2008.IX.22. Dunakanyar-Vác – Ferencváros: 0-4

A Mágus nem tudott mit előhúzni a cilinderből: Vácott nyert a Fradi

A labdarúgó másodosztály Keleti csoportjában magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros együttese a sereghajtó Vác ellen. A zöld-fehérek ugyan a szünetben még 0–0-ra álltak, ezután azonban felőrölték a többnyire fiatalokból álló hazai együttest. Verebes Józsefnek í­gy a lelátóról kellett látnia, ahogy csapatát 4–0-ra veri meg a Fradi.

Dunakanyar-Vác – Ferencváros: 0-4 (0-0)
Vác, 2.000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Erős, Márton)

Dunakanyar-Vác: Sztankó – Hegedűs, Farkas P., Tányéros, Bánáti – Margitics, Kovács P., Vén (Kocsis G. 81.), Kövesdi (Laki 87.) – Horváth T., Kocsis D. (Langó 65.)
kispad: Hámori, Rob, Hiebsch, Vidra
vezetőedző: Verebes József

Ferencváros: Holczer – R. Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Moussa, Abdi (Morrison 86.), Tóth B. – Shaw (Lamine 86.), Ferenczi (Kamate 84.)
kispad: Williams, Bartha, Zsivoczky, Fülöp N.
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Ferenczi (55., 76. – mindkettőt 11-esből), Moussa (78.), Tóth B. (81.)
Sárga lap: Tányéros (52.) illetve Tóth B. (64.)

A meccs tétje, legalábbis ferencvárosi szemszögből az volt, hogy a zöld-fehérek lőtávon belülre kerüljenek a mérkőzés előtt négy ponttal vezető Bőcshöz képest a tabellán.

Végül a Fradi a második félidőben mutatott jó teljesí­tményének köszönhetően 4–0-ra nyert.

Pedig az első néhány perc kiegyenlí­tett játékot hozott, ám ezután szép lassan magához ragadta a kezdeményezést Bobby Davison csapata.

A Fradi a széleken, leginkább a bal oldalon, Abdi révén próbált a hazai védelem mögé kerülni, mí­g a Vác taktikai repertoárja gyakorlatilag az előre í­velgetésben merült ki.

Ennek megfelelően a vendégcsapat sokkal többször veszélyeztetett a hazai kapu előtt, ám az első igazán nagy gólhelyzetet mégis a Vác előtt adódott. A 20. percben Kocsis Dávid teljesen egyedül fejelhetett nyolc méterről, ám pontatlan volt: hiába bólintotta a földre a labdát, az némileg célt tévesztett, és a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Kocsis cselekedetével csak meghúzogatta az oroszlán bajszát, merthogy az első félidő második felében egyértelműen nyomást helyezett a Fradi a Vácra.

Ferenczi István akár egymaga megnyugtató előnyhöz juttathatta volna csapatát. Az Angliából hazatérő csatár azonban kétszer is a kapu előterében hibázott. Igencsak nagy helyzetekben.

Ami nem ment akcióból, ment tizenegyesből – a második félidőben. Az 55. percben Ferenczi a saját maga által kiharcolt büntetőt váltott váltotta gólra, ráadásul rendkí­vül higgadtan. Ez volt egyébként a csatár 12. gólja a most futó szezonban.

És ha egy üzlet egyszer beindul! Ferenczi bő húsz perccel később ismét eredményes volt, ismét büntetőből.

Gyakorlatilag a 76. percben eldőlt a találkozó, a Fradi azonban nem vett vissza az iramból. Az utolsó szakaszban Moussa és Tóth Bence is betalált volt távolról. Előbbi akció-, mí­g utóbbi szabadrúgás-gólt lőtt az amúgy a meccsen jól védő Sztankó Gábor kapujába.

Újabb győzelmet követően immár csak egy pont a Fradi hátránya a listavezető Bőccsel szemben.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison: – A helyzeteink már az első félidőben is megvoltak, több góllal vezethettünk volna, hiszen 17 kapuralövésünk volt. Ez tipikusan olyan mérkőzés volt, amikor türelmesen kellett várni az első gólra, nem lehet minden meccset gyorsan eldönteni. Végül is a magabiztos győzelem most is megvan, úgyhogy elégedettek lehetünk.

Verebes József: – Teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk egy félidőn át a Fradinak, sőt volt egy tökéletesen kidolgozott helyzetünk, ami kimaradt. A másodikban a nagy iram miatt felőrölte a Ferencváros a csapatomat, de túlzottnak tartom a négy gólos vendégsikert. Két 11-essel beindulni könnyű dolog, a harmadik találat is szerencsés volt. Mi sajnos négy 11-est nem kaptunk meg pár napja.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.IX.22. Dunakanyar-Vác – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk második félidei eredményes játékának köszönhetően 4-0-ra nyert a Vác otthonában, ezzel egy pontra megközelí­tettük a tabellán a Bőcsöt. Góljainkat Ferenczi (2), Moussa és Tóth szerezték. Az első félidőben nem született gól, majd két büntető után elhúztunk, végül pedig kiütéssel győztünk.

  Vác – Ferencváros: 0-4 (0-0)
  Vác, 1.500 néző, vezette: Szabó S. (Erős, Márton)

  Vác: Sztankó – Horváth T., Tányéros, Farkas P., Hegedűs – Kovács P., Margitics, Kövesdi, Vén (Kocsis G. 81.) – Bánáti, Kocsis D. (Langó 65.)

  Ferencváros: Holczer – Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Moussa B., Tóth B., Abdi (Morrison 86.) – Shaw (Lamine 86.), Ferenczi (Kamate 85.)

  Gól: Ferenczi (55., 75. – mindkettőt 11-esből), Moussa (78.), Tóth B. (82.)
  Sárga lap: Tányéros (53.) illetve Tóth B. (65.)

  Enyhe mezőnyfölény után Csiszár szerezhetett volna vezetést, ám gyengén eltalált lövését védte a hazai kapus. Majd a váciak szereztek majdnem vezetést, Kocsis fejese centikkel ment a kapu mellé. Ezután Szkukalek lőtt jól, majd pedig Tóth Bence lepte meg kis hí­ján Sztankót. Az első félidő utolsó negyedórájában felpörgettük a játékot. A 37. percben Ferenczi lőtt 5 méterről a léc fölé, majd Shaw szabadrúgását védte a hazai kapus. Az első félidő végén Ferenczi szerezhetett volna vezetést, de közelről ismét a kapu fölé lőtt.

  Fordulás után is mi játszottunk fölényben, és ennek meg is lett az eredménye, az 55. percben Ferenczi harcolt ki egy büntetőt, amelyet a sértett értékesí­tett (0-1). A Vác nem igazán tudott újí­tani a folytatásban sem, mi pedig biztosan őriztük előnyünket. Negyedórával a vége előtt növeltük előnyünket, ismét Ferenczi talált a hálóba büntetőből (0-2). Újabb három perc elteltével Moussa lőtte ki a jobb alsó sarkot 18 méterről, végleg eldöntve ezzel a meccset (0-3). A hazaiak teljesen összeomlottak, nyolc perccel a vége előtt Tóth Bence is betalált szabadrúgásból (0-4). A folytatásban már nem változott az eredmény, í­gy magabiztosan, 4-0-ra vertük a Vácot.

 • 91
  Vége, magabiztosan nyertünk.
  86
  Shaw és Abdi lejött, Morrison és Lamine beállt.
  85
  Kamate váltotta Ferenczit.
  82
  Tóóth Bence szabadrúgása jutott át a sorfalon, majd a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (0-4)!
  81
  Vén Gábort váltotta Kocsis Gábor.
  78
  Moussa vezetgette métereken át a labdát, majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-3).
  77
  Abdi í­velt lövését védte Sztankó.
  75
  Ferenczi ezúttal a jobb sarokba gurí­tott higgadtan (0-2).
  74
  Újabb 11-est rúghatunk, mert a játékvezető szerint kezezés történt.
  70
  Tóth szögletét Ferenczi fejelte kapu mellé, Dragóner talán jobb helyzetben volt.
  65
  Kocsis-Langó csere a hazaiaknál.
  65
  Tóth Bence kapott sárgát.
  62
  Wolfe veszélyes lövése akadt el a védőkben.
  55
  Ferenczi magabiztosan gurí­tott a hálóba, vezetünk (0-1).
  54
  Ferenczit rántották le, 11-est rúghatunk.
  53
  Tányéros buktatta Abdit, ezért sárgát kapott.
  48
  Egy lepattanó labdába Dragóner sajnos nem tudott “belekapni”.
  46
  Folytatják a csapatok.
  45
  Egy remek jobboldali beadás után Ferenczi centikkel lőtt a léc fölé az ötösről. Vége a félidőnek.
  40
  Shaw 20 méteres szabadrúgását Sztankó védte a jobb felső sarok elől.
  37
  Shaw fejelt le egy labdát Ferenczinek, aki megelőzte ugyan védőjét és a kapust, de a kapu fölé lőtt estében 5 méterről.
  33
  Ferenczi fejelt le egy labdát, Tányéros azonban szépen mentett az utolsó pillanatban Shaw elől.
  31
  Tóth jó cselekkel tört be a 16-oson belülre, ám nem beadott, hanem a rövid sarkot célozta meg, Sztankó azonban szépen hárí­tott.
  30
  Egy levágódó labdát Moussa lőtt el ballal, a labda alig ment el a léc fölött.
  24
  Abdi húzott el a balszélen, középre passzolt, majd a visszatett labda után Tóth lövése alig ment a kapu mellé, a labda egy védőn megpattanva került az alapvonalon túlra.
  23
  Szkukalek 22 méteres, félmagas lövését fogta előrevetődve Sztankó.
  21
  Dragóner nem túl erős fejesét védte a hazai kapus.
  21
  Dragóner nem túl erős lövését védte a hazai kapus.
  20
  A meccs helyzete maradt ki: Kövesdi jó beadását az üresen álló Kocsis 10 méterről centikkel fejelt a bal alsó sarok mellé.
  15
  A meccs első helyzete: egy szöglet után egy lefejelt labdát Csiszár lőhetett volna a hálóba, ám Sztankó fogta próbálkozását.
  14
  Többet van a hazai kapu előtt a labda, de eddig állják a sarat a váci védők.
  10
  Enyhe fölényben játszunk.
  6
  Mezőnyjáték zajlik a pályán.
  1
  Elkezdte a Vác.
  .
  Küldd a kiválasztott háttérkép kódját a 0691-227-222-re!

  FT6K814
  FT6K815

  FT6K818
  FT6K816
  Bővebb információk és technikai tippek a letöltéshez itt!

  .
  A várakozásoknak megfelelően nincs változás kezdőcsapatunkban a Szolnok elleni találkozóhoz képest. James Ashmore még mindig sérült, í­gy a pálya közepén Tóth Bence és Moussa Bamba játszik majd. Kezdőcsapatunk a következő: Holczer -- Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Fitos, Moussa B., Tóth B., Abdi -- Shaw, Ferenczi.
  A kispadon Williams, Fülöp, Lamine, Bartha, Morrison, Kamate és a kerettagságot mégis vállalni tudó, agyrázkódásából felépülő Zsivoczky ül majd.
  .
  A Vác elleni mérkőzés 19 órakor kezdődik. Élő közvetí­tésünk 18.50-kor indul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ