2007.IX.8. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 1-2

A szünetig bekapott két gól megpecsételte a Ferencváros sorsát

Óriási meglepetésre vereséget szenvedett a Ferencváros hazai pályán a Szolnoktól. Csak az eredmény meglepő, a vendégek ugyanis taktikus játékkal és jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően megérdemelten hozták el mindhárom pontot az Üllői útról.


Ferencváros – Szolnoki MÁV: 1-2 (0-2)
Üllői út, 3.000 néző, vezette: Kiss Norbert (Deutsch, Kepe)

Ferencváros: Zarzycki – Nagy S. (Zsivoczky 46.), Dragóner, Mátyus, Rédei – Deme (Fitos 77.), Lipcsei, Lazic, Vincze O. – NdJodo, Horváth P. (Bartha 68.)
kispad: Somodi, Nagy J., Medgyesi, Brettschneider
vezetőedző: Csank János

Szolnoki MÁV: Rézsó – Nagy P., Antal, Balogh P., Gohér – Szalai B. (Szoboszlai 50.), Ulviczky, Bogdán, Domokos – Farkas K., Remili
kispad: Kolláth, Bálint, Felföldi, Benedek, Lengyel
vezetőedző: Ví­gh Tibor

Gól: Mátyus (58.) illetve Bogdán (41.), Remili (43.)
Sárga lap: Mátyus (44.), Bartha (78.) illetve Nagy P. (59.), Antal (66.), Farkas K. (75.)

Gyenge szí­nvonalú első félidőt hozott a Ferencváros–Szolnok összecsapás. Az Üllői úti zöld-fehérek elgondolás nélkül futballoztak, helyzetbe sem igazán tudtak kerülni. Támadásaik veszélytelenek voltak, a szolnoki védőknek nem jelentett gondot hatástalaní­tani őket.

Az első játékrész közepén teljesen eseménytelenül teltek percek, a kapuk abszolút nem forogtak veszélyben, aztán, mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett a szolnokiak gólja. Farkas Krisztián kapott lesgyanús helyzetben, a hazaiak tizenhatosán belül labdát, melyet azonnal kapura lőtt. Hiába védett óriási bravúrral az FTC lengyel kapusa, a lövés továbbcsúszott róla, amit Bogdán pöckölt be a kapuba. A ferencvárosiak még fel sem ocsúdtak, máris kapták a másodikat. Egy jobb oldali szolnoki szabadrúgás után egyetlen hazai védő sem tudta kifejelni a labdát, í­gy a hosszú oldalon az addig is igen agilis Remili már kettőre növelte a vendégelőnyt.

Nos, Csank János igencsak megdorgálhatta futballistáit a szünetben, mert a hazaiak teljesen más felfogásban jöttek ki a második félidőre. Támadószellem jellemezte a zöldeket, akiknél a szünetben védő helyett támadó állt be. Nyomott a Fradi, és ez az 58. percre meg is hozta eredményét. A támadásokat segí­tő és folyton felhúzódó Mátyus János fejelt gólt.

Ekkor, úgy tűnt, a hazaiak talán képesek lesznek megfordí­tani az eredményt, de ez végül nem sikerült nekik. Kihagyták ugyanis legí­géretesebb helyzeteiket is, miközben a Szolnok veszélyes ellencsapásokkal válaszolt. Ha a vendégjátékosok egy kicsit higgadtabbak lettek volna a hazai kapu előtt, akkor akár még növelhették is volna az előnyüket.

A második félidő sokkal jobb, néha egészen lüktető, helyzetekkel tarkí­tott játékot hozott, ahol az FTC az idény során először szenvedett vereséget a taktikusan futballozó Szolnok ellen.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Csank János érthetően nem volt elégedett sem az eredménnyel, sem a látottakkal: – Tudtuk a meccs előtt, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de ennél azért jobbra számí­tottunk – mondta Csank János. – Sajnos nem azt játszottuk, amit megbeszéltük, szinte mindig kipasszoltuk szélre a labdát, a beadások pedig rendre pontatlanok voltak. Középen is kellett volna próbálkoznunk, de ezt nem tettük meg, az egész mérkőzésen egy átlövésünk sem volt. Egyre aggasztóbb, hogy kettesével kapjuk a gólokat, hátul buta hibákat követünk el. A második félidőben sok volt a fejetlenség a játékunkban, felborultak a posztok, Mátyust természetesen én küldtem előre, hogy fejelje le a labdákat. Érdekes, hogy mostanában az Üllői út nem jelent számunkra hazai pályát, legalábbis, ami a játékvezetést illeti. Legutóbb az ellenfelünknek megadtak egy olyan gólt, amit centikkel a gólvonal mögül rúgtunk ki, természetesen jogosan, most hasonló helyzetben nekünk nem adták meg. A szurkolók ezúttal is végig biztattak minket, remélem hamarosan jó játékkal tudjuk ezt meghálálni nekik.

Ví­gh Tibor sokkal elégedettebb volt a lefújás után: – Az első félidőben jól játszottunk, sikerült két gólt szereznünk- mondta a Szolnok mestere. – Szünet után nagyon ránk jött a Ferencváros, nem egy esetben szerencsénk is volt, de nekünk is voltak nagy helyzeteink. Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, de ettől még nem hisszük azt, hogy nőttek volna a feljutási esélyeink.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IX.8. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett az Üllői úton a Szolnoktól. Az első félidei rövidzárlat a veretlenségünkbe került, hiszen rövid idő alatt két gólt kaptunk. Fordulás után hatalmas fölényben játszottunk, de Mátyus gólja csak a szépí­téshez volt elegendő, a folytatásban pedig hiába voltak nagy helyzeteink, nem sikerült betalálni.

  Sajnos sokáig nem találtuk a játék ritmusát, nem tudtunk mit kezdeni a jól védekező szolnokiakkal, egyedül Ndjodo lövését lehet helyzetként megemlí­teni. Sajnos a gyenge játék megbosszulta magát: az első félidő végén rövidzárlat “állt” be a csapatnál, a szolnokiak két góllal elhúztak.

  Fordulás után egy teljesen más Fradi jött ki a pályára. Szinte percenként kerültünk ziccerbe, de a szerencse mindig segí­tett a vendégeken (illetve Kiss játékvezető). Az 58. percben aztán megtört a jég, Zsivoczky beadása után Mátyus fejelt a kapuba. Ezután egy licit alábbhagyott a lendületünk, de még í­gy is számtalan lehetőségünk lett volna a gólszerzésre. A szolnokiak közben veszélyesen kontráztak (már amikor nem az időhúzással voltak elfoglalva), de szerencsére nem kaptunk újabb gólt. Igaz, nem is lőttünk, í­gy végül nem lehetett más a végeredmény, mint vereség.

  Vereségünket elsősorban magunknak köszönhetjük, de a szolnoki sikerhez Kiss játékvezető is sokat tett hozzá. Nem í­télt meg egy jogos büntetőt számunkra, nem adott meg egy jogosnak tűnő gólt, az első szolnoki találat “minimum” véleményes volt, de a legbosszantóbb az volt, hogy nem büntette kellőképpen a szolnokiak időnként arcpirí­tó időhúzását.

 • 93
  Hiába volt óriási nyomás a második félidőben, kihúzta a Szolnok.
  85
  Zsivoczky szép cselek után lőtt, elakadt a labda a védőkben. A lehulló labdára Mátyus startolt rá, nagy kavarodás végén Bartha közelről nem tudta a hálóba juttatni a játékszert. Óriási helyzet volt.
  84
  Lipcsei beadását mindenki elvétette, végül a meglepett Zsivoczky talpa alatt csúszott el a labda.
  83
  “Arcpirí­tó” módon húzza az időt a Szolnok, a játékvezető tolerálja.
  78
  Bartha kapott sárgát.
  77
  Deme helyett Fitos a pályán.
  74
  Újabb szolnoki lap időhúzásért, ezúttal Farkasnak.
  72
  Egy kontra végén Remili lépett ki nagy helyzetben, de Rédei gyönyörű becsúszással mentett az utolsó pillanatban.
  67
  Bartha folytatja Horváth helyett.
  65
  Antal kapott sárgát időhúzásért.
  63
  Nagyon feltűnően és látványosan húzzák az időt a vendégek.
  60
  Nagy kapott sárgát, miután durván elütötte Vinczét.
  59
  Egy nagy védelmi hiba után Remili került ziccerbe, de Zarzycki óriási bravúrral védte a közeli lövést.
  58
  Góllá érett a totális támadófutball. Zsivoczky lágy beadását Mátyus fejelte közelről a hálóba (1-2).
  54
  Mátyus középre fejelt labdáját Zsivoczky fejelte át Rézsó felett, már úgy tűnt, bent van a labda, de a vendégek a gólvonalról tisztáztak a játékvezető szerint.
  54
  Szalai helyett Szoboszlai a pályán.
  52
  Pillanatokra sem tud felszabadulni a szolnoki kapu, óriási a nyomás. Előbb Ndjodo lövése akadt el a védőkben, majd Deme lőtt mellé.
  49
  A második félidőben Mátyus is a támadósorban játszik.
  48
  A vendégcsapat máris megkezdte az idő húzását minden eszközzel.
  47
  Egy jobboldali szöglet után Dragóner fejelt a kapu mellé.
  46
  Nagy Sándor helyett Zsivoczky a pályán.
  46
  Aktí­van kezdtük a második félidőt. Előbb Mátyus beadása után kezezett az egyik vendégvédő (elmaradt a jogosnak tűnő büntető), majd Mátyus 13 méteres ballábas lövése kerülte el kevéssel a jobb alsó sarkot.
  45
  Vége az első félidőnek, a vendégek a rövidzárlatunk miatt két góllal vezetnek.
  45
  Egy jobb oldali pontrúgás után megcsúsztatták a labdát a vendégek, amely Remiliről került a hálóba (0-2.)
  41
  Zarzycki védett bravúrral egy nagy lövést, a kipattanót viszont Bogdán a hálóba helyezte (0-1).
  40
  Ndjodo 18 méteres lövése suhant el a kapu előtt.
  34
  Horváth Péter kiugratása után az utolsó pillanatban tisztáztak Ndjodo elől.
  27
  Próbálkozunk, próbálkozunk, de egyelőre nehezen találunk fogást a Szolnokon.
  17
  Nagy Sándor szép becsúszása akadályozott meg egy szolnoki lehetőséget.
  10
  Egy beadás után Ndjodo elé került a labda, ő ballal lőtt 10 méterről, Rézsó védte a lapos lövést.
  7
  Nagy Sándor jobboldalról belőtt labdáját szögletre tisztázták a vendégek. Lipcsei beadását csak másodszorra fogta Rézsó.
  5
  Az első öt perc jobbára mezőnyjátékkal telt.
  1
  A szolnokiak kezdték a meccset.
  .
  A két csapat már kint van a pályán, a mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban játszanak majd, a vendégek pedig kék-fekete felsőben, fehér nadrágban.
  .
  Csank János az alábbi csapatot küldi pályára: Zarzycki -- Nagy S., Dragóner, Mátyus, Rédei -- Deme, Lazic -- Vincze, Lipcsei, Horváth -- Ndjodo..
  .
  A mérkőzés a két szakvezető személye miatt is érdekes.Bővebben itt!

  .
  Számos Fradis-ajándék vár Rád -- csak egy kattintás!

  .
  A két csapat tavasszal az Üllői úton gólnélküli döntetlenre végzett, a szolnokiak idén is jól szerepelnek, hiszen jelenleg előttünk állnak a tabellán.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a bajnokság ötödik fordulójában a Szolnokot fogadja hazai pályán. A mérkőzés 20.30-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ