2007.IV.21. Tuzsér – Ferencváros: 1-1

Döntetlennel mutatkozott be Zoran Kuntics a Fradi kispadján

Döntetlennel mutatkozott be Zoran Kuntics a Ferencváros kispadján, az NB II Keleti csoportjának 22. fordulójában. A Fradi ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel, nem tudta kihasználni, hogy a Nyí­regyháza pénteken csak 1-1-et ért el a Békéscsaba ellen, í­gy a két csapatnak továbbra is ugyanannyi pontja van.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic: – Kis drukk van bennem, de ez természetes. Annak örülök, hogy volt lehetőség arra, hogy a csapat egy nappal korábban, már pénteken útra kelhetett.

Mit vársz a csapattól?
– Azt, hogy mindenki, fiatal és idősebb küzdjön egymásért és a Ferencvárosért. Ha rend lesz a fejekben, akkor biztos a győzelem, persze ezért sokat is kell majd tenni akarás és alázat terén egyaránt. A Tuzsérról annyi információt sikerült beszerezni, hogy egy nagyon szervezetten védekező csapat, jó kontrákkal, a hazai pálya ráadásul szó szerint a hazai csapatnak előny, mert kisebb a játéktér a megszokottnál. Ellenfelünk erőnléte a hí­rek szerint kifogástalan, de természetesen szeretnénk három ponttal hazatérni.

A mérkőzés:

Tuzsér – Ferencváros: 1-1 (1-1)
Tuzsér, 3.000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kelemen, Márton)

Tuzsér: Nagy Z. – Mező, Cséke, Dancs, Baka – Csobán, Szilágyi (Babják 76.), Iván, Kóka – Mitró (Minyin 66.), Krajncz (Hrab 70.)
kispad: Gergely, Szabó I., Pinkóczi
vezetőedző: Révész Attila

Ferencváros: Szabó K. – Nagy S., Ferencz, Dragóner, Csepregi – Bartha (Zsivoczky 84.), Lazic, Lipcsei, Laczkó – Tököli, Brettschneider (Horváth D. 80.)
kispad: Kemenes, Nagy J., Fülöp, Buz, Fitos
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Csobán (42.) illetve Bartha (28.)
Sárga lap: Cséke (25.), Dancs (31.), Baka (33.) illetve Nagy S. (30.), Dragóner (60.), Csepregi (65.)

Duplán fontos volt a Ferencvárosnak a Tuzsér elleni mérkőzés, hiszen a Nyí­regyháza pontokat vesztett ebben a fordulóban Békéscsabán, és nem mellesleg ez volt az első mérkőzése a fővárosiak kispadján Zoran Kunticsnak, aki Gellei Imrét váltotta.

Az első pillanattól kezdve mezőnyfölényben játszottak a vendégek, és már rögtön a meccs elején akár Bartha, akár Tököli révén megszerezhették volna a vezetést, de mindkét támadó elvétette a hazaiak kapuját.

A Fradi a továbbiakban is többet birtokolta a labdát, és nem engedte kibontakozni a tuzséri támadásokat.

A félidő derekához érve aztán megszületett Zoran Kuntics csapatának első gólja. Ekkor Bartha cselezgetett keresztbe a hazaiak tizenhatosa előtt, majd váratlanul lövésre szánta el magát, a labda pedig Nagy Zoltán kapujában kötött ki.

A szünethez közeledve a hazaiak először kerültek igazán nagy helyzetbe. Csobán lépett ki ekkor Iván labdájával, majd a kapujából kimozduló Szabót „beesernyőzte”, és egyből elegánsan gurí­tott a Fradi kapujába.

A szerzett gólon felbuzdulva a Tuzsér a második játékrészre bátrabban jött ki, és teljesen egyenrangú ellenfelévé vált a Fradinak, mind a mezőnyben, mind pedig a helyzetek kidolgozásában.

A hajrában aztán rájött a Kuntics-csapat, hogy ezt a mérkőzést illene megnyerni, és ismét átvette a játék irányí­tását, nyomasztó mezőnyfölényt alakí­tott ki, azonban a hazaiak védelme hősiesen küzdött.

A Ferencváros – annak köszönhetően, hogy csak egy pontot szerzett – továbbra is csak jobb gólkülönbséggel vezeti a másodosztály Keleti csoportját.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic a mérkőzés után higgadtan értékelte a látottakat: – Voltak helyzeteink, amelyek sajnos kimaradtak, az ellenfél pedig jól használta ki az egyetlen lehetőségét, amelyhez az is kellett, hogy hátul hibázzunk – mondta a vezetőedzőnk a 100% Fradinak. – Eltiltások és sérülések miatt felforgatott összeállí­tásban léptünk pályára, a most debütáló Nagy Sándor játékával elégedett vagyok, hiszen jól oldotta meg a feladatát. A kényszerhelyzetből baloldali védőt játszó Csepregi azért élvezett nálam előnyt Buzzal szemben, mert Csepiről tudom, hogy mire képes, mí­g az argentin játékost még nem ismerem. Nem vártam azt, hogy a csapat játékban és mentálisan már most topon legyen, nagyjából az következett be, amire számí­tani lehetett. A tuzsériak úgy játszottak, ahogy életük meccsét játszó játékosoknak kell, szí­vósan, keményen, önfeláldozóan. Némi segí­tség lett volna számunkra, ha a hazaiak időhúzásait lappal büntetik. A döntetlen ellenére nem vagyok elkeseredett, természetesen jó lett volna nyerni, de í­gy is kedvezőbb helyzetből várhatjuk a Nyí­regyháza elleni mérkőzést, amelyet meg fogunk nyerni.

Élete első bajnoki meccsét játszotta a Ferencvárosban Nagy Sándor. A fiatal védő teljesí­tményét Zoran Kuntic már a meccs után dicsérte.

– Szerintem is jól sikerült a bemutatkozásom – mondta a védő a 100%Fradinak. – Kicsit izgultam a meccs előtt, de az első két jó átadás után megnyugodtam. A védekezésre kellett figyelnem, illetve arra, játsszam meg jól a labdákat, de arra is kért, hogy lehetőleg ne bonyolódjak bele a dolgokba, a cselekbe, ha kell, válasszam a legegyszerűbb megoldást. Úgy érzem, ennek eleget tettem, de nagyon sokat segí­tettek a társak, akik végig biztattak. Sajnálom, hogy nem sikerült győztes meccsen bemutatkoznom. Amikor megszereztük a vezetést, biztos voltam benne, hogy meglesz a három pont, sajnos nem í­gy lett. Remélem, lesz még lehetőségem játszani – remélhetőleg már győztes meccsen…

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IV.21. Tuzsér – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Zoran Kuntic első ferencvárosi mérkőzésén a mieink 1-1-es döntetlent játszottak Tuzséron, í­gy továbbra is jobb gólkülönbségünknek köszönhetően állunk a tabella élén.

    Az első igazi nagy helyzetünkre, a 16. percig kellett várni, amikor Tököli három védőt is becsapott, majd 11 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé. Ezt követően is mi játszottunk fölényben, majd a 27. percben Bartha 19 méteres lövése után megszereztük a vezetést. A félidő hajrájában a hazaiak kihasználva Szabó és Csepregi tétovázását Csobán révén egyenlí­tettek.

    A második játékrészben is mi voltunk aktí­vabbak, de sajnos a lehetőségekkel nem tudtunk élni, a legnagyobb helyzetünk a 64. percben maradt ki, amikor Bartha beadása után Laczkó közelről a kapu fölé fejelt. A mieink mezőnyfölényben játszottak, de a győzelemhez jobb helyzetkihasználásra lett volna szükség.

    A győzelem elmaradása mellett a mérkőzés másik szomorú eseménye, hogy Dragóner Attila begyűjtötte harmadik sárgáját, í­gy nem játszhat a Nyí­regyháza elleni rendkí­vül fontos hazai találkozón.

  • 90
    Vége a mérkőzésnek, jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is mi állunk az élen.
    85
    Bartha Zsivoczky csere nálunk.
    80
    A Tuzsér húzza az időt, minden szabálytalanság után a földön marad egy-egy hazai játékos. Közben cseréltünk: Brettschneider helyére Horváth Dávid állt be.
    79
    Harmadik cseréjüket is kihasználják a tuzsériak: Szilágyi helyett Szabó folytatja.
    72
    Krajnc helyére Mirnyin állt be.
    70
    Kranjc közeli fejese után a kapufa mellett álló Laczkó melléről pattant ki a labda.
    68
    Cseréltek a hazaiak: Mitró helyén Hrab játszik.
    66
    Csepregi is besárgult.
    64
    Óriási helyzetet hagytunk ki. Bartha beadása után Laczkó 5 méterről fejelt a léc fölé.
    60
    Az egyik tuzséri a földön maradt, Dragóner szólt a játékvezetőnek, hogy jó lenne, ha az oldalvonalon túl ápolnák, védőnk ezért sárgát kapott.
    58
    Tököli 18 méteres lapos lövését Nagy biztosan védte.
    55
    Baka lőtt 20 méterről, a pattogós lövést Szabó védte.
    48
    Tököli ugratta ki Laczkót a bal oldalon, Buksi ki akarta cselezni a rá rontó védőt, de közben elcsúszott, í­gy oda lett a helyzet.
    46
    Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.
    45
    Vége az első félidőnek. Jobbak voltunk a keményen, olykor durván játszó hazaiaknál. Megérdemelten szereztünk vezetést, majd egy szerencsétlen góllal egyenlí­tettek a hazaiak.
    44
    Tököli 17 méterre a kaputól lefordult az emberéről, Dancs feltartotta, szabadrúgást kaptunk, Laczkó lövését azonban védte a kapus.
    41
    Egy hosszú indí­tás után Szabó és Csepregi nem értette meg egymást, Csobán közéjük ugrott, egy emeléssel elvitte a labdát, majd éles szögből a kapuba gurí­tott. 1-1
    31
    Baka vitatott egy ferencvárosi bedobást, földhöz vágta a labdát, sárga.
    30
    Dancs rúgta fel hátulról Tökölit, ez is sárga.
    28
    A Ferencvárosban bajnoki mérkőzésen most debütáló Nagy Sándor kapott sárga lapot.
    27
    Vezetünk!!! Bartha a jobb oldalról középre húzott, majd 19 méterről a ballal a bal alsó sarokba lőtt. 0-1
    24
    Cséke elütötte Lazicot a tuzséri tizenhatos előtt. A hazaiak játékosa sárgát a kapott, mi szabadrúgást, amit Lipcsei fél méterrel a kapu fölé helyezett.
    21
    Brettschneidert rántották le 16 méterre a kaputól, a szabadrúgást Lipcsei a kapu fölé rúgta.
    16
    Tököli a tizenhatoson belül három védő között átvette a labdát, majd ballal, 11 méterről alig lőtt a hosszú sarok mellé. A meccs eddigi legszebb jelenete volt.
    15
    Fölényben játszunk, de igazi nagy helyzetünk nem volt. Kuntic folyamatosan együtt él a játékkal, a vonal mellett játszó játékosaink, Csepregi, valamint Laczkó folyamatosan kapják az instrukciókat.
    8
    Egyelőre a talajjal birkózunk, ugyanis 30-40 centis szintkülönbség is van a pálya egyes részei között.
    5
    Tököli 15 méterről a kapu mellé rúgta a labdát.
    4
    Laczkó ment el a bal oldalon, középre adott, Bartha 12 méterről lőtt a bal sarok mellé.
    1
    Mi kezdtük a mérkőzést.
    .
    Most vonulnak ki a játékosok a pályára, a mieink tiszta fehérben, mí­g a hazaiak tiszta kékben lépnek pályára.
    .
    Villogó csapatkép -- töltsd le a mobilodra!SMS-ben küldd az FR045697-et a 06-91-229-999-re!
    Részletes infók és további tartalmak itt!

    .
    Ősszel 7-1-re kiütöttük ellenfelünket -- erről a meccsről itt olvashatsz bővebben!

    .
    Csapatunk fél háromkor játszik Tuzséron. Élő közvetí­tésünk 14.15-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ