2007.VIII.18. Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2

Már a második fordulóban pontokat veszí­tett Csank János csapata

A tavalyi mérkőzéshez hasonlóan 2-2-es eredmény született a labdarúgó magyar-bajnokság másodosztályában a Frencváros kazincbarcikai vendégjátékán. A második forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a Fradi előbb Lipcsei Péter, majd Horváth Péter révén szerezte meg a vezetést. A hazaiak azonban mindkétszer egyenlí­teni tudtak: a Barcikában Elek Ákos és Deák János volt eredményes.

Nyilatkozatok:

Tornyi Barnabás, a Kazincbarcika szakmai igazgatója: – Nem vagyok biztos benne, hogy erősebb lett a Ferencváros a nyár folyamán – mondta Tornyi a 100%Fradinak. – Csank János számára nem szokványos edzői feladat ez. Ahogy ő maga is megfogalmazta, “kalandvágyból” vállalta el. De János egy “rafkós” edző, és nagyon jól tudja, hogyan kell a rutinos és a fiatal játékosokból hatékony egyveleget alkotni. A lelkesedéssel nem lehet a tudást pótolni: a fiatalos lendület nem elég, ha még nem letisztult a játékosok tudása. Nagy nehézség még a Fradinál, hogy ha nincs rend a fejekben, úgy a futballistáktól sem lehet elvárni a jó teljesí­tményt. És ennél a klubnál sajnos nincs rend a fejekben. De hogyan is lehetne: más sem tudja úgy végezni hatékonyan a munkáját, hogy otthon családi problémái vannak. Egy játékos is hiába lenne jó labdarúgó, ha pofán vágják a saját szurkolói az aluljáróban. így nem lehet minőségi játékot elvárni.

A mérkőzés:

Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2 (0-1)
Kazincbarcika, 3.500 néző, vezette: Solymosi Péter (Lémon, Takács G.)

Kazincbarcika: Botló – Hanász, Bányai, Nagy T., Kovács R. (Kerekes 46.) – Egri, Romhányi, Elek, Binder (Dávid 78.) – Kovács P., Stevica (Deák 66.)
kispad: Máthé, Pintér T., Tajti N.
vezetőedző: Kócsi József

Ferencváros: Zarzycki – Rédei (Fitos 88.), Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Zsivoczky (Vincze O. 52.), Lazic, Lipcsei, Deme (Nagy S. 46.) – NdJodo, Horváth P.
kispad: Szabó K., Medgyesi
vezetőedző: Csank János

Gól: Elek (57.), Deák (68.) illetve Lipcsei (22.), Horváth P. (65.)
Sárga lap: Nagy S. (75.)

Meglepően bátran kezdte a mérkőzést a Kazincbarcika. Ha jobban koncentrálnak Kócsi József taní­tványai, már az első negyedóra végére megnyugtató előnyt szerezhettek volna a Ferencváros ellen.

Az első veszélyes szituációig mindössze a 2. percig kellett várni. ekkor egy hazai szögletet követően Simeon Stevica fejelt közelről kapura, ám a gólvonalon helyezkedő Dragóner Attila útját állta a kapuba tartó labdának. Nem sokkal később Stevica távolról is megpróbálta bevenni – a kisebb sérüléssel bajlódó, ám mégis a kezdőcsapatban helyet kapó – Wojciech Zarzycki kapuját. A lengyel hálóőr azonban hatalmas bravúrral hárí­totta a 17 méteres löketet.

A hazai fölényt hozó első 15 percet követően magához tért a kissé álmosan kezdő Ferencváros. A félidő derekára érve a játék teljesen kiegyenlí­tetté vált. Az egyenlő erők küzdelméből mégis a Fradi jött ki jobban.

A 22. percben Lipcsei Péter végezhetett el szabadrúgás jó 25 méterre a hazai kaputól. A zöld-fehérek kedvence pedig élt a lehetőséggel, és a jobb felső sarokba tekerte a labdát. (0-1)

A gól kisé megfogta az addig igen szervezetten futballozó barcikaiakat. Hét perccel a vezető találat megszerzése után majdnem megduplázta előnyét az első fordulóban a BKV ellen diadalmaskodó Ferencváros. Horváth Péternek már csak az üres kapuba kellett volna betalálnia, ami sikerült is volna a régi-új Fradi-játékosnak, Nagy Tamás azonban visszaért, és becsúszva góltól mentette meg csapatát.

A bekapott találat okozta sokk azonban pár perc után tovaszállt. A félidő vége előtt ismét a Barcika játékosai veszélyeztetettek, és csak Kovács Péter, valamint Stevica pontatlanságának köszönhetik, hogy nem egyenlí­tettek, vagy fordí­tották meg az eredményt.

Ami nem ment az első félidőben, az ment a másodikban – mármint a gólszerzés a hazaiaknak. Az 56. percben Elek Ákos használta ki a kapujából rosszul kimozduló Zarzycki hibáját, és csúsztatott nyolc méterről a kapuba. (1-1)

A továbbra is kiegyenlí­tett mérkőzésen a küzdelem mellé megérkeztek a gólok is.

A 65. percben ismét a Ferencváros szerezte meg a vezetést. Horváth Péter négy méterről passzolt az üres kapuba, megszerezve ezzel visszatérése óta első találatát a zöld-fehérek szí­neiben. (1-2)

A Fradi azonban a tavalyi szezon jó pár mérkőzéséhez hasonlóan ezúttal sem tudta megtartani előnyét. Három perccel Horváth találata után Deák János egalizált ismét. A csereként beállt barcikai játékos hét méterről bombázott a vendégek kapujába. (2-2)

A folytatásban látványos és izgalmas bő húsz percet láthatott a pálya köré kilátogató 3500 néző. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, ám újabb találat nem – csak igazságos eredmény – született.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Csank János érthető módon nem volt túlságosan elégedett: – Az első félidőben nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, nem volt tudatos, hogy átengedtük a területet a hazaiaknak – mondta Csank a 100% Fradinak. – Szünet után sem láttam javulást, sok labdát eladtunk, pontatlanok voltunk. A második gólunkat követően azt gondoltam, hogy nyerünk, de ellenfelünk percek alatt egyenlí­tett, ráadásul olyan rutinos játékosok helyezkedési hibái után, ami nem elfogadható. A folytatásban nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen a barcikaiak fellelkesedtek, de a hajrában í­gy is megszerezhettük volna a győztes gólt. Ikszes meccs volt, a játék képe alapján igazságos a döntetlen.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VIII.18. Kazincbarcika – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk csakúgy, mint tavaly ősszel, ezúttal is 2-2-s döntetlent játszott Kazincbarcikán. Góljainkat Lipcsei és Horváth szerezte.

  A mérkőzés első lehetősége a hazaiak előtt adódott, de Stevica lövését bravúrral védte Zarzycki. A 21. percben az első kapura lövésünkből megszereztük a vezetést: Horváth Péterrel szemben szabálytalankodtak a kaputól 19 méterre, a jogosan megí­télt szabadrúgást Lipcsei gyönyörű mozdulattal a jobb felső sarokba emelte. Nem sokkal később növelhettük volna előnyünket, Horváth lövését azonban a gólvonalról kivágták a védők.

  Szünet után a hazaiak Elek révén kiegyenlí­tettek. Ezt követően nagyobb sebességre kapcsoltunk, aminek meg is lett az eredménye, a 66. percben Rédei passza után Horváth 5 méterről helyezett a kapuba. Négy perc elteltével azonban újra egyenlí­tettek a barcikaiak, Deák hét méterről senkitől sem zavartatva lőhetett a kapuba. Az utolsó negyedórában mindent megtettünk a győztes gól megszerzéséért, de nem sikerült betalálnunk. A játék képe alapján igazságos döntetlen született.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek. Igazságos döntetlen született.
  91
  Dávid távoli lövését védte Zarzycki.
  89
  Rédei helyett Fitos állt be.
  87
  Nagy fölényben játszunk, Rédei adott középre, Horváth pedig a kapu mellé fejelt.
  81
  Binder- Dávid csere a hazaiaknál.
  80
  Egy szöglet után a hosszú oldalon Vincze levette a labdát, középre adott, Mátyus pedig 5 méterről a kapu mellé fejelt.
  76
  Lazic kapott sárgát egy szabálytalanság után.
  70
  Ismét egyenlí­tettek a hazaiak. A csereként beállt Deák kapott kitűnő labdát középen, majd 7 méterről, senkitől sem zavartatva félmagasan a kapuba lőtt. 2-2
  69
  Kovács P. helyére Deák állt be.
  66
  A második félidő 21. perce is szerencsét hozott csaptunknak. Rédei egy jó csel után a kapu elé lőtte a labdát, Horváth Péterpedig 5 méterről a jobb sarokba helyezett. 1-2
  60
  Elég ellenséges légkörben kell játszanunk. Meglepő módon a barcikai születésű Lipcsei Pétert sem kí­mélik a hazai nézők. Egy esetben pedig, amikor Nagy József nekiesett a vaskerí­tésnek, a hangos nevetésben törtek ki a hazai szurkolók.
  59
  Egyenlí­tett a Barcika. Egy jobb oldalról középre í­velt labdára Zarzycki elindult a kapujából, majd megtorpant, Elek pedig a hálóba fejelt. 1-1
  54
  Másodszor is cseréltünk: Zsivoczky helyett Vincze Ottó állt be.
  49
  Ndjodo a jobb oldalról középre adott, Lipcsei levette a labdát, egy lövőcsel után 13 méterről lőtt volna, de a védők blokkoltak.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A hazaiaknál Kovács R. helyett Kerekes folytatja, mí­g nálunk Deme jött le és Nagy Sándor állt be.
  45
  Vége az első félidőnek. A barcikaiak többet birtokolják a labdát, de igazi helyzeteink nekünk voltak, megérdemelten vezetünk.
  28
  Nagy helyzetet hagytunk ki. Dragóner ugratta ki Horváthot, aki 10 méterről szorongatott helyzetből lőtt, a labda túljutott a kapuson, a gólvonal elől azonban kivágták a védők.
  23
  Egy középre lőtt labdára Dragóner és Elek érkezett, utóbbi lábáról a kapu felé pattant a labda, de Zarzycki ismét védett.
  21
  Vezetünk! Horváth Péterrel szemben szabálytalankodtak 19 méterre a kaputól. A megí­télt szabadrúgást Lipcsei a jobb felső sarokba csavarta. 0-1
  10
  Stevica lőtt a tizenhatos sarkától, de Zarzycki szép védéssel hárí­tott.
  7
  A hazaiak rendkí­vül agilisan kezdtek, de egyelőre nem volt helyzet egyik oldalon sem.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést. A Fradi zöld-fehér csí­kos mezben játszik, mí­g a hazaiak sárga felsőben és kék nadrágban lépnek pályára.
  .
  Töltsd le a mobilodra új játékosaink háttérképét! Küldd a választott kép kódját a 0691-2227-222-re!

  FR661048

  FR661046

  FR661045

  FR661047

  Részletes információk itt!

  .
  Csank János mindössze egy helyen változtatott a BKV Előre elleni kezdőcsapaton. Nagy Sándor helyett Rédei Milán kezd, akinek ez lesz az első tétmérkőzése a Fradi felnőtt együttesében. Sok sikert kí­vánunk neki!
  .
  Bő két hónapja viszont hazai pályán kiütöttük leendő ellenfelünket.
  FradiVideo: Nézd meg a négy gólos sikert -- kattints!

  .
  Tavaly ősszel kétgólos vezetés után “csak” 2-2-es döntetlent értünk el Kazincbarcikán.
  Erről a meccsről itt olvashatsz bővebben!

  .
  Köszöntjük olvasóinkat! Labdarúgócsapatunk 17.30-kor Kazincbarcikán lép pályára a bajnokság második fordulójában. Élő közvetí­tésünk 17.20-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ