2007.X.24. MK, Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 2-2

A védelem rövidzárlata miatt nem szerzett előnyt a Ferencváros

Nem bí­rt egymással az Üllői úton a Ferencváros és a Kaposvár csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán. A találkozón a vezetést Bartha László találatával a Fradi szerezte meg, ám Andre Alves és Zahorecz Krisztián még a szünet előtt megfordí­totta az állást. A második játékrészben azonban (a Zahorecz kiállí­tását követően emberelőnyben játszó) fővárosi alakulat Dragóner Attila révén egyenlí­teni tudott. A vége: 2-2.

Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 2-2 (1-2)
Üllői út, 2.000 néző, vezette: Solymosi Péter (Tóth I., Szalai)

Ferencváros: Zarzycki – Dragóner, Lipcsei, Mátyus – Fitos, Lazic, Deme (Kulcsár D. 46.), Vasas (Nagy J. 25.) – Brettschneider (Vincze O. 67.), Bartha – NdJodo
vezetőedző: Csank János

Kaposvári Rákóczi: Kovács Z. – Graszl K., Zahorecz, Grúz – Leandro da Silva (Szakály D. 63.), Vasiljevic, Maróti, Szakály P., Pintér A. – Oláh, Alves
vezetőedző: Prukner László

Gól: Bartha (14.), Dragóner (62.) illetve Alves (39.), Zahorecz (45.)
Sárga lap: Dragóner (27.), Deme (42.) illetve Zahorecz (8.), Vasiljevic (61.)
Kiállí­tva: Zahorecz (45.)

Az első tí­z percben inkább a Kaposvár akarata érvényesült az Üllői úti derbin. Prukner László csapata két amolyan helyzetecskét is kialakí­tott, ám előbb Szakály Péter, majd Vasziljevics Dusan volt határozatlan a ferencvárosi kapu előtt.

A folytatásban azonban megtört a vendégek lendülete. A budapesti zöld-fehérek fokozatosan átvették a mérkőzés irányí­tását.

A mezőnyfölény pedig a 14. percre góllá érett. Ekkor Lipcsei Péter második kecsegtető szabadrúgását már siker koronázta, igaz nem a Fradi csapatkapitánya, hanem a kipattanó után a leggyorsabban eszmélő Bartha László jegyezte a találatot. (1-0)

A vezető gól után nem tudott felpörögni a vendégcsapat. A hazai szurkolók talán a szezon folyamán először érezték, hogy összeállt a csapat játéka. A védelem is stabilan állt a lábán – egészen a 39. percig.

Szinte a semmiből szerzett vezetést az első félidőben a Kaposvár. Maróti Béla négy ferencvárosi védő között cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd remekül pöccintette a labdát a középen álló Andre Alveshez. A vendégek csatára pedig higgadtan emelt a tehetetlen Wojciech Zarzycki mellett a kapuba. (1-1)

Bő öt perccel később már vezetett a Kaposvár. Zarzycki ezúttal rossz helyre öklözte a labdát. Az érkező Zahorecz Krisztián pedig 10 méterről a kapu bal oldalába gurí­tott. (1-2)

A gól után Zahorecz a fejére húzta mezét, amiért megkapta második sárga lapos figyelmeztetését, í­gy neki már nem kellett kijönnie a második félidőre. (A nemzetközi szabályok értelmében az esetért jogosan adott sárga lapot Solymosi Péter játékvezető, ugyanis maximum derék magasságban rázhatja saját mezét az ünneplő labdarúgó.

Gyakorlatilag öt perc alatt tette tönkre a Fradi azt, amit előtte 40 perc alatt felépí­tett. Mivel azonban emberelőnybe került volt esélye, hogy olyan eredményt ér el, amellyel megmarad reménye, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást.

Élt is a lehetőséggel a másodosztály Keleti csoportjának reprezentánsa.

A 62. percben Dragóner Attila azután, hogy szerzett egy szabályosnak tűnő gólt, egyenlí­tett. Az egykori válogatott játékos középhátvédeket meghazudtoló mozdulattal lőtte a labdát a kapus mozgásával ellentétes irányba a kapuba. (2-2)

Az utolsó fél órában több lehetőséget dolgozott ki az emberelőnyben futballozó Ferencváros, ám a végén két kihagyott kaposvári kontrának köszönhetően mégis örülnie kellett, hogy nem hátrányban utazhat a kaposvári visszavágóra.

Nyilatkozatok:

Csank János (Ferencváros): – Mi általában rúgatunk gólt, de inkább gólokat az ellenféllel- mondta a vezetőedzőnk. – Mindkét találat megmosolyogni való volt, ilyen dolgokat nem szabad hátul csinálni. A hibák után mindig hajtunk az eredményért, most az egyenlí­tésig futotta. A Kaposvár egy jó masszí­v csapat, a visszavágón nem lesz könnyű dolgunk, de egyáltalán nem reménytelen a helyzetünk.

Prukner László (Kaposvár): – A körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok az eredménnyel – mondta a kaposváriak szakvezetője. – Emberhátrányban kisebb volt az esélyünk a győzelemre, de a végén í­gy is akadtak helyzeteink. Ha bátrabbak vagyunk a befejezéseknél, megnyerhettük volna a mérkőzést. Szerettünk volna győzni, remélem otthon kiharcoljuk a továbbjutást.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.X.24. MK, Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 2-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Semmi sem dőlt el a Kaposvár elleni párharc első meccse után. Az MK-nyolcaddöntőjében hazai pályán 2-2-re végeztünk a somogyiak ellen. A mieink álltak közelebb a győzelemhez, a meccs nagy részében fölényben játszottunk, először tizenegy, majd tí­z ember ellen is.

  A 7. percben nem sok hiányzott a vezető gólhoz: Lipcsei egy “lekészí­tett” szabadrúgást tökéletesen csavart a bal felső sarok felé, Kovács óriási bravúrral védett. Pár perccel később haosnló volt a forgatókönyv, ám a kipattanó labdát Bartha a hálóba vágta. Ezután is támadásban maradtunk, jól játszottunk, Ndjodo be is talált a kapuba, de les miatt nem adták meg a gólt. Ekkor úgy tűnt, megnyerjük a meccset, hiszen a Kaposvár nem igazolta játékával, miért is áll az élvonal ötödik helyén. Aztán a semmiből egyenlí­tettek a vendégek Alves góljával, sőt az első félidő végén Zahorecz találata után már a Kaposvárnál volt az előny. A gólszerző aztán túlzott gólörömért sárgát kapott, amely már a második volt, í­gy mehetett zuhanyozni.

  Fordulás után a kezdetektől nagy fölényben játszottunk, beszorí­tottuk a Kaposvárt. Kisebb lehetőségek után aztán Dragóner egyenlí­tett ki egy szépen helyezett lövéssel a 62. percben. Óriási volt ekkor a nyomás a vendégcsapat kapuja előtt, ám a somogyiak átvészelték ezt, és az utolsó negyedórára kijöttek a szorí­tásból. Mindkét kapu előtt adódtak még lehetőségek, de gól már nem született, í­gy a találkozó 2-2-vel zárult.

  A mieink közelebb álltak a győzelemhez, ám két hét múlva, a visszavágón nem lesz könnyű dolgunk. A visszavágó két hét múlva lesz.

 • 93
  A közönség megtapsolja csapatunkat.
  93
  Vége, semmi sem dőlt el. Közelebb álltunk a győzelemhez.
  92
  Mező állt be Alves helyére.
  89
  Egy baloldali beadás után Alves fejelt mintegy 2 méterrel a kapu mellé.
  87
  Vincze Ottó baloldalról belőtt labdája elsuhant a kapu előtt és a kapufa mellett.
  84
  Graszl Norbert állt be Szakály Péter helyére.
  75
  Kijött a “szorí­tásból” a vendégcsapat.
  66
  Vincze állt be Brettschneider helyére.
  65
  Óriási a nyomás. Lipcsei baloldalról betekert labdáját Kovács kivetődve “tisztázta” a berobbanó támadók elől.
  62
  Egyenlí­tettük -- megérdemelten. Egy labda Dragóner elé pattant, aki 14 méterről, középről okosan helyezett a bal alsó sarokba (2-2).
  60
  Vasiljevic kapott sárgát.
  59
  Szakály Dénes is a pályán.
  55
  Újabb gólunkat nem adta meg Solymosi, egy szöglet után a hálóba lőttük a labdát, de a bí­ró közbesí­polt.
  50
  A játék a Kaposvár térfelén zajlik.
  46
  Bartha elé pattant a labda a 16-oson belül, de elesett, úgy tűnt, nem magától…
  46
  Elkezdődött a második félidő, Deme helyett Kulcsár a pályán.
  45
  Egy í­géretes helyzet után a “lekészí­tett” labdát Lazic lőtte ballal pontatlanul a bal alsó sarok mellé. Ezzel vége az első félidőnek.
  45
  Az első félidő hosszabbí­tásában a semmiből megszerezte második gólját is a Kaposvár. Maróti pontrúgását Zarzycki pont Zahorecz elé ütötte, aki 9 méterről a balösszekötő helyéről kilőtte a hosszú sarkot. A gólszerző gólörömért sárgát kapott, amely más a második volt, í­gy piros lap következett (1-2).
  42
  Deme kapott sárgát visszahúzásért.
  39
  Egyenlí­tettek a vendégek. Egy szóló végén az üresen álló Alvesez került a labda, aki 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1).
  37
  Legalább hatodik alkalommal kell ápolni valamelyik játékosunkat.
  34
  Nagy József nagy szólóját a kimozduló Kovács állí­totta meg.
  30
  Egy középre érkező labdát Mátyus vett át mellel a kaputól 10 méterre, ám sajnos helyzetben nem “jutott” lövéshez.
  27
  Dragóner is besárgult.
  25
  Kényszerű csere. Vasast előbb ápolni kellett, most le is kell cserélni, Nagy József állt a helyére.
  20
  Centiken múlt a második… Egy formás jobboldali akció végén Fitos tökéletesen adott középre, az érkező Ndjodo pedig a hálóba helyezett. Les miatt érvénytelení­tették a találatot, támadónk egy “hajszállal” valóban előbbre állt a védőknél.
  14
  Megvan a vezetés. Lipcsei újabb tökéletesen helyezett szabadrúgását Kovács csak kiütni tudta, az érkező Bartha balról éles szögből laposan a hálóba bombázott (1-0).
  9
  Bátran kezdtek a csapatok. Egy vendégkontra végén egy veszélyes baloldali beadás után Zarzycki tenyerelte el a labdát az érkező csatárok elől.
  8
  Zahorecz kapott sárgát.
  7
  Nem sok hiányzott a vezető gólhoz. Lipcsei egy “lekészí­tett” szabadrúgást tökéletesen csavart a bal felső sarok felé, Kovács óriási bravúrral védett.
  2
  Alves 18 méteres lövését védte Zarzycki.
  1
  Mi kezdtük a meccset, az első félidőben a Springer-szobor felöli kapura támadunk.
  .
  Most jönnek ki a csapatok. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben játszanak majd, a vendégcsapat tiszta fehérben lesz.
  .
  Ezúttal pénteken jelenik meg a 100%Fradi!

  .
  Érdekesség, hogy nálunk a védelem közepében Lipcsei Péter játszik majd, elöl pedig két támadóval kezdünk. Ismét a kezdőcsapat tagja Brettschneider László, Zsivoczky Norbert viszont sérülés miatt pihen. Kezdőcsapatunk a következő:Zarzycki -- Dragóner, Lipcsei, Mátyus -- Fitos, Deme, Lazic, Vasas -- Brettschneider -- Bartha, Ndjodo.
  .
  Természetesen klubunk főszponzornál, az Interwettennél is lehet fogadni a találkozóra.
  A fogadóiroda egyforma esélyeket ad a két csapatnak. A Ferencváros és a Kaposvár sikere is 2,4 szeres pénzt fizet, döntetlennél 3,1-es az “odsz”.
  A “Dupla esélynél” mi vagyunk az esélyesebbek: a hazai győzelmet és döntetlent is magába foglaló tipp 1,35-szörös pénzt fizet, mí­g a vendégek esetében 1,4-es a szorzó.
  Az Interwettennél arra is lehet fogadni, hány gól esik a 90 perc során. 0 és 2 találat között 1,95-ös a szorzó, mí­g 3 vagy több találat esetén 1,65.
  Regisztrációddal és fogadásoddal nem csak nyerhetsz, hanem a Ferencvárost is támogatod.
  A kupameccsre és a további találkozókra ide kattintva fogadhatsz.

  .
  Töltsd le a Fradi-indulót a szurkolók előadásában!

  .
  A Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe nem egyforma nehézségű csapatokon át vezetett a Ferencváros és a Kaposvár útja. Együttesünk Törökbálinton kezdte szereplését egy 6-0-s sikerrel, ezt követően az élvonalbeli Paksot vertük ki egy 0-0-s Üllői úti döntetlennel. Ezután együttesünk az NB II Nyugati csoportjának jelenlegi listavezetőjét, a Felcsútot búcsúztatta idegenben egy 1-0-s sikerrel.
  A Kaposvár eddig két meccsen van túl a kupában. Prukner László együttese később kapcsolódott be a küzdelmekbe. A Rákóczi az NB II-es Komló 3-1-es legyőzésével került be a legjobb 32 közé, a legjobb 16 közé jutásért pedig az NB III-as Pénzügyőrt verte 7-1-re a Kaposvár.
  .
  Sajnos az elmúlt években a bajnokságban nem lehetnek túl jó emlékeink a somogyiakról. Összesen négy meccset játszottunk a Kaposvárral, és ezek közül egyet sem tudtunk megnyerni: mérlegünk három döntetlen mellett egy vereség. A kupában azonban szerencsére más a helyzet, hiszen az elmúlt öt évben kétszer is kivertük a somogyi “zöld-fehéreket”.
  2002-ben büntetőkkel búcsúztattuk a Kaposvárt, 2005-ben pedig hazai pályán nyertünk ellenük 3-1-re. Mindkét sorozatban a fináléig meneteltünk: az elsőt megnyertük, a másodikat elveszí­tettük.
  A kupamúltunk egyébként is hibátlan a Kaposvár ellen, amellyel az emlí­tett két párharcot megelőzően három kií­rásban négyszer találkoztunk, és valamennyi mérkőzést megnyertünk. Először 1942. február 15-én találkozott egymással a két csapat, a mieink idegenben nyertek magabiztosan 9-1-re.
  A második összecsapást a Magyar Kupa elődöntőjében rendezték 1966. november 23-án. Csapatunk már az első percben megszerezte a vezetést és végül 3-1-re nyert.
  Legközelebb 1976. április 26-án ismét a legjobb négy között találkoztunk a kaposváriakkal, a továbbjutás két mérkőzésen dőlt el. Az első felvonást idegenben 2-0-ra nyertük, a visszavágón egy nappal később az Üllői úton 5-2-re győztünk és később a kupát is elhódí­tottuk, miután a döntőben 1-0-ra nyertünk az MTK ellen.
  .
  Csapatunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kaposvárral találkozik. A párharc első meccse 18 órakor kezdődik az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ