2007.VIII.25. Ferencváros – Vecsés: 2-2

Szenvedett a Ferencváros, megérdemelt vecsési pontszerzés

Megérdemelten vitt el egy pontot a Vecsés az Üllői útról, a Fradi egyáltalán nem játszott bajnoki formában, de még úgy se, mint akinek szándékában áll az NB II élén végezni és feljutnia az első osztályba. A gárda mélyen képességei alatt teljesí­tett, és biztos, hogy ha a Fradi í­gy folytatja, idén sem lesz egyértelmű a feljutás.


Ferencváros – Vecsés: 2-2 (2-1)
Üllői út, 3.500 néző, vezette: Pánczél Krisztián (Tompos, Beidek)

Ferencváros: Szabó K. – Rédei, Dragóner, Mátyus, Nagy S. – Zsivoczky (Bartha 46.), Lazic, Lipcsei, Deme (Vincze O. 62.) – Horváth P. (Kulcsár D. 75.), NdJodo
kispad: Zarzycki, Medgyesi, Jovánczai, Fitos
vezetőedző: Csank János

Vecsés: Holczer – Máj, Hungler, Kiskapusi, Molnár D. – Králik (Folmer 63.), Csillag, Dévai, Menyhárt – Lukács B. (Faragó 80.), Czipper (Molnár I. 85.)
kispad: Oláh, Pisont, Mészáros, Molnár Z.
játékos-edző: Pisont István

Gól: NdJodo (25.), Dragóner (33.) illetve Lukács B. (31.), Czipper (58.)
Sárga lap: Vincze O. (67.), Bartha (89.) illetve Czipper (18.), Kiskapusi (40.), Dévai (52.), Hungler (65.), Faragó (88.)

Egyik csapat sem kezdte jól a mérkőzést, bár az egész első félidőt ferencvárosi mezőnyfölény jellemezte.

Ez azonban valójában meddő volt, hiszen igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni a zöld-fehérek.

Az első gólig szinte unalmasnak volt nevezhető a játék, ekkor azonban Ndjodo kissé váratlanul vezetést szerzett.

Rédei remekül vette észre a támadót, akit Hungler sem tudott megakadályozni, í­gy egy remek emelést követően megszerezte a vezetést a Ferencváros.

Nem mondhatni, hogy ez bármilyen hatással lett volna a mérkőzés képére, a hazaiakat inkább az egyenlí­tő gól lepte némileg meg, a találat egyébként is elég vitatott volt, de a partjelző egyértelműen jelezte: a labda áthaladt a gólvonalon.

Ezután kicsit összekapta magát a Fradi, és Dragóner fejelt védhetetlenül kapura egy menetrendszerűen érkező Lipcsei-szabadrúgást.

Ez egyébként jellemző volt az első félidőre: sem a hazaiak, sem a vendégek nem alakí­tottak ki komoly helyzetet az ellenfél kapuja előtt, de pontrúgásokból komoly veszélyt jelentett a zöld-fehér gárda.

A második játékrész sem hozott megváltást a Fradinak, hiszen még negyedóra sem telt el, és egyenlí­tett a Vecsés.

Ismét védelmi hiba előzte meg a találatot, mert Czipper Zsoltot nem lett volna szabad egyedül hagyni, ő pedig nem is habozott kihasználni az ölébe pottyant helyzetet.

Ezután a hazaiak Vincze Ottó behozásával próbálták meg felpörgetni a meccset, de a középpályás rögtön egy sárga lappal nyitott.

Mindenesetre a cserék sem hoztak változást, és továbbra sem született igazi helyzet, egyedül Ndjodo villanása lehet emlí­tésre méltó: ő a 82. percben kihagyta a kihagyhatatlant.

Összességében a Vecsés megérdemelten csent el egy pontot az Üllői útról egy enerváltan játszó, kifejezetten gyengén védekező Ferencváros ellen.

Ha a hazaiak í­gy folytatják, a feljutás kérdése idén sem lesz egyszerű.

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Csank János érthető módon nem volt túl boldog: – Ez a mérkőzés bebizonyí­totta, hogy a fiatal és idősebb játékosokból álló csapatunknak nem fekszik, ha kétnaponta kell mérkőzést játszani, együttesünkből pont a középkorosztály hiányzik, akik általában viszik egy csapat szekerét . Ezen a találkozón is megvoltak a lehetőségek, de ezeket nem tudtuk értékesí­teni. Ismét védelmi hibák után kaptunk gólokat, nem engedhetjük meg magunknak, hogy az ellenfeleink kettesével szerezzék a találatokat ellenünk, ráadásul gyakorlatilag az ellenfelek eddig az összes helyzetükből gólt szereztek ellenünk. Biztos vagyok benne, hogy hosszútávon megoldjuk a problémákat, úgy tűnik rövid távon még nem megy. Tavaly jól kezdte a csapat a bajnokságot és a végefelé akadtak gondok, most szerintem fordí­tva lesz. Gratulálok a vecsésieknek, hiszen kihasználták a hibáinkat, és í­gy egy ponttal tudtak távozni. Külön szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik az utolsó pillanatig biztatták a csapatot, remélem a folytatásban is í­gy lesz, és ők is el tudják fogadni azt, hogy nem megy egyik napról a másikra a csapat épí­tése, hiszen idén gyakorlatilag egy teljesen új együttest kell épí­teni, és ebben eddig sérülések is hátráltattak bennünket.

Pisont István természetesen boldogabb volt kollégájánál: – Csak dicséret illeti a játékosaimat, hiszen nagyrészt betartották azt, amit megbeszéltünk, főleg védekezésben. Azt be kell vallanom, ha a Ferencváros az első félidőben kihasználja a legnagyobb helyzeteit, akkor aligha tudtunk volna döntetlent játszani az Üllői úton. Tudtuk, hogy nehéz lesz a Ferencváros otthonában, de taktikus játékkal elértük a célunkat.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.VIII.25. Ferencváros – Vecsés: 2-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Labdarúgócsapatunk hiába vezetett kétszer is a Vecsés ellen, mégis döntetlennel zárult a találkozó.

  13 percet kellett várni az első nagyobb helyzetre: Dragóner beadása után Ndjodo hét méterrel alig csúsztatott a jobb alsó sarok mellé. Később egyre állandósult a fölényünk, a 25. percben meg is szereztük a vezetést: Ndjodo lépett ki, és a hálóba emelt. Gyorsan egyenlí­tettek a vendégek Lukács révén, de pillanatokkal később újra nálunk volt az előny, Dragóner szerezte vissza a vezetést egy szép fejessel. A játékrész hajrájában előbb Ndjodo, majd Zsivoczky nagy helyzetből gyakorlatilag eldönthette volna a meccset, ám mindketten hibáztak.

  Fordulás után is megvolt erre a lehetőség: előbb Ndjodo fejese után mentett Holczer, majd Mátyus fejelt ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé. Akkor még nem sejtettük, hogy ez megbosszulja majd magát, ám í­gy történt. Az 58. percben Czipper révén egyenlí­tettek a vendégek, akik a góltól egyre jobban magukra találtak, többet is kockáztattak a folytatásban. Ám elsősorban nálunk volt a labda, igyekeztük a kapujuk elé szegezni a vecsésieket. Ez sikerült is, de sok volt a hiba az utolsó passzoknál, í­gy végül be kellett érnünk azzal, hogy egy olyan meccsen szereztünk egy pontot, amelyiken könnyedén szerezhettünk volna hármat is.

  Dicséret illeti a közönséget, akik végig rendkí­vül sportszerűen biztatták együttesünket, sőt az eredmény ellenére végig a csapat mellett álltak.

 • 92
  Vége, 2-2. Már korábban megnyerhettük volna a meccset, de elszalasztottuk.
  91
  Kezezett az egyik vendégvédő a 16-oson belül, de a játékvezető szerint Dragóner szabálytalankodott előtte.
  90
  Bartha is besárgult.
  89
  Nagyon húzzák az időt a vendégek, egyelőre megtorlatlanul.
  86
  Faragó kapott labdaelrúgásért sárgát.
  83
  Czipper helyett Molnár.
  82
  Ndjodo lőtt ballal nagyon kiszorí­tott helyzetből, ballábas kí­sérlete elsuhant a kapu előtt.
  79
  Ndjodo lőtt kevéssel a jobb alsó sarok mellé 17 méterről.
  77
  A közönség űzi-hajtja a csapatot. Közben Lipcsei 17 méteres szabadrúgása pattant a sorfalról a kapu mellé.
  76
  Az utóbbi időben feljött a Vecsés.
  74
  Csere itt is, ott is: nálunk Kulcsár állt be Horváth Péter helyére, a vendégeknél Faragó a pályán Lukács helyett.
  70
  Hungler 18 méteres, kemény szabadrúgását Szabó ütötte ki a léc alól.
  66
  Hungler kapott sárgát, majd Vincze is besárgult.
  65
  Folmer állt be Králik helyére.
  61
  Vincze Ottó a pályán Deme helyett.
  58
  A semmiből egyenlí­tettek a vendégek. Egy jobboldali beadásra Czipper robbant be, és “ellentmondást nem tűrően” a hálóba bólintott (2-2).
  51
  Dévai rúgta fel Barthát, sárgát kapott érte.
  48
  Rögtön gólokat szerezhettünk volna. Lipcsei szabadrúgása után Mátyus fejelt, Holczer védett, Ndjodo közelről ismételt, de megint tisztázott a kapus. Rögtön ezután egy újabb beadás után Mátyus senkitől sem zavartatva fejelhetett, megnézte a jobb alsó sarkot, majd kevéssel mellé bólintott.
  46
  Bartha állt be Zsivoczky helyére.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Újabb óriási helyzet maradt ki. Egy felí­velt labdát tökéletesen fejelt vissza Deme Zsivoczkynak, aki mellel átvette azt, és 8 méterről a léc fölé bombázott.
  41
  Kiskapusi lökte fel Mátyust a 16-os előtt, ezért sárgát kapott. A szabadrúgás a sorfalban kötött ki.
  40
  Ndjodo teljesen egyedül lépett ki a leshatárról, rávezette a labdát Holczerre, és kissé kisodródott helyzetből próbálta átemelni felette a labdát, a de a kapus bravúrral védett.
  33
  Újra vezetünk. Lipcsei jobb oldali pontrúgására jól érkezett Dragóner, és hét méterről a hálóba bólintott (2-1).
  30
  Egyenlí­tettek a vendégek. Egy baloldalról felí­velt labdára Lukács startolt rá, és a jobbösszekötő helyéről átemelte a labdát a kimozduló Szabó felett. Lazic még menteni próbált, ki is rúgta a labdát, de a partjelző szerint már csak a gólvonalon túlról, í­gy a bí­ró megadta a gólt (1-1).
  25
  Megvan a vezetés. Deme indí­tását az egyik vendégvédő elszámí­totta, Ndjodo kilépett, és a hálóba emelt. Holczer még közben beleért, de a labda a hálóba hullott (1-0).
  23
  Az utolsó percekben folyamatosan a Vecsés kapuja előtt van a labda.
  21
  Deme hosszú indí­tásávát Horváth még elérte az alapvonal előtt, középre í­velt, de a védők az utolsó pillanatban tisztáztak az érkezők elől. A szöglet után Horváth a földre került, úgy tűnt, lerántották a 16-oson belül.
  18
  Czipper kapott sárgát reklamálásért.
  13
  Dragóner beadása után Ndjodo hét méterrel alig csúsztatott a jobb alsó sarok mellé. Ez volt az első komolyabb lehetőség a meccsen.
  11
  Zsivoczky átadása után az utolsó pillanatban tisztáztak Ndjodo elől.
  9
  Dragóner lőtt 21 méterről, de a labda mintegy másfél méterrel a léc felett hagyta el a játékteret.
  7
  Kétszer is próbálkoztak távolról a vendégek, de egyik sem volt igazán veszélyes.
  4
  Egy jobb oldalról beí­velt szabadrúgásra jól érkeztek a magas embereink, de Dragónerén egy hajszállal lemaradtak a beadásról.
  1
  A vendégek kezdték a meccset, az első félidőben a Springer-szobor felöli kapura támadunk.
  .
  László atya szólt röviden a jelenlévőkhez, aki ismételten kihangsúlyozta, minden szurkolói rendbontás árt a Ferencvárosnak, arra is rámutatott, hogy a klub jelmondatában szereplő Erkölcs szó azt is jelenti, hogy mindenkinek vállalni kell a felelősséget saját tetteiért.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos mezben játszanak majd, a vendégek tiszta feketében vannak.
  .
  Töltsd le a “Mert Ti vagytok a legjobbak” cí­mű dalt eredeti hangzásban! Küldd az FR16057-et a 06-91-229-999-re!
  Részletek itt!

  .
  Csank János kijelölte a Vecsés elleni találkozóra a kezdőcsapatát. Ebbe visszatért Lipcsei Péter Vincze Ottó helyett, a kapuban viszont a kupameccshez hasonlóan Szabó Kálmán áll majd. Bojan Lazic jobbhátvéd lesz, Rédei pedig a baloldalon játszik majd. Kezdőcsapatunk a következő: Szabó -- Lazic, Dragóner, Mátyus, Rédei -- Deme, Nagy S. -- Zsivoczky, Lipcsei, Horváth P. -- Ndjodo. A kispadon Zarzycki, Medgyesi, Vincze, Bartha, Jovánczai, Fitos és Kulcsár ül.
  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Labdarúgócsapatunk 19 órakor fogadja hazai pályán a Vecsést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ