2007.VIII.1. Dunaújváros – Ferencváros: 0-3 (edzőmérkőzés)

W_dkse-ftc

Lipcsei löbbölt, Lazic bólintott, majd végül Ndjodo is betalált

Felkészülési mérkőzésen a másodosztályú Ferencváros labdarúgói Dunaújvárosban a helyi, ugyancsak második vonalban szereplő Kohász együttesét verték három góllal. A félidőben már kettő volt a Csank-csapat előnye.


Dunaújváros – Ferencváros: 0-3 (0-2)
Dunaújváros, 1.000 néző, vezette: Nagy K.

Dunaújváros: Szentpéteri – Nagy A. (Rátkai), Vaskó, Facskó, Pénzes (Barics) – Jezdimirovics (Szabó G.), Micskó (Lajer) – Fröhlich (Drozdik), Inad (Szauter), Nagy J. – Zerics (Szepessy)

Ferencváros: Somodi (Zariczky) – Medgyesi (Brettschneider), Dragóner, Mátyus (Vincze O.), Nagy J. – Nagy S. (Rédei), Lazic, Lipcsei, Bartha (Horváth P.) – Zsivoczky (Fitos), Ndjodo

Gól: Lipcsei (25.), Lazic (37.), Ndjodo (56.)

A dunaújvárosiak a másodosztályban tavaly a Nyugati-csoportban a hatodik helyen végeztek, mí­g a ferencvárosiak a Keleti-csoportban maradtak le éppen a feljutásról és lettek másodikok.

A találkozó első félidejében a vendégek akarata érvényesült, amely a helyzetek számában és azok veszélyességében is megmutatkozott.

A 25. percben a csapatkapitány Lipcsei Péter látványos megoldását követően már gólelőnyre is szert tettek a zöld-fehérek: a középpályás 18 méterre a kaputól okos megoldást választott, amikor löbbölt labdája a hazai hálóban kötött ki.

Még az első felvonásban Lazic, szöglet utáni fejese révén duplázta meg előnyét a fővárosi gárda.

A végeredményt Ndjodo állí­tott be a második felvonásban: a zöld-fehérek légiósa negyedik FTC-mérkőzésén a harmadik találatát szerezte a felkészülési idényben új csapatában, ha í­gy folytatja, kellemes szezon elé nézhet és könnyen az Üllői úti publikum elsőszámú kedvence lehet, a minden bizonnyal már régen elfedetett, kellemetlen fogadtatás ellenére is…

A Csank-csapatban csereként ismét lehetőséget kapott Vincze Ottó, aki a hatvanadik perc táján lépett pályára, taps kí­séretében. Az egykori ferencvárosi kedvenc nyolc hónapja nem játszott tétmeccset.

A mérkőzést egyébként vastaps zárta, a szurkolók í­gy jutalmazták a lelkes Dunaújvárost és a helyenként jól játszó Fradit.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VIII.1. Dunaújváros – Ferencváros: 0-3 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

  • ftc.hu: Háromgólos győzelmet aratott labdarúgócsapatunk felkészülési meccsen Dunaújvárosban. Góljainkat Lipcsei, Lazic és Ndjodo szerezték. A Fradi-vendégjátékára közel háromezren voltak kí­váncsiak az NB II Nyugati csoportjában szereplő együttes otthonában.

    Dunaújváros – Ferencváros: 0-3 (0-2)
    Dunaújváros, 3.000 néző

    Ferencváros: Somodi – Medgyesi, Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Nagy S., Lazic – Zsivoczky, Lipcsei, Bartha – Ndjodo
    cserék: Zarzyczki, Rédei, Vincze O., Fitos, Brettschneider, Horváth P.

    Gól: Lipcsei (25.), Lazic (37.), Ndjodo (56.)

    Az első perctől kezdve mi irányí­tottunk, enyhe fölényben játszottunk. Együttesünk a kapuk előtt is veszélyesebb volt, és a félidő közepén meg is szerezte a vezetést egy remek góllal: a 25. percben Lipcsei a balösszekötő helyén kapott egy labdát, majd néhány méteren át vezette azt, és 18 méterről “alálöbbölt” a labdának, amely a kapus fölött a hálóban kötött ki. Bő tí­z perccel később egy jobb oldali pontrúgást követően Lazic bólintott a jobb felső sarokba, í­gy 45 perc után 2-0-ra vezettünk.

    A fordulás után sorra kaptak lehetőséget cserejátékosaink, Csank János fokozatosan adott lehetőséget a kispadon ülőknek. A második játékrészben is támadásban maradtunk. Nem is kellett sokat várni az újabb találatra: az 56. percben Ndjodo talált be a kapuba Lipcsei beadása után. A kameruni támadónak ez volt a harmadik gólja negyedik Fradi-meccsén. A folytatásban sem forgott veszélyben biztos vezetésünk – bár a hazaiaknak is voltak helyzeteik a meccs során -, í­gy megérdemelten nyertünk 3-0-ra.

  • 91
    A mérkőzés góljai itt megtekinthetőek!

    90
    Bár a hazai csapatnak is voltak lehetőségei, együttesünk Lipcsei remek játékának köszönhetően megérdemelten nyert Dunaújvárosban 3-0-ra.
    56
    Ndjodo talált be a kapuba Lipcsei beadása után.
    37
    Lipcsei jobb oldali pontrúgását követően Lazic bólintott a jobb felső sarokba.
    25
    Lipcsei a balösszekötő helyén kapott egy labdát, majd néhány méteren át vezette azt, és 18 méterről “alálöbbölt” a labdának, amely a kapus fölött a hálóban kötött ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ