt azonban Balog elhibázta.

  A második félidőben sokat javult a játékunk, az 52. percben Tököli gyönyörű góllal, megszerezte csapatunknak a vezetést. 10 perc sem telt el, amikor Laczkó egy parádés szóló végén 17 méterről jobbal kilőtte a jobb sarkot. Ekkor már felszabadultan játszottunk, a makóiak pedig hitehagyottan. A végig nagy kedvvel focizó Tököli a 82. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Jovánczait, aki háromra növelte előnyünket. A hajrában vitatott körülmények között a hazaiak ugyan szépí­tettek, de győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben.

  Legnagyobb vetélytársunk, a Nyí­regyháza 4-0-ra nyert Tuzséron, de jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is mi állunk a tabella élén.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek, tartjuk vezető pozí­ciónkat. Szép volt fiúk!
  89
  Kemenes védte Kulacsí­k 13 méteres lövését.
  85
  Szépí­tett a Makó. Kulacsí­k lesen lépett ki, amit az asszisztnes jelzett is, Bede azonban felülbí­rálta, í­gy tovvább mehetett az akció, Kulacsí­k Csamango elé passzolt, aki az üres kapuba lőtt. 1-3
  82
  Tököli ment el a balszélen, lerázta emberét, majd az alapvonalról lágyan középre emelt, Jovánczai pedig 3 méterről a kapuba bólintott. 0-3
  78
  Fülöpöt Csamango váltja.
  75
  Buz jött be Fitos helyére, érdekesség, hogy argentin védőnk a középpálya közepén játszik.
  70
  Laczkó passzolt Tökölihez, aki ismét átemelte a labdát a kapuson, de ezúttal a kapu fölé szállt a labda.
  68
  Szaveljev kapott sárgát Laczkó buktatásáért.
  65
  Szűcs- Zakar csere a hazaiaknál.
  62
  Deme helyett Bartha a pályán.
  61
  Már kettő!!! Laczkó egy szép cselsorozat után 17 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt. 0-2
  56
  Schreiber helyén Huszárik.
  54
  Jovánczai passzolt Tököli elé, aki 16 méterről lőtt, Czirbusz bravúrral tolta ki a labdát a jobb alsó sarok elől.
  52
  Brettschneider folytatja Csepregi helyett.
  50
  Mááár vaaan!!! Vezetünk! Tököli vezette a labdát, majd 18 méterre a kaputól úgy döntött, hogy gólt lő, átemelte a kapuson a labdát, ami a hálóba hullott. Gyönyörű találat. Szép volt Töki!0-1
  48
  Úgy néz ki a Makó is nyerni akar. Felváltva forognak veszélyben a kapuk, egyelőre nincs gól.
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik csapatban sincs csere.
  45
  Vége az első félidőnek. A nyí­rségieknek jobban megy a büntető lövés. A harmadik góljukat ugyanis 11-esből szerezték, í­gy már 3-0-ra vezetnek a Tuzsér ellen. Nekünk mindenképp nyernünk kell, ha meg akarjuk őrizni első helyünket.
  38
  Dragóner is besárgult.
  35
  A Vasas elleni meccshez hasonlóan újra büntetőt hibáztunk. Bognár kitűnő ütemben ugratta ki Jovánczait, akit Czirbusz “elütött”, jár a 11-es és a sárga a kapusnak. Balog lövése a kapufát találta el.
  30
  Varga szabálytalankodott Tökölivel szemben, ez is sárga.
  28
  Mórócz rúgta fel Demét 17 méterre a kaputól, a hazai játékos sárgát, mí­g mi szabadrúgást kaptunk. Laczkó lapos lövését védte Czirbusz.
  23
  Egy balról érkező beadára kimozdult Czirbusz kapus, aki védője hátára ütötte a labdát, onnan majdnem a kapuba került a játékszer.
  21
  Bognár adott középre, Deme elesett a védők szorí­tásában, Bede most sem látott szabálytalanságot.
  20
  Pillanatnyilag a Nyí­regyháza az első, mivel riválisunk 20 perc után 2-0-ra vezet Tuzséron.
  18
  Csepregi labdájával Laczkó lépett ki a baloldalon, az alpavonalról középre adott, de sajnos egy kicsit hosszan, í­gy oda lett a helyzet.
  10
  Egy szép Tököli- Laczkó- Deme összjáték után utóbbi 17 méterről lőtt kevéssel a kapu fölé.
  5
  Az első nagy helyzetünk: Jovánczai passzolt a jobboldalon felfutó Fitos elé, aki kiszorí­tott helyzetből átemelte a kapust, a labda kevéssel ugyan, de a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Hajrá Fiti, hajrá Fradi!!!
  4
  Schreiber kapott jó labdát, de Kemenes kitűnően mozdult ki a kapujából és az utolsó pillanatban tisztázott.
  3
  Balog nagy bedobása után Tökölihez került a labda, aki Jovánczaihoz passzolt, akit a hazai védők szabálytalanul szerelték a 16-oson belül, de a jogosnak tűnő 11-es elmaradt.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést.
  .
  Most vonulnak ki a játékosok a pályára. A Fradi Dragóner Attila csapatkapitány vezetésével. A mieink tiszta fehérben játszanak, mí­g a hazaiak zöld-sárga csí­kos mezben és zöld nadrágban.
  .
  Gellei Imre kijelölte kezdőcsapatát. Lazic belázasodott, í­gy nem léphet pályára. A mieink a Kemenes- Bognár, Dragóner, Ferencz, Balog- Fitos, Deme, Csepregi, Laczkó- Jovánczai, Tököli öszeállí­tásban kezdenek.
  .
  Amennyiben SMS-ben szeretnéd megkapni a végeredményt azonnal a lefújás után, ide kattints!

  .
  Csapatunk délután a Makó otthonában lép pályára. Élő közvetí­tésünk 14.50-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ