2007.VI.16. Ferencváros – Baktalórántháza: 0-0

Szánalmas produkcióval búcsúztak szurkolóiktól a zöld-fehérek

Bár Zoran Kuntics csapatának csak győzelemmel maradt némi esélye, hogy megnyerje az NB II Keleti-csoportját, a Fradi játékosok gyenge és reménytelen támadójátékot mutattak be az Üllői úton. Talán érthető szurkolóik mérhetetlen csalódása, akik megdobálták a játékosokat.


Ferencváros – Baktalórántháza: 0-0
Üllői út, 5.000 néző, vezette: Sápi Csaba (Tóth I., Kovács Z.)

Ferencváros: Kemenes – Nagy J., Nagy S., Balog Z., Buz – Bartha (Fitos 46.), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Tököli (Horváth D. 74.), Kulcsár D.  (Jovánczai 76.)
kispad: Szabó K., Ferencz, Deme, Zsivoczky
vezetőedző: Zoran Kuntic

Baktalórántháza: Petranic – Márkus, Király, Czerula, Bodnár J. – Kozma A., Szűcs L., Rákóczi, Illés Gy. (Németh A. 40.) – Kozma J. (Illés L. 48.), Ádámszki (Szabó R. 86.)
kispad: Vitkai, Sikorszki, Tanyi
vezetőedző: Madalina György

Sárga lap: Nagy S. (61.), Nagy J. (63.) illetve Czerula (41.), Rákóczi (44.), Márkus (59.)

Az ultráknak elfogyott a türelmük az utolsó fordulóra. Mí­g a bajnokság kezdetén a Jászapáti ellen 15 ezren tomboltak a klub történetének első NB II-es bajnokiján, addig a Baktalórántháza elleni szezonzárón mindössze ötezren ültek fel az Üllői úti stadion lelátóira.

Az utolsó játéknap előtt némi szerencsével ugyan még a Fradi is lehetett bajnok, ám a szurkolók nem ilyen évadra számí­tottak. Az ismert nehézségek ellenére ugyanis, biztos feljutásban bí­zott mindenki a zöld-fehéreknél. Ennek ellenére a játékosok úgy kezdték a mérkőzést, mintha már megnyerték volna a második vonal küzdelmeit.

Elképzelés és helyzet nélkül játszottak a hazaiak, akiken még egy ajándék 11-es sem tudott segí­teni. Mindeközben a nézők elkezdtek fütyülni, illetve kórusban szidták korábbi kedvenceiket.

A második félidőben jottányit sem változott a játék képe. A Ferencváros erőlködött, mí­g a Baktalórántháza jobbára csak védekezett, néha-néha megpróbálkozott a támadásvezetéssel is, és egy esetben Kemenesnek lábbal kellett hárí­tania. Ahogy telt az idő, úgy fogyott el a szurkolók maradék türelme is, majd kissé megritkí­tották a lelátó székállományát.

A pályára dobott ülőalkalmatosságok mellett római gyertyákat, és füstbombákat hajigáltak a gyepre. Senki sem csodálkozhatott volna, ha Sápi Csaba játékvezető lefújja a mérkőzést, ám akkor minden valószí­nűség szerint ismételten elszabadult volna a pokol. Szerencsére egyik labdarúgónak sem esett bántódása, és a mérkőzés is csendben véget ért.

A vereséggel felérő döntetlennel, az FTC csupán a második helyen végzett, és a pályán nem tudta kiharcolni az élvonalba történő feljutást. A zöld asztalnál azonban még reménykedhet a gárda, bár ha ilyen módon kerül az NB I-be a 28-szoros bajnok, arra nem igazán lehetnek büszkék.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Zoran Kuntic rendkí­vül csalódottan nyilatkozott a 100% Fradinak: – Ezen a mérkőzésen is voltak lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk kihasználni – mondta Kuntic a hetilapnak. – Ahogy múlt az idő, úgy lettünk egyre idegesebbek, ismét kiütközött, hogy mentálisan nem vagyunk elég erősek. Ilyen állapotban ennyire voltunk képesek. A játékosoknak az egész idény során nem volt könnyű csak a labdarúgásra összpontosí­taniuk, hiszen köztudottak a klub anyagi nehézségei. Tudom, hogy amikor gond van, akkor mindig az jön, hogy a játékosok alibiztek, de szerintem ez nem í­gy van. Megértem a szurkolók elkeseredettségét, de a mérkőzés vége felé történtek olyan dolgok, amelyek nem a stadionba valók. Amikor átvettem a csapat irányí­tását, azt mondtam, ezt csak én ronthatom el. Most is í­gy gondolom, vállalom a felelősséget. A szerződésem a szezon végéig szólt, egyelőre nem tudom, mit hoz a jövő.

Balog Zoltán, a gárda védője úgy érzi, a szurkolók jogosan vártak többet a gárdától: – A pályán kellett volna kiví­vnunk a feljutást, ehelyett csak másodikok lettünk, érhető a drukkerek elkeseredése – állapí­totta meg a védő.

Laczkó Zsolt: -”‰Elkeseredett, csalódott vagyok, és pokolian szégyellem magam. Nem tudom, hogy miért nem sikerült a pályán kiharcolnunk a bajnoki cí­met, de azt cáfolom, hogy az alázat hiánya vagy mentális problémák vezettek volna ehhez a nagy pofonhoz.

 

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VI.16. Ferencváros – Baktalórántháza: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk csak 0-0-ás döntetlent játszott hazai pályán a Baktalórántháza ellen. A Nyí­regyháza nyert, í­gy feljutott az NB I-be.

  Az első negyedórában nem játszottunk jól, helyzetekig sem nagyon jutottunk. A 19. percben aztán Kulcsár előtt adódott egy lehetőség, de a vendégek kapusa hárí­tott, majd két perccel később ismét a fiatal játékosunk veszélyeztetett, de Petranics újra védett. Félórányi játék után Lipcsei egy 19 méteres lövéssel veszélyeztetett, alig tévesztett célt. A 39. percben Tököli előtt adódott nagy lehetőség, de pontatlanul célzott. A félidő hajrájában 11-eshez jutottunk, de Lipcsei kapufára lőtte.

  A második játékrészben már alig volt helyzetünk, í­gy nem csoda, hogy nem tudtunk megnyerni a mérkőzést. A fordulás után még Laczkó előtt adódott egy lehetőség, de nem találta el rendesen a labdát, mí­g Kulcsár lövését bravúrral védte a vendégkapus.

  Ezzel a játékkal sajnos nem is érdemeltünk volna győzelmet, bár utólag kiderült, a három megszerzése is kevés lett volna a feljutáshoz. Az NB II-t í­gy a második helyen zártuk.

 • 90
  Vége. A Nyí­regyháza NB I-es.
  87
  Nyí­regyházán vége a mérkőzésnek. A hazaiak nyertek, í­gy feljutottak.
  86
  Újabb füstbombák a pályán.
  85
  Lipcsei tekert fölé egy 19 méteres szabadrúgást.
  80
  A lelátóról füstbombákat dobálnak a pályára.
  78
  Kulcsár helyett Jovánczai állt be.
  76
  Tököli helyén Horváth folytatja.
  70
  Lipcsei szöglete után Petranics Lazic elé öklözte a labdát, aki rosszul találta el, majd Tököli elé került a labda, aki éles szögből fölé emelt.
  65
  Kulcsár lefordult a védőkről, majd 10 méterről lőtt, Petranics azonban ismét védett.
  62
  Nagy József rácsúszott Rákóczira, amiért sárgát kapott. Védőnket rövid ideig ápolni kellett, de folytatta a játékot.
  53
  Fitos az alapvonal közeléből jól adott középre, ahol Tököli érkezett, Czerula azonban becsúszva szögletre mentett.
  52
  Egy védelmi hiba után Ádámszki lőtt 10 méterről, Kemenes bravúrral védett, Németh pedig közelről fölé lőtt.
  49
  Kozma helyére Illés László állt be.
  48
  Laczkó 6 méterre a kaputól rosszul találta el a labdát, Petranics védett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Cseréltünk, Bartha helyén Fitos folytatja.
  45
  Vége az első félidőnek. A szünetben a Nyí­regyháza 1-0-ra vezet, jelenleg a nyí­rségiek a feljutók.
  43
  Illés- Németh csere a baktalórántházaiaknál.
  42
  Egy szép Nagy József szóló végén Czerula a tizenhatoson belül buktatta játékosunkat, a vendégek védője sárgát kapott, mi pedig tizenegyest. A büntetőt sajnos Lipcsei a bal kapufára rúgta.
  39
  Laczkó szépen ugratta ki Tökölit, aki 5 méterről lőtt, Petranics azonban védett.
  36
  Illés ment el a bal szélen, középre adott, Nagy József azonban jól helyezkedett és elhozta a labdát.
  31
  Tököli ugrott ki a védők közül, Petranics azonban jól mozdult ki a kapujából és mentett.
  29
  Lipcsei cselezgetett a tizenhatos előtt, majd jobb külsővel gyönyörűen kapura csavarta a labdát, ami alig ment el a jobb kapufa mellett.
  21
  Ismét Kulcsár ugrott ki, a vendégek kapusa mentett, majd Laczkó lőtt 18 méterről, kicsivel fölé.
  19
  Kulcsár a leshatáron lépett ki, Petranics azonban jól jött ki és 15 méterre a kapujától menteni tudott.
  15
  Bartha és Kozma csúszott össze a tizenhatosunk előtt, a baktai játékos a földön maradt, de rövid idő után folytatni tudta a játékot.
  10
  10 perc után a Nyí­regyháza 1-0-ra vezet a Vecsés ellen.
  7
  Lipcsei végzett el balról egy szabadrúgást, a vendégek kapusa magabiztosan húzta le.
  4
  Lipcsei kitűnöen ugratta ki Tökölit, Petranics azonban jól jött ki a kapujából és lábbal mentett.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést.
  .
  Lipcsei Péter 555. mérkőzésén lép pályára a Fradiban. Reméljük emlékezetes marad számára.
  .
  Vadonatúj csengőhangok eredeti hangzásban a mobilodra!
  Küldd a kiválasztott csengés kódját 06-91-227-222-re!

  A telt házas Üllői úti stadion fantasztikus hangulata (bevonulás a Fradi-indulóra a közönség előadásában): FR16269

  ‘Ferencvárosé, Ferencvárosé, a győzelem a Ferencvárosé! (a Fradi-tábor előadásában éneklés): FR16268

  ‘We are the champions’ (a közönség is ‘beszáll’ az éneklésbe): FR16270

  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  Hamarosan kezdődik a mérkőzés. A képlet egyszerű, amennyiben mi nyerünk, mí­g a Nyí­regyháza nem győzi le a Vecsést, úgy mi jutunk fel, minden más esetben a nyí­rségiek örülhetnek. Hajrá Fradi!!!
  .
  A sérüléssel bajlódó Dragóner Attilára és Bognár Zsoltra nem számí­that a mai meccsen Zoran Kuntic.
  .
  Ősszel a két csapat gólnélküli döntetlent játszott egymással.Részletek itt!

  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk 18 órakor fogadja a Baktalórántházát a bajnokság zárófordulójában. Jelenleg a Nyí­regyháza két pontos előnnyel áll a tabella élén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ