2007.XI.3. Ferencváros – Jászberény: 1-0

Minimális különbséggel, de megérdemelten győzött a Fradi

A labdarúgó NB II Keleti csoportjában az ötödik helyezett Ferencváros a negyedik Jászberényt fogadta. Ha a zöldek győznek, megelőzik riválisukat a tabellán. A vendégek kapusa Roza egy megingástól eltekintve remekül védett, abból viszont gólt kapott csapata, amivel eldőlt a meccs.

Ferencváros – Jászberény: 1-0 (0-0)
Üllői út, 3.500 néző, vezette: Oláh Gábor (Lémon, Raff)

Ferencváros: Zarzyczki – Fitos, Dragóner, Mátyus, Vasas – Bartha (Kulcsár D. 81.), Lazic, Lipcsei, Brettschneider (Deme 67.) – NdJodo, Horváth P. (Nagy S. 58.)
kispad: Somodi, Nagy J., Vincze O., Rédei
vezetőedző: Csank János

Jászberény: Roza – Fekete G., Szeles, Majzik, Kovács Á. (Mohácsi 63.) – Fele, Lukácsi, Szűcs L., Hidvégi – Németh Gy. (Galgóczi 69.), Benedek (Szász 78.)
kispad: Haisza, Móczó, Bárkányi, Gulyás
vezetőedző: Sándor István

Gól: Brettschneider (58.)
Sárga lap: Szűcs L. (57.), Majzik (65.)

Ahogyan az várható volt, az Üllői úton vehemens Fradi-rohamokkal kezdődött a találkozó, az ötödik percben Bartha a felső lécet találta el, mí­g Horváth Péter és Lipcsei lövésénél, illetve Ndjodo fejesénél Roza kapus védett remekül.

A vendégek előtt a félidő közepén adódott két lehetőség, de Hidvégi a kapu fölé, mí­g Fele mellé lőtt.

Az utolsó negyedórában előbb Brettschneider lőtt a kapusba, majd Lazics és Lipcsei lőtt a kapu mellé, de ekkor már a zöld-fehérek sem nyomtak olyan erővel, mint az elején.

Az 1994-ben készült fotón a Jászberény jelenlegi balhátvédje látható, amint nyolc évesen aláí­rást kért Lipcsei Pétertől. Kovács Ádám akkor találkozott a már akkoriban is vezéregyéniségnek számí­tó Lipcseivel, amikor együttesünk felkészülési meccset játszott Gyöngyösön. A 13 évvel ezelőtti újságcikk a Heves Megyei Napilapban jelent meg.

A második félidőben is maradt a Fradi fölénye. Előbb Ndjodo lövését hárí­totta bravúrral Roza, majd Brettschneider lőtt a kapu mellé. Aztán az 58. percben az eddig remeklő Roza kapus nagyot hibázott, s ezt kihasználva Brettschneider fejelt a kapuba. Ezzel megszerezte az áhí­tott vezetést a hazai gárda.

Erre aztán rá is ültek a hazaiak, akik nyilván nem akartak abba a hibába esni, mint az idény elején, amikor hiába szereztek vezetést, az ellenfeleknek rendre sikerült kiegyenlí­tenie. Márpedig a Fradi idén még nem nyert úgy meccset, ha gólt kapott.

Szóval visszább vettek a zöldek, a vendégek viszont nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy náluk van többet a labda: a 16-os előteréhez érve elfogyott a tudományuk. A hosszabbí­tásban aztán még Lipcsei növelhette volna az előnyt, ám végül a már fekvő Rozába lőtt.

így aztán, ha csak minimális különbséggel is, de teljesen megérdemelten győzött a Fradi, s lépett fel í­gy az ötödikről a negyedik helyre, mí­g a jászberényiek ugyan igazolták, hogy miért az övék az egyik legjobb védelem a másodosztályban, de a támadásokra í­gy már nem maradt erejük.

Nyilatkozatok:

Csapatunk megérdemelten aratott győzelmet a Jászberény ellen, í­gy megelőztük a berényeiket és a Vácot is, és már csak a Kecskemét és a Szolnok áll előttünk.

Csank János (Ferencváros): – A mérkőzés előtt 1-0-s győzelemre számí­tottam, ez be is jött- mondta a vezetőedzőnk. – Fontos volt, hogy ezt a mérkőzést megússzuk kapott találat nélkül, mivel a Jászberénynek nagyon nehéz gólt rúgni. A gólunkig ezúttal is görcsösen játszottunk, ezért lenne jobb, minél előbb betalálni. Voltak lehetőségeink, amik sajnos kimaradtak, de a legfontosabb, hogy begyűjtöttük a három pontot.

Sándor István (Jászberény): – A mérkőzés előtt tudtuk, hogy melyik a jobb csapat, szerettük volna megnehezí­teni ellenfelünk dolgát, ami hellyel közzel sikerült is. Ha jobb képességű játékosaink vannak, a két helyzetből legalább egyet értékesí­tettünk volna. Sok sikert kí­vánok a Ferencvárosnak a feljutásért ví­vott harchoz.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.XI.3. Ferencváros – Jászberény: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Bár a helyzetek alapján gólokkal nyerhettünk volna, végül 1-0-ra győztük le a bajnokság 13. fordulójában a Jászberényt az Üllői úton. A gólt Brettschneider fejelte az 57. percben. Ezzel zsinórban harmadszor nyertünk, és beértük a 3. helyezett Vácot a tabellán.

  Jól indí­tottuk a meccset, hiszen sorra jöttek a helyzetek. Már az 5. percben vezethettünk volna, ám Bartha lövése a lécről sajnos kifelé pattant. Majd Ndjodo lőtt veszélyesen, ezt követően viszont alábbhagyott a kezdeti lendületünk. Olyannyira, hogy két veszélyes kontrával ijesztett ránk a vendégcsapat, szerencsére csak az első félidő közepén volt pár jó momentuma a Jászberénynek. Ezt követően ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Brettschneider és Ndjodo helyzeténél sem hiányzott sok a gólhoz, csakúgy, mint később Lazic, majd Lipcsei távoli lövéseinél. A sok helyzet ellenére megúszta az első félidőt kapott gól nélkül a vendégcsapat.

  Fordulás után újra nagy iramban kezdtünk, teljesen beszorult a Jászberény. Az 57. percig bí­rták a rohamokat a vendégek, amikoris a jó formában lévő Brettschneider csúsztatott szépen a hálóba. Ellenfelünk 487 perc után kapott újra gólt. A folytatásban kaphatott volna még újabbat is, de Deme veszélyes lövésénél kevés hiányzott, az utolsó másodpercekben pedig Lipcsei lépett ki, ám sajnos kimaradt a nagy lehetőség. Győzelmünkkel újabb három pontot zsebeltünk be, sorozatban harmadszor nem kaptunk gólt.

  A Kecskemét előnye négy pontra csökkent, a Szolnok hatpontos előnye egy hajrágólnak “köszönhetően” megmaradt előttünk.

  Csapatunk megérdemelten aratott győzelmet a Jászberény ellen, í­gy megelőztük a berényeiket és a Vácot is, és már csak a Kecskemét és a Szolnok áll előttünk.

 • 92
  Lipcsei egy labdaszerzés után végigvezette a labdát a téfélen, a kapussal állt szemben, megpróbált egy cselt csinálni, de elakadt a labda. A játékvezető nem sokkal később lefújta a meccset, melyet gólokkal nyerhettünk volna meg.
  83
  Deme kevéssel lőtt el a bal kapufa mellé egy remekül lekészí­tett labdát 15 méterről.
  80
  Bartha helyén Kulcsár folytatja.
  79
  Benedek lejött, Szász beállt.
  70
  Németh helyett Bárkányi a pályán.
  69
  Egy jó jobboldali beadásról előbb Lipcsei, majd Bartha maradt le kevéssel.
  67
  Brettschneider helyére Deme állt be.
  66
  Kovács helyett Mohácsi a pályán.
  65
  Fura í­téletek: előbb azért kapott Majzik sárgát, mert rángatta egyik játékosunkat a 16-oson belül egy szöglet beadása közben, ám “csak” szöglettel jöhettünk, majd Ndjodot rántották le, de kifelé í­téltek szabadrúgást.
  57
  487 perce nem kapott gólt a Jászberény, de sikerült megszakí­tani a sorozatot.
  57
  Eddig lehetett bí­rni… Fitos remek beadását Brettschneider csúsztatta a hálóba (1-0).
  56
  Horváth helyére Nagy Sándor állt be.
  56
  Szűcs mellett Lipcsei elvitte a labdát, a védő utánarúgott csapatkapitányunknak, de csak sárgát kapott a brutális belépőért.
  55
  Ezúttal Ndjodót kaszálták el, megint nem adták meg a jogosnak tűnő büntetőt. Óriási a nyomás most az ellenfél kapuja előtt.
  53
  Ndjodo félfordulatból bombázott a léc alá szépen, de Roza nagy bravúrral védett. A szöglet után Mátyus csúsztatott a hosszú sarok mellé.
  46
  Elkezdtük a második félidőt.
  45
  Vége az első félidőnek, sajnos egyelőre nem vezetünk.
  40
  Ezúttal Brettschneider ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, elmaradt a jogos büntető.
  38
  Nincs szerencsénk: egy óriási “tűzijátékot” úsztak meg a berényiek a kapujuk előtt, majd Lipcseihez került a kipattanó labda, aki 19 méeterről laposan lőtt -- centikkel a jobb alsó sarok mellé.
  35
  Eredmények az élbolyból: Vác-Kecskemét 1-1; Szolnok-Mezőkövesd 2-1
  34
  Lipcsei 20 méteres szabadrúgását ütötte el nagy bravúrral a job sarok elől Lipcsei. A szögletet követően úgy tűnt, Dragónert lerántották, Mátyus pedig “elvétette” a labdát.
  33
  Újra felpörgettük a játékot: ezúttal Ndjodo kapott jó labdát, és a balösszekötő helyéről a jobb alsó sarok mellé lőtt. ígéretes lehetőség volt.
  32
  Lazic 27 méteres, félmagas lövése alig kerülte el a bal felső sarkot.
  31
  Ndjodo remek passza után Brettschneider került nagy helyzetbe a kaputól 11 méterre, de sajnos lövésében nem volt elég erő, Roza biztosan védett.
  27
  Újabb vendéghelyzet: Felel lépett ki veszélyesen, és 15 méterről balról a jobb alsó sarok mellé bombázott.
  23
  Az első veszélyes vendégkontra: Hidvégi lépett ki remekül, és Fitos szorí­tásából nagy helyzetben a kapu fölé emelt 12 méterről.
  20
  Vasas remekül adott középre, Ndjodo 6 méterről fejelt, a kapus a léc alól ütötte ki a labdát.
  20
  Kicsit alábbhagyott a kezdeti lendületünk.
  11
  Az igencsak aktí­v Ndjodo fordult le emberéről, 18 méterről szépen lőtt, alig egy méterrel a léc fölé.
  5
  Ndjodo mesterien ugratta ki Barthát, aki a jobbösszekötő helyén csinált egy jó cselt, majd ballal lágyan kapura í­velt, a felső lécről lepattant a labda, de a gólvonalról kifelé, sajnos nem befelé.
  3
  Ndjodo fejelt Horváth elé, aki 17 méterről lőtt, pattogós lövését védte a vendégkapus.
  1
  A vendégek kezdtek, mi a Springer-szobor felöli kapura támadunk majd.
  .
  Gyásszünettel kezdődött a meccs.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára, a mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban lesznek, a vendégek pedig kék-sötétkék szí­nkombinációban játszanak majd.
  .
  Csank János kijelölte kezdőcsapatát a Jászberény ellen. Ebben helyet kapott Horváth Péter is. A mieink összeállí­tása a következő: Zarzyczki -- Fitos, Dragóner, Mátyus, Vasas -- Lazic, Lipcsei -- Ndjodo, Brettschneider, Bartha -- Horváth.
  A kispadon Somodi, Nagy J., Nagy S., Vincze, Rédei, Deme és Kulcsár ül majd.
  .
  Rendeld meg a 2008-as Fradi-naptárt a tavalyi áron!

  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a bajnokság 13. fordulójában hazai pályán fogadja a Jászberényt. Ellenfelünk előttünk áll a tabellán, győzelmünk esetén viszont “előznénk”. Élő közvetí­tésünk 14.55-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ