2007.IV.14. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-3

Az első vereség Gellei Imre lemondását vonta maga után

Hazai pályán szezonbeli első vereségét szenvedte el a Ferencváros labdarúgócsapata a másodosztály Keleti csoportjában. Gellei Imre csapata a korán bekapott gólra még felelni tudott, azonban a hajrában némi meglepetésre a vendégek két gólt is szereztek, és megnyerték a mérkőzést. A Fradi a vereség ellenére továbbra is a tabella élén áll, ugyanis a Nyí­regyháza is kikapott a 21. fordulóban.

Nyilatkozatok:

Csordás Csaba: – Úgy érzem az őszi meccsen a Fradi nem volt csúcsformában, nekünk viszont sikerült a maximumot hoznunk. Szerencsére én is folytattam a jó sorozatomat: a Fradi ellen általában betalálok. Most is igyekszem majd a lehető legjobb teljesí­tményt nyújtani, de nem vagyunk könnyű helyzetben. Könnyen beleszaladhatunk egy nagyobb vereségbe az Üllői úton, ha nem koncentrálunk eléggé. A Fradinak nagyon kellenek a pontok, úgyhogy mindent meg kell tennünk, hogy tisztes eredményt érhessünk el.

A mérkőzés:

Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-3 (1-1)
Üllői út, 4.000 néző, vezette: Sóthy András (Kis Z., Beidek)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Ferencz, Laczkó – Fitos (Bartha 46.), Lipcsei, Lazic, Deme (Csepregi 31.) – Brettschneider (Zsivoczky 68.), Tököli
kispad: Szabó K., Horváth D., Nagy S., Buz
vezetőedző: Gellei Imre

Kecskemét: Nagy Zs. – Gyagya (Ábel 64.), Kurucsai, Vass Zs., Farkas I. – Némedi, Lungu, Kovrig, Rezes (Borsos 68.) – Csordás, Balog M. (Yannick 65.)
kispad: Sztankó, Mojzes, Somodi
vezetőedző: Török László

Gól: Lipcsei (33.  – 11-esből) illetve Csordás (5.), Yannick (72., 81.)
Sárga lap: Deme (13.), Bognár (84.) illetve Gyagya (15.), Vass Zs. (27.)

Szokatlan módon kezdődött a Ferencváros számára a Kecskemét elleni összecsapás. Gellei Imre csapata ugyanis mintha átaludta volna a mérkőzés elő negyedóráját, és amikor felébredt, már a vendégek vezettek Csordás góljával 1-0-ra.

Ekkor azonban az Üllői úton a szpí­ker bemondta, hogy a zöld-fehérek nagy riválisa a Nyí­regyháza vereséget szenvedett Jászberényben. Ez fordulópontot jelentett a hazaiak játékában – és tudván, hogy növelhetik az előnyüket a szabolcsi csapattal szemben -, összekapták magukat és átvették a játék irányí­tását.

Igaz támadásban pontatlan volt Gellei Imre csapata, de még í­gy is jóval veszélyesebben játszottak a kecskemétieknél, és ennek az első félóra elteltével meg is lett az eredménye.

A harmincharmadik percben Csepregit buktatta Kovrig a tizenhatoson belül, amiért Sóthy játékvezető jogosan adott tizenegyest a hazaiaknak. A büntetőt Lipcsei magabiztosan értékesí­tette.

A második játékrész elején a Ferencváros megszerezhette volna a vezetést, Tököli be is talált öt méterről Nagy Zsolt kapujába, azonban Sóthy játékvezető les miatt érvénytelení­tette a támadó gólját.

A hetvenharmadik percben aztán jött a hidegzuhany a Fradi számára. Ekkor egy ellentámadást követően a csereként beállt Yannick mondhatni zavartalanul törhetett előre a jobb oldalon, és közelről bevette Kemenes kapuját.

Ezzel azonban nem volt még vége a mérkőzésnek, és ezt a Fradi bánhatta jobban, hiszen Dragóner és Ferencz késve próbálta lesre állí­tani Yannickot, aki megszerezte második gólját is, és gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát.

A zöld – fehérek ezzel elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, de továbbra is vezetik a másodosztály keleti csoportját, hiszen a Nyí­regyháza is kikapott. A találkozó után Gellei Imre azonnal lemondott a szakvezetői posztról, a vezetőség egyelőre nem döntött arról, hogy elfogadja-e azt.

*

A 100% Fradi információi szerint Gellei Imre a mérkőzés után felajánlotta lemondását. A zRT. igazgatósága ezt el is fogadta. Az utódot hamarosan kinevezik. A szakvezető a találkozót követően azt mondta: nem érti a csapat mai, fejetlen játékát, hiszen mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy milyen tétért játszunk, éppen ezért fájó, hogy í­gy sikerült ez a találkozó. Gellei hozzátette: megszerette annyira a Ferencvárost, hogy ilyen helyzetben felajánlja a lemondását, és reméli, ezzel segí­ti a csapat felemelkedését.

Az FTC zRt. igazgatósága a Kecskemét elleni találkozó után egyhangú döntéssel elfogadta Gellei Imre lemondását.

(Az nso.hu, a  Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IV.14. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A mieink 1-1-es félidő után 3-1-re kikaptak hazai pályán a Kecskeméttől. Mivel a Nyí­regyháza 3-2-s vereséget szenvedett Jászberényben, továbbra is mi vagyunk az elsők.

  Csordás Csaba már a 6. percben vezetéshez juttatta a Kecskemétet. A támadónak ez volt a 9. gólja ellenünk. Negyedóra után aztán mi is elkezdtünk focizni, főleg Tököli, Lipcsei és Brettschneider volt nagyon aktí­v. A 33. percben megsérült Deme helyére beállt Csepregi harcolt ki egy 11-est, amit Lipcsei magabiztosan értékesí­tett.

  A második félidő elején Tököli lőtt gólt, a játékvezető azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot. A folytatásban már nem nagyon volt igazi helyzetünk, a Kecskemét pedig tökéletesen kontrázott, jól használta ki a lehetőségeit és megérdemelten nyert.

  A második játékrészben mutatott teljesí­tményünkkel nem szolgáltunk volna rá a győzelemre. A mieink elszenvedték első vereségüket az NB II-ben, a feljutáshoz sokkal jobb játékra lesz szükségünk.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek, először kaptunk ki az NB II-ben.
  89
  Bartha kemény, 17 méteres lövését fogta a kapus.
  88
  Dragóner megelőzte a kapust, lefejelte a labdát, Tököli pedig 5 méterről keresztbe ellőtte.
  85
  Bognár kapott sárgát.
  81
  Egy kontra után Yannik átemelt Kemenesen. (1-3)
  78
  Csepregi, Bartha, Tököli összjáték után utóbbi lőtt 15 méterről a kapu fölé.
  73
  Laczkót fellökték, a bí­ró nem fújta le. A kontra után Yannik kilőtte a hosszúsarkot. (1-2)
  69
  Csepregi szögletét Zsivoczky ollózta fél méterrel a bal kapufa mellé.
  68
  Balogh helyére Yannik állt be.
  67
  Brettschneider helyére Zsivóczky állt be.
  65
  Gyagya helyére Ábel állt be.
  63
  Lipcsei szögletét Dragóner fejelte kevéssel a jobb kapufa mellé.
  58
  Tököli lépett ki, Kurucsai azonban hátrafelé tisztázott, a kapus nem merte megfogni a labdát, í­gy fejjel mentett.
  52
  Tököli lőtt 7 méterről a kapuba, a játékvezető viszont les miatt érvénytelení­tette a találatot.
  50
  Egy kecskeméti kontra végén Bognár szépen tisztázott Csordás elől.
  46
  Elkezdtük a második félidőt. Fitos helyén a hosszú hajától megszabadult Bartha folytatja.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Bognár adott középre, Tököli lefejelte a labdát Brettschneider elé, aki elől azonban tisztáztak a védők.
  37
  Brettschneider perdí­tett Tököli elé, aki egyedül vihette volna a labdát kapura, a játékvezető azonban az asszisztens intésére megállí­totta az akciót. Határeset volt…
  35
  Egyre jobbak vagyunk. Brettschneider ugratta ki Lipcseit, Nagy kapus azonban kifutott a kapujából és az utolsó pillanatban tisztázott a csapatkapitányunk elől.
  33
  Egyenlí­tettünk! Tököli kiharcolt egy elveszettnek hitt labdát, sarokkal Csepregi elé továbbí­tott, akit buktattak a tizenhatoson belül. A jogosan megí­télt büntetőt Lipcsei a jobb felsőbe lőtte. (1-1)
  30
  Deme nem tudja folytatni, Csepregi állt be a helyére.
  29
  Brettschneider lépett ki a védők közül, éles szögből lőtt, a kapus viszont védett.
  28
  Vass rángatta métereken keresztül Brettschneidert, aki a tizenhatoson belül elesett, a játékvezető azonban csak szabadrúgást í­télt, a Kecskeméti játékosnak pedig sárgát adott.
  25
  Jól működik a lestaktikánk. Az elmúlt két percben három alkalommal is jól léptek ki védőink.
  21
  Brettschneider a büntetőterületen belül esernyőcsellel megpróbálta becsapni védőjét, a labda azonban elakadt az ellenfél kezében. A teljesen jogos 11-es azonban elmaradt.
  18
  Jászberényben vége a mérkőzésnek, a Nyí­regyháza 3-2-re kikapott. Ha ma nyerni tudnánk, három pontos előnyt szerezhetnénk legfőbb riválisunkkal szemben.
  16
  Csordás szállt bele Ferenczbe, de nem kapott lapot. Gyagya Demét “belegyúrta” a reklámtáblába, ez már sárga. Középpályásunkat ápolni kell.
  15
  Deme szabálytalankodott Lunguval szemben, sárga.
  14
  Tököli két embert kicselezeve tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalról középre adott, a védők azonban ha nehezen is, de tisztáztak.
  12
  Bognár kapott jó passzt Lipcseitől, középre adott, Brettschneider 8 méteres fejesét azonban fogta a kapus.
  6
  Vezet a Kecskemét. Csordás labdát szerzett a tizenhatosunk előtt, 16 méterről ellőtte, Kemenes alatt pedig a kapuban kötött ki a játékszer. Csordásnak ez volt a 9.(!!!)találata ellenünk. (0-1)
  1
  A lilában játszó Kecskemét kezdte a mérkőzést. A mieink zöld-fehér csí­kos szerelésben léptek pályára.
  .
  Jó hí­r a mieink számára, hogy a Nyí­regyháza 10 perccel a lefújás előtt 3-1-s vesztésre áll Jászberényben.
  .
  Gellei Imre kijelölte a Kecskemét elleni kezdőcsapatot.
  Először lesz kezdő a Ferencvárosban bajnokin Brettschneider László, de ott van a csapatban Deme Imre is.
  Együttesünk a következőképpen áll fel: Kemenes -- Fitos, Ferencz, Dragóner, Bognár -- Lipcsei, Lazic -- Deme, Brettschneider, Laczkó -- Tököli.
  .
  Fantasztikus előfizetői akció indult a 100%Fradinál!

  .
  Forgó Fradi-cí­mer -- töltsd le a mobilodra!
  SMS-ben küldd az FR045693-at a 06-91-229-999-re!
  Részletes infók és további tartalmak itt!

  .
  A két csapat őszi meccséről bővebben itt olvashatsz!

  .
  Csapatunk 18 órakor azt a Kecskemétet fogadja, amely ellen ősszel először vesztettünk pontokat a bajnokságban. Akkor 2-2-re végzett a két csapat. Élő közvetí­tésünk 17.50-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ