2007.V.12. Jászberény – Ferencváros: 2-7

A második félidőben magára talált a Fradi, Tököli négy gólt lőtt

Fölényes sikert aratott a Ferencváros labdarúgócsapata a másodosztályú bajnokság Keleti csoportjának 25. fordulójában. Zoran Kuntics együttese a szünetben még csak 2-2-re állt Jászberényben, azonban a második játékrészben kijött a két gárda közti különbség.


Jászberény – Ferencváros: 2-7 (2-2)
Jászberény, 3.500 néző, vezette: Veizer Roland (Pápai, dr. Varga Zs.)

Jászberény: Papp – Lukácsi, Villányi, Majzik, Kovács Á. – Potemkin (Szász 67.), Molnár, Fekete (Tasi 83.), Sinkó, Gulyás (Nagy R. 86.) – Németh Gy.
kispad: Vaszicsku, Szabó D.
vezetőedző: Szabó Imre

Ferencváros: Kemenes – Lipcsei, Dragóner, Bognár – Bartha, Lazic, Deme, Buz (Csepregi 76., Horváth D. 80.) – Jovánczai (Zsivoczky 74.), Tököli, Laczkó
kispad: Komora, Brettschneider, Fitos, Kulcsár D.
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Németh Gy. (34., 43.) illetve Buz (20., 37.), Tököli (48., 65., 88., 90.), Laczkó (57.)
Sárga lap: Németh Gy. (34.), Papp (65.), Fekete (78.) illetve Dragóner (3.), Jovánczai (44.)
Kiállí­tva: Majzik (65.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és az első negyedóra végére a Ferencváros teljesen átvette a játék irányí­tását.

A vendégek mezőnyfölénye a huszonegyedik percben góllá is érett, ekkor egy jobb oldali beadást Buz lőtt kapásból a kapu bal oldalába.

Már az első félidő hajrájához közeledett a találkozó, amikor a semmiből egyenlí­tett a Jászberény. Németh Gyula cselezgetett befelé jobbról, majd egyszer csak lövésre szánta el magát, amely annyira meglepte Kemenest, hogy nem is tudott reagálni a léc alá vágódó labdára.

A hazaiak talán még a gólnak örültek, amikor Buz újra a Fradit juttatta előnyhöz. Az argentin középpályás ezúttal Bartha passzát lőtte Papp kapujába.

Ekkor a vendégek már azt hihették, hogy előnnyel vonulnak a szünetre, azonban Németh Gyula kihasználta a zöld-fehér védők hibáját, és hatalmas gólt akasztott a kapu bal felső sarkába.

A szünet után nem váratott magára sokáig a vendégek harmadik vezető gólja. A hazai védők kissé elaludtak, és Tököli újra előnyhöz juttatta a Ferencvárost.

A Jászberény bátran felvállalta a támadójátékot és részben ennek is köszönheti a Fradi, hogy megduplázta a fórt. Ekkor egy gyors ellentámadás végén Laczkó lőtte ki Papp kapujának jobb alsó sarkát.

Az ötödik ferencvárosi gól kétes körülmények között született, legalábbis a hazai játékosok szerint, ugyanis Tököli találata után Papp és Majzik is hevesen reklamált, szerintük Laczkó szabálytalankodott a gólpassza előtt. Veizer játékvezető a hazaiak tiltakozását – pontosabban Majzikét – piros lappal jutalmazta, í­gy a Jászberény emberhátrányba került.

A továbbiakban Tököli újabb két gólt szerzett, í­gy a Ferencváros a végére kiütéssel nyerte meg a mérkőzést.

A Nyí­regyháza csak akkor vehetné át a zöld-fehérektől az első helyet a forduló után, ha nyer Budafokon hét góllal.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic a mérkőzés után igen boldogan nyilatkozott: – Nagyon elégedett voltam a csapat játékával – mondta Kuntic. – Az első félidőben sem volt különösebb gond a játékunkkal, csak a helyzetkihasználásunkkal adódtak problémák. A két kapott gólunk ugyanolyan elkerülhető lett volna, mint ahogy az eddigi meccseinken is. A második félidőben annyit változott a játékunk, hogy jobban használtuk ki a lehetőségeinket. Megérdemelten győztünk ilyen arányban is, ma igazán mindenkivel elégedett lehettem, de külön kiemelni senkit sem szeretnék. A meccs előtt sajnos nehezen állt össze a védelmünk, de a két gólt leszámí­tva szerencsére hátul is jók voltunk.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.V.12. Jászberény – Ferencváros: 2-7 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Szenzációs játékkal csapatunk 7-2-re győzött Jászberényben. A hazaiak a félidőig tartották magukat, a szünetben ugyanis még 2-2 volt az eredmény, a második félidőben azonban kiütöttük ellenfelünket.

  Csapatunk rögtön a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést, és Jovánczai, majd az egyre inkább előretörő Lipcsei vezérletével több szép akciót vezettünk. Fölényünk a 20. percben érett góllá, ekkor Buz volt eredményes egy látványos, kapásból lőtt találattal. Ugyan a gól után tovább nyomtunk, mégis szinte a semmiből egyenlí­tett a hazai csapat Németh révén, de Buz szinte rögtön válaszolt. Kis túlzással a második helyzetéből a szünet előtt újból egyenlí­tett a Jászberény, Németh Gyula szerezte meg a második gólját. És bár sokkal többet birtokoltuk a labdát, mégis 2-2-es döntetlennel mentünk a szünetre.

  Fordulás után Tököli révén szinte azonnal megszereztük immáron harmadszor a vezetést, és továbbra is mi irányí­tottuk a játékot, a hazai csapat pedig erre a gólunkra már nem tudott válaszolni. Laczkó védhetetlen lövésével növeltük előnyünket, majd körülbelül egy órányi játékot követően ismét Tököli volt eredményes, ezzel már 5-2-re vezettünk. Az ötödik gólunk után a hazaiak sokáig reklamáltak, és Majzik piros lapjával végképp megpecsételődött a Jászberény sorsa. Innentől kezdve már csak az volt kérdéses, hogy milyen arányban győzünk, és Tököli hajrában lőtt két újabb góljával kialakult a 7-2-es végeredmény.

  A Jászberény elsősorban a védekezésre koncentrálva sem tudta megállí­tani remekül játszó együttesünket, í­gy öt fordulóval a vége előtt továbbra is mi vezetjük a Keleti csoportot.

 • 91
  Vége a mérkőzésnek. Ha még három gólt rúgtunk volna, az eredményjelzőre már nem tudták volna kií­rni…
  90
  Újabb gól!!! Lipcsei passzával ezúttal Horváth Dávid lépett ki a baloldalon. Horváth jól adta középre a labdát az alapvonalról, Tököli pedig közelről védhetetlenül lőtt a léc alá. 2-7
  87
  Tököli harmadik gólját lövi! Lipcsei kiugratásával balról lőtt a kapuba. 2-6
  86
  A Jászberény utolsó cseréje: Gulyás helyett Nagy Róbert a pályán.
  85
  Zsivoczky lőtt 18 méterről a kapu mellé.
  83
  Fekete helyett Tasi állt be.
  82
  Molnár tartott rá csúnyán Lipcsei lábára, a sárga viszont elmaradt.
  79
  Horváth került szinte rögtön beállása után helyzetbe. Villányi buktatta a 16-oson belül, Veizer pedig, miután kinézett asszisztensére, továbbot jelzett…
  78
  Csepreginek nincs szerencséje. Az előző szabálytalanság után lent maradt, Kuntic pedig kénytelen volt kihasználni utolsó cserelehetőségét is, í­gy Horváth Dávid állt be. Csepi bal bokájával történt valami, most a kispadnál fáslizzák be a lábát.
  77
  Fekete kapott sárgát Csepregi buktatásáért.
  75
  Újabb csere a mieinknél. A kétgólos Buzt Csepregi váltja.
  74
  Zoran Kuntic először cserélt. Jovánczai helyett Zsivoczky folytatja.
  73
  Laczkó elől a tizenhatos előtt a kifutó kapus fejjel tisztázott, a labda azonban Barthához került. A fiatal csatár nem sokat teketóriázott, hanem jó 45 méterről egyből kapura emelt. Ugyan mellészállt kicsivel a labda, azonban remek kí­sérlet volt, a szurkolóktól is nagy tapsot kapott.
  66
  Potemkin helyett Szász folytatja a hazaiaknál.
  60
  A tovább reklamáló hazaiak közül Majzik piros lapot kapott. Ezzel a Jászberény 10 emberre fogyatkozik.
  60
  A hazaiak reklamálnak a gól után. A kapus Papp kap sárgát.
  59
  Újabb gólt szereztünk! Laczkó húzott el a bal oldalon, beadására Tököli érkezett pontosan. 2-5
  59
  Buz szabálytalankodott a tizenhatosunk előterében, majd ápolni kellett. A jogos szabadrúgást Kemenes magabiztosan hárí­totta.
  58
  Játszik a Fradi! Deme és Tököli passzolgatott szépen, majd a teljesen megzavart védelem asszisztálása mellett Töki próbálta a labdát a kapus mellett elgurí­tani. Papp azonban lábbal bravúrral védett.
  57
  Bartha cselezgetett a tizenhatos sarkánál, majd az egyik védő felvágta. A jogosan megí­télt szabadrúgást előbbi gólunk szerzője, Laczkó végezte el, aki kapura csavart, a labda pedig nem sokkal szállt el a bal kapufa mellett.
  55
  Először vezetünk két góllal a mérkőzésen! Laczkó szánta el lövésre magát 19 méterről, középről. A laposan meglőtt labda védhetetlenül csapódott a kapu bal oldalába. 2-4
  52
  Buz majdnem megszerezte harmadik gólját a meccsen. A nagyon aktí­v Jovánczai gurí­tott neki keresztbe a tizenhatos előterében, az argentin játékos pedig 17 méterről alig lőtt fölé. A 3. gólunk óta megélénkült a játékunk, sokkal többet van nálunk a labda.
  47
  Harmadszor vezetünk a meccsen! Jovánczai kapott jó labdát, középre adott, majd Tököli lőtt 10 méterről kapura. A labdába Papp csak beleütni tudott, de hárí­tania nem sikerült. így 2-3
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.
  45
  Veizer sporttárs lefújta az első félidőt. Négy gól esett az első játékrészben, reméljük, a másodikban a mieink lesznek már csak eredményesek.
  43
  Ismét egyenlí­t a Jászberény. Villányi adott be, és Németh Gyula a védőinket megelőzve óriási gólt lőtt a léc alá. Kemenes ismét tehetetlen volt. 2-2
  39
  A remekül játszó Lipcsei egyre előrébb húzódik, és inkább a középpályáról osztogat. Most épp Tökölit ugratta ki, aki gyönyörűen elvitte a labdát a védők között, majd elfektette az eléje csúszó játékost. Közben többen visszaértek, í­gy visszapasszolt Lipcseinek, aki 12 méterről mellé lőtt. Nem sokon múlott, hogy újabb gólt szerezzünk.
  36
  Szinte azonnal megszereztük ismét a vezetést! Bartha adott be jobbról, a jó beadásra pedig ismét Buz robbant be, és lőtt mintegy nyolc méterről a kapu jobb oldalába. 1-2
  34
  A gólszerző Németh kap túlzott gólörömért lapot.
  33
  Bár mi irányí­tjuk a játékot továbbra is, a Jászberény mégis egyenlí­t. Németh Gyula hozta fel a labdát, majd 22 méterről lövésre szánta el magát. Az erős lövés a léc alatt vágódott a hálóba, Kemenesnek esélye sem volt védeni. 1-1
  27
  Jovánczai ismét betört a tizenhatoson belülre, ahol az egyik védő szorí­tásában elesett. A játékvezető tovább engedte a játékot, bár Jovi a földön maradt. Erre a hazaiak kapusa egyre ingerültebben kiabált a bí­rónak, mí­g az végül megállí­totta a játékot. Jovánczait most az alapvonalnál ápolják…
  20
  Vezetünk! Ismét egy szép jobboldali beadás érkezett a kapu elé, melyet Buz kapásból lőtt a bal alsó sarokba. Látványos gól volt, argentin játékosunk második találata ez a Fradiban. Ezzel 0-1
  17
  Jovánczai sokadszor futott el jól a jobbszélen. Lerázta védőjét, majd a kapus mellett is elguruló labdájára Tököli robbant be, és lőtte a hálóba. A játékvezető azonban les cí­mén -- valószí­nűleg jogosan -- nem adta meg gólunkat.
  15
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást. Jovánczai 7 méterről, szorongatott helyzetből fejelhetett kapura, de a jobb kapufa mellé tartó fejest a kapus megfogta.
  9
  Jovánczai jobbról lőtt, a labdát Papp bravúrral ütötte szögletre. A szöglet után Dragóner fejelt kapura, de ezt könnyedén hárí­totta a hazai kapuvédő.
  8
  Tököli jobboldalról adott középre, Buz erős lövését a védők blokkolták.
  5
  Megvan a meccs első sárgája. A kapunktól mintegy 25 méterre Dragóner szabálytalankodott, de az elvégzett szabadrúgás veszélytelen volt.
  2
  A tizenhatos sarkánál Jovánczait vágták fel a hazai védők. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, a labdát ugyan először kiejtette Papp, de aztán megfogta. Közben a kapu előtti tumultusban lent maradt Dragóner, a kapus sportszerűen kirúgta a labdát, de védőnknek szerencsére semmi baja nem lett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indí­tották útjára a labdát.
  .
  A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg a héten elhunyt Steinmetz János emlékére.
  .
  A csapatok most futnak ki a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban, mí­g a hazai csapat tiszta kék szerelésben fog játszani.
  .
  Töltsd le a Fradi indulót a mobilodra!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR16050-et a 06-91-229-999-re!
  A szurkolótábor előadásában: küldd az FR16053-at a 06-91-229-999-re!
  Polifónikus csengésként: küldd az FR37575-öt a 06-91-227-222-re!
  Eredeti hangzásban: küldd az FR28755-öt a 06-91-227-222-re!
  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  A Jászberény hazai pályán eddig veretlen tavasszal, mi viszont az idei szezonban még nem kaptunk ki idegenben.
  .
  Csapatunk 13.30-kor Jászberényben lép pályára. Élő közvetí­tésünk 13.15-kor kezdődik. Az őszi meccsről itt olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.24.17:30 TV: M4Sport
EKL: 11.30.21:00 FTC-FK Csukaricski TV: M4Sport
09.27.20:00 TV:M4Sport
Categories
09.30.17:00 TV:M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
Novák Dezső
10.08.15:45 TV:M4Sport
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
MK 10.01. M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport