2007.IV.30. Ferencváros – Nyí­regyháza: 1-1

Egyik csapat sem került lépéselőnybe az Üllői úti rangadón

Döntetlenre végződött az NB II keleti csoportjának legnagyobb rangadója, a Ferencváros-Nyí­regyháza találkozó. Az 1-1-es eredmény azt jelenti, hogy a zöld-fehérek továbbra is csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg üldözőjüket. A két gól Montvai Tibor és Tököli Attila nevéhez fűződik.

Előzmény:

A csütörtöki MLSZ elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón bejelentették, hogy első fokon nem kapta meg a bajnokságban való induláshoz szükséges engedélyt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől hat klub, köztük a Ferencváros. Kisteleki István elmondta, a szövetség csak akkor hozza nyilvánosságra az indokokat, ha az érintett klubok ehhez hozzájárulnak. Az elnök hozzátette, idén várhatóan gyorsan lezajlik majd a licenceljárás.

(2007. április 26.)

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic: – Nehéz meccsre számí­tok – mondta a szakvezető a vasárnapi edzést követően a 100%Fradinak. – A csapatot frissnek éreztem, pörögtek a srácok, és nagyon motiváltnak tűntek, ez mindenképpen jó jel a meccs előtt. Biztos vagyok abban, hogy a Nyí­regyháza keményen védekezik majd, nekünk viszont támadunk kell majd. Persze, nem fejetlenül, hiszen vigyáznunk kell a vendégek kontráira, de azért úgy érzem, a játékot mi irányí­tjuk majd.

Gálhidi György: – Parádés meccset várok, amely a végső helyezésekről is dönthet – mondta a szakember a 100%Fradinak. – A valós tudásunknak megfelelő játékot kell hoznunk, és akkor esélyünk van a Fradi ellen. Úgy érzem, hogy több tényezőben is előrébb tartunk, mint a Ferencváros. Például fizikálisan, de más területen is. Láttam a Ferencváros Vasas elleni kupameccseit és Tuzséron is megnéztük a zöld-fehéreket. Nem tudnak meglepni minket.

A mérkőzés:

Ferencváros – Nyí­regyháza: 1-1 (1-1)
Üllői út, 13.408 néző, vezette: Gergely Sándor (Nagy I., Kovács Z.)

Ferencváros: Szabó K. – Bognár, Lipcsei, Ferencz, Nagy S. – Csepregi (Zsivoczky 46.), Lazic, Deme, Laczkó – Tököli (Horváth D. 81.), Brettschneider (Jovánczai 70.)
kispad: Kemenes, Nagy J., Buz, Fitos
vezetőedző: Zoran Kuntic

Nyí­regyháza: Erdélyi – Sipos, Ambrusz, Bagoly G., Popa – Minczér, Lippai (Madar 73.), Vukadinovic, Zabos (Hegedűs 59.) – Szilágyi N., Montvai (Lengyel 86.)
kispad: Máthé, Szatke, Ur, Fekete
vezetőedző: Gálhidi György

Gól: Tököli (40.) illetve Montvai (21.)
Sárga lap: Lipcsei (33.) illetve Bagoly (43.), Minczér (50.)

A mérkőzés megkezdése előtt mindkét oldalnak akadtak gondjai, melyek főleg a védelemre értendőek. A Ferencvárosnál – Dragóner távollétében – Lipcsei Péter ismételten a védelem közepén találta magát, a másik oldalon a még nem 100%-os Bagoly és Vukadinovics visszatért a kezdőcsapatba, de Miskolczi és Corneciu sárga lapok miatt nem lehetett ott a pályán.

A mérkőzés megkezdése után egyértelműen a hazai csapat kezdeményezett, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakí­tani. Az első nagy lehetőség gólt is eredményezett, amikor Ambrusz tökéletesen ugratta ki Montvait, aki Lipcsei mellett elment, majd kilenc méterről a bal sarokba gurí­tott.

A hazaiak a bekapott gól után, görcsösen kezdtek el játszani, de végül Bognár beadását követően Tököli fejelt a kapuba, kihasználva Erdélyi rossz kijövetelét.

Az utolsó öt percben összeűrösödtek az események, Lipcsei végezhetett el egy tökéletes szabadrúgást, amit Erdélyi hárí­tani tudott. Bagoly 42. percben egyértelműen piros lapot érően buktatta utolsó emberként Tökölit, de csak sárga lapot kapott a játékvezetőtől. A lefújás előtt, pedig Tököli szerezhetett volna vezetést, de Erdélyi több nagy védést is bemutatott.

Zoran Kuntics a második félidőre behozta a fiatal Zsivoczkyt, és ez a csere jó húzásnak tűnt, mivel a középpályás nagy lendülettel vetette bele magát a játékba. A játékrész ferencvárosi támadásokkal indult, a nyí­regyháziak erejéből nem futotta akciókra.

A félidő közepére csökkent a ferencvárosi nyomás, de ziccert addig sem tudott kialakí­tani Zoran Kuntics csapata. A vendégek szervezetten védekeztek, nem hagyták kibontakozni a hazaiakat.

A két csapat végül nem bí­rt egymással, és akárcsak a nyí­regyházi mérkőzésen, ezúttal is döntetlen lett a végeredmény. Ez azt jelentette, hogy a két csapat között továbbra is csak a gólkülönbség dönt a tabellán.

Nyilatkozatok:

20070430-nyiregyhaza-kunticA mérkőzés után Zoran Kuntic érthetően nem volt túl boldog: – A labdarúgás egy igazságtalan sportág, hiszen sokkal több helyzetünk volt, mint a Nyí­regyházának, mégsem tudtunk nyerni – mondta a vezetőedzőnk. – Jobban játszottunk ellenfelünknél, de sajnos csak egy gólt szereztünk, a vendégek pedig egy kontrából betaláltak, és elvitték az egyik pontot tőlünk. Az eredménynek nem örülhetünk, az viszont pozití­vum, hogy több lehetőségünk is volt, kár, hogy ezeket nem tudtuk kihasználni.

Gálhidi Györgynek több oka lehetett az örömre: – Az egyik szemem sí­r, a másik nevet – mondta a Nyí­regyháza vezetőedzője. – Nevet, hiszen egy pontot mégiscsak szereztünk az Üllői úton, ami nem rossz eredmény. Amiatt viszont szomorú vagyok, hogy játékban nem mindig tudtuk megvalósí­tani azt amit elterveztünk. A Ferencváros az első félidőben tanácstalannak tűnt, sajnálom, hogy egy védelmi hiba után gólt kaptunk. A második játékrészben előfordult, hogy a háló “feltörte” a hátunkat, annyira a kapunkhoz szegezett a Ferencváros. Azt gondolom, hogy végül igazságos döntetlen született.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IV.30. Ferencváros – Nyí­regyháza: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Ferencváros szempontjából az év legfontosabb mérkőzésén a mieink döntetlent játszottak a Nyí­regyházával.

  Az első tí­z percben mi voltunk jobbak, de igazi gólhelyzetet nem tudtunk kialakí­tani. A 20. percben egy védelmi hiba után Montvai váratlanul vezetést szerzett a Nyí­regyházának. A folytatásban sokáig semmi emlékezetes nem történt, majd a 39. percben Bognár í­velt középre egy szabadrúgást, amit Tököli 7 méterről a kapuba csúsztatott. A gólunk után sokkal jobban játszottunk, előbb Lipcsei 32 méteres szabadrúgását védte bravúrral Erdélyi, majd a 45. percben Tököli szerezhetett volna gólt. Előbb 11 méterről próbálta átemelni Erdélyit, aki azonban bravúrral mentett, majd Lipcsei jobbról érkező beadása után Tököli fejelhetett, a vendégek kapusa azonban ismét védett.

  A második félidő első felében mi játszottunk fölényben, főleg Tököli volt elemében, de újabb gólt már nem tudott szerezni. Az utolsó 20 percben ugyan többet birtokoltuk a labdát, helyzetünk azonban csak a 89. percben volt, amikor Jovánczai fejese a felső lécről kifelé pattant.

  Jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is mi vezetjük az NB II Keleti csoportját.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  88
  Lipcsei beadása után Jovánczai fejese a felső lécről kifelé pattant, de les miatt már lefújta a játékvezető.
  86
  Lengyel állt be Montvai helyére.
  83
  Deme 20 méterről lő mellé.
  81
  Tököli helyére Horváth állt be.
  80
  Tököli szépen vitte el a labdát Ambrusz mellett, középre gurí­tott Bognár lövését blokkolták, Deme pedig 13 méterről a kapu mellé ollózott.
  78
  Lipcsei 28 méteres lövését Erdélyi fogta.
  73
  Lippai- Madar csere a vendégeknél.
  71
  Brettschneider helyére Jovánczai állt be.
  70
  Laczkó nagyon éles szögből keményen lőtt, a labda alig szállt a kapu mellé.
  69
  Deme 17 méteres lövését blokkolták a védők, a labda felpörgött, Tököli 8 méterről pedig fölé fejelt.
  64
  Sikerrel, hiszen támadónk visszatérhetett.
  62
  Tököli lába görcsbe ugrott, előbb sportszerűen a közelben álló Bagoly vette őt kezelésbe, majd az oldalvonal mellett Eisemann gyúró és Gyarmati doktor próbált segí­teni Tökin.
  59
  Cseréltek a vendégek is: Zabos helyén Hegedűs játszik.
  58
  Lippai brutálisan felrúgta Zsivoczkyt, de még sárgát sem kapott.
  57
  Lippai 18 méteres lövését Szabó biztosan fogta.
  54
  Tököli szerzett harcosan labdát, majd Laczkó elé játszott, aki 17 méterről fölé lőtt.
  52
  Egy szöglet után Tököli elé került a labda, aki 11 méterről ballal a kapu mellő lőtt.
  50
  Minczér felrúgta Tökölit, sárga.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Zsivóczky állt be Csepregi helyére.
  45
  Vége az első félidőnek. Ha a másodikban úgy fogunk játszani, mint ahogy az egyenlí­tő gólunk után tettük, akkor nem lehet gond a három pont megszerzésével.
  45
  Egy jó kiugratás után Tököli 11 méterről megpróbálta átemelni a kapust, aki azonban megnyúlva elérte a labdát, majd Töki egyből lőtt, de az védők blokkoltak. A labda azonban nálunk maradt, Lipcsei jobbról érkező beadás után Tököli 7 méterről fejelt, Erdélyi hatalmas védést mutatott be.
  45
  A tizenhatoson belül Sipos eltüntette Laczkót,mehetett tovább…
  44
  A gól óta jobban játszunk. Lipcsei 32 méteres szabadrúgását Erdélyi bravúrral védte.
  42
  Bagoly utolsó emberként buktatta a kiugró Tökölit, a vendégek játékosa érthetetlen módon csak sárgát kapott.
  39
  Góóóól!!! Bognár előreí­velt szabadrúgása után Tököli 7 méterről a kapuba csúsztatott! (1-1)
  33
  Ismét Montvai ugrott volna ki, Lipcsei szabálytalanul szerelte, sárgát kapott.
  31
  Bognár adott jobbról középre, Bagoly pedig 5 méterről majdnem a saját kapujába fejelt, de a labda pár centivel elkerülte a bal sarkot.
  20
  Deme labdát vesztett a térfelünkön, egy jó kiugratás után Montvai 12 méterről a bal sarokba gurí­tott. 0-1
  15
  Lipcsei szöglete után Laczkó fejelt a kapu fölé.
  13
  Labdát vesztettünk a középpályán, Szilágyit ügyesen ugratták, éles szögből lőtt, de Szabó biztosan védett.
  12
  Minczér csúnyán “beleszállt” Csepregibe, a jogos sárga elmaradt.
  10
  A jobb oldalon Brettschneider sarokkal Csepregi elé tette a labdát, aki élesen középre adott, Bagoly azonban fejjel mentett.
  6
  Laczkó két jó csel után 16 méterről középre gurí­tott, a védők röviden szabadí­tottak fel, Brettschneider pedig 18 méterről fölé lőtt.
  4
  Tököli hozta fel a labdát, Brettschneidert ugratta ki, de Breki lesen állt.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést.
  .
  A Fradi tiszta fehérben, mí­g a Nyí­regyháza piros felsőben és kék nadrágban játszik majd.
  .
  A mieink a következő összeállí­tásban lépnek pályára: Szabó- Bognár, Lipcsei, Ferencz, Nagy S. -- Csepregi, Deme, Lazic, Laczkó -- Brettschneider -- Tököli.
  .
  Töltsd le a Fradi indulót a mobilodra!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR16050-et a 06-91-229-999-re!
  A szurkolótábor előadásában: küldd az FR16053-at a 06-91-229-999-re!
  Polifónikus csengésként: küldd az FR37575-öt a 06-91-227-222-re!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR28755-öt a 06-91-227-222-re!
  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  Csapatunk 18 órakor fogadja az Üllői úton a Nyí­regyházát. A találkozó sokak szerint a későbbiekben akár az elsőségről is dönthet. Élő közvetí­tésünk 17.45-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső