2007.IX.26. MK, Felcsút – Ferencváros: 0-1

Lipcsei Péter a legjobb tizenhat közé vezette a zöld-fehéreket

Bejutott a Ferencváros a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában, miután legyőzte a Felcsút együttesét.

Nyilatkozatok:

Csank János szerint elfogadható ellenfél a Felcsút a kupában.

– Úgy gondolom, megvan az esélyünk a továbbjutásra – mondta a szakvezető a 100%Fradinak. – Lehetett volna könnyebb ellenfél is, de nehezebb is. Egyelőre érthetően még nem “merültem el” mélyebben a meccsben, most még a Szolnok elleni találkozó foglalkoztat. Vannak jó játékosai a Felcsútnak, feljutásért küzdenek, egy ilyen együttesnél mindig több korábbi élvonalbeli játékos játszik.

Arra a kérdésre, hogy számí­t-e az, hogy idegenben játszunk, Csank János ezt mondta:
– Nem hinném, hogy nagy meglepetés érhet minket, ismerem a felcsúti “terepet”, pályát. Nekünk egyébként szinte mindegy, hogy otthon vagy idegenben játszunk, mert szurkolóinknak köszönhetően mindenhol otthon vagyunk. Biztosan sokan lesznek a hazaiak, de nem hiszem, hogy Felcsúton is leszurkolnának minket, hacsak nem kapnak egy kis erősí­tést Fehérvárról – tette hozzá viccesen a szakember.

A mérkőzés:

Felcsút – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Székesfehérvár, 1.200 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Vámos)

Felcsút: Kozma – Makrai, Tamási Z., Trampler, Novák – Venczel (Ribi 82.), Móri (Kovacsics 46.), Schrancz (Domján 62.), Imrik, Török S. – Veitner
vezetőedző: Urbán Flórián

Ferencváros: Zarzycki – Nagy S., Dragóner, Mátyus, Vasas (Nagy J. 54.) – Lazic, Deme – Fitos, Lipcsei (Vincze O. 87.), Bartha (Horváth P. 73.) –  NdJodo
vezetőedző: Csank János

Gól: NdJodo (34.)
Sárga lap: Venczel (48.), Török S. (61.), Makrai (64.), Weitner (67.) illetve Nagy S. (17.), Fitos (38.), Deme (86.)
Jó: Trampler, Schrancz, Veitner illetve Dragóner, Mátyus, Lipcsei, Ndjodo

A mérkőzés elejétől kezdve mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, a zöld-fehérek legaktí­vabb játékosa ki más lett volna, mint Lipcsei Péter.

A fővárosiak irányí­tója előbb a tizenkettedik percben került helyzetbe, de kisodródott helyzetből csupán Kozma kapusba tudott emelni, nem sokkal később pedig szabadrúgásból veszélyeztette a felcsútiak kapuját.

Az első félóra végén aztán újra a rutinos középpályás érkezett a kapu elé, de ezúttal sem sikerült bevennie a „hazaiak” kapuját.

Jött aztán a harmincnegyedik perc, ekkor Lipcsei a felezővonalnál fordult le emberéről, majd szinte végigvezette a labdát a felcsúti térfélen. A középpályás ezután remek labdát adott Ndjodónak, aki Kozma lábai között megszerezte a vezetést a Csank-csapatnak.

A szünet után sem javult fel Urbán Flórián együttesének játéka. A középre játszott labdáik pontatlanok voltak, í­gy elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, de ez alkalommal ebben sem jeleskedtek.

A „hazaiak” edzője nem is nézte jó szemmel csapata nehézkes játékát, és egy bí­rói döntés után hevesen reklamált a partjelzőnél. Ezt egészen addig nem is hagyta abba, amí­g Kassai-játékvezető el nem küldte őt a kispadról.

A továbbiakban előbb Lipcsei a sorfalon megpattant szabadrúgását védte bravúrral Kozma, mí­g a másik oldalon Kovacsics lövésénél csupán a bal kapufa mentette meg a Fradit a bekapott góltól.

Mivel az eredmény a hajrában sem változott, í­gy a Ferencváros került a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában.

Nyilatkozatok:

Csank János elégedett volt a sikerrel, és reméli, hogy a csapat győzelmi szériát kezdett el a kupasikerrel.

Csank János (Az FTC edzője): – A kupameccseken mindig nagyobb a tét, ezért érthető, ha óvatosabban kezdenek a csapatok. Most is ez történt, ráadásul a Felcsút sem nagyon nyí­lt ki, de ettől függetlenül mi irányí­tottuk a játékot. A meccs közben éreztem, hogy nyerni fogunk, mert végre magabiztosan futballoztunk. A védelmünk stabilitásának jót tett Vasas játéka, aki testi felépí­tése miatt is hasznunkra válik. Volt pár kontránk, aminél az utolsó passzot rontottuk el, ha kicsit jobban figyelünk, veszélyesebbek is lehettek volna a támadásaink. Nem volt azért sima meccs, de szerintem nem is volt elvárható az, könnyedén verjük az erősebbnek tartott csoport egyik esélyesét. Nehéz hetek vannak mögöttünk, kellett ez a siker, remélem, most ezzel egy győzelmi sorozat veszi kezdetét, amit bármikor elkaphat egy csapat. Bí­zom abban, hogy most mi kapjuk el a fonalat.

Urbán Flórián (a Felcsút szakvezetője): – Egyáltalán nem ezt vártam a meccstől, adtunk egy félidőnyi előnyt a Fradinak, az első játékrészben semmit sem valósí­tottunk meg elképzeléseinkből. Több kulcsjátékosom is alul teljesí­tett. A második félidőben kicsit ritmust váltottunk, de akkor is nyögvenyelős volt a játékunk, í­gy nem lehetett más a vége, csak a kiesés.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IX.26. MK, Felcsút – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Bejutottunk a Magyar Kupában a legjobb 16 közé, miután idegenben győztük le a Felcsútot 1-0-ra. Csapatunk megérdemelten jutott tovább, hiszen végig masszí­van játszottunk, a meccs nagy részében mi irányí­tottunk, a Felcsútnak csak fellángolásai voltak. A győztes gólt Ndjodo szerezte a 34. percben.

  A debütáló Vasas Zoltánnal a kezdőcsapatban kezdtük a meccset. Óvatosan kezdtek a csapatok, de mi kezdeményeztünk többet. Az első félóra végén Lipcsei még rontott egy helyzetben, ám pár perccel később egy óriási szóló után remekül hozta helyzetbe Ndjodót, aki a kapus lábai között a kapuba lőtt. A félidőre előnnyel mentünk, a felcsútiak gyakorlatilag nem is veszélyeztettek.

  A folytatásban inkább mezőnyjáték zajlott a pályán. Mi biztosan őriztük előnyünket, a “hazaiak” pedig nem kerültek helyzetbe. Egészen a hajráig, amikoris egy lepattanó labdát Kovacsicz a kapufára vágott. Gól már nem esett a folytatásban sem, í­gy végül megérdemelt sikerrel ütöttük ki a kupából az NB II Nyugati csoportjának egyik legnagyobb esélyesét.

 • 94
  Vége, bejutottunk a legjobb 16 közé.
  93
  Vinczénél kb. egy percig volt a labda, nem tudták elvenni tőle.
  90
  Letelt a 90 perc, négy perc a ráadás.
  88
  Lipcsei helyett Vincze állt be.
  86
  Deme kapott sárgát.
  83
  Egy lepattanó labdát Kovacsicz futtából ellőtt, de szerencsére a kapufát találta el.
  79
  Lipcsei szabadrúgása megpattant a sorfalon, Kozma bravúrral ütötte ki a labdát. Szöglet, majd azt követően újabb sarokrúgás jött, végül Mátyus fejelt a kapu fölé.
  77
  Kassai elküldte Urbánt a kispadról, a biztonságiak vezetik ki őt.
  73
  Horváth állt be Bartha helyére.
  72
  Lipcsei kecsegtető pozí­cióból lőtt a kapu fölé.
  68
  Weitner utánrúgásért, lökésért csak sárgát kapott.
  67
  Weitner került helyzetbe, de éles szögből csúnyán ellőtte a labdát.
  64
  Ndjodo ellen sokat szabálytalankodnak, ezúttal Makrai tette ezt, sárgát kapott érte.
  62
  Domján állt be Schrancz helyére.
  61
  Török műesésért kapott sárgát.
  60
  Bartha jó cselekkel játszotta magát tisztára, de lövése sajnos gyengére sikeredett.
  58
  Fitos remek szólóval robogott végig a jobb szélen, csak a 16-os előtt tudták szerelni.
  55
  Novák mellel átvett egy labdát, de Zarzycki remek kivetődéssel mentett előle.
  54
  Vasas első meccsén 54 percet kapott, helyette Nagy József állt be.
  48
  Venczel rúgta le Demét, jogosan kapott sárgát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Kovacsicz állt be Móri helyett.
  45
  Vége az első félidőnek, amelyben többet tettünk a gólszerzésért, mint ellenfelünk.
  44
  Bartha szép szóló után Lipcseihez passzolt, ő Ndjodóhoz, akinek lövése lepattant a védőkről.
  38
  Kassai a második sárgát is kiosztotta, ezúttal Fitos kapta szintén visszahúzásért.
  34
  Vezetünk. Lipcsei remek szóló (kötényt is adott, szabálytalanul sem tudták megállí­tani) után mesterien ugratta ki Ndjodót, aki 10 méterről a kapus lábai között a hálóba bombázott. Kozma még beleért, de bement a labda a kapuba (0-1).
  29
  Fitos jó beadása után pont Lipcsei előtt pattant meg a labda, aki í­gy rosszul találta el a játékszert, és fölé lőtt.
  27
  Imrik 20 méteres szabadrúgását biztosan védte Zarzycki.
  24
  Egyértelműen mi irányí­tjuk a meccset, a hazaiak szemmel láthatóan a kontrákra rendezkedtek be.
  20
  Lipcsei 19 méteres szabadrúgását védte a bal alsó sarok elől Kozma.
  18
  Nem volt veszélytelen az első felcsúti kapuralövés. Az oldalvonal mellől, Schrancz csavarta a rövid sarokra félmagasan, Zarzycki szépen védett, úgy, hogy még az előtte elfutó Weitner is zavarta.
  17
  Nagy Sándor kapott sárgát mezrángatásért.
  12
  Deme belőtte a labdát a védők mögé, Lipcsei kissé “kiszorí­tott” helyzetből próbált kapura lőni, de a kivetődő Kozma mentett.
  9
  Lipcsei lágyan középre í­velt labdájáról alig maradt le Ndjodo.
  3
  Ndjodo fordult le Tamásról az ötösnél, de nem találta el jól a felpörgetett labdát.
  1
  A hazaiak kezdték a meccset.
  .
  Mi zöld-fehér csí­kos mezben játszunk, a hazaiaknál piros-fekete a szí­nösszeállí­tás.
  .
  A kupameccsen bemutatkozik a Ferencvárosban Vasas Zoltán. A védőnek a hét elején jött meg a játékengedélye, és Csank János egyből a kezdőcsapatba jelölte. A találkozón az alábbi összeállí­tásban játszik majd együttesünk: Zarzycki -- Nagy S., Dragóner, Mátyus, Vasas -- Fitos, Lazic, Lipcsei, Deme -- Bartha, Ndjodo.
  .
  Az elmúlt 16 idegenbeli kupameccsünk után mindig örülhettünk -- egy kivételével, de azt a mérkőzést pont Székesfehérváron játszották. 2005-ben a döntőben 5-1-re kaptunk ki a Soprontól a Sóstói stadionban.
  Élő közvetí­tésünk az esti találkozóról 17.50-kor folytatódik.
  .
  Regisztrálj, fogadj, nyerj és támogasd a Fradit!

  .
  Mi eddig a Törökbálintot (6-0) és a Paksot (0-0) búcsúztattuk. A Felcsút az Ajkát verte 6-0-ra, majd az Újpestet 3-1-re.
  .
  Itt a legújabb 100%Fradi -- mindenidők legnagyobb előfizetői akciójával

  .
  Csapatunk 18 órakor Székesfehérváron játszik a Magyar Kupában a Felcsúttal. A győztes a legjobb 16 közé jut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső