2007.VI.9. Budafok – Ferencváros: 2-2

A sereghajtó ellen botlott a Fradi, Makón úszhat el a feljutás

A Ferencvárosi TC 2-2-es döntetlent játszott Tatabányán az NBII-es tabella utolsó helyezettje, a Budafok ellenében. A találkozón számtalan helyzetet kihagyó zöld-fehérek kétszer is vezettek, bosszantó védelmi hibáknak köszönhetően a végén aztán mégsem tudták begyűjteni a három pontot.

Budafok – Ferencváros: 2-2 (0-1)
Tatabánya, 2.500 néző, vezette: Veizer Roland (Szécsényi, Berettyán)

Budafok: Dombai – Szigeti (Urbán 69.), Nagy A., Hacker, Lázár P. – Schmatovich, Füzi K., Kővári, Rétsági – Ujhegyi (Fűzfa 88.), Sipos Á. (Fülöp 66.)
kispad: Esterházy, Máté, Pap
vezetőedző: Gelei Károly

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner (Ferencz 58.), Nagy J., – Bartha, Lipcsei, Buz, Nagy S., Csepregi (Laczkó 23.) – Tököli, Horváth D. (Kulcsár D. 64.)
kispad: Szabó K., Lazic, Zsivoczky, Deme
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Újhegyi (54.), Schmatovich (71.) illetve Buz (43.), Tököli (65.)
Sárga lap: Hacker (77.)

A Ferencváros az első pillanatoktól kezdve kapujához szögezte a dél-budaiakat, vállakozókedvben nem volt hiány a zöld-fehéreknél, akik az első negyedóra táján szinte percenként veszélyeztették Gelei Károly együttesének kapuját.

A félidőben gyakorlatilag körbelövöldözték a vendégek a budafokiak kapuját, akik félóra magasságában azonban két ziccert is hibáztak. Először Schmatovich majd Újhegyi került százszázalékos helyzetbe, azonban Kemenes kapus mindkét esetben meghiúsí­totta a budafoki vezetést.

Ez a futball í­ratlan szabályai szerint a játékrész végén meg is bosszulta magát, Lipcsei szögletből való beí­velését Buz juttatta közelről fejjel a hálóba a 43. percben.

Fordulás után hidegzuhany a Fradi hí­vei számára: egyenlí­teni tudott a Budafok. Egy hosszú előreí­velésre Újhegyi és Dragóner futott versenyt. A ferencvárosi védő elszámí­totta a labda í­vét, Újhegyi pedig kegyetlenül kihasználta a hibát, és nyolc méterről ügyesen átemelte a labdát Kemenes kapus fölött. Dragóner az eset során meg is sérült, í­gy le kellett cserélni.

Tí­z perc kellett a vezetés visszavételéhez Zoran Kuntics együttesének, ekkor Lipcsei találta meg Tökölit a büntetőterületen belül, a csatár fordulásból, kilenc méterről lőtte ki a hosszú jobb sarkot Dombai keze alatt.

A 71. percben újabb sokk a népligetieknek, Schmatovich Gábor csinált bohócot a zöld-fehér védőkből, majd 12 méterről a bal alsó sarokba tüzelt Kemenes mellett.

A hátralévő húsz percben óriási energiákat mozgósí­tott a Fradi, ám egyre elkeseredettebbé váltak akciói. A ráadásban aztán mindkét együttes betalálhatott volna, de előbb Tököli, majd egy gyors kontra után Urbán is kihagyta a kihagyhatatlant.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic a találkozó után nem akart kifogásokat keresni a döntetlen miatt: – Lehetne sorolni olyan dolgokat, hogy rengeteg helyzetet hagytunk ki, vagy a hazai kapus parádésan védett, esetleg, hogy a Budafok jól használta ki a védelmi hibáinkat, de nincs értelme, nincs mentség – mondta szakvezetőnk. – Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, hiszen egyértelműen győzelmet vártam. Kicsit hasonló volt a játék képe, mint a Bőcs ellen, ahogy a hajrá közeledtével egyre sürgősebb volt a gólszerzés és egyre inkább kapkodtunk és játszottunk idegesen, pedig még azt se mondhatom, hogy a hozzáállással gond lett volna. Gratulálok ellenfelünknek a lelkes játékhoz.

Gelei Károly: – Ha ilyen lelkesek vagyunk, akkor erre vagyunk képesek, sajnálom, hogy ezt csak a Nyí­regyháza és a Ferencváros elleni találkozókon mutattuk meg. Remélem, fiatal játékosaimnak erőt ad a folytatáshoz ez a siker, hiszen ma kiderült, ha hisznek magukban, akkor annak van látszata is. Sajnálom a Ferencvárost, mert nem itt kellene játszania, de nem a mai meccsen ment el számukra a feljutás.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VI.9. Budafok – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: 2-2-re végeztünk Tatabányán a Budafok ellen. A találkozón kétszer is vezettünk, de a budafokiak komoly védelmi hibák után kiegyenlí­tettek. Közel negyvenszer (!) lőttünk kapura, de rendkí­vül pontatlanok voltunk.

  A mieink jól kezdtek, hiszen már az első negyedórát követően gólokkal vezethettünk volna. Ehhez az is kellett volna, hogy pontosabban célozzunk, de Dombai is sokszor védett bravúrral. A “hazaiak” túlélték a nyomást, és egyre jobban feljöttek, egyszer-egyszer helyzetbe is kerültek, de sokáig nem született gól. Mégis sikerült előnyt szereznünk, hiszen a hajrában sokadik helyzetünkből Buz fejesgólja után mi mehettünk előnnyel pihenni.

  Fordulás után szemmel láthatóan szerettük volna növelni az előnyünket, de ott folytattuk, ahol korábban abbahagytuk: körbelőttük Dombai kapuját, ami pedig kapura ment, azt védte a budafoki kapus. Ellenfelünk viszont nem hibázott elől: az 55. percben Újhegyi egy emeléssel egyenlí­tett. Tí­z perccel később viszont újra mi vezettünk, Tököli egy szép egyéni teljesí­tmény után vezetéshez juttatta a csapatot. Nem sokáig örülhettünk, hat perccel később Schmatovich két védőnket is kicselezve egyenlí­tett. Innentől kezdve megint csak futottunk az eredmény után, görcsösen és kí­nlódva küzdöttünk a győztes gólért, de több ziccert követően is képtelenek voltunk bevenni a budafokiak kapuját, Dombai mindent védett, í­gy nem sikerült megszerezni a győzelmet.

  Miután a Nyí­regyháza a 18 órakor kezdődő találkozóján 1-1-re végzett az Makón, csak az utolsó forduló dönt a feljutásról. Mindez azt jelenti, hogy riválisunknak hazai pályán kellene botlania a Vecsés ellen, nekünk pedig le kellene győznünk a Baktalórántházát. Ami tény: tizennégy tavaszi meccsünknek csak a felét nyertük meg…

 • 93
  Urbán ziccerét nagy bravúrral védte Kemenes. A szöglet után vége a meccsnek. Ha a Nyí­regyháza ma nyer Makón, bajnok.
  92
  Tököli éles szögből leadott lövését védte Dombai, majd a szöglet után újra a hazai kapus védett bravúrral.
  85
  Lipcsei bal sarokba tartó lövését megint védte a hazai kapus.
  83
  Óriási ziccer maradt ki. Kulcsár beadása lepattant a védőkről, a labda Lipcsei elé pattant, aki 5 méterről ballal a kapu mellé lőtt.
  82
  Lipcsei bal salsó sarokba tartó szabadrúgását védte biztosan Dombai.
  81
  Bartha jó cselek után lőtt kapura 17 méterről, de megint a kapu mellé ment a labda.
  77
  Hacker labdaelrúgásért kapott sárgát.
  75
  Kulcsár kapott remek labdát, majd éles szögből a rövid sarok felé lőtt, Dombai óriási bravúrral védett.
  73
  Tököli vette át mellel Laczkó beadását, majd kevéssel lőtt a bal alsó sarok mellé.
  71
  Schmatovich két védőnket is kicselezte, majd a bal alsó sarokba lőtt (2-2).
  69
  Urbán állt be Szigeti helyett.
  67
  Lipcsei baloldali szabadrúgása után Laczkó csúsztatott a bal felső sarok mellé.
  66
  Fülöp állt be be Sipos helyett.
  65
  Laczkó ugratta ki Tökölit, aki a jobb oldalon átvette a labdát, majd fordulásból kilőtte a hosszú sarkot (1-2).
  64
  Horváth helyett Kulcsár a pályán.
  62
  Buz jobblábas lövését védte biztosan Dombai.
  58
  Ferencz jött be Dragóner helyére.
  55
  Dragónert ápolni kell, a párharc során megsérült.
  55
  Újhegyi rázta le Dragónert, majd átemelte a labdát Kemenes fölött (1-1).
  52
  Nagy Sándor 6 méteres, ballábas lövését védte bravúrral Dombai.
  49
  Laczkó került helyzetbe, de 9 méteres bombáját a középen álló Dombai védte.
  46
  Tököli került egyből helyzetbe: a Dombairól kijövő labdát lőtte el a hosszú sarok irányába, de a kapu mellé.
  46
  Elkezdtük a második félidőt.
  45
  Vége az első félidőnek, megérdemelten vezetünk. A folytatásban pontosabbnak kell lennünk a kapu előtt.
  44
  Tököli rázta le őrzőit, majd 15 méterről lőtt, de Dombai biztosan védett. Nem sokkal később Horváth került helyzetbe, de a kapu mellé pörgetett a jobb oldalról.
  43
  Lipcsei jobboldali szögletét Buz fejelte 6 méterről a jobb sarokba (0-1).
  42
  Tököli mesterien ugratta ki Lipcseit, aki a védő szorí­tásában laposan lőtt a bal alsó sarok felé, de Dombai bravúrral védett.
  36
  Rengeteget lövünk távolról, de pontatlanul célzunk.
  33
  Egy szép összjáték után ziccert rontott a Budafok. Újhegyi már csak Kemenessel állt szembe, de kapusunk nagy bravúrral védett.
  32
  Körbelőjjük a kaput, most Laczkó lőtt fölé.
  30
  Tököli harcolt ki egy labdát, majd Buzhoz passzolt, akinek 10 méteres lövése a kapu közepébe ment.
  27
  Schmatovich kissé kisodródott helyzetből szerette volna ellőni a labdát Kemenes mellett, de kapusunk remekül jött ki, í­gy védett.
  26
  Tököli játszott az alapvonaltól középre az üresen álló Dragóner elé, aki azonban sajnos “eltörte” a labdát.
  23
  Combsérülés miatt Csepregi helyett Laczkó a pályán.
  17
  Bognár ballábas lövése ment a kapu fölé.
  14
  Óriási fölényben játszunk. Ezúttal Tököli labdájával lépett ki Csepregi, de visszagurí­tott labdáját fogta Horváth elől a kivetődő Dombai az utolsó pillanatban.
  13
  Lipcsei 19 méterről helyezett volna a bal alsó sarokba, de egy kicsit tévesztett.
  12
  Tököli a jobb szélen egy szép csellel lerázta emberét, majd ballal “alányesett” a labdának, amely a helyezett lövés után alig ment a léc fölé.
  11
  Csepregi jobb alsó sarokba tartó lövését biztosan védte Dombai.
  9
  Egy szép összjáték végén Horváth lőhetett 15 méterről, de sajnos pontatlanul célzott.
  6
  Lipcsei 18 méteres szabadrúgása mintegy két méterrel ment a léc fölé.
  1
  A hazaiak kezdtek.
  .
  Zoran KUntic kijelölte a kezdőcsapatát, amely a következő: Kemenes -- Bognár, Nagy J., Dragóner, Buz -- Bartha, Nagy S., Lipcsei, Csepregi -- Tököli, Horváth. Laczkó helyett végül Cseprgei került a csapatba, szakvezetőnk ezt azzal indokolta, hogy Laczkó a válogatott edzőtábora miatt keveset készült a kerettel, ráadásul sok meccset játszott az elmúlt napokban, éppen ezért hatékonyabb lehet ma Csepregi.
  .
  Vadonatúj csengőhangok eredeti hangzásban a mobilodra!
  Küldd a kiválasztott csengés kódját 06-91-227-222-re!

  A telt házas Üllői úti stadion fantasztikus hangulata (bevonulás a Fradi-indulóra a közönség előadásában): FR16269

  ‘Ferencvárosé, Ferencvárosé, a győzelem a Ferencvárosé! (a Fradi-tábor előadásában éneklés): FR16268

  ‘We are the champions’ (a közönség is ‘beszáll’ az éneklésbe): FR16270

  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  Csapatunk több mint egy éve veretlen idegenben -bővebben itt!

  .
  Az őszi meccset 2-0-ra nyertük meg, a találkozóról itt olvashatsz bővebben!

  .
  KÖszöntjük szurkolóinkat! Labdarúgócsapatunk 15 órakor a Budafokkal játszik Tatabányán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ