2007.VI.4. Ferencváros – Kazincbarcika: 4-0

A zöld-fehéreknek a második helyen jobban megy a góllövés

A Ferencváros egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést, és tovább üldözi a Nyí­regyházát. Ezúttal a Kazincbarcikát verte négy góllal a zöld-fehér gárda, és tovább javí­totta gólkülönbségét, ami esetleg még az előnyére is válhat.

Ferencváros – Kazincbarcika: 4-0 (4-0)
Üllői út, 5.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (Szpisják, Medovarszki)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Nagy J., Dragóner, Buz – Bartha, Nagy S., Lipcsei (Deme 63.), Csepregi (Kulcsár D. 60.) – Horváth D., Tököli (Zsivoczky 76.)
kispad: Szabó K., Ferencz, Balog Z., Fitos
vezetőedző: Zoran Kuntic

Kazincbarcika: Botló – Hanász, Sebők T., Harnócz, Kovács R. – Elek, Hegedűs D., Kovács P., Szögedi (Újlaki 78.) – Dávid (Badalik 46.), Nagy G. (Simkó 55.)
kispad: Bányai, Hegedűs, Kozma
vezetőedző: Kádár Zsolt

Gól: Horváth D. (6.), Tököli (27.), Lipcsei (39.), Nagy S. (42.)
Sárga lap: Sebők T. (63.), Kovács P. (81.), Elek (83.)

Továbbra is győzelmi kényszer alatt futballozik a Ferencváros, miután a hétvégén a listavezető Nyí­regyháza hazai pályán legyőzte a Szolnokot. Ismételten öt pontosra nőtt tehát a szabolcsiak előnye az NB II Keleti-csoportjában.

A fővárosi zöld-fehérek a legutóbb könnyedén nyertek ugyan Békéscsabán, ám ahhoz, hogy a Fradi megnyerje a bajnokságot, a nyí­rségieknek is pontokat kell veszí­teniük.

Nos, a hazaiak már az első félidőben teljesí­tették a minimális elvárást, és megnyerték a mérkőzést. A Fradi ugyanis 45 perc alatt szinte könnyedén rúgott négy gólt a Kazincbarcikának. Nem futballoztak lendületesen a zöld-fehérek, de a kocogós iram is elegendőnek bizonyult, hogy padlóra kerüljenek a vendégek.

Lipcsei Péter ezúttal is vezéregyénisége volt a Fradinak, szinte valamennyi támadás a csapatkapitánytól indult, ám dicséret illeti Nagy Sándort is, aki szinte hiba nélkül szűrte az elenyésző ’barcikai támadásokat, majd arra a félidő vége előtt megszerezte első bajnoki gólját a Fradiban.

A meccs szünetében adták át a Simon Tibor-dí­jat. Az idei győztes Vattai Balázs, az U 19-es csapat tagja kapta, aki még csak 16 éves, de teljesí­tménye alapján már Rubold Péter csapatában játszik. A dí­jat Mátyus János adta át (az idei évben a felnőtt játékosnak járó Simon Tibor dí­j nem került kiosztásra).

A folytatásban – csakúgy, mint legutóbb a Békéscsaba ellen – visszavett a tempóból a Ferencváros, de még í­gy is tucatnyi helyzetet dolgoztak ki Tököliék – no és hagytak ki. A Kazincbarcika erejéből ebben a játékrészben már csak a védekezésre futotta, mí­g Horváth Dávidnak egy kapufára.

Bő egy hónap elteltével tehát győzelemmel tért vissza Üllői úti közönségéhez a zöld-fehér gárda. Meglehet azonban, a sorozatban négy idegenbeli bajnoki sokba kerül az FTC-nek, bár vereséget nem szenvedtek. A Karcag, a Jászberény és a Békéscsaba elleni győzelem mellett ugyanis a bőcsi döntetlen a Fradi elsőségébe kerülhet.

Mindenesetre az utolsó két fordulót kétpontos hátránnyal várhatja a 28-szoros bajnok.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic (az FTC szakvezetője): – Az első félidőben remekül játszottunk, korán gólt szereztünk, aztán el is döntöttük a meccset. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy 0-0 az állás, ezért a második félidőt is meg kell nyernünk. Sajnos nem sikerült, és ez egy picit zavar. Nem azért, mert gond lett volna a hozzáállással. Teljesen más volt a helyzet, mint legutóbb Békéscsabán. Mert most azt éreztem a játékosokon, hogy szeretnék továbbra is kiszolgálni a közönségüket. Nagyon szurkoltam, hogy emiatt is lőjünk még gólokat, sajnos nem sikerült. Nyolc nap alatt három tétmeccset játszottunk, örülök, hogy ez ma nem látszódott meg a csapaton. Továbbra is csak magunkkal foglalkozunk, minden meccset meg akarunk nyerni, és aztán kiderül, ez mire lesz elég.

Kádár Zsolt (a Kazincbarcika vezetőedzője): – Korán gólt kaptunk, ez meghatározta a játék képét. Feltűnő volt, hogy komoly sebességbeli különbség van a két csapat játéka között, időnként pedig az is látszott, hogy a hazaiaknál van egy-egy kiemelkedő képességű játékos. A második félidőre már csak az a lehetőségünk maradt, hogy még szervezettebben védekezzünk, talán egy picit ráfáztunk arra, hogy a meccs elején nyitottabb játékot szerettünk volna játszani. Egy kazincbarcikai gól í­gy is esett, igaz, azt Lipcsei Peti lőtte nekünk egy remek szabadrúgásgól után.

Első gólját szerezte a Ferencvárosban Nagy Sándor, aki szemmel láthatóan nagyon örült a Kazincbarcika elleni találatának.

– Meccs előtt még viccelődtünk is Kemenes Szabival, hogy a gólom után majd hozzá futok oda – mondta a védő a 100%Fradinak. – Nem gondoltam volna, hogy teljesí­tenem kell majd az í­géretemet, de szerencsére í­gy lett. Egy kipattantó után gondolkodás nélkül ellőttem a labdát, és a kapus már nem tudott hárí­tani. Ez volt az első gólom, í­gy érthető, hogy nagyon örültem. A Kazincbarcika elleni találkozón egyébként remekül játszott a csapat, remélem, ez a hátralévő két meccsen is í­gy lesz. Én továbbra sem adtam fel, és érzem, hogy a Nyí­regyháza botlani fog, és mi jutunk fel az élvonalba.

A találkozó után Zoran Kuntic külön kitért a Nagy-testvérek játékára. Szakvezetőnk azt emelte ki, hogy a két védőnek olyan a mentalitása és a szerénysége, amelyet a keret minden tehetsége megirigyelhetne és követhetne, éppen ezért nem lenne meglepve, ha a két játékos pár éven belül stabil tagja lenne a felnőttválogatottnak.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VI.4. Ferencváros – Kazincbarcika: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Hozta a kötelezőt labdarúgócsapatunk: hazai pályán 4-0-ra vertük a Kazincbarcikát, és ezzel 65 nap után győztünk újra az Üllői úton.

  Már a 6. percben vezettünk: Lipcsei szabadrúgását Horváth csúsztatta a kapuba (1-0). A folytatásban is a kapujuk elé szegeztük a vendégeket, bár közel húsz percen át még kibí­rták kapott gól nélkül a barcikaiak. A 27. percben aztán Tököli kilépett és egy szép egyéni alakí­tás után megduplázta előnyünket (2-0). Ezzel még nem volt vége: nem sokkal később a kapufa még kisegí­tette a vendégeket Tököli próbálkozásai után, ám a 39. percben ismét betaláltunk: Lipcsei mesterien csavart szabadrúgásból a jobb felső sarokba (3-0). Újabb három perc elteltével megint bombagólt láthatott a közönség: egy kipattantó után Nagy Sándor ballal lőtt kapásból a kapuba 18 méterről. Fiatal védőnknek ez volt az első gólja az élvonalban.

  A meccs szünetében adták át a Simon Tibor-dí­jat. Az idei győztes Vattai Balázs, az U 19-es csapat tagja kapta, aki még csak 16 éves, de teljesí­tménye alapján már Rubold Péter csapatában játszik. A dí­jat Mátyus János adta át (az idei évben a felnőtt játékosnak járó Simon Tibor dí­j nem került kiosztásra).

  Fordulás után sem változott a játék képe, bár már egy szervezettebb Kazincbarcika jött ki a pályára. Ennek ellenére továbbra is megvoltak a lehetőségeink, de a vendégek kapusa több bravúrt is bemutatott. Horváth a kapufát találta el, de Kulcsár és Bognár lövéseinél sem sok hiányzott. A második félidőben nem sikerült újabb gólt szerezni, de í­gy is simán nyertünk 4-0-ra, í­gy hátrányunk két pontra csökkent a Nyí­regyháza mögött.

  Zoran Kuntic végig elégedett volt csapatunk hozzáállásával, de azt sajnálja, hogy a második féldiőben nem sikerült további gólokat szerezni.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  89
  Bognár távoli bombáját a felső lécre tolta Botló.
  88
  Horváth egy szép megkerülős csel után éles szögből a hosszú sarok mellé lő.
  83
  Elek húzta vissza Demét, sárga.
  81
  Kovács Péter belekönyökölt Buzba, sárga.
  80
  Szögedi-Újlaki csere a vendégeknél.
  77
  Tököli helyett Zsivoczky a pályán.
  71
  Horváth 13 méteres lővése szállt alig mellé.
  70
  Egy nagyon szép Deme, Buz, Kulcsár összjáték után Barthának épphogy hosszú volt a labda, í­gy Botló felszedte.
  66
  Kulcsár harcosan labdát szerzett, majd 20 méterről alig lőtt a jobb kapufa mellé.
  64
  Lipcsei vastaps kiséretében hagyja el a játékteret, helyére Deme állt be.
  63
  Sebők sárga lapot érően buktatta Bognárt 19 méterre a kaputól. Lipcsei bal sarokra tartó lövését Botló védte.
  61
  Csepregi helyén Kulcsár folytatja.
  56
  Nagy helyére Simkó állt be.
  52
  Lipcsei kitűnően ugratta ki Horváthot, aki éles szögből, hét méterről a kapufát találta el.
  49
  Nagy Sándor 24 méterről lőtt jobbal, a lapos lövést Botló védte.
  47
  Lipcsei gurí­tott le egy szabadrúgást Tökölinek, aki 13 méterről lőtt, Botló védett.
  46
  Egy perces néma csenddel emlékeztek a jelenlévők a 87 éve történt trianoni nemzettragédiáról.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a vendégeknél Dávid helyére Badalik állt be.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Horváth beadása után Bartha fejelt hat méterről, Botló a bal sarok elől piszkálta ki a labdát.
  42
  Lipcsei végzett el jobbról egy szabadrúgást, a védők kifejelték, Nagy Sándor pedig 22 méterről kapásból óriási gólt lőtt. 4-0
  39
  Már három. Bartha buktatása után 18 méterről végezhettünk el közvetett szabadrúgást. A labdát Tököli állí­totta le Lipcseinek, aki kilőtte a jobb sarkot. 3-0
  38
  Szögedi beí­velése után Nagy 5 méterről fejelt a kapu fölé.
  31
  Bognár í­velte át a labdát a hosszú oldalra, Tököli levette, majd laposan lőtt, és a kapufát találta el, a kipattanó visszakerült támadónkhoz, az ismétlés pedig Botló kezében kötött ki.
  27
  Tököli megszerezte 18. bajnoki gólját. Lipcsei indí­tását Horváth perdí­tette Tököli elé, aki a kimozduló kapus felett 11 méterről a kapuba helyezett. 2-0
  20
  Tököli cselezgetett a tizenhatoson belül, majd visszagurí­tott Lipcsei elé, aki 19 méterről keményen lőtt, Botló azonban bravúros vetődéssel hárí­tott.
  19
  Lipcsei 26 méterről lőtt, a labda egy védőt érintve kicsivel a léc fölött hagyta el a játékteret. A szöglet utáni kipattanót Csepregi tűzte rá, de a labda fölé szállt.
  17
  Nagy Gergely lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.
  14
  Horváth 20 méteres lövését tolta szögletre Botló.
  13
  Bognár beadása után Tököli szorongatott helyzetből fejelt a kapu fölé.
  8
  Egy éles szögből leadott lövést Kemenes védett lábbal, majd a kapu elé í­velt labdát Nagy fejelte meg, de kapusunk ismét hárí­tott.
  6
  Vezetünk! Lipcsei í­velt középre egy szabadrúgást,Horváth pedig 8 méterről a jobb sarokba fejelt. 1-0
  4
  Dávid csúszott rá Dragóner lábára. Mindkét játékos a földön maradt, de rövid idő elteltével folytatni tudták a játékot.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, mí­g a vendégek kék-sárgában lépnek pályára.
  .
  Zoran Kuntic már kijelölte kezdőcsapatát az esti találkozóra. A Békéscsaba elleni meccshez képest két helyen van változás, bekerült az együttesbe Nagy József és Jeremias Buz. Mai kezdőcsapatunk a következő: Kemenes -- Nagy J., Dragóner, Nagy S. -- Bognár, Csepregi, Lipcsei, Buz -- Horváth, Tököli, Bartha. A kispadon Szabó, Balog, Ferencz, Deme, Fitos, Kulcsár és Zsivoczky ül majd.
  .
  Vadonatúj csengőhangok eredeti hangzásban a mobilodra!
  Küldd a kiválasztott csengés kódját 06-91-227-222-re!

  A telt házas Üllői úti stadion fantasztikus hangulata (bevonulás a Fradi-indulóra a közönség előadásában): FR16269

  ‘Ferencvárosé, Ferencvárosé, a győzelem a Ferencvárosé! (a Fradi-tábor előadásában éneklés): FR16268

  ‘We are the champions’ (a közönség is ‘beszáll’ az éneklésbe): FR16270

  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  Csapatunk 65 napja nem nyert az Üllői úton.

  .
  Bojan Lazicra és Brettschneider Lászlóra eltiltás miatt nem számí­that Zoran Kuntic, Laczkó Zsolt az utánpótlás-válogatottnál van.
  .
  Ősszel kétgólos vezetés után 2-2-re végeztünk Kazincbarcikán, a meccsről itt olvashatsz bővebben.

  .
  Labdarúgócsapatunk hat órakor fogadja a Kazincbarcikát. Ahhoz, hogy életben maradjanak a feljutási esélyeink, mindenképpen nyernünk kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ