2007.IV.7. Orosháza – Ferencváros: 1-1

A sí­rból hozta vissza az egyik pontot a Ferencváros csapata

A 92. percben Lipcsei Péter szabadrúgása után mentett pontot a Ferencváros labdarúgócsapata az Orosháza otthonában. A hazai együttes korábban Szabó Norbert révén szerezte meg a vezetést, de nem tudta a végéig megtartani az előnyét.


Orosháza – Ferencváros: 1-1 (1-0)
Orosháza – Mátrai stadion, 3.000 néző, vezette: Sápi Csaba (Kormányos II. G., Weizer)

Orosháza: Tóth Z. – Kerepeczki, Molnár R., Futaki, Szabó N. (Fekete 80.) – Szeverényi, Csiszár, Koncz, Buza (Mike 70.) – Bosnjakovic, Baranyai (Lovas 70.)
kispad: Szabó P., Závoda, Kis-Szabó, Pardi
vezetőedző: Belvon Attila

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Ferencz, Fitos (Csepregi 49.) – Deme (Brettschneider 37.), Lazic, Lipcsei, Laczkó – Bartha (Horváth D. 70.), Tököli
kispad: Szabó K., Nagy S., Fülöp N., Zsivoczky
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Szabó N. (20.) illetve Lipcsei (90+2.)
Sárga lap: Koncz (66.), Bosnakovic (73.) illetve Bartha (42.), Ferencz (73.)
Kiállí­tva: Fekete (90+1.)

A hétközi kupakiesés után Orosházára látogatott bajnoki mérkőzésre a Ferencváros.

A zöld-fehérek előtt adódott az első helyzet, de Bartha kapu mellé fejelt közelről. Két perc múlva viszont a másik oldalon megszületett a mérkőzés első gólja, Baranyai szabadrúgását Szabó Norbert három méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte.

A gólpasszt adó Baranyai négy perc múlva megduplázhatta volna a hazaiak előnyét, de nyolc méterről a kimozduló Kemenesbe lőtt.

Az első félidőben ritkán forogtak veszélyben a kapuk, de miután a lelkes hazaiak egy helyzetüket gólra váltották, ők vonulhattak előnnyel félidei pihenőre.

A második játékrész eleje ferencvárosi helyzetekkel indult, de a fővárosiaknak vigyázniuk kellett, mivel a vendégek is veszélyes támadásokat vezettek, Bosnjakovics egyszer a felső lécet találta telibe.

A 65. percben hatalmas egyenlí­tési lehetőséget puskázott el a zöld-fehér együttes: Lipcsei átesett Koncz lábán, a játékvezető büntetőt í­télt. A labda mögé Lazics állt, de lövése a kapufán csattant.

Már szinte mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, valamint hogy a Ferencváros elszenvedi első vereségét, de a 92. percben egyenlí­tett Gellei Imre csapata. Fekete szabálytalansága után az FTC szabadrúgást, a csereként beállt játékos piros lapot kapott. A labda mögé Lipcsei Péter állt, és lövését már nem tudta védeni Tóth kapus.

A Ferencváros a második félidőben nagy erőket mozgósí­tott, de végül csak az egyik pontot tudta elhozni az Orosháza otthonából.

Nyilatkozatok:

A találkozó után Gellei Imre csak annak örülhetett, hogy együttesünk továbbra is maradt az első helyen: – Tudtuk, hogy az Orosháza hazai pályán remekül szerepel, hiszen ősszel végig veretlen volt, tavasszal pedig csak a Nyí­regyházától kapott ki nagy csatában – mondta a szakvezető a 100%Fradinak. – El kell ismernem, hogy az első félidő nem a miénk volt, nagyon kevés párharcot nyertünk, í­gy nem meglepő, hogy a hazaiak szereztek vezetést. Fordulás után lényegesen agresszí­vebben futballoztunk, ebből kifolyólag megvoltak a helyzeteink, melyekből csak egyet tudtunk kihasználni, í­gy meg kellett elégednünk a döntetlennel. Annak örülök, hogy a veretlenségünk megmaradt, és továbbra is mi vezetjük a tabellát.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IV.7. Orosháza – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Döntetlenre végeztünk Orosházán. Lipcsei az utolsó pillanatban egyenlí­tett, Lazic korábban büntetőt hibázott.

  Mi kezdtünk jobban, ám a hazaiak jól védekeztek, Bosnakovicra pedig folyamatosan figyelni kellett. A legveszélyesebb kí­sérlet Bartha nevéhez fűződik, akinek lövését csak nehezen védte Tóth. A 21. percben aztán vezetést szerzett az Orosháza, egy beadás után Szabó volt eredményes (1-0). A gól után sem változott sokat a játék képe: próbálkoztunk ugyan, de sok volt a hiba a játékunkban, í­gy nem is sikerült az egyenlí­tés.

  Fordulás után szemmel láthatóan egy erőszakossabb felfogásban játszó csapat lépett pályára, jöttek is a helyzetek, de a hazai oldalon mindig volt egy közbenyúló láb, az Orosháza sokszor tisztázott az utolsó pillanatban. Az 50. percben Tököli csak pár centit tévesztett, de Lipcseinek, Brettschneidernek és Lazicnak is voltak lehetőségei. A legnagyobb épp utóbbi előtt adódott, ám az egyébként jól játszó légiós a 68. percben büntetőt hibázott. A hajrában még Dragóner fejesei jelentettek veszélyt a hazai kapura, de Tóth rendre a helyén volt. A rendes játékidő végén aztán egyenlí­tettünk: Lipcsei mesterien lőtt a kapuba szabadrúgásból (1-1).

  A mieink ezzel a döntetlennel megőrizték első helyüket a tabellán, de a Nyí­regyháza újra beérte csapatunkat a tabellán.

 • 94
  A hosszabbí­tásban már nem esett újabb gól, döntetlenre végeztünk. A Nyí­regyháza 2-0-ra nyert, pontszámban újra egyformán áll a két csapat.
  90
  Egyenlí­tettünk. Brettschneider lefutotta emberét, majd ellökték a 16-oson belül. A játékvezető a partjelzővel való egyeztetés után úgy döntött, hogy csak szabadrúgást ad. Fekete közben reklamált, ezélrt pirosat kapott. Lipcsei 17 méterről aztán a jobb sarokba lőtte a szabadrúgást (1-1).
  86
  Újra elakadt egy lövés, ezúttal Lazic próbálkozását blokkolta az ötösön álló Molnár.
  84
  Brettschneider “kevergetett” jól a jobb oldalon, majd beadott, Dragóner földre lefejelt labdáját védte a hazai kapus.
  83
  Szabó helyére Fekete állt be.
  82
  Egy felí­velésre Tököli és Dragóner startolt rá, előbbi elől az utolsó pillanatban szedte fel a labdát Tóth.
  81
  Lipcsei 16 méteres, veszélyes lövését blokkolták újfent a hazaiak.
  76
  Ferencz és Bosnakovic kakaskodása után mindkét játékos sárgát kapott.
  74
  Baranyai és Buza lejött, Lovas és Mike beállt a hazaiaknál.
  73
  Bartha helyett Horváth a pályán.
  69
  Dragóner hozta játékba Brettschneidert, aki kapura lőtt, veszélyes lövésébe az utolsó pillanatban léptek bele a hazai védők.
  68
  Lazic hozta fel a labdát, Laczkóhoz passzolt, akit Kerepeczky buktatott. A jogos büntetőt Lazic a bal kapufára lőtte. Koncz előtte reklamálásért sárgát kapott.
  66
  Tököli “bőrözött” be szépen egy védőt, beadását pedig Lazic lőtte kapura 8 méterről, Tóth nagy bravúrral védett. Tököli szögletét Brettschneider fejelte veszélyesen kapura, a hazai kapus ismét védett.
  60
  Bosnakovic kemény, 17 méteres lövése a felső lecet érintve hagyta el a játékteret.
  59
  Brettschneider beadására Tököli érkezett, csukafejese kevéssel kerülte el a kaput.
  58
  Lazic 19 méteres lövését védte biztosan Tóth.
  56
  Csapatunk legjobbja, Lazic indí­totta Tökölit, aki Lipcseinek készí­tette le a labdát, ő 16 méterről lőtt, a hazai kapus üggyel-bajjal hárí­tott a jobb sarok elől.
  51
  Fitos helyett Csepregi a pályán.
  50
  Agresszí­vebben kezdtünk. Laczkó ment el a szélen, Tökölihez passzolt, aki az átvétel után egyből megcélozta az alsó sarkot 16 méterről, és alig 10 centit tévesztett.
  46
  Megkezdtük a második félidőt.
  45
  Vége az első félidőnek, a folytatásban több kell. A Nyí­regyháza közben 1-0 arányban vezet otthon a Karcag ellen.
  44
  Tököli jó csellel ment el a balszélen, jól is adott középre, a berobbanó Brettschneider és Laczkó centikkel maradt le a labdáról.
  43
  Bartha reklamált, ezért sárgát kapott.
  40
  Demének egy ütközésnél felrepedt a szemöldöke, azért volt szükség a cserére.
  39
  Deme helyett Brettschneider folytatja.
  37
  Bartha előbb két embert cselezett ki jól, majd szerelték, majd nem sokkal később három emberen hámozta át magát, de a negyedikben elakadt. Lipcsei kérte Barthától, hogy korábban passzolja le a labdát.
  29
  Deme beadását Ferencz tette vissza Dragónernek, aki Lazichoz passzolt, az ő veszélyes lövése sajnos elakadt egy védőben.
  26
  Baranyai lövését védte bravúrral Kemenes. Felbátorodtak a gól után a hazaiak.
  21
  Egy baloldali szabadrúgás után Szabó juttatta a kapuba a labdát (1-0).
  20
  Lipcsei pontrúgásáról kevéssel maradt le Ferencz, csak a kapu mellé tudott perdí­teni.
  18
  Egy jobboldali beadás után Bosnakovic perdí­tett a kapu fölé.
  17
  Dragóner indí­totta Barthát, aki lefutotta védőjét, 17 méterről lőtt, a kapus csak másodszorra tudott hárí­tani.
  13
  Baranyai húzott el a balszélen, középre lőtt élesen, Bosnakovic lemaradt a labdáról, Kemenes pedig felszedte azt.
  6
  Bartha gurí­totta le a labdát Lipcseinek, aki 20 méterről egyből lőtt, a kapu fölé.
  5
  Tököli cselezgetett a baloldalon, majd lőtt, a lepattanó labdát az utolsó pillanatban rúgták ki Bartha elől.
  1
  A hazaiak kezdtek, a lelátón mindegy 3000-en vannak. Az Orosháza tiszta fehérben játszik, mi csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban.
  .
  Most vonulnak ki a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  A vádlisérüléssel bajlódó Jovánczai Zoltán mellett Balog Zoltán sem lehet ott a pályán Orosházán. A védő elmondta, a Vasas elleni meccs hajrájában kapott egy rúgást a lábára. Bognár Zsolt játéka is kérdéses, de az ő állapota már javult. Mint ismert, ő megfázással bajlódott. Gellei Imre várhatóan az alábbi csapatot küldi majd pályára Orosházán: Kemenes -- Fitos, Dragóner, Ferencz, Bognár -- Deme, Lipcsei, Lazic, Laczkó -- Bartha, Tököli.
  .
  Töltsd le a mobilodra!
  SMS-ben küldd az FR045694-et a 06-91-229-999-re! Részletes infók és további tartalmak itt!

  .
  Fantasztikus előfizetői akció indult a 100%Fradinál!

  .
  A két csapat őszi meccse 5-0-s Fradi-sikerrel zárult -bővebben itt!

  .
  Csapatunk fél ötkor Orosházán lép pályára. Mai ellenfelünk odahaza eddig csupán egy vereséget szenvedett, ősszel veretlen volt hazai pályán. Élő közvetí­tésünk 16.20-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ